ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...97%D7%93%D7%A9
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...97%D7%93%D7%A9
יפה.
עכשיו הגיע הזמן לפרקטיקה...
הצעה- לייצר כאן בג'יפולוג רשימה מתעדכנת (ומנוהלת) של ערכות עם אותו אישור יצרן מדובר.
לצידה, רשימה של מתקינים מאושרים לערכות הגבהה .
בשרשור ליד אפשר יהיה להעלות את הבעיות, הפתרונות והוצאת הקיטור, לגבי כל אותן ערכות שלא נכנסו (עדיין) לרשימה הנ"ל.
תתחדש , מזל טוב !
מראה פשוט וקל. .. ( רמז לאיפה זה הפריפריה ??)
Sent from my Pixel using Tapatalk
שלום רב
מה לגבי כל הרכבים שמותקנים בהם קפיצים של חברה מסוימת ובולמים של חברה אחרת
כיצד תבוצע הבדיקה לפי הקפיצים או שהבולמים חייבים להיות חלק מהקיט למרות שלבולמים אין קשר להגבהה
יוסי
רעיון טוב. כרגע אני יכול להגיד - לאולדמן יש רשימה אישור כולל לערכות הגבהה לרוב-רובם של כלי הרכב בישראל. עברתי עליה ברפרוף. היא כוללת את כל הטנדרים והSUV היפאנים שנמכרו פה מאז סוף החרם הערבי. כולל היילקס קפיצי עלים, סמוראי קפיצי עלים. יש קיטיםלג'יפים XJ-ZJ-TJ-WJ-WK-KJ-JK. לנדרוברים למיניהם. שני כלי הרכב המשמעותיים היחידים ששמתי לב שנפקדים מהרשימה, הם ג'יפ CJ וג'יפ YJ/סופה.
מתקינים מורשים - אני משער שכל מכונאי ג'יפים שהראש שלו לא עמוק בסמים עובד על אישור מתקין מורשה. מן הסתם תוך זמן קצר תופיע רשימה באתר משרד הרישוי, כמו שיש רשימה של מתקינים מורשים לכננות וווי גרירה.
את משרד הרישוי זה לא מעניין. הם רק מתייקים ניירות.
לעניות דעתי הטכנית, הקפיצים בלבד חשובים. בולמים הם חלק חילוף מתבלה. אם אני הייתי מתקין מורשה שמתבקש לבחון ולחתום על התקנה קיימת שלא אני התקנתי (אם אני התקנתי אז הסיפור פשוט וברור ולדעתי זה צריך להיות שירות ללקוח) - הייתי מתמקד בכך שאכן מדובר על הקפיצים הרלוונטיים, ושכל שאר הרכיבים של מערכת המתלים תקינים. כיוון הפרונט משלים את התמונה.
פניתי לארנון.
בקש שאתקשר אחרי החג.
אין לו עדיין את הניירות של הקפיצים של הדאסטר.
לגבי הפסקה הנ"ל:
"....ניתן להגיע למתקין עם רכב שכבר מותקנת בו ערכת הגבהה. המתקין בודק אותה (נסיעת מבחן, הידוק ברגים, בערכה שעבדה כמה שנים יתרן שתידרש החלפת חלקים בלויים כמו בולמי זעזועים). אם מדובר בערכה שיש אישורי יצרן עבורה, הוא יכול לנפק את האישור הנדרש בהתאם לנוהל. מן הסתם הלקוח נדרש לשלם על זמנו של המתקין, במיוחד אם הערכה לא הותקנה על ידו...."אז ראוי להדגיש שאם הרכב שלכם כבר מוגבה, אבל ערכת ההגבהה שלו ללא התקינה/אישורי יצרן, אין לכם מה להגיע לשום מתקין מורשה כי הוא יוכל לבדוק עד מחרתיים, אבל לא לנפק עבורה אישור.
עבור זה תצטרכו סבלנות והרבה... תקווה?.... שמישהו יואיל בטובו לבצע את תהליך התקינה לערכת ההגבהה שמתאימה לרכב הספציפי שלכם.
קפיאי מוכר בענף שהוא גם "יצרן", מדבר על יותר מ-80 דגמי ערכות מתלה, לכל הפחות, בתור התחלה. 15-20K היא עלות תהליך התקינה לכל ערכת אבטיפוס. אז תעשו בעצמכם את החישוב ותבינו למה להרבה מאוד כלי רכב לא יהיו ערכות מאושרות בסיום תקופת החסד שמסתיימת ב-1.3.2018.
אגב - נושא הערכות 2' המאושרות לג'יפי CJ/YJ/סופה ייצא בקרוב לדרך, בע"ה.
אני דיברתי עם גתוס לדוגמה - אין להם עדיין את האישורים המתאימים, נאמר לי שרק אחרי אפריל..
"אחרי אפריל" זה עוד טוב.
הלחץ הגדול יתחיל לקראת מרץ בשנה הבאה. כי אז יהיו אלפי רכבים רבים מאוד שלא יוכלו לעשות טסט.
בואו ונאמר שגאוני משרד התחבורע כבר מתחילים סוף-סוף להבין עד כמה ה"יצירה" שלהם עקומה לחלוטין.
השאלה היא מה מהפגמים בנוהל הם יסכימו לתקן ובעיקר מתי.
אני תקווה דרור שאתה צודק והם מתעוררים, כמות הרכבים שנוסעת על קיטים שאין סיכוי שיהיה להם אישור אדירה,
או שהגאונים ימצאו פיתרון או שכל אלה יצטרכו ב 1.3.2018 להתקין ערכה חדשה אצל מתקין כלשהו (שזו עדיין לדעתי מטרת התקנה המושחתת הזו).
דרור
תבדוק טוב אץ הנתונים.
ספק בליבי שהנפלד ואספיר שפכו מליונים
אם לאולדמן יש אישור מעבדה מוסמכת על הקיטים שלהם אז הנפלד שפכו כמה גרושים על דיו כדי להדפיס אותם...או שבעצם הכל אלקטרוני.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בועז,
בניגוד לאספיר שצריכים לאשר סטים (שילוב של בולמים וקפיצים מחברות שונות).
הנפלד עובדים עם קיטים של Old Man, במקרה הזה הקיט הוא שלהם וסביר להניח
שיש לו TUV. מאחר ו TUV הם ה"מעבדה הגרמנית" אז זה באמת לקחת אישור
ולהעביר אותו למשרד הרישוי.
אספיר היו צריכים אבי טיפוס וסיפורים שעולים 15-20K. וגם במקרה שלהם של חברה
גדולה ומבוססת, זה עלות שתחזור די מהר (150 שקלים לבדיקה על סט קיים
זה אומר 100-120 רכבים וכיסית את העלות).
ברגע שלקומבינציה אין אבא אחד אתה נופל, השאלה היא כמה הרבה זה אלה שחיברו לבד.
אתה מתכוון שזה מה שצריך 100-120 רכבים לכל דגם בשביל לכסות את ההשקעה רק של האישור ועל זה יש להם עוד תקורות.
אני די בטוח שרק לדגמים מאוד מסוימים זה כלכלי ולכן אני מעריך שהנתונים לא נכונים.
אני מכיר אותם ואפשר להגיד עליהם הרבה דברים אבל הם לא פילנטרופים. רחוק מכך...
ברור שזה כלכלי רק לדגמים מסויימים, אבל לפעמים אתה מפסיד על דגם אחד
ומרוויח יותר על דגם שני רק בכדי לשמור על השם שלך.
איל, עובד שיושב ומתבטל עולה לך כסף, אם הוא עושה משהו אחר
ששומר לך על השם או משמר לקוח זה גם שווה כסף. אני בטוח שזה
לא בא על חשבון התקנות אלא נכנס בחלונות "מתים".
בכל מקרה, בואו נעשה את זה 150 רכבים עם כל ה"הוצאות".
פאג'רו, לנד קרוזר וניסן לסוגיו, בטוח יש יותר מ 150.
אני אסתכן ואגיד שיש לפחות 500 מכל דגם. אני גם אסתכן
ואגיד שהדגמים האלה הם מעל 90% מהרכבים שהם מטפלים בהם.
לא נכנס להם לכיס, אבל אסתכן ואגיד שלהפסיד כסף הם לא מפסידים.
על הדרך הלכתי לבדוק (מדגמית), לנדקרוזר ופראדו יש ערכות הגבהה
מאושרות, ככה גם לפאג'רו טרנו ופאת'פינדר. לפטרול יש סט מלא
של פדרס שמאושר (כנראה גם לו יש TUV), לסוזוקי אין ערכות מאושרות
וככה גם ללנדרובר וג'יפ (לא יודע אם זה זמני או לא).
הנתון הזה, שנזרק לפה, 15-20K לאישור קיט הוא מצוץ מהאצבע.
אין לו שום קשר למציאות...
הפתעה נעימה - יצרתי קשר עםIronman 4X4 Israel
בפייסבוק (אלו רקורד היבואנים) והם מוכנים לשלוח במייל את האישורים הדרושים לקיט ההגבהה איירון מן שיש לי בטרופר.