מה צריך כדי לבנות סיקס אמין
התבקשתי על ידי חבר להכין רשימה של פריטים שתמציתה - איך צריך ליישר קו כדי להביא סיקסאותו למצב של רכב טיולים בעל אמינות מקסימלית. לא עבירות, לא קישוטים - פשוט אמין. הבחור ג'יפאי מנוסה יותר מרובנו ביחד... אבל מזמן-מזמן לא טעם ג'יפ ברזל אמריקאי. הוא עומד בפני קניית סיקס משופץ frame-off לא משופר.
אז התחלתי מן רשימה כזאת, ואשמח לעזרת ההמונים.
מערכת קירור:
רדיאטור חדש
משאבת מים חדשה
תרמוסטט חדש
צנרת חדשה
מניפה מכאנית, ללא פאן קלאץ'
מערכת דלק:
פרוק ונקיון מיכל דלק
כל צנרת הגומי, בנדים - חדש
משאבה מכאנית חדשה.
אופציה - משאבה חשמלית אינליין.
קרבורטור מקורי משופץ, או להביא קרבורטור חדש - מוטורקראפט.
פילטר אויר מדברי של סיקס/סופה צבאיים
שלדה
תושבות מנוע וגיר - חדשות, פוליאוריטן
תושבות בודי חדשות
גשר חיזוק מתחת למנוע
גדר גיר - לוודא שאפשר להרכיב ולפרק בקלות
מערכת הצתה
האם כדאי לשדרג לHEI, TFI?
מנגנון קלאץ מכאני
לבדוק שהבלקרנק לא אכול או לשים חדש, חדש, המיסבים/תפוחים - חדש.
או לעבור להידראולי - לדעתי לא חובה בג'יפ ללא בודי ליפט ועם תושבות מרכב חדשות.
הגה
תפוחים חדשים, מוט חיזוק לתיבת הגה לשלדה
לבדוק משאבת הגה כוח, צנרת לחץ גבוה, להחליף מה שצריך.
מערכת הינע
להחליף כל הצלבים, לאזן דרישפטים אם צריך
להחליף שמנים, לבדוק ולהחליף אם צריך מיסבי גלגל אחורי ומחזירי שמן,
לפרק, לגרז, להדק או להחליף מיסבי גלגלים קדמיים.
גיר וטרנספר - לנקז ולשים שמן חדש.
לוודא צינורות נשם קיימים ופתוחים
על הדרך מומלץ לזרוק זוג לוקרייטים בסרנים בשביל לשמור על כל המכלולים ובשביל הכיף
מתלים
סט קפיצים 2-2.5 אינץ' מספיקים עבור צמיגי 31, שיהיו כמה שיותר קשים - הפציינט הולך להעמיס את העולם על הרכב.
בולמים כלשהם, העיקר שיהיו חדשים.
בושינגים מכל הסוגים - חדשים, פוליאוריטן
חשמל
מצבר חדש
לוודא תקינות של אלטרנטור וסטרטר או לשים חדש, אופציה סטרטר+זר סופה
לסדר עד כמה שאפשר את הצמות המקוריות... אלוהים גדול.
תגובה: מה צריך כדי לבנות סיקס אמין
הייתי אומר לשתול מכלולים מכניים של סופה חדשים/משופצים ככל שניתן והיכן שאפשר - לטובת אמינות. כי עם כל הכבוד למכלולי הסיקס החסונים ולפשטות שלו, האמינות לכשעצמה מעולם לא היתה היהלום בכתר של הרכב הזה. זה עניין של הנדסה פרימיטיבית עם יותר מדי חופשים מובנים. המכניקה של סופה עדיפה לדעתי בכל פרמטר.
בגדול - כל מה שכתבת בדגש על חדש. זה רווח נקי באמינות.
כל מה שאפשר - שיהיה חדש. לא מחודש ולא אחרי ניקוי וצביעה אלא חדש מהניילון, מייד-אין USA ורצוי מקורי של MOPAR.
מה שתחליפי אז לפחות שיהיה אמריקאי. כל מה שמגיע מיפן או גרוע מזה, מסין - ייכשל מהר מהצפוי.
מומלץ לפרק את הג'יפ לרמת השילדה. לשפשף אותה עד למתכת חשופה ולבדוק היטב-היטב הימצאות עיקומים, רקבונות וסדקים. הם נמצאים שם. תאמינו לי. אם השילדה במצב טוב שמצדיק השקעה, לחזק אותה כמו שיואב עשה. לחסן אותה כנגד חלודות בטבילה ולפנק אותה בצביעה איכותית.
בסעיף המתלים - חיבורי ה"שש" הם נקודת תורפה גדולה בסיקסים. כדאי להביא "ששים" חדשים ו/או לייצר מחוזקים או מוטב לייצר תושבות חזקות שמרותכות לשילדה כמו בסופה
היגוי - תיבה של סופה. מהירה ומדוייקת יותר. תיבה של סופה 2/TJ טובה אפילו יותר.
לא מבין מה יש לכם נגד פאן-קלאץ'. המנוע עובד יותר חלק ויותר מהר ואוכל פחות דלק. חלק אמריקאי איכותי מחזיק שנים ארוכות מאוד.
האמת היא שאם כבר משקיעים, אולי הכי טוב להתחיל מסופה טובה. ובסוף לשים לה מסכה קדמית וכנפיים של סיקס. זה יהיה הג'יפ המושלם.
מה צריך כדי שרכב יהיה אמין? זו גישה פילוסופית.. לפעמים אני מנסה לסדר משהו שעובד בסה"כ, אבל משהו קטן מציק לי, וכשאני מפרק אותו אני מקלל את הרגע שהחלטתי לגעת..
כל זה בתקציב לא מוגבל..??
אחרת אתה בקלות מגיע ל2 עד 3 עשיריות, וזה רק על חלקים..
אם נכנסים לכזה סדר גודל של שיפוץ אז עדיף לשנות פאזה- להבין שזה רכב פרוייקט הרבה לפניי שזה יהיה רכב טיולים, ועדיף לעשות באמת הכל, כולל פחחות.
הבייסיק-
מערכת ההנעה וההגה- לבטל חופשים, תפוחי הגה, להחליף צלבים מייסבים ומחזירי שמן.
תושבות מנוע
מנגנון קלאץ'
חשמל חשמל חשמל! בעיקר במערכת ההצתה.
אם האוטו במצב נסיעה, הסיכויי לכשל שבאמת יתקע אותך יבוא מאלה, ולא מדברים כמו קרבורטור ומערכת הצתה, שיתנו אותותיהם לפני שיקרסו.
אחרי אלה, השלב הבא זה לנסוע, כל פעם קצת יותר, כמה שיותר, לחפש את התקלות.
בשאר הייתי נוגע אם מתגלה הצורך, ומרענן רכיבים לאט לאט. כל זאת בהנחה שהרכב נועד להיות רכב טיולים ולא פרוייקט.
בגישה של לרענן רכיבים לאט-לאט, לעולם לא תסיים את הפרויקט.
כי עד שתסיים לרענן את הכל, תצטרך להתחיל מחדש.
אני יודע מה אנ מדבר. רשימת הדברים שצריך לעשות ביישור קו לסופה שלי שכתבתי לפני 8 שנים, עדיין תלויה על הדלת אצלי בבית.
כבר סיימתי את כולה פעמיים, והיא עדיין לא נגמרת.
אני יכול להבטיח לך שגם בפרוייקט ברמת הבורג אתה לעולם לא תסיים, בטח לא בהתחלה. תמיד יהיה איזה נאחס קטן שיציק ,או שלא יעבוד כמתוכנן ותרצה לשפר\ להחליף.
זה לא נגמר אף פעם- זה עניין של גישה פיולוסופית לדברים.
איך מגדירים "אמינות"?...
מנוע שחי חצי מיליון ק"מ ומעלה?
זה נושא שהחזיק אצלנו המון ישיבות בבור על גלונים של קפה ובירות.
היה מי שהגדיר את "הרכב האמין" כרכב שלא מפתיע אותך. גם כשהוא מתקלקל או שהולך לו מכלול גדול ויקר, אתה לא יכול לומר שהופתעת. הוא נותן מספיק התרעות ואזהרות מראש. מבחינתו של אותו בחור, גם רכבים כמו דיסקברי ישן או ניסאן פטרול הם אמינים - בדיסקו אתה יודע שתשבור ציריה או שיעוף ראש מנוע ואתה מתכונן לזה. בפטרול אתה יודע שמנוע ZD30 יילך מתישהו, אתה שם כל חודש משהו בצד לטובת החלפת מנוע מאוד צפויה אחת לכמה שנים.
הסיקס והסופה נכנסו מבחינתי לקטגוריית האוטו הלא תמיד אמין, כי הם מפתיעים כל הזמן. לגיל שלהם יש כמובן השפעה ישירה על זה.
לכאורה, אפשר לצמצם את מינון ההפתעות למינימום, אם בונים הכל מחדש בחלקים חדשים. מצד שני, אלה נבלות שלכל אחת מהן יש את הנשמה השחורה הפרטית שלה, שעוצבה בעשרות שנות אונס קבוצתי אכזרי - גם אם תבנה אותם מחדש מחלקים חדשים וזהים, התוצאה לא תהיה זהה. כל ג'יפ הוא חיה בפני עצמו, עם אישיות משלו. אני מאמין שהם ימשיכו להפתיע גם כשהכל-הכל-הכל יהיה חדש מהניילון.
אני סבור שאוטו כזה בונים לא בגלל האמינות אלא כי רוצים דווקא אותו ספציפית. כי אוהבים את הסיקס או הסופה עם כל מה שנלווה אליהם.
סתם "רכב לטיולים" אפשר לעשות מכל SUV יפני שחדש מהם ב-10-15-20 שנים, שיעלה חצי.
אני יתייחס רק לחלק של המתלים:
לדעתי עם צמיגים 31", הגבהה 2.5, ורכב עמוס הייתי מחזק גלי הינע וצלבים, המקוריים לא יחזיקו הרבה.
מה צריך כדי לבנות סיקס אמין
צריך לא לבנות סיקס
(או כל רכב אספנות אחר)
לא קראתי את כל התגובות אבל בקטע של השלדה הייתי מוסיף חיזוקים לקרוס ממבר וחיזוקים לתושבות בודי. אם כי במידה ומחליפים בודי אז כנראה יהיה לסופה והתושבות שונות.
מנגנון קלאץ של נמרוד. פשוט ואמין.
מערכת חשמל חדשה. לא חייב בולט און גנרית של gm יכולה להספיק למי שמבין בחשמל. ההבדל הוא בעיקר בצורת האיתותים וכדומה. איזה מנורות פועלות ואיזה לא.
דווקא לפני 12שנים היה אצלנו בחבורה מישהו עם סיקס והוא היה אמין מאוד.
אהה זה היה לפני 12שנים (סמיילי מגרד בזקן ותוהה על כך שהזדקן מהר מידי)
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
סטרטר וזר סופה כולל פחית תאום - המקורי לא מחזיק.
כונס למאוורר. שומר על חום המנוע ושומר על נקיון בתא המנוע. להיכנס לשלולית עם מאוורר מכאני בלי כונס בהחלט מקצר את החיים שם.
ניקוי של כל מערכת המיים כולל פקקי מיים חדשים במנוע.
לסגור כל בורג עם לוקטייט.
נדנדות עם ברגים מתגרזים - אחרת מחליפים גומיות בלי סוף.
בוקסת מירכוז בגלגל התנופה. לא תמיד מחליפים יחד עם הקלאץ. יוצר רעידות ומקצר את חיי המיסבים.
מפרק גמיש בצנרת הפליטה. מונע סדקים ומאריך את חיי הסעפת.
קיט מייסבים חדשים לציריות מאחורה.
גלגלי 31 בלי ספייסרים/אופסטים - למנוע לחצים מיותרים.
מוט הגה עם צלבים (סופה).
תפוחי הגה עם פתמות גירוז.
לענייני אמינות הייתי מוותר על נעילות אוטומטיות - חלקן טובות ואמינות אבל עדיין זה עוד מכלול שיכול להתקתקל.
צמה חדשה או משופצת מהיסוד- קונקטורים מפלסטיק בג'יפ ישן ופתוח לא מחזיקים!.
את הפילוסופיה עזבו בצד. הבן אדם is beyond reasoning, סיקס פתוח זה מה שהוא רוצה, והוא יכול לשלם על הצעצועים שלו.
מה שמבוקש זה להוסיף לרשימה שלי באותו סגנון - נקודות ספציפיות, קריטיות, שרצוי להכניס לאותו טיפול/תיקון/ישור קו ראשוני גדול (שיבוצע על ידי מוסך/סדנא).
דווקא לגבי נעילה אחורית אוטומטית, לדעתי חשוב. גם לאמינות.
ההבדל בגישה ומעבר של אלמנטים (תוך כדי טיול - לא טיולי עבירות) הוא עצום!
אפשר לעשות הכל לאט ובסבלנות, בלי שוונגים וניסיונות מרובים שטוחנים את המכלולים.
בנוסף - ניתוך מוט מייצב קדמי (לינקים מתנתקים). כשמנצלים את המהלך הפוטנציאלי של הסרן החי מקדימה - גם, לאט לאט ובלי לשבור את הג'יפ ההבדל במעבר של מכשולים לא מתוכננים הוא מדהים.
לגבי מערכת הצתה - hei קומפקטי וחסר סיבוכים - תענוג.
אני חושב שאם הוא מוכן להחליף (את מה שצריך להחליף כמובן) ולעשות בדיקה מעמיקה של הרכב אחרי קניה (כי לפני קניה אף אחד לא יסכים) אז הוא צריך לפתוח את כל המכלולים הסגורים כמו מנוע, גיר, טרנספר וסרנים ולראות מה מצבם. לפתוח הכוונה להוריד קרטר לא לפרק לגמרי. מכלול לא תקין או בשלבי גסיסה - להחליף.
כמובן לבדוק ביסודיות כל מכלול. לחצים שונים במנוע, מצב הגג"שים והסינכרונים בגיר, מצב הגג"שים בטרנספר וכדומה.
בסה"כ זה לא רכב מסובך. לדעתי האישית מה שמאוד עוזר לאמינות שלו ולתיקון תקלות בשטח ובכלל זה שבעל הרכב יהיה שותף בכל התיקונים/חיווטים שנעשים ברכב. כדי לחזור למוסך צריך צמת מנוע. לא אורות ולא בטיח. אז שילמד טוב טוב איך פועלת צמת המנוע. שידע מה לקצר ומה לסדר במקרה של תקלה.
דברים שהייתי מוסיף:
שיפוץ גיר. כשנדפק לי הגיר הוא נתקע על הילוך שלישי וגמרנו... למזלי זה קרה 5 דקות מהבית. תהליך לא יקר ולא מסובך.
להחליף צמת חשמל לאחת של פיינלס. אין בעיות, אין מעקפים, הכל חדש נקי ומסודר.
הרשימה שכתבת די ממצה, ובכל זאת אין הבטחה ל100 אחוז אמינות. רשימה נוספת שכל בעל סיקס צריך- רשימת ספיירים.
רשמתם את רוב הנקודות. מעבר לזה לבדוק ולחזק את תושבות הבודי על השלדה מאחורי מיכל הדלק. תושבות קפיצים אחוריות על השלדה גם טעונות חיזוק בד"כ. לגבי הששים ממליץ להוסיף משולש חיזוק בחלק הקידמי זה מעלים לחלוטין את תופעת שבירת הששים.
אני עדיף את חיבור הצלבים עם יובולטים קטנים מאשר קאפות דורש החלפת יוקים למתאימים.
בוסטר ואקום של ואנדורה או של סופה יעשו פלאים לבלימה.
להוריד את ההספק ממעגל האורות לממסרים בריאים חוסך בלאי קבוע של רגלית המחליף אורות ומפסקים בדרך.
נמשיך לחשוב על זה ונעלה עלה כתב בהמשך. ..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כמה מהאנשים שרשמו כאן באמת נוסעים היום על סיקס אמין?
(כי לי השרשור הזה נראה כמו שרשור של קלדנים)
לאן אתה חותר? שהסיקס as is לא אמין?
בהשוואה ללנדקרוזר חדש מהניילון לא- הוא לא אמין.
אבל... הסיקס שלי, בכל הזמן שהוא איתי- תמיד הביא אותי הביתה.
אני לא חותר, אני אומר שרכב שטח בן 30 הוא לא אמין.
להצליח להגיע הביתה זו לא ההגדרה של אמינות.
ערן עד שה-CJ נמכר (כי הוא לא הספיק להרכב המשפחתי שלי) הוא היה אמין מאוד.
במשך מספר שנים הוא חנה במשך מספר שבועות ללא כל אחזקה, יצא לטיול שטח קשה של מספר ימים וחזר לאותה החנייה.