לפי ההגיון וספר רכב .. זה רעיון טוב.
לפי מומחה גירים שך קראסו חיפה זה רעיון רע 'ושלא תמפנ שזה יהיה באחריות כשהגיר ימות' ...
יש בזה משהו ?
Sent from my Pixel using Tapatalk
Printable View
לפי ההגיון וספר רכב .. זה רעיון טוב.
לפי מומחה גירים שך קראסו חיפה זה רעיון רע 'ושלא תמפנ שזה יהיה באחריות כשהגיר ימות' ...
יש בזה משהו ?
ההבדל בין מצב "D" למצב "2" הוא בכך שהגיר פשוט לא עולה מעל הילוך שני.
בנסיעות בשטח בדרך כלל לא עוברים בכל מקרה את ההילוך השני..
אפשר להוריד למצב "1" אבל אז אתה באמת צריך לנסוע לאט, לטעמי לאט מדי.
אם יש הילוך כוח אז עדיף לנסוע ב LOW כי אז הגיר פחות מחליק בממיר, וכתוצאה הגיר פחות מתחמם.
וכמובן אם יש דפרנציל מרכזי, לנעול אותו בירידה לשטח.
מוני ..
זה דאסטר.
אין גיר אוטומטי, זה מצב ה 4*4
אתה יכול לפרט מה המצבים שיש לבחירה ?
כן.
(כבר פורטו .. ;) )
יש שלושה מצבים.
1. הנעה קדמית בלבד.
2. אוטומטי
3. 4 על 4
כאשר על פי הספר והנסיון .. במצב אוטומטי, המחשב מחבר את הגלגלים האחוריים לפי הצורך.
עוד חידוד .. השילוב מתבצע במצמד קטן שנמצא מאחורה ממש לפני הדיפ' האחורי. משמע, דרייב שאפט מסתובב כל הזמן וציריות מסתובבות כל הזמן. כי אין לוקרים.
מהנסיון שלי האישי גם אין הבדל בצריכת דלק .. ככה שבאמת כל המכניקה מסתובבת כל הזמן.
תסלח לי אני כבר זקן, נולדתי בעולם בו רכב שטח היה רכב שטח..
לא שיש משהו רע בדאסטר, אני מכיר אנשים שנוסעים עם דאסטר בשטח יותר ממני (-:
במקרה הזה אינטואיטיבית אני מסכים עם המוסכניק.
חיבור וניתוק של מערכות לא ממש בריא להם, והמעבר מקידמי ל 4X4 עלול להיות עם מכות במערכת ההנע.
במיוחד היכן שאתה נוסע עם הדאסטר.
לכן עדיף 4X4 קבועשיחלק את העומס לכל הגלגלים ללא עומס עליהם
אז למה המציאו מצב אוטומטי ?
ואתה לא הרבה יותר זקן ממני ... ורכב שטח הוא רכב שמטייל בשטח. בדקתי בויקיפדיה .. לא כתוב שחייב שמונה סרנים פורטאליים ננעלים רוחהית ויחס הפחתה של 1:7 לפחות
ובאופן כללי .. הייתי מעדיף את הדאחקות בשרשור ההוא .. פה זה למידע ..
במצב 4x4 זה דיפרנציאל מרכזי פתוח ?
אנסח מחדש: מותר לפי הוראות היצרן לנסוע במצב 4x4 בכביש ?
אז יש דיפרנציאל מרכזי (או רכיב בשם אחר שעושה את אותה פונקציה). אם אתה לא מרגיש הבדל בנסיעה בכביש מבחינת נוחות/רעש/צריכת דלק, הייתי שוקל לנסוע תמיד במצב 4x4, כמו בסובארו ...
לא הייתי שש לנסוע במצב האוטומטי כמו שאתה מתאר אותו, פשוט כי המערכת עשוייה לחבר או לנתק את ההנעה האחורית בדיוק תוך כדי תמרון חרום, והמעבר הזה מועד לפורענות. נכתב מבלי להכיר את המערכת כמובן.
לא מצאתי כתוב, אבל עד כמה שאני מבין את המערכת מנסיונות שביצעתי ...
רק הנעה קד' כל הזמן עד צריך עזרה, זה יכול להיות טיפוס על מדרכה או עליה דרדרתית או שלג או whatever.
יש מנורה קטנה שמהבהבת לכמה שניות ( שניה או שתיים ) ואז כבית.
הערכה שלי, שוב, לא זוכר שראיתי בספר והוא לא לידי עכשיו, שיש דיפ' מרכזי באוטו.
זה part time כמו שאתה מכיר אבל הפוך, הקדמי מחובר תמיד והאחורי לא. להבנתי החיבור לא מפעיל גיפ ממרכזי ..
אני נסעתי ככה כמעט שנה עד שאמרו לי לא לעשות את זה. לא שמתי לב לרעשים / חופשים / וכו' .. מאז שהפסקתי לסוע ככה .. אני גם לא שמתי לב לכלום ...
המחשבה באה לאחר משהו שכתב דרור על הנעילות האוטומטיות.
וההגיון שלי לבדו אומר שלא היו עושים את המצב הזה אלמא היתה לו תפקיד.
בנסיעת שטח, אני מחבר 4X4 כדי למנוע את המצב של חיבור / ניתוק שיזעזע את המערכת כל גרגר חצץ שני .. בכביש לעומת זאת .. מעטים המקרים שהמערכת עבדה .. אבל היו.
מה שיש בדאסטר זה טרנספר בדומה למערכת TOD (Torque on demand), קיים בטרופר ובעוד רכבים, בטרופר זה עובד על קלאצ׳ים ודיסקיות, מערכת מאוד אמינה, הטרופרים לא צעירים וזה עדיין עובד.
לדעתי אין לך בעיה לשלב, מה שאמרו לך בחברה זה רק כדי להוריד מהם אחריות שאם משהו יקרה, גם ככה הכל מסתובב שם תמיד, הכוח לא עובר קבוע אלא כמו שאמרנו-לפי דרישה, כאשר המחשב מזהה החלקה הוא משלב, ומנתק.
אם לאיזה רכיב יהיה בלאי עוד כמה שנים מחליפים אותו, זה מה שקורה ברכב 4x4.
לפי התיאור זה נשמע זהה לחלוטין למצמד מפוקד המחשב, שיושב בצמוד לסרן האחורי בטוסון ובסנטה פה.
רק ששם אין לנהג את הבחירה במצב הראשון שתיארת, של הנעה קדמית בלבד.
זה או במצב האוטומטי - הדיפולטי, שהמצמד משתלב ע"פ הצורך, או במצב נעול.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אני לא יודע מה המכונאי אמר או הבין לגבי השימוש, אבל לעניות דעתי מצב 2x4 יהיה עם הבלאי הכי נמוך למערכת השילוב, וכנראה שלכל הרכב.
נקודה נוספת.
בקרסו לא יכולים להתנער מאחריות אם משהו כתוב בספר רכב, ובכלל, אין להם כל כך יכולת להוכיח איך נסעת בדיוק.
ביונדאי יש נתןן במחשב ה4x4 שמונה את המרחק והזמן שהמצמד היה משולב.
נכון, רק כשהמצמד משולב, אבל מנסיון של מעקב חי על הפרמטר של שילוב המצמד, יש סיכוי טוב שזה פועל הרבה יותר ממה שנדמה לך. כמעט בכל סיבוב ו/או האצה.
כשזה מתחבר אני רואה נורה מהבהבת.
אלא אם החיבור היה קצר כל כך שהנורה לא הספיקה להדלק ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d3a12710aa.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...99bd862b7e.jpg