שאלת התאמת מנועים שונים לדגמים שונים של ל"ר.
האם לנדרובר סידרה III (בתמונה) , מנוע 2250 סמ"ק בנזין, יכול לקלוט בתוכו את המנועים הבאים:
1. TDI 200?
2. TDI 300?
3. TD 5?
4. האם התושבות והמידות של 3 מנועי הדיזל זהים?
http://img205.imageshack.us/img205/1...x929t013kh.jpg
5. האם דיפנדר 110 , TDI 200 יכול לקלוט בתוכו מנוע TDI 300 ?
6. האם זה BOLT-ON?
7. האם דיפנדר 110 , TDI 300 יכול לקלוט בתוכו מנוע TD 5 ?
8. האם זה BOLT-ON?
השאלות לא מתייחסת לנושא הרישוי כלל. אני שואל, מי מהנ"ל ידרוש את מינימום השינויים.
האם מישהו ביצע השתלה בסגנון זה.
1 קבצים מצורפים
חוזר: שאלת התאמת מנועים שונים לדגמים שונים של ל"ר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי barak4*4
תודה.
ברשותכם, מספר שאלות נוספת:
במידה וארצה לרכוש מנוע 2,250 סמ"ק מקורי של ל"ר, מי עוסק ביבוא של מנועים ישנים / לא נפוצים ?
מה סדר הגודל של המחירים (ללא התקנה).
בבריטניה ניתן לרכוש מנועים כאלו משופצים ממכרזים של הצבא,האם אני יכול ליבא מנוע לבדי?
ברק שלום, היה לי רכב כזה. ואכן ההשקעה להגיע לכך היא גדולה.
כלומר, החלפת מנוע+גיר TDI300,סרנים וחשמל.
מצרף תמונה:
אופיר
חוזר: שאלת התאמת מנועים שונים לדגמים שונים של ל"ר.
אני בדיוק מתלבט את אותן ההתלבטויות
מבדיקה מול מידע ברשת בעיקר מאנגליה, החלפת מנוע ל SIII ל TDI200 זה המהלך הפשוט ביותר.
ל TDI300 צריך להחליף גם גיר, אבל אולי שווה לעשות את זה, זמינות חלקים וכאלו. מבחינת אמינות ה 200 נחשב ליותר טוב, ומבחינת כוח אין הבדל.
בקשר לצריות, זה לא ממש נכון שהישנות חלשות יותר, במיוחד הקדמיות נחשבות אפילו לחזקות יותר.
בכל מקרה, ניתן לרכוש לסרנים המקוריים נעילות או בית סטליטים וכן צריות ופלנג'ים מחוזקים, 10, 24 או 31 חריצים.
צריך לזכור שמערכת ההינעה של SIII בנויה למנועה חלש יחסית, ולכן יחס ההעברה גבוה, אז עם מחזקים מנוע, שווה גם לשנות משהו בתמסורת.
אצלי יש Over Drive שזה יחסית בסדר, הילוך סופי קצת יותר איטי מהחמישי של דיפנדר.
אבל אולי אם נחליף גם גיר לחמישה הילוכים, במידה והמנועה יהיה TDI300 אז נעביר את ה Over Drive ל SI שזה אמור להתאים גם לה.
דבר נוסף שצריך לחשוב עליו זה הבלמים, לרכב 4 בילמי תוף, אם הרכב יסע מהר יותר בגלל מנוע, צריך גם דרך לעצור אותו !!!, ישנן הסבות סטנדרטיות לבילמי דיסק, מבוססות על מה שמיוצר ב Sntana, שמייצרת עד היום את ה SIII בשם חניבאל (אני חושב).... כמובן ישי שינויים, כמו מנועה של IVECO, פנים מודרני מבוסס על VITARA שגם היא מיוצרת על ידם וכן חוץ שיותר דומה לדיפנדר. אבל מבחינת הינעה, סרנים, מתלים ... זה SIII משופר.
http://www.brucehopkins.co.uk/santana_4x4.htm
יום טוב
אסי