תגובה: נעילות לדאצ'יה דאסטר
תודה טל.
אתה חבר אמיתי :)
כל השאר רק רוצים לראות דם ...
אגב .. יש !! לך ברירה !!
1 קבצים מצורפים
יש לך רכב שעל פניו קלאסי לנעילה אוטומטית אחורית, כי ביום יום אתה נוסע במצב של הנעה קדמית, בשטח אתה תשים במצב 4X4 ויש לך סרן אחורי נעול נקודה. את אותו מצב אוטומטי אתה לא צריך. זה יכול לעשות טוב לרכב מכל הבחינות כי אתה תעבור הכל בקלות וברגוע.
זה יקרה - זה יהיה הפתרון הסטנדרטי לדא'ציה דסטר, כשהוא יהיה התחליף לויטארה, לסמוראי ולג'ימני בקטגוריה של רכב 4X4 פשוט ב20-30 אלף שקל. אתה רוצה להיות זה שמביא את הבשורה? בשביל זה פתחנו לך פורום.
קובץ מצורף 114912
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש לך רכב שעל פניו קלאסי לנעילה אוטומטית אחורית, כי ביום יום אתה נוסע במצב של הנעה קדמית, בשטח אתה תשים במצב 4X4 ויש לך סרן אחורי נעול נקודה. את אותו מצב אוטומטי אתה לא צריך. זה יכול לעשות טוב לרכב מכל הבחינות כי אתה תעבור הכל בקלות וברגוע.
זה יקרה - זה יהיה הפתרון הסטנדרטי לדא'ציה דסטר, כשהוא יהיה התחליף לויטארה, לסמוראי ולג'ימני בקטגוריה של רכב 4X4 פשוט ב20-30 אלף שקל. אתה רוצה להיות זה שמביא את הבשורה? בשביל זה פתחנו לך פורום.
קובץ מצורף 114912
כן
אני מפחד.
אני מפחד שזה יתן לי לגיטימציה ללכת להרביץ ל20 מטר האחרונים ב 21, זה ידרבן אותי ללכת ראש בראש עם אילן .. זה ... בכל מקרה, אני רק עוד 3 שבועות נוסע למוסקבה .. ואז עוד 5 קילו במזוודה .. נראה .. נו .... תלחצו לאט .. חלש ..
:)
דיון תאורטי... גיא, על מה ממליצים בפורומים בעלי הניסיון המעשי בחו"ל ?
תאורטית ,אני לא משתכנע לעדיפות של האוטומטית ,צריך להכיר את הדאסטר דיזל הידני ,יש לו הילוך ראשון קצר ,אבל לא קצר מספיק בשביל לזחול עם נעילות מלאות/אוטומטיות בעליות תלולות טכניות ארוכות יחסית , בכל מקרה צריך לבוא עם תנופה קלה ,כי אחרת המנוע יכבה או שהמצמד יישרף מהחלקתו ,על אחת כמה וכמה שהנעילות המלאות לא מאפשרות להעלות טיפל'ה סל"ד בצורת גלגל מפרפר חלקית... מה שנותנת הנעילה המבוססת על חיכוך בסגנון של טורסן עם PRELOAD התחלתי .
בשביל כל שאר סיטואציות העבירות אין טעם לשנות ,כל עוד לא מקצרים את הראשון המקוצר.
מצתרף לרשימת ה"דוחפים" וממש לא בשביל לראות דם.
אני מכיר אותך כבר כמה ?! נניח 15 שנה.
הרי אתה תמשיך עוד ועוד לחפש את הגבולות של הרכב.
עד שימאס לך ותחליף רכב או תרד לגמרי מהשטח.
ועד אז מערכת בקרת האחיזה שלך תעבוד שעות נוספות, עד שמשהו ידפק, או ישחק.
הנעילה האוטומטית מאחור פשוט תעשה חיים יותר קלים לבקרת האחיזה שעובדת אצלך כל כך קשה.
רק בשביל זה שווה לך להתקין את הנעילה האוטומטית
אמנם אני בעלים של פורסטר, אבל הדיון מרגיש לי רלוונטי.
בנסיעות בשטח (ואני עושה הרבה מעבר לשבילי ליסינג, תשאלו את יונתן) אני מרגיש שמה שיעזור הכי הרבה הוא נעילה כזו או אחרת.
האם לדעתכם בפורסטר, נעילה כמו זו שנימרוד הציע, תשפיע לרעה על התנהגות הכביש?
השאלה עולה מכיוון שאופי מערכת ההנעה שונה (4X4 קבוע ללא ניתוק הנעה אחורית).
בסובארו זה לא מתאים בגלל 4על4 כל הזמן.
אני גם בתחושה נוטה יותר ל lsd ... או להשאיר את המצב על כנו ..
כי תכלס, עם יד על הלב .. האוטו הזה מצויין.
נותן את הלב .. בלי הנחות.
ואני לא מרגיש שחסרה לי נעילה.
ואני יודע מה זה נעילה .. או שתיים ..
בהחלט אני הייתי רוצה הילוך ראשון יותר קצר.
Sent from my Pixel using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
אמנם אני בעלים של פורסטר, אבל הדיון מרגיש לי רלוונטי.
בנסיעות בשטח (ואני עושה הרבה מעבר לשבילי ליסינג, תשאלו את יונתן) אני מרגיש שמה שיעזור הכי הרבה הוא נעילה כזו או אחרת.
האם לדעתכם בפורסטר, נעילה כמו זו שנימרוד הציע, תשפיע לרעה על התנהגות הכביש?
השאלה עולה מכיוון שאופי מערכת ההנעה שונה (4X4 קבוע ללא ניתוק הנעה אחורית).
אני נזכר בדיונים של לפני 15 שנה: "האם אפשר להתקין נעילה אוטומטית בלנדרובר" שאז היו יוצאי דופן בהיותם 4X4 קבוע. עובדתית, יש לא מעט בעלי דיפנדר שנסעו ונוסעים עם נעילה אוטומטית (דטרויט) בסרן אחורי, אך לא בקדמי.
היום הגענו לאותם דיונים, על דאסטר ועל פורסטר... :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בסובארו זה לא מתאים בגלל 4על4 כל הזמן.
אני גם בתחושה נוטה יותר ל lsd ... או להשאיר את המצב על כנו ..
כי תכלס, עם יד על הלב .. האוטו הזה מצויין.
נותן את הלב .. בלי הנחות.
ואני לא מרגיש שחסרה לי נעילה.
ואני יודע מה זה נעילה .. או שתיים ..
גיא, עם יד על הלב... זה מתחיל להיות מביך. כולה אוטו.