מישהו משתמש במזרוניח מתנפחים מאליהם ללינה בשטח?
מדובר על מזרונים עם ספוג פתוח שבפתיחת שסתום מתמלאים לבד בלי מפוח, ובסגירה אמורים לשמור על הצורה והנפח.
הכוונה למזרונים בעובי 5 ס״מ ולא מזרוני היוגה הדקים בעובי 2.5 הנפוצים.
Printable View
מישהו משתמש במזרוניח מתנפחים מאליהם ללינה בשטח?
מדובר על מזרונים עם ספוג פתוח שבפתיחת שסתום מתמלאים לבד בלי מפוח, ובסגירה אמורים לשמור על הצורה והנפח.
הכוונה למזרונים בעובי 5 ס״מ ולא מזרוני היוגה הדקים בעובי 2.5 הנפוצים.
יש לי....נוחים ומומלצים
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
היו לי של תרם א רסט עד שנגנבו
ביצעו את המוטל עליהם בהצטיינות
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
ניסיתי,
אם לפני כן ישנת על פלציב או שאתה נוסע על ג'ימני מילא.
אם ישנת בעבר על מזרון ספוג נורמלי ואין לך בעיית מקום, אתה לא תצליח להבין איך הסדי עינויים האלה נהיו כל כך פופולרים.
https://www.rei.com/product/870757/r...g-sleeping-pad
בזמנו הבאנו רביעה במזוודה מארה"ב. מחזיקים יפה כבר 8 שנים ומאוד נוחים. על פניו אני ממליץ.
נק למחשבה- האחסון שלהם (כשאתה לא בטיול) אמור להיות כשהם פרושים לרווחה, אחרת הניפוח העצמי הוא תיאורטי בלבד. כמו כן בזמן האחרון מציק לי הסירבול של הקיפול. כשזה מזרון אחד או שניים זה בסדר... כשאתה צריך לקפל רביעיה זה כבר מעיק.
מצטרף להמלצות על Therm-a-rest, מוצרים מעולים.
יש לי 2 מזרונים ו-2 כריות שלהם (לטיולים רגליים בעיקר), נהדר. אני ישן כמו בבית.
של איזו חברה?
אפשר קישור?
- - - Updated - - -
ישנתי על מזרוני "רהט" עבים (7-8ס"מ) מאד נוח, אבל גם בטנדר, זה תופס נפח גדול מאד כשצריך 4.
היום יש "מזרוני ערבה", 5ס"מ, אבל הבידוד מהקרקע פחות טוב, והנפח עדיין גדול כשמדובר על 4.
אני מאד לא אוהב לנסוע עם מגדלים מעל לרכב.
המזרונים ה"מתנפחים מעצמם" האלו נראים פתרון ביניים אולי מעט פחות טוב ממזרוני רהט בנוחות, אבל הרבה יותר טוב בנפח, וכנראה לא פחות ואולי טובים יותר ממזרוני ערבה.
נתקלתי במוצרים בטווח 20$ ועד הרבה יותר.
- - - Updated - - -
זה כבר הרבה מעבר לתקציב שאני מקצה לעניין.
השאלתי מזרן כזה סיני עלום שם לטיול של חודש בחול. ישנתי עליו לא מעט לילות ברצף והוא בהחלט שדרוג מכל מזרן פלציב. בסה"כ ישנתי לא רע ובאופן מפתיע זה עושה את העבודה נהדר. אבל כאמור, אין מה להשוות למזרן ספוג מסורתי.
עוד חסרון שלו הוא שהוא טוב בעיקר לשכיבה, אבל בישיבה מרגישים את הרצפה. אם אתה גם משתמש במזרנים במהלך הערב/ליד המדורה /רביצה על המחצלת בעצירות זה פחות סבבה.
קח בחשבון בלאי וגם אופציה לפנצ'רים...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אתן את חוות דעתי הלא אובייקטיבית -
באופן כללי מדובר בפתרון מאוד מוצלח - המזרן נוח כמעט כמו מזרן ספוג (יש לא מעט אנשים שטוענים שהוא נוח יותר) והוא הפתרון היחיד למי שרכבו לא מסוגל לאכלס 4-5 מזרני ספוג למשפחה שלמה.
הוא עשוי בד עבה ועמיד יחסית.
החיסרון העיקרי הוא באמת האפשרות לפנצ'רים, שאמנם ניתנים לתיקון (בדומה לפנימית של אופניים) אבל כמו שיונתן ציין - הם פחות מתאימים להיזרקות סביב המדורה ודורשים סביבה נקייה (כמו אוהל או מחצלת).
הם אכן דורשים אחסון פתוח ולא מקופל (בדומה לשק"ש)
לגבי מותגים - Therm A Rest (Cascade Designהם אכן המרצדס של המזרנים - הם ממציאי הג'אנר. הבעיה שמחירם בארץ הופך את הייבוא שלהם ללא כדאי ובניגוד לתחומים אחרים, כאן המתחרים מהמזרח עושים עבודה לא רעה בכלל.
פתרון נוסף שחדש יחסית בארץ ובא דווקא מתחום התרמילאות הוא המזרנים המתנפחים בנשיפה - שלא כמו מזרני קמפינג מתנפחים עם המשאבות החשמליות שבורח להם האוויר בלילה ומרגישים כמו מיטות מים - אלה עשויים חומרים איכותיים ולא בורח מהם אוויר כלל ובזכות מחיצות שמתפקדות כ"קפיצי אוויר" הם אפילו מאוד נוחים. היתרון המוחץ שלהם הוא גודל מצחיק של כשני אגרופים למזרן.
ניתן לראות כמה אופציות כאן: http://www.e-shetach.co.il/items~74~...anufact=0&key=
באופן אישי - במשך שנים אני משתמש במזרני ספוג בלבד - אבל לאחרונה עברתי מדיפנדר ארוך לפטרול - ומכיוון שיש בו קצת פחות מקום אחסון אני שוקל ברצינות לעבור למתנפחים.
עידן
באותו טיול היו לנו 2 מזרנים. אחד כאמור מתנפח מאליו (שזה לא מדויק כי תמיד צריך להוסיף כמה נשיפות כדי שיהיה מספיק אוויר), והשני באמת היה מתנפח כמו שעידן הציג (גם משהו סיני עלום). לטעמי המתנפח מאליו היה נוח יותר ונראה עמיד יותר אם כי גם השני היה לא רע. עניין הנשיפות שולי יחסית ואין מה לחשוש מזה כ"כ.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
קנינו בתחילת טיול של חודש בקנדה ארבעה מזרונים. שניים עם שם פחות מוכר ושניים של THERM A REST.
עד סוף הטיול כולם היו מפונצ'רים. מאז, עברו עשר שנים, אנחנו עם מזרוני ספוג פשוטים. אין תלונות.
תודה על התובנות.
אופי השימוש המיועד הוא בתוך אוהל.
מצאתי את זה באמזון;
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01BV...DZ531VUT&psc=1
מישהו מכיר?
4 מזרוני ספוג 5 ס״מ לא מקופלים לאורך הגג והקבינה של הטנדר הם לא כזה ״מגדל״ מעל הרכב- סך הכל 20ס״מ.
אישית לא הייתי מוותר על איכות השינה בשטח שבמזרוני ספוג בגלל ״מגדל״ כזה.
מזרון 5 ס"מ הוא לא מספיק מבודד (מאבנים), אלא אם הוא מהספוג הדחוס של פעם. הסטנדרט הוא 8 (מזרון בדואי) וגם אז כדאי שיהיה מספוג כחול (33-37 ק"ג למ"ק).
אם שמים את נושא הכסף בצד, מה השאלה?!
5 ס"מ לעומת 5 ס"מ, מתנפח גם תופס פחות מקום וגם יותר נח לשינה.
מה השאלה בכלל???
אני מוכרח להודות שדורון הפתיע אותי עם הקישור והמחיר של מתנפח 5 ס'מ.
יש לי שני Therm a rest, בעובי 2.5ס"מ כבר כמעט שלושים שנה!
עד היום פאנצ'ר אחד.
בשנים האחרונות, עם הג'יפ הם כמעט לא בשימוש.
בטרופר אין לי בעיית מקום, אבל עם מחיר כזה..
אין ספק שבביקור הבא של בארה"ב אני חוזר עם שניים כאלו.
אין לי גגון מעל לקבינה, רק מעל לארגז.
בטיולים יש שם 2 צימידנים גדולים של בגדי המשפחה ומצעי לינה, ואוהל גדול.
זה משאיר שליש גגון למזרונים.
במצב הנוכחי הציוד כבר עכשיו בולט כ-20 ס״מ לגובה.
אם אני מצמצם נפח אני יכול להעביר גם את הרשת צל והמחצלת לגג ומקל על השליפה בעצירות יום.
אם על הדרך אני גם מרוויח נוחות טובה יותר מאשר עם מזרוני ערבה אז בכלל.
ללכת אחורה בנוחות בטח שלא.
דורון, ממה שאני הבנתי מתגובות המשתמשים, כולם ,ללא יוצא מהכלל, אמרו שמבחינת נוחות המזרנים המתנפחים מאליהם נחותים בהשוואה למזרני ספוג.
השד לא נורא אבל עדיין פחות נוח כך אני הבנתי....
אפשר לקשור המזרנים ישירות לגג הקבינה גם ללא צורך בגגון.
איני יודע מה רוחב ההילקס אבל אני בטוח שהוא רחב יותר בהרבה מרוחב מזרון ספוג שעומד בממוצע על כ- 80 ס"מ. נשאר לך ברוחב להערכתי עוד כ- 40 עד 50 ס"מ. ארבע מזרונים לאורך ולצידם יתר ציוד השינה כמו אוהלים, מצעים ובגדים יכנסו לדעתי בכיף לאורך הגוגן וגג הקבינה.
בהחלט, והם גם לא נושמים, שזה מזיע ומגעיל, גם כשקר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חוץ מזה, בזמנו כשהייתי מטייל בהרכב משפחתי (זוג+ תאומות) בדיסקו שהיה לי אז, היה לי תיק גגון ענקי שהכיל בנוחות 4 מזרוני ספוג "ספר" מקופלים + אוהלים+ מצעים.
הדיסקו שגם ככה גבוה + התיק גג הענקי אכן נראה כמו מגדל נוסע אבל חוץ ממפגע אסטתי זה לא הפריע לשום דבר לא בכביש ולא בשטח.
התרשמתי שהדיעות לא אחידות.
חבר מוכן לתרום כזה לבחינה ונראה איך זה מרגיש.
ת'כלס אם אין אבנים שהתחמקו לי בנקיון לפני פריסת המחצלת ועליה האוהל, אני ישן טוב גם על מזרוני ערבה, שהחליפו את המזרוני רהט בדיוק בגלל נפח האריזה.
אין מרזבים על הגג, ואני לא קושר דרך החלונות, זה הורס את האטימה של הדלתות, ואני די נהנה ומרוצה שהכל ארוז יפה בתיק גג תפור בדיוק למידות הגגון.
אז גג הקבינה לא בא בחשבון.
נבדוק את המזרון של החבר ונחליט.