תוכניות ושרטוטים לקארטינג
מזה זמן רב, עוד מהילדות רציתי לבנות קארטינג ממנוע של מכסחת דשא ועכשיו שאני אבא, עם הילדים הרצון חזר. נפלה ביידי מכסחת דשא עם מנוע בנזין 4 פעימות מוצנע בעל 3.5 כ"ס. אני מחפש תוכניות לבניית קארטינג פשוט ולא מסובך מידי אך לשווא. אשמח לקבל תוכניות, שרטוטים ומידות לקארטינג בסיסי one seat.
תגובה: תוכניות ושרטוטים לקארטינג
השאלה אם זה נותן ,רטוטים או רק רעיונות כללים ושיטות?
הספר נותן הכל עד רמת הבורג. הכי מפורט שיש.
מנוע של מכסחת דשא כנראה לא יתאים בגלל היציאה. אלא אם אתה מחבר אליו גיר עם יציאה ב90 מעלות. מה שמייקר את כל בעסק. תצטרך גם מצמד צנטריפוגלי.
אז התכנון הוא להפור את המנוע ממצב אופקי לממצב אנכי. מצמד אזמין מאיביי. אצטרך גם גג"שים ושרשרת מתאימים ביחסי העברה וציר.
זה לא פשוט להפוך את המנוע.תצטרך לשנות את מיכל הדלק ואת הקרבורטור.
עדיף לך, לדעתי, לקנות בכלום כסף מנוע 50 סמ"ק של קטנוע. למעשה תצרך את כל הקטנוע. גם בשביל הבלמים וגם בשביל הצמת לשמל/לוח שעונים.
ציר אחורי יש לך? איזה גלגלים אתה מתכנן לשים?
ציר אחורי עדיין אין, וגלגלים גם אין. כרגע הפרוייקט בשלבי תכנון וגיבוש הרעיון ולכן אשמח להמלצות ורעיונות של חלקים עם הרבה עבודה וצורך בחריטה קטרים, סוג פרופילים, מידות גלגלים, גלגלי שיניים ויחסי העברה.
תתחיל בלהשיג קטנוע. בן כמה הילד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש לי את הספר הזה והוא למכירה 100ש"ח. אני באילת.
חנן - 0506233066
רחוק לי מידי אבל תודה! אולי יולי אוגוסט אקפוץ כך שאם יהיה עוד רלוונטי אנסה להגיע. אגב הוא עזר לך בדרך כלשהיא, הצלחת לבנות בעזרתו משהו? הילדה בת 3 אז יש קצת זמן לבנות עד שתגדל ויגיעו עוד ילדים. אני מתחיל לאסוף חלקים, אשמח לדעת איזה ציר אחורי אצטרך: אורך קוטר והברגות פנימיות.
גג"שים, שרשרת, פרופילים.
בת שלוש? עצתי לך, תבנה לה משהו חשמלי. לא בנזין.
אני שוקל 130 קילו. יש לי באגי כבדה (צמיגי טרקטורון, כיסא של רכב וגדולה לגודל שלי) עם מנוע 250 סמק של קטנוע והיא טסה. לא המון כוח זה ברור אבל נוסעת מהר.
גם חמישית מזה לילד בן 4 (נניח שיקח לך שנה לבנות) זה יותר מידי.
תקנה (יש לי למכירה אם מעניין אותך) מנוע+בקר (אולי אפילו ארדואינו) 24 וולט. אפילו בתור התחלה חבר לו רק 12 וולט.
הילדים שלי בני 4 עוד מעט וזה מה שאני אבנה להם. גם זה, בלי הגבלה, מאוד מהיר וקצת מסוכן. לא רק להם אלא גם לסביבה. תחשוב מה יקרה אם היא תתנגש בילד אחר. זה לא פלסטיק, זה ברזל. לא נעים.
היי מר לטאה, אני בהחלט לוקח את הדברים שלך בחשבון. זה יכול לפשט לי את נושא הפיכת הכיוון של מנוע המכסחת דשא.
אשמח לקישור עבור המנוע ובקר שאת ממליץ עליהם. בנוסף זה אומר שכדאי להוריד במשקל המרכב כמה שאפשר, אם כך באיזו תצורה כדאי לבנות?
מה רצית לבנות? יש לך תמונות?
חפש מנוע 24V באיביי. עולה בסביבות 250 שקל. בקר אתה יכול לעשות בארדואינו או לקנות מוכן. תחליט אם אתה רוצה אפשרות לגז או כפתור ON-OFF. אני חושב שבהתחלה עדיף כפתור ON-OFF מאשר גז כי לא בטוח שהם ידעו איך להסתדר עם זה.
עדיין אין רעיונות או תמונות של מה, הכל בגדר רעיון. מחפש איזה מרכב שימשוך אותי לבנות. אם יש לך איזו תמונה של משהו אשמח לראות.
תתחיל בלמצוא את הרכיבים. מנוע, ציר, בקר, גלגלים הגה וכל מה שצריך חוץ מהשלדה
אוקי, אשמח להכוונה בנוגע לקוטר ציר ואורך, מנוע 12 וולט יש לי (היה שייך למשאבה הידראולית) צריך להתאים לו פלאנג׳. בקר אין לי צורך כי אעשה on\off להתחלה.
יש לך ידע בריתוך? כלים? אתה יודע לבנות דברים?