מחשבות על עתיד הויטארה ...
אחרי שהויטארה עמדה למכירה במשך יותר משנה, ודי ברור שהדרך היחידה עבורי לקבל בחזרה חלק סביר מההשקעה היא לפרק ולמכור את השיפורים, התחילו אצלי (כרגיל) כל מיני מחשבות.
אחסוך לכם את כל הלוקשים שאני מוכר לעצמי. אני אוהב את הויטארה והייתי שמח להפוך אותה לרכב היומיומי שלי, שגם יראה שטח בשגרה כמובן :)
א-מה-מה, כמו שכתבתי במודעת המכירה, יש בעייה בתושבות הקדמיות של הבודי. חוצמזה ראיתי גם כמה מקומות שריתוכי פח נפרדו, וגם קצת ג'ינג'ים - בקיצור, לא בטוח ששווה להשקיע בבודי הזה.
אני לא מקובע ספציפית על הויטארה הזו, אבל כמובן שהיא משופרת בדיוק לטעמי ...
יהיה נחמד להשאר בתצורה הנוכחית במלואה אבל זה לא הכרחי. המקומות שלא אתפשר: ארוכה, ידנית, סרן קדמי מברזל, מידת הצמיגים.
מכאן יש כמה אפשרויות:
- מציאת תורם בודי
- מציאת ויטארה ארוכה אחרת והסבתה לגיר ידני + העברת השיפורים שאבחר, מכירת החלקים העודפים
- מציאת ויטארה ארוכה אחרת, החלפת בודי ומכירת החלקים העודפים
- מציאת ויטארה ארוכה ידנית - יש אחת למכירה (מנוע 1800) במחיר מופקע ובודי לא להיט בכלל...
תקציב לכל החגיגה: עד 20K, אפשר לקחת בחשבון הזה מכירת חלקים ללא נחוצים.
רעיונות, הצעות, המלצות לבעלי מקצוע, קישור לרכבים למכירה, הסברים מנומקים למה ירדתי מהפסים - הכל הולך :)
תגובה: מחשבות על עתיד הויטארה ...
לא הבנתי למה גם ויטרה משופרת בפראות וגם מפלצת אדומה... מה אני מפספס? מה יהיה השימוש לכל אחת מהן?
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
הצ'רוקי לטיולים בלבד.
הויטארה ליומיום (כולל גיחות לשטח על הדרך), ומדי פעם לטיולים כשרוצים להגדיל את כמות הנוסעים.
כמו שכתבתי מהתחלה - אין צורך אמיתי בכל השיפורים, אבל מכיוון שהם ממילא כאן אז למה לא ?
תמצא בודי תקין. בין אם מפירוק ובין אם ברכישה של ויטרה תקינה/שלמה ופירוקה.
זה הפתרון הכי שפוי שאינו מכירת הרכב ושאינו מתייחס לתיקון הפגמים באופן פרטני.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מה הבעיה בתושבות בודי?
למה לא להשקיע בבודי הקיים פחחות נורמלית או החלפה של הפח איפה שצריך ולגמור עיניין?
התושבות סדוקות ומעוכות. לא משהו שאי אפשר לתקן אבל זה לא יהיה זול כי צריך להפריד בין הבודי לשלדה...
חוצמזה יש כל מיני מקומות שריתוכי פח התנתקו, ועם הפח הדקיק של היפנים זה לא פשוט לתקן.
אם אני לוקח ויטארה שלמה, יהיה כנראה יותר קל וזול לעשות את ההסבה לידני ולהעביר את השיפורים מאשר להחליף בודי. בכל מקרה יהיה צורך להוציא את הדשבורד בשביל להחליף את תת השלדה של ההגה.
אם אתה חושב לגמור את הסיפור ברמה נורמלית ב20 אשח בלי עבודה עצמית רבה... צר לי לאכזב אותך.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני חושב שבשביל רכב יומיומי שצריך לעשות טסט פעמיים בשנה - תוותר על הצמיגים וההגבהה.
אתה לא צריך את זה ביום יום ובגיחות הקטנות שבהם אתה יכול "להסתפק" ביכולת של ויטארה סטנדרטית עם נעילה אחורית.
בשביל טיולים שמצריכים יותר מזה- יש לך את הצ'ירוקי.
תיקח ויטארה ארוכה אחרת בתור רכב שתבנה. תעשה שם את ההסבה לידני. תעביר עוד חלקים מסוימים שבא לך עליהם...וזהו.
אבל תרשה לי להציע פיתרון אחר,
סע עם הויטארה עם הבודי הגרוע. סע עד שזה יתפגר. אחרי זה תחשוב עם להחליף בודי או למכור לפירוק.
ככה תחסוך כסף על השיפוץ שאתה לא שלם איתו. אם אתה רוצה להקל על הרכב- תחזור למקור מבחינת מתלים וצמיגים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
סע עם הויטארה עם הבודי הגרוע. סע עד שזה יתפגר. אחרי זה תחשוב עם להחליף בודי או למכור לפירוק.
המצב לטעמי כבר ממש לא בטיחותי - 2 התושבות הקדמיות לא ממש מחוברות... לא רוצה לחשוב מה יקרה בתאונה.
אבל אולי יש משהו בדבריך - אפשר לעשות תיקון (וחיזוק) של התושבות באופן חסכני ולהתעלם משאר הבעיות של הבודי, ובינתיים לנסות למצוא בודי בהזדמנות ...
אגיד לך מה שקיווית לא לשמוע-
אתה לא צריך את הכאב ראש הזה וחוץ מהוצאות ונוסטלגיה שקשה לך לשחרר יש בזה רק מינוסים.
צריך לדעת לחתוך ולמזער נזקים בכיס. יש לך רכב שטח אחד שגם כך דורש וידרוש מספיק משאבים.
היומיומי צריך להיות רכב נעים ושנותן לך שקט נפשי על הכביש ובחשבון בנק.
אתה יודע זאת טוב מכולם ומחפש חיזוקים כאן למשהו שעמוק בלב אתה יודע שהוא לא רציונלי.
ממתי הרציונאל קשור פה ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לי ויטרה ארוכה אדומה
יפיפה למכירה הבודי במצב כמעט חדש... הרכב מעולם לא היה שטח.
רק הגיר האוטומט שלו דפוק כל שאחר המכלולים מנגנים.
תתקשר אלי 0528281009 עדיאל אם מעניין אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אגיד לך מה שקיווית לא לשמוע-
אתה לא צריך את הכאב ראש הזה וחוץ מהוצאות ונוסטלגיה שקשה לך לשחרר יש בזה רק מינוסים.
צריך לדעת לחתוך ולמזער נזקים בכיס. יש לך רכב שטח אחד שגם כך דורש וידרוש מספיק משאבים.
היומיומי צריך להיות רכב נעים ושנותן לך שקט נפשי על הכביש ובחשבון בנק.
אתה יודע זאת טוב מכולם ומחפש חיזוקים כאן למשהו שעמוק בלב אתה יודע שהוא לא רציונלי.
מי קובע מה צריך להיות הרכב היומיומי שלי ?
אם אני יכול להרשות לעצמי, אז אני מעדיף שהרכב היומיומי שלי יהיה כזה שישמח אותי ביום-יום, ואפילו אם חלק מהמניעים הם נוסטלגיים.
ברור שזה לא רציונלי. גם XJ הוא לא רציונלי, ויודע מה ? גם ZJ. אבל הם עושים לנו טוב :)
אז ברשותך, אני רוצה לפרגן לעצמי משהו טוב גם ביומיום, ומבחינתי (ומנסיון העבר) ויטארה ארוכה ידנית יושבת לי יופי במשבצת הזו. לא תפרגן לי גם אתה ? מה אכפת לך ? לא על חשבונך :)
נדב, מנסיון ארוך שנים עם די הרבה רכבים...
עדיף ציפור אחת ביד לעשרות על העץ.
כל רכב אחר שתיקח יהיה הרפתקאה כלכלית שאתה לא תדע את סופה.
יש לך רכב שאתה אוהב אתו ואיך שהוא משופר, אל תזרוק אותו כל כך מהר.
קשה ויקר להגיע לקונפגורציה שאתה אוהב, ועדיף להתחיל עם מה שאתה מכיר.
3000 שח והרכב עם תושבות כמו שצריך ואיך שאתה אוהב אותו, לעניות דעתי לך על זה, שווה אפילו כלכלית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מי קובע מה צריך להיות הרכב היומיומי שלי ?
אם אני יכול להרשות לעצמי, אז אני מעדיף שהרכב היומיומי שלי יהיה כזה שישמח אותי ביום-יום, ואפילו אם חלק מהמניעים הם נוסטלגיים.
ברור שזה לא רציונלי. גם XJ הוא לא רציונלי, ויודע מה ? גם ZJ. אבל הם עושים לנו טוב :)
אז ברשותך, אני רוצה לפרגן לעצמי משהו טוב גם ביומיום, ומבחינתי (ומנסיון העבר) ויטארה ארוכה ידנית יושבת לי יופי במשבצת הזו. לא תפרגן לי גם אתה ? מה אכפת לך ? לא על חשבונך :)
מפרגן ועוד איך.
אני מנסה לטעון שרכב יומיומי (רכב ת"ש) צריך להיות רכב פונקציונלי עד כמה שניתן אלא אם יש אתה לא סופר כסף.
מאחר ויש לך כבר רכב שטח שסוגר לך את פינת השטח ומאחר והויטרה היא סוג של כפילות שכבר כמעט לאא תראה שטח מצד אחד ומצד שני גם כנראה לא תספק לך כרכב מיושן שקט מיוחד או חיסכון אני אומר תיפרדו לשלום.
גם אם לשחוט אותה.
מצד שני אולי יש משהו במה שמוני אמר ואולי תמשוך עוד קצת ותהפוך אותה לאספנות.
בהייטק לא נוסעים ממילא בשעות ההגבלה.
בועז
ולמה להגביל את השטח רק לפינה ?
אני גר בכפ"ס ועובד בת"א - מה רע לנסוע דרך הירקון ?
נסעתי ככה 3 שנים - החיוך לא עובר, בדוק :)
אם אתה יכול להרשות לעצמך אז ההנאה מובטחת
או, עכשיו אנחנו מתחילים להתקדם :)
מה שנשאר זה למצוא את הדרך הנכונה להגיע לשם במסגרת התקציב.
אצל עדיאל יש ויטארה שלמה שאמורה להיות עם בודי נקי וגיר אוטומטי תקול באזור ה- 10K זוזים ועוד כמה מאות עבור הגרר. בהנחה שאצליח למכור מתוכה מנוע וסרן קדמי (שהוא כידוע רכיב מתכלה בויטארה ...) אוכל להחזיר לעצמי מחצית מהסכום הזה.
החלפתי כמה מילים עם מוסך הבית - עבודה של החלפת בודי או לחילופין הסבה לידני והעברת השיפורים תעלה לי 3500-5000 ש"ח (ויומיים חופש מהעבודה ...). זה מוסך גדול עם הרבה ליפטים, כך שהרכבים יועלו על ליפטים צמודים, זה יקל על העבודה...
אז בהנחה שבאמת מדובר בבודי יפה, אצטרך להשקיע עכשיו כ- 15K, מתוכם 5K-6K יחזרו בחזרה בזמן סביר ממכירת חלקים, נראה לי השקעה סבירה מתוך מחשבה לעוד כמה שנים קדימה (וזה גם ישאיר לי ויטארה שלמה לחלקי חילוף, יש לי היכן להעמיד אותה.
בסופ"ש אקפוץ לראות את הויטארה האמורה, ואז נראה מה הלאה...
אם תבנה רשימה של התוספות שמורכבות על הרכב אוכל להפיץ אותה ברשתות שאינך נמצא בהן (גם לא הבנתי למה אבל זה דיון אחר).
אם בכל זאת תתעקש,הנה משהו שאולי יתאים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...037183048c.jpg
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
תודה שי, אבל אני לא מוצא את הפוסט הזה. תוכל לשלוח קישור ?
בשלב הזה אני עוד לא מוכר שום תוספות.