תגובה: הבדלים בין סיקס וסופה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
וואו. תודה! חשבתי לעצמי חייבת להיות השוואה שכזאת, אבל כמה שחרשתי על גוגל בניסיון למצוא השוואה שכזאת לא הצלחתי...
חחח פתחת פה תיבת פנדורה שיש בה ויכוח עתיק יומי,
זה נבלה וזה טריפה
או שהדיון פה יוציא עשן ויאריך או שינעל כי זה כבר נלעס טומאצ'
גל
ד"א
אני נוסע גם בסופה וגם בסיקס הכל עניין של הרגשה!!:rolleyes:
חכה שדרור יגיע...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ועוד לא גילה את השאלה אף חובב דיפנדר...
ההבדלים סין סיקס וסופה, בין ג'יפ CJ לYJ, הולכים ומטשטשים עם השנים. מה שהיה ויכוח לוהט וסוער לפני 15 שנה בפורום הזה, כשסופה היה ג'יפ "חדש", "עמוס אלקטרוניקה", לעומת הCJ הישן והטוב השתנה לגמרי. גם זה וגם זה הם היום כלים "ישנים וטובים".
בהשוואה טכנית פרופר, כמעט כל דבר בסופה יותר טוב מבCJ - כי זה הרי, בהגדרה, CJ משופר מהמפעל. מצד שני, הבסיס נותר דומה מאד, והמודולריות של התכנון הבסיסי של ג'יפ גדולה מאד, ככה שאפשר ומקובל לשדרג סיקס עם מכלולים מתקדמים יותר של סופה (ולא רק סופה).
היתרון של הCJ הוא שהוא ישן יותר - קריא אספנות - והסופות עדיין לא. כרכב פרויקט ובסיס לשדרוג - אפשר לבנות את שניהם באותה מידה בדיוק.
נסיעת הכביש שונה מאוד וכאן הסופה לוקחת בגדול. אישית הייתי שמח לסופה במקום ה CJ
אביגדור
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
תתקין בסיקס תיבת הגה של סופה 2 ותקבל היגוי חד ומדוייק .
כמו כן מערכת ההגה צריכה להיות תקינה וללא חופשים וכמובן מכויילת .
אצלי הסיקס נוסע ישר ולא משייט כלל גם במהירות של 140 קמ''ש .
וכן הייתה לי סופה מדוגמת ובכל זאת חזרתי לסיקס .
אילן
הנה הגעתי.
סיקס וסופה הם אחים. בריונים, דפוקים בשכל, קצת אהבלים, אבל מקסימים.
שניהם יכלו לככב בקבוצת הפייסבוק המפורסמת ''כשאבא ואמא בני דודים''.
הם זהים במידות ובמבנה ובהרבה מאוד תכונות, יתרונות וחסרונות וגם חולקים התאמה כמעט מושלמת ביניהם, כמעט בולט-און, בהרבה מכלולים ותתי-מכלולים ובהמון חלקים.
בדבר אחד באמת שהסופה לא יכולה להתחרות בסיקס - הוא פשוט יותר יפה. יש לו פרצוף וחמוקיים מעוגלים וסקסיים. החלק הקדמי שלו הוא היפה ביותר בהסטוריה של עולם הרכב. רק לטעמי כמובן - אבל אני יודע שאני לא לבד בדעה הזו.
אז בוא ואגלה לך שלוקחים חזית ומכסה מנוע וכנפיים קדמיות של סיקס ומלבישים על הסופה. זה מתאים אחד לאחד... והנה לך ג'יפ מושלם מכל הבחינות.
לכל אחד מהם הרבה מאוד יתרונות ולא פחות חסרונות. מנסיוני (28 שנים רק עם סיקסים וסופות) בשורה התחתונה לסופה באמת יש קצת יותר יתרונות וקצת פחות חסרונות - תולדת היותה מודרנית יותר ובעלת מכלולים צעירים יותר. למרות שהיום זה באמת כבר לא כל כך משנה. מה שמשנה זה מצב הג'יפ הספציפי באותו רגע שבאת לבדוק אותו. אתה יכול להחליט שאתה רוצה רק סופה ואז להתאהב באיזה סיקס במצב מעולה שעשה לך עינים וזהו - זה הג'יפ שלך. ולהיפך. ממש כמו עם נשים. צריך כימיה והתאהבות. אז אל תינעל על דגם ספציפי. פשוט תזרום. ואהההה - לך על פתוח כמובן.
מובטחת לך מערכת יחסים סוערת מלאת עליות ומורדות, דרמות וייאוש לצד הרבה ריגושים, התלהבות וסיפוק. ולמי שהדמיון שלו כבר מפליג למחוזות הרומנטיקה והארוטיקה אז שירגיע - אני עדיין מדבר רק על ג'יפים. שום רכב 4X4 יפני או בריטי או גרמני או מה שתרצה, בטח לא קוריאני - רב מוניטין ככל שיהיה, לא יכול להתקרב בכלל לאופי ולאישיות של Jeep אמיתי.
וכמובן הטוב שבכל העולמות הוא כמובן לערבב את המכלולים ולשנות ולשדרג לפי טעמך ולבנות לעצמך את היצירה הפרטית שלך - כזאת שלא זהה לאף סיקסופה אחר. וכמובן לעשות את זה במו ידיך. וכאן אין מתחרים לסיקסופה - עם כל הכבוד ויש המון כבוד - ל-Jeepים המודרניים כמו אינדיאנים ורנגלרים למיניהם, סיקס/סופה זה ה-Jeep האמיתי שאין בלתו ואין לו מתחרים ועד שלא היה לך אחד אתה לא באמת Jeepאי.
מסכים עם כל מילה של דרור. במיוחד עם הסייפא - ג'יפאי נוסע בג'יפ אמיתי - או שיש לו תירוץ זמני ממש טוב.
יש דברים שהוא מבין בהם :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
ועוד לא גילה את השאלה אף חובב דיפנדר...
גילה.
ומפרגן....
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
מאז הכתבה ההיא לפני 17 שנה חלפו כמה ליטרים בירדן.
למשל החשש מפני תיקון תקלות-הזרקה בשטח, שהתברר כאתגר לא קשה כלל למי שמוכן ללמוד את המערכת - ואפילו אין צורך בציוד יקר מדי.
תיבת הילוכים - בלי להכנס לדירוגים, אני לא מכיר בעיות כרוניות בתמסורת סופה שנחשבת לאמינה, כך שאני לא מוצא יתרון מוחשי לטובת הסיקס.
טרנספר - אין ספק שלסיקס יתרון ברור, ה-231 הוא נקודת כשל בסופות. יש לזה שני פתרונות אפשריים:
- שדרוג ל-241 (שהוא חזק גם משל הסיקס) ייתן לך שקט מוחלט
- המרה לקיט סליפ-יוק אלימינטור עם ציר יציאה בקוטר של 241 - אני קורא לזה "241 לעניים" ולדעתי זה סט-אפ מוצלח בהחלט. קיים על הסופות 2.
נועלי טבורים (לוקרים) - יתרון ברור לסיקס כאמור בכתבה. הרברס-קאט של הסופה מחייב משנה-זהירות בטיפוס ברברס!
שלדה - אני דווקא שמעתי על שלדות סיקסים שנשברים יותר מאשר של סופות, דווקא בגלל הגמישות. אבל הכל משמועות.
מנוע - יש לקחת בחשבון שמנועי ה-258 של הסיקסים (4.2 ליטר) הולכים ונעלמים וקשה למצוא כאלה, בין השאר מכיוון שהקרנקים שלהם הם איבר נחשק לטובת מנועי סטרוקר ב... סופות. המשמעות היא שאם מכל סיבה שהיא יש להחליף מנוע בסיקס - קיים סיכוי לא קטן שתמצא את עצמך נגרר לפינה של השתלת מנוע סופה, עם פרוייקט הזרקה, ואז גם תאבד תכונה מצויינת של הסיקס לספק מומנט גבוה בסל"ד נמוך - ואם תצרף לכך את מכפלת יחסי-ההעברה הנחותה בסיקס, תקבל ג'יפ אנמי יותר בהכרח בהשוואה לסופה.
חוצמזה יש עוד לא מעט נקודות קטנות-לכאורה שבהן אתה רואה את השיפור בסופה, ואל תבין אותי לא נכון - הסופה היא לא יצירת-פלא הנדסית...
למשל בעיגון נדנדות-הקפיצים ישר לקורות במקום השישיות של הסיקסים שנטו להישבר, או למשל תיבת ההגה של הסיקס שמחייבת בניית מוט-קונטרה לחיזוק כי בא לך לירות במהנדס האידיוט שתכנן שם איך שתכנן, למשל הסט-אפ של הבולג'וינטים בסיקס שעלול להכשל (ולגרוף איתו גם צירייה שבורה) ששופר בסופה, ויש עוד פינות קטנות כאלה.
אני מת על שניהם, אבל אם תשאל לדעתי - הסופה מוצלחת יותר הנדסית.
מיכל הדלק בסיקס קטן מדי. 20 ליטר פחות מהסופה. יתרון לסופה.
דש בורד ברזל בסיקס לעומת פלסטיק מתפורר בסופה. יתרון לסיקס.
טסט אחד בשנה לסיקס לעומת 2 בסופה. יתרון לסיקס.
סיכוי גבוה יותר שהסיקס ישאר ליד הבית בבוקר. שוב יתרון לסיקס.
בסופה אפשר להכניס מערכת גז לרשיון. יתרון לסופה.
אלו התוספות שלי.. כרכב שלישי בבית אני מעדיף את הסיקס. כרכב שני כנראה שהייתי מחפש סופה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הדש-פלסטיק בסופה לא מתפורר, דווקא חומר ששורד יפה את השנים כל עוד לא הרביצו לו. אבך אין ספק שברזל יותר סקסי.
טסט - עניין של זמן.
גז - שמעתי על סיקסים עם גז, לא יודע אם ברשיון אבל נדמה לי שכן. לא יכול להיות?
למיטב ידיעתי גז ברשיון רק ממודל 95 ומעלה.. אשמח לגלות שטעיתי. מיד מזמין התקנה לסיקס.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הכרתי סיקס אחד מוגז, לא ברשיון.
למיטב ידיעתי (ואולי אני לא מדייק) כדי לרשום באופן חוקי הסבה לגז, צריך לעמוד בתנאים הבאים:
1. הרכב צריך להיות מוזרק (כי אחרת אין למחשב מערכת הגז נתונים לעבוד איתם)
2. צריך להיות מותקן ממיר קטליטי, גם אם לא נדרש מבחינת השנתון (נבדק ויזואלית בתקינה).
3. צריך להיות אישור למערכת הגז על הרכב/המנוע הספציפי. כנראה שלסיקס אין כזה מוכן, אז זה מוסיף לעלויות, אבל לא אמור להיות בשמים.
4. הרכב צריך לעבור בדיקה תקינה ע"י הטכניון. זה כולל בעיקר בדיקת זיהום אוויר (גם על בנזין וגם על גז) ובדיקת דליפות גז מבורכת. לא מעניין אותם שום דבר אחר שמותקן ברכב, בדוק. הצ'רוקי עבר בלי אף קומבינה (לאחר תיקון דליפה קטנטנה ...)
השאלה המהותית היא האם הסבה להזרקה וגז תפגע במומנט המבורך של הסיקס בסל"ד נמוך ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מובטחת לך מערכת יחסים סוערת מלאת עליות ומורדות, דרמות וייאוש לצד הרבה ריגושים, התלהבות וסיפוק. ולמי שהדמיון שלו כבר מפליג למחוזות הרומנטיקה והארוטיקה אז שירגיע - אני עדיין מדבר רק על ג'יפים. שום רכב 4X4 יפני או בריטי או גרמני או מה שתרצה, בטח לא קוריאני - רב מוניטין ככל שיהיה, לא יכול להתקרב בכלל לאופי ולאישיות של Jeep אמיתי.
דרור בגדולתו ...
כל כך נכון, לטוב ולרע :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
אני מת על שניהם, אבל אם תשאל לדעתי - הסופה מוצלחת יותר הנדסית.
אוי ואבוי אם זה לא היה המצב... כל דור של מוצר הנדסי הוא שיפור של הקודם. אנחנו בארץ דילגנו על דור הTJ, אבל לא רחוק היום שבו השאלה סיקס/סופה תתחלף בשאלה - סופה/רנגלר... הדיון יהיה דומה והמסקנה תהיה זהה - הרנגלר JK מוצלח יותר הנדסית, הסופה יותר סקסית.
אבל בדיון הזה הגישה ההנדסית, התועלתנית, הכלכלית לא רלוונטית. אלו כבר מזמן לא כלי רכב אלא ביטויים לנפש, יצירות, סוסים עם אישיות משלהם.