תגובה: צמיגי שטח - מה מומלץ?
הבדל ענק בין המקסיס לטויו, אפילו אם תשים אותם אחד ליד השני תראה בעין.
טויו צמיג פגז ששורד המון.
הבי אף נוטים להיתקלף בדופן שים לב, לי אפילו "ניקרע"(יותר נכון ניפתח בדופן כי זה קרה בהפתעה בלי נזק חיצוני) בדופן, צמיג שעשה בערך 20k והתחיל להתקלף 10k לפני ולא רק אצלי אלא אצל עוד חבר אחד לפחות.
היו לי גם יוקוהמה, הפרופיל מיושן ולא השתנה בשנים האחרונות.
היו לי גם קופר(הדגם הישן), צמיג מעולה, שים לב שיש להם דגם חדש stt pro טוענים שחזק יותר, זה מה שיש לי כרגע ולהרבה חברים היום על הרכב, מבסוטים עד כה.
בהתחשב בזה שהג׳יפ משמש גם לנסיעות יומיומיות אז מנסיוני רק קופר stt , גם טויו מצוין אבל נושא עלות מול תועלת הקופר לוקח .
צמיג מצוין עם אחיזה מצויינת בשטח ואינו מרעיש בכביש ,
היו לי בעבר שני סטים נהניתי מהם , כרגע עם מיקי טומספון וברגע שיתלו סוליה חוזר לקופר.
נ.ב - מקסים חבל על ההשקעה , אחרי 5000 ק"מ מתייבש ונהיה בטונדה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בנוסף תוחלת החיים של המקסיס קצרה יותר מכולם....
לדעתי.
אני עם הקופר באותה מידה כבר שנה וחצי ומבסוט.
כנראה שהטויו יותר מוצלח כצמיג אבל לדעתי הקופר הכי שווה מבחינת עלות מול תועלת.
דווקא על המקסיס שמעתי דברים רעים.. אחרי אי אילו קילומטרים הקוביות מתחילות לעוף והצמיג גורם לחוסר איזון, רעידות והרבה רעש.
מבחינת פנצ'ריה- זה לא משנה, מי שנותן לך את המחיר הכי טוב ומתחייב על גומי טרי, והכי קרוב לבית. זו מידה נפוצה שקיימת אצל רוב הספקים.
טוען מביאים מידות נפוצות. רכשתי צמיג לפני כמה חודשים שהיה טרי במידה 245/75/16.
החסרון היחידי בטויו זה המשקל שלהם.
הצמיג כבד מאוד ומשלמים על זה בדלק. לא יודע איך הוא לעומת הקופר אבל שווה בדיקה.
אני מנחש שהגודיר מעבר לתקציב אבל לדעתי זה צמיג קל יותר וכנראה גם עמיד יותר אבל לא מנסיון אישי
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ההבדל בין הטויו לגודייר לא משמעותי, בין הקופר כבר יש הבדל אבל הוא קטן יחסית, לא זוכר מספרים אבל בדקנו לפני כמה חודשים לפני ההתקנה(גיסי הרכיב גודייר, חבר הרכיב טויו, אני קופר), הבעיה זה זמינות מידות, במידה שלי לא היה טויו ולא גודייר, אני מבסוט מהקופר, גם הדגם הקודם(הורכב אחרי סט של טויו הראשונים שהגיעו, ולא השגתי שוב) עשה עבודה מצויינת והחזיק מעל שלוש שנים ויכל עוד.
הטויו הכי כבד וגם הכי גדול בקוטר.
הוא גם הכי שקט בכביש והכי אוחז בשטח.
זהו צמיג השטח הטוב מכולם בפער גדול מאוד.
המחיר של הקוטר והמשקל העודפים שלו הוא בעצלות מסויימת של הרכב ובצריכת דלק
הוא גם יקר ועד כה היה קשה להשיג. אם יש אספקה שוטפת שלו והוא טרי - אל תהסס.
אני לא יודע מאיפה פות"ש הביא את הנתונים, אבל בזמנו כשבדקתי רצו על הטויו יותר מאלפיה על חתיכה אחת, לצמיג שישב מעל שנה על המדף.. זה הבדל משמעותי..!!
אין ספק שזה צמיג מוצלח, השאלה אם הוא טוב בשביל לשלם עליו 50%-70% יותר..
גם ממני ביקשו 1100 על צמיג בן כמעט שנתיים.
היום המחירים ירדו קצת והבנתי שחזרו לשווק אותם.
ב-800 לחתיכה תחטוף אותו. כשה-BF שלי ייגמרו אני אחזור לטויו בלי היסוס בכלל.
מקסיס כרגיל נותנים תמורה טובה אבל אם נתעלם רגע מהמחיר ונתייחס רק לאיכות - צמיג לא משהו בכלל.
אני קניתי ב 800 כולל מעמ בצמיגי דורון בראשון לציון. כאמור צמיג טרי בן כמה חודשים אבל במידה שונה משלך
לגבי צמיגים זולים.
ישבתי בתחילת השבוע עם מישהו. בעל עסק גדול בתחום שלנו. בוא ונאמר בעדינות - איש חשוב, בעל נסיון רב שנים במערכות צבאיות ואזרחיות. דעתו נחשבת והוא מאוד משפיע בתחום.
הוא טען שאין שום טעם בהשקעה המטורפת במותגי צמיגים יקרים ואפשר להסתפק במותגים בסיסיים וזולים ש''עושים את אותה עבודה''.
הוא מדבר על צמיגי שטח מלא אמריקאיים ב-500 שקל לחתיכה. ''מצויינים ומספיק טובים לכל מטרה'' כהגדרתו.
אחרי יומיים נהגתי קצת באחד הרכבים שלו על הצמיגים האלה.
קצת טיסת שבילים נמוכה, בלי שטח טכני, בלי דיונות, בלי להוריד אוויר, בלי לאמץ את הצמיגים יותר מדי.
מערכתה-TPMS דיווחה על פנצ'ר אחרי רבע שעה בערך של נהיגה לא פראית מדי.
אז מערכת גדולה שהנהגים שלה נוסעים בעיקר על כביש ופה ושם על שבילים אולי יכולה להסתפק בצמיגים זולים סוג ג' או ד'. אני - שראיתי בעיניים את ההבדל בביצועים בשטח בין שני ג'יפים כמעט זהים טכנית - אחד על טויו והשני על מקסיס ואיך זה נגמר - לא השתכנעתי מדבריו.
זה אולי יישמע כמו מליצה אבל קשה עד בלתי אפשרי להפריז בחשיבות איכות הצמיגים. צמיגים הם הקשר שלנו עם הכביש והשטח. הם קו ההגנה/התקפה הראשון שלנו.
אני סבור שרכב שטח בינוני על צמיגים טובים ייתן ביצועים טובים יותר מרכב שטח טוב על צמיגים בינוניים או גרועים.
דרור , תסלח לי , אבל אחרי 3 סטים של BF וסט נוכחי של TOYO הנסיון שלי מלמד אותי קצת אחרת .
שרידות הצמיג :
בכביש - ניצחון מוחץ ל- BF כל סט היה איתי 100K לפחות וירדו מהרכב עקב התייבשות ( היה עדיין הרבה "בשר" ).
הסט הנוכחי של TOYO מראה סימני התעייפות אחרי פחות מ-30K .
בשטח - ה-BF נשחק קצת יותר מהר מה-TOYO אך מספק אחיזה טובה יותר בגלל גומי רך יותר .
משקל :
אוי המשקל .... אם חשבתי שה-BF כבד , ה-TOYO הזכיר לי צמיגים מלאים של מלגזה , לא קל להיילקס ... בכלל לא קל !
זה גם מתבטא בצריכת דלק מוגברת , מאוד .
כביש רטוב :
שניהם מעולים.
רעש :
יתרון קל ל-BF
בסה"כ מדובר בשני הצמיגים הכי טובים בקטגוריה , כל אחד ושיקוליו .
אתם לא לוקחים בחשבון שלא רק הדגם משנה אלא גם מידת הצמיג ומס השכבות שלו, דין צמיג בקטגוריה C שונה לגמרי מאותו צמיג בקטגוריה E, שם יש 10 שכבות, משקל גבוה וחוסר גמישות, אני על טויו 32 עם סימון E והוא בפרוש הצמיג הנורא ביותר שהיה לי אי פעם, כבד בטירוף, אפס גמישות גם שמורידים המון אויר, קשה לאיזון וגורם לרכב להיות כבד יותר, לעומתו צמיג פחות נחשב מתוצרת הרקולס עבד יותר טוב בשטח, הרכב נסע טוב יותר בכביש, אך נשחק יותר מהר והרעיש בטירוף.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
הטויו 31 בסיווג C. הוא בהחלט כבד יותר וקשה יותר מרוב הצמיגים האחרים. אבל הוא מאפשר ואולי אפילו דורש נסיעה בלחץ מעט יותר נמוך ממה שהתרגלתם על צמיג קל עם דופן דקיקה בעלת 2 שכבות בלבד.
הדופן החזקה שלו מאפשרת ריקון אוויר ללחצים חד ספרתיים בלי שום חשש ובמקומות הקשים באמת זה ההבדל בגדול בינו לבין צמיגים נחותים.
והעיקר - הקוטר שלו גדול יותר בכמעט אינץ' שלם מכל צמיג 31 אחר. רק בשביל זה כבר שווה.
כרגע אני על BF והם מצויינים אם כי מעט פחות טובים מהטויו. היום גם הצלבתי אותם קדימה-אחורה לראשונה אחרי כ-9000 ק''מ.
הבלאי/שחיקה דומים לאלה שחוויתי עם הטויו באותו ק''מ ובהחלט יש סימני בלאי ושחיקה.
כל אגדות ה-100000 ק''מ על סט צמיגי שטח מלא נשמעים לי כמו סיפורי אלף לילה ולילה. תסלחו לי.
כמעט כל צמיג שטח מלא שאני מכיר הוא נבלה סרוחה כבר אחרי 40 או 50K ק''מ. וזה בהנחה שלא התייבש למוות עוד קודם לכן. אם אתם ממשיכים להתגלגל עליהם עד שהסוליה כבר מחוקה לחלוטין אתם מסכנים אחרים ומסתכנים בעצמכם. זה כבר ממש לא חוכמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הו
כל אגדות ה-100000 ק''מ על סט צמיגי שטח מלא נשמעים לי כמו סיפורי אלף לילה ולילה. תסלחו לי.
כמעט כל צמיג שטח מלא שאני מכיר הוא נבלה סרוחה כבר אחרי 40 או 50K ק''מ.
לא 100k אבל 70-90k עם mtr ועם BF/KM2 ביותר מסט אחד.
וכן, הם ירדו בגלל התייבשות ולא בגלל בלאי.
כן, בסוף תקופה הם הרעידו והיו קשים יותר בתחושה, אבל ממש לא נבלות.
אני עכשיו עם הסט השלישי של KM2 אחרי 61k ויש די הרבה בשר, אבל לדעתי בשנה הבאה הם כבר יצטרכו החלפה בגלל הזדקנות הגומי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הטויו 31 בסיווג C. הוא בהחלט כבד יותר וקשה יותר מרוב הצמיגים האחרים. אבל הוא מאפשר ואולי אפילו דורש נסיעה בלחץ מעט יותר נמוך ממה שהתרגלתם על צמיג קל עם דופן דקיקה בעלת 2 שכבות בלבד.
הדופן החזקה שלו מאפשרת ריקון אוויר ללחצים חד ספרתיים בלי שום חשש ובמקומות הקשים באמת זה ההבדל בגדול בינו לבין צמיגים נחותים.
והעיקר - הקוטר שלו גדול יותר בכמעט אינץ' שלם מכל צמיג 31 אחר. רק בשביל זה כבר שווה.
כרגע אני על BF והם מצויינים אם כי מעט פחות טובים מהטויו. היום גם הצלבתי אותם קדימה-אחורה לראשונה אחרי כ-9000 ק''מ.
הבלאי/שחיקה דומים לאלה שחוויתי עם הטויו באותו ק''מ ובהחלט יש סימני בלאי ושחיקה.
כמעט כל צמיג שטח מלא שאני מכיר הוא נבלה סרוחה כבר אחרי 40 או 50K ק''מ. וזה בהנחה שלא התייבש למוות עוד קודם לכן. אם אתם ממשיכים להתגלגל עליהם עד שהסוליה כבר מחוקה לחלוטין אתם מסכנים אחרים ומסתכנים בעצמכם. זה כבר ממש לא חוכמה.
+999
וזה בתנאי שאין לכם נעילה אוטומטית שבכלל מחרבת את הצמיג
לי יש נעילה אחורית אוטומטית שזה אחלה מתכון לתלישת קוביות ולשחיקה מואצת של צמיגים אחוריים.
לכן אני מצליב אותם אחת לשנה. לפחות שהבלאי יהיה שווה.
ואני מבטיח לכם שב-40K או 50K ק''מ יגיע זמנם לפח הזבל.
כן, אפשר להמשיך להשתמש בהם אבל זה כבר לא לעניין - הגומי יבש וסדוק, הקוביות שחוקות.
אולי בסיני ובירדן ייסעו עליהם עוד שנתיים-שלוש ככה, אבל הסטנדרטים שלי אחרים. מצטער.
יסלחו לי כל אוהבי ה BF אבל זה צמיג שלא שווה את הכסף (בגרסת ה MT) לדעתי. אחרי כמה חודשים עם מידה 31 העפתי אותו לכל הרוחות.
לא הרבה זמן לאחר הקנייה התחיל להרעיש, לא מספיק טוב בשטח (אפילו למקסיס שהיו לי היתה אחיזה טובה יותר בסלעים) ובסוף התחיל להתקלף.. אני בטוח לא זורם עם העדר ולא אקנה צמיג כזה שוב.
החלפתי אותו בטויו MT - הצמיג כבד יותר משמעותית ומה שכתבו פה על צריכת דלק ועצלנות הרכב נכון מאוד ואני מניח שנגזר מהמשקל.
אבל....הרבה פחות מרעיש מה BF, על המקסיס אין בכלל מה לדבר בהשוואה, ובשטח הוא עושה עבודה מעולה.
אני נוסע עם הרכב בעיקר בבוץ עמוק, בסלעים וברמת הגולן.
בהתחלה רציתי להחליף בגלל ההשפעה על הסחיבה והדלק, אבל אחרי כמה טיולי שטח החלטתי להשאיר אותו.
לא יודע כמה זמן/קמ יחזיקו, יש טיולים שהם עוברים התעללות, אבל מבחינתי שוים כל שקל.
מבחינת עלות - אני רכשתי את ה 31 ב 750 לצמיג, הרבה פחות מהמחירים של פעם..
אם הייתי צריך לרכוש חדש - הייתי שוקל בהחלט את הקופר STT PRO.