נכתב במקור על ידי
Giora
דרור לגבי התבוסתנות בטסט, באמת שאני לא מבין את הגישה "מכשילים בעלי מותג JEEP", אם מערכת הבלמים תקינה, היגוי תקין, צמיגים רשומים הגבהות מסודרות וכיו"ב + רכב שרשום כרכב אספנות, למה שיעשו עוול "בכוונה"? יש עוד מלא רכבים אחרים תחת הכותרת אספנות ומבוגרים יותר מהCJ, גם בהם מתנכלים?
שמע. ה''תבוסתנות'' היא בסך הכל הכרה בעובדות. את כל ה''קריירה הג'יפאית'' שלי בת 28 השנים העברתי על סיקסים וסופות. הג'יפים שלי תמיד היו ''נורמטיביים''. כשכל מה שיכול להיות רשום ברשיון אכן היה רשום ברשיון. תמיד תקינים פיקס ברמה הבטיחותית וגם מעבר. המסקנה היא שלפחות באיזור המרכז אכן מתנכלים בכוונה או איך שתקרא לזה - לנתח את הסיבות למה זה כך יכול למלא כאן הרבה מאוד מגבייטים על השרת של ג'יפולוג אבל מנסיוני האישי ועל פי עדויות של רבים - גם במכונים ''מקלים/חפפנים'' (תקרא לזה איך שתרצה) הבוחנים ומנהלי המכונים מזנקים מהמקום עם הרבה מאוד מוטיבציה כשמגיע ג'יפ. חלק מהם גם יגידו לך בפרצוף שעדיף לא להגיע אליהם עם ג'יפ.
אם אתה גר במרכז ונאלץ לבזבז ימי עבודה ולנהוג עשרות/מאות קילומטרים למכונים נידחים אי שם בצפון/בדרום רק כדי לעבור טסט באופן ענייני - סימן שיש בעיה.
יש פה בעלי CJ שעוברים טסט לבד?
בשנת 1990 היתה הפעם הראשונה והאחרונה שנכנסתי לבד, בעצמי, לטסט עם ג'יפ. זה היה במכון פליקס בלוד. נדדתי עד לשם כי הזהירו אותי שהיחס לג'יפים במבחן הרישוי שונה מאשר לפרייבטים, שהמכונים בחולון ובת''א יעשו לי את המוות ומוטב להתרחק למקומות קצת יותר ליברליים. זה לא עזר. מה שעברתי שם שכנע אותי שמרגע זה ואילך מכונאי מקושר יקבל כסף וייקח את הג'יפ לטסט ולא אני.
מאז, מבחינתי אין דבר כזה להכניס ג'יפ לטסט לבד ובמכונים מסויימים במרכז גם המכונאי המקושר עובר מדורי גהינום כשמדובר בג'יפ. כדי לעבור את הטסט האחרון בתחילת יולי במכון הדרום הוא נזקק ל-4 מבחנים חוזרים וזה כשמערכות הבטיחות (הגה ובלמים) תקינות, זיהום אוויר תקין ועבר כבר בנסיון הראשון (לא טריוויאלי) ואפילו לא דיברו על הגבהות בכלל. ובכל זאת - 4 פעמים. זה לא נורמלי. זה לא הגיוני. ההתנכלות היא בפירוש בכוונה.
אז יגידו לך שהם בהיסטריה כי הם תמיד היו מושחתים ו''לב המאפליה'' ועכשיו משרד התחבורע יושב להם על הצוואר והם מפחדים. האם כולם באמת עבריינים ומושחתים?.... אני לא רוצה להכליל אבל כמו בבדיחה על עורכי דין ושוטרים - אלה רק 99.9% ממכוני הרישוי שמוציאים את השם הרע לכל היתר.
שורש הרע הוא כמובן בעצם קיומו של מבחן הרישוי עצמו. בסנקציה ובכוח להשחית שניתן בידם של אנשים מהרמה הכי נמוכה בשרשרת המזון ושאתה כאזרח פתאום תלוי במוצא פיהם ובחותמת שלהם ובמצב רוחם ברגע נתון - אלה אבות השחיתות כי עוד לא נולדה הסנקציה שאי אפשר לפתור באמצעות כמה שטרות כסף. ככה מדינת ישראל עובדת כבר 69 שנים. אבל זה לא מפתיע. הייתי מתפלא הרבה יותר אם זה לא היה כך.
אני רוצה להוריד פרופיל, ז"א שהג'יפ שלי יהיה חוקי לגמרי בלי להתרגש מניידת של משרד התחבורה בכבישים או טסט שנתי... אני חיי בסרט או שמציאות כזאת קיימת?
אתה חי בסרט.
גם הג'יפ שלי חוקי לגמרי. עברתי כבר 4 הורדות מהכביש.
אם הג'יפ לא משמש ביומיום אז אפשר להסתדר כי השודדים ממשרד התחבורע לא עובדים בשבת... אבל אם האוטו נוסע מדי יום אפילו ק''מ סמלי, אתה כבר על הכוונת. זו האמת הפשוטה ושלא תגיד אחר כך שלא הזהרתי אותך.
נהיגה בCJ, אני מוכן להרפתקה של נסיעה בג'יפ רועש ופתוח לא מתרגש יותר מידי מהעניין, מה שכן, המחסור במזגן במדבר קצת נשמע לא ידידותי..
אתה תתרגל. אוטו סגור רגיל ללא מזגן זה באמת בלתי אפשרי. אבל בג'יפ פתוח זה ממש לא נורא.
האם בתקציב של 50K אני יכול להגיע לתוצאה של CJ מתוקתק אחרי יישור קו רציני?
כן.
תודה