-
קארוואנים / מוטורהום באילת, מערב פרוע? מייצג?
נמצא כעת בחופשה באילת.
בריצת בוקר לאורך הים עד למסוף הגבול לא ניתן להתעלם ממראה ה"סלאמס" לאורך החוף הדרומי, נראה שהתנחלו שם דיירי קבע ומשכירי קראוואנים, ללא פיקוח עירוני והכל ליד שלטים האוסרים זאת.
מישהו כאן מבעלי הקארוואנים כאן שמטייל בארץ וחונה למספר ימים כל פעם במקום אחר, מעז לחנות שם? או שהחוף נשלט על ידי מקומיים? אפשר למצוא מקום לחנייה מזדמנת?
כל רעיון הקמפינג, שהוא זמני ופתוח לכולם, כפי שזה כעת באילת זה ממש לא מזמין... אני מניח שבחוף הצפוני בצד המזרחי המצב דומה.
במקומות אחרים בארץ המצב טוב יותר?
אני חוכך בעתיד לרכוש קארוואן / מוטורהום, בחו"ל אני מאוד אוהב סוג חופשה זו, לארץ זה מתאים? ברור שבשיא החגים יהיה עמוס במקומות רבים, ובשאר השנה?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
תגובה: קארוואנים / מוטורהום באילת, מערב פרוע? מייצג?
אתה לא צריך להרחיק עד אילת כדי להבין את ״תרבות״ הקרוונים שפרחה לה בארץ בעת האחרונה.
סע בשביל הכוכר שבין חוף המרינה שבהרצליה לחוף מנדרין בתל אביב ותבין שהתמונה זהה.
כל אחד חונה איך שהוא רוצה ואיפוא שהוא רוצה, מוסיף סככות ועוד מחוץ לקרוואן, נראה כמו סלאמס אמיתי בלי פיקוח ובלי שום הסדרה. כמובן שאף אחד לא מתחשב באחר ויכול למשל לתקוע את הגנרטור שלו דווקא מתחת לחלון הקרוואן שלך... לחנות בדיוק לפנייך ולהחסום לך את הנוף וכו׳.
יש רבים שהפכו זאת להתנחלות קבע לכל תקופה הקיץ...
התמונה והתופעה זהה כמעט בכל פיסת חוף שצמוד אליה משטח חניה, בית ינאי, מכמורת וכו׳.
כמעט ואין בארץ אתרי קמפינג מסודרים לקרוואנים וכל אחד עושה מה שבא לו.
הארץ קטנה ובשל מיעוט אתרי הנופש שמתאימים לקרוואנים כל אתר שאיך שהוא מתאים יהיה מפוצץ בקרוואנים וייראה כמו סלאמס בחגים ובקיץ...
לדעתי בארץ הקטנה שלנו עם ״תרבות״ קמפינג שכזו נופש בקרוואן זו חוויה מפוקפקת בלשון המעטה.
-
אחת הבעיות שחלק גדול מהקרוונים הם של חברות השכרה שממקמות את הקרוונים שלהם בתחילת הקיץ עד אחרי החגים וחלק מהזמן הם נטושים ואז זה נראה כמו סאלמס
-
בסופש הייתי בכפר הצוללים בחוף הדרומי.
במקום נוף לים היה נוף של קרוואנים, להשלמת האוירה התווסף טרטור גנרטורים.
פתאום סככות הצל והברזנטים המאולתרים נראו קסומים...
-
בטוחים שמה שאתם רואים ליד חוף הצוק אלה קרוואנים מושכרים לנופש?
למה משום מה יש לי תחושה שלנוכח מצוקת ועלויות הדיור במדינת החוק הנפלאה שכל כך אוהבת את אזרחיה (העשירים), אולי מדובר באנשים שאין להם מקום לגור בו וקרוואן/מוטורהום זו האופציה היחידה שלהם?
למרבה הצער דבר כזה תמיד מפריע בעין לכל מיני יפי נפש. חוסם להם את האויר של הים. אויה.
אבל אין מה לדאוג. אנחנו חיים במדינת חוק שמאוד אוהבת את אזרחיה (העשירים מביניהם, כמובן). תמיד יהיה אפשר לטאטא את הבעיה אל מתחת לשטיח. לפנות אותם לשוליים של איזה איזור תעשיה מזוהם ומצחין. שלא יפריע בעין של העשירים. שלא יחסום להם את הבריזה.
תסתכלו על התמונה הרחבה. המדינה הרקובה הזו מתגלגלת במדרון התלול לקראת הפיצוץ הגדול.
-
אני התכוונתי לחוף הדרומי באילת..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בטוחים שמה שאתם רואים ליד חוף הצוק אלה קרוואנים מושכרים לנופש?
למה משום מה יש לי תחושה שלנוכח מצוקת ועלויות הדיור במדינת החוק הנפלאה שכל כך אוהבת את אזרחיה (העשירים), אולי מדובר באנשים שאין להם מקום לגור בו וקרוואן/מוטורהום זו האופציה היחידה שלהם?
למרבה הצער דבר כזה תמיד מפריע בעין לכל מיני יפי נפש. חוסם להם את האויר של הים. אויה.
אבל אין מה לדאוג. אנחנו חיים במדינת חוק שמאוד אוהבת את אזרחיה (העשירים מביניהם, כמובן). תמיד יהיה אפשר לטאטא את הבעיה אל מתחת לשטיח. לפנות אותם לשוליים של איזה איזור תעשיה מזוהם ומצחין. שלא יפריע בעין של העשירים. שלא יחסום להם את הבריזה.
תסתכלו על התמונה הרחבה. המדינה הרקובה הזו מתגלגלת במדרון התלול לקראת הפיצוץ הגדול.
נראה שמתחלק בין אחו להשכרה לבין התנחלות.
ולא דרור, לא יפה נפש, אבל להתנחל על חוף ים מהמעטים משנותרו זה לא לעניין, ומי שעושה זאת עקב מצוקת דיור לא חייב לעשות זאת ממש בחוף הים.
-
ברור.
חוף הים זה רק למגדלי יוקרה של מיליארדרים כמו סי אנד סאן ודומיו.
-
יש בארץ קהילה לא קטנה של אנשים שקרוואן מהווה עבורם אופציית דיור במחיר סביר, לפחות שניים מהם נמצאים בחוף הצוק.
גם שם, כמו בכל קהילה, יש מתורבתים יותר ויש "מתורבתים" פחות, השאלה היא ליד מי נפלת.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
כתמיד פניני החוכמה של דרור הם קרובים יותר לאמת.
ישראל היא במקום השני במדד אי חלוקה שוויונית של הכנסה, רק אחרי ארה"ב. רק שבארה"ב מגורים בקרוואן זה דבר מסודר ומאורגן, מעל 5% מבתי האב בארה"ב זה קרוואנים או בלשון המקום trailer parks. עם מקומות מסודרים ותשתיות, כן זה משמש כתחליף זול לאלה שאין יכולת לבית אחר או בוחרים לגור ככה.
סביר להניח שכאן הרשויות יתעוררו רק לאחר שיקרה אסון כלשהו בערי הקרוואנים שיקומו. והם קמים, בעיקר מחוסר ברירה של דיירי המקומות האלה.
אם בשלב זה הם מוצאים מקום קרוב לים, כל הכבוד להם שיהנו, הים של כולם, לא רק של בעלי הממון שגרים קו ראשון לים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
בריצת בוקר לאורך הים עד למסוף הגבול ...
בחום הזה... כל הכבוד!
-
פאתטי כל המרירות הזו. פולניות כל העולם התאחדו...
מהכירות אישית עם אי אלו שמחזיקים קראוון ונוהגים להתנחל בסלאמס האילתי אני יכול להעיד שמדובר על קייטנים בעלי אמצעים שזו צורת הבילוי המועדפת עליהם.
קראוונים שמשמשים כפתרון דיור בארץ הם עדיין נדירים
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
כתמיד פניני החוכמה של דרור הם קרובים יותר לאמת.
ישראל היא במקום השני במדד אי חלוקה שוויונית של הכנסה, רק אחרי ארה"ב. רק שבארה"ב מגורים בקרוואן זה דבר מסודר ומאורגן, מעל 5% מבתי האב בארה"ב זה קרוואנים או בלשון המקום trailer parks. עם מקומות מסודרים ותשתיות, כן זה משמש כתחליף זול לאלה שאין יכולת לבית אחר או בוחרים לגור ככה.
סביר להניח שכאן הרשויות יתעוררו רק לאחר שיקרה אסון כלשהו בערי הקרוואנים שיקומו. והם קמים, בעיקר מחוסר ברירה של דיירי המקומות האלה.
אם בשלב זה הם מוצאים מקום קרוב לים, כל הכבוד להם שיהנו, הים של כולם, לא רק של בעלי הממון שגרים קו ראשון לים.
התלבלבתם קצת, הים של כולנו, בשכונת הקארוונים המדוברת בבריונות נכסו לעצמם הים לתקופות ארוכות במקום לבוא למספר ימים סביר לחופשה ותו לא.
בפרקטיקה לא ניתן להגיע לשם עם רכב אחר או לשבת על החוף עם שמשייה ומחצלת כי הכל תפוס וכל קארוואן על הפריפריה שלו תופס קטע רחב, ככה זה שהחוק לא נעקף ברצינות ובשלב הבא תתמודד עם דיירים שיושבים שם תקופה ארוכה. והנראות של האיזור בהחלט הדרדרה.
-
אסף,
אני מכיר טוב את המקום.
היכן אתה רוצה שיהיו? בדשא בפארק הירקון, שם יעיפו אותם מייד, אין להם היכן ללכת באמת, אין מקומות מוסדרים.
כמו שכתבתי, בסוף הרשויות יתעוררו, בינתיים החזק זוכה בנוף לים.
-
דרור, ביליתי כמה וכמה ערבים על המרפסת של חבר בהתיישבות הקרוואנים של חוף הצוק. ערבים שכללו שיחות עם בעלי קרוואנים רבים כולל מי שמכונה בהומור ״ראש הוועד״ שלהם. בחור שבקיא היטב בקהילת בעלי הקרוואנים שגדלה וצןמחת כאן בארץ.
אתה בוודאות טועה. רוב רובם של בעלי הקרוואנים בארץ הם בעלי אמצעים ועבורם זו מעין יחדת נופש / שיטת חופשה חדשה לחודשי הקיץ. בודדים שבבודדים מתגוררים בקרוואן דרך קבע מחוסר אמצעים למגורים אחרים.
כעובדה- תעשה סיבוב באותו המקום בחורף והרי זה פלא אין שם כמעט אף קרוואן...
רבים מבעלי הקרוואנים שם אפילו מרוויחים די הרבה כסף על השכרת הקרוואן כיחידת נופש על הים דרך אתרי אינטרנט כמו אר. בי. אנד בי.
בעלי הקרוואנים כאן בארץ שנוהגים כך ומתנחלים לכל הקיץ על חופי הארץ מבלי לדאוג לפיגוע הסביבתי שהם יוצרים, בלי תשתיות מתאימות, בלי פינוי ביוב וזבל מסודרים ובלי שום סדר ואירגון ועוד בשטחים ציבוריים שמיועדים לציבור הרחב מהלי לשלם על כך אגורה לאף גורם או לרשות המקומית הם בעיני לא פחות עברייני בנייה ומיטרד לציבור הרחב מאותה אצולת ממון שכה שנוא עלייך ואשר בונה על חוף הים מגדלי יוקרה.
ולא זה לא נאמר מתוך התיפיפות, אלו גם אלו לא אהובים עלי במיוחד.
אתה בהחלט צודק בדבר אחד זו מדינה אימפוטנטית שכמו בכל תחום ותחום גם בעניין תרבות הקרוואנים המתפתחת אינה עושה דבר ואינה מפעילה שום סמכות שילטונית להסדרת העניין בצורה מסודרת והקמת חניוני קרוואנים מסודרים בכל מקום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אסף,
אני מכיר טוב את המקום.
היכן אתה רוצה שיהיו? בדשא בפארק הירקון, שם יעיפו אותם מייד, אין להם היכן ללכת באמת, אין מקומות מוסדרים.
כמו שכתבתי, בסוף הרשויות יתעוררו, בינתיים החזק זוכה בנוף לים.
אילן, באותה מידה ואופי טיעון אתה חושב שצריך היה לאפשר למאהל בשדרות רוטשילד תל אביב להישאר בשם מצוקות מחירי הדיור?
-
האמת אסף, הדרך היחידה להשיג משהו במדינה היא על ידי כך שבעלי הממון סובלים, אז מישהו מתקשר למישהו ויש פתרונות.
אם המאהל היה מוקם באיזה חור נידח כנראה הוא עדיין היה שם.
-
אין לי מושג לגבי אילת.
אני יודע שבחוף הצוק (ובעוד מקומות) יש כמה וכמה קרוואנים ומוטורהומים שנראים יותר כמו פתרון דיור מצ'וקמק ולא כמו יחידת נופש אטרקטיבית במיוחד שמישהו מכם היה מעוניין לשכור. הם עומדים למעלה בחניון החולי, צמוד לגדר. לא יודע למי הם חוסמים את הים אבל בטוח שסי אנד סאן חוסם יותר ים ונוף ואוויר מהם.
אבל בסי אנד סאן ושאר פרוייקטי יוקרה על קו המים לא רק בת''א, מתגוררים בעלי ממון שמסוגלים לממן את טובי הפרקליטים שינהלו עבורם מאבקים משפטיים ארוכים ויקרים ואני לא רואה איך מישהו יעז להגיד להם מילה ולהסתבך איתם.
מחאת האוהלים התמקמה בשדרות רוטשילד כדי לזעזע ולהפריע בעין. פינו אותם משם צ'יק-צ'ק ובלי חוכמות.
לעומת זאת יש מאהל במשולש ארלוזורוב כבר יותר משש שנים ואף אחד לא מתעניין מה קורה שם. תנאים של עולם שלישי, רביעי וחמישי. אם זה היה מתחת לחלונות של המיליונרים כל העסק היה מפונה לכל הרוחות.
מדינת ישראל יצרה מצוקת דיור ויוקר מחיה מתוכננים היטב. כמו בעוד שרשורים כאן בהם אני שופך את המררה שלי על המדינה הזו - כי זו אותה שיטה. קופת האוצר והמקורבים אליה הרוויחו מזה.
ואלה התוצאות.
קרוואנים ומוטורהומים כפתרונות דיור מאוד מקובלים בעיני ואני מסכים שזה צריך להיות מוסדר. כן, בגלל עניינים כמו תברואה וגם בגלל אסתטיקה - אם משהו נראה כמו סלאמס הוא כנראה סלאמס. מצד שני לא יכול להיות שהמדינה תתעלם מבעיה שהיא בעצמה יצרה.
-
לא רק האוצר הרוויח ממחירי הדיור
בעלי הנכסים הרוויחו המון.
משקיעים ישראלים וזרים הרוויחו המון.
פנסיונרים שהשקיעו בדירות הרוויחו המון ( גם בעליית המחיר וגם בעושק הצעירים צרכני השכירות).
משהמחיר גבוה יש בעיה להוזיל בחדות כי זה יפגע ביציבות הפיננסית של הבנקים שנתנו הלוואות כנגד שיעבוד שווי הנכסים שעשויים להיות שווים פחות.
בקיצור, הרוב חוגגים את ההתיקרות על התחת של הצעירים וחסרי הדיור
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
את המאהל בארלוזורוב פינו לאחרונה כדי לאפשר את עבודות הרכבת הקלה, למפונים נמצאו פתרונות דיור והוצעה עזרה בחזרה למסלול החיים הרגיל. לא כולם השתלבו בחזרה, שילוב של בעיות נפשיות ותקציבים.