הרעיון הוא דוד בתוך דוד כהעשן עלה ברווח שבניהם, יורד, ויוצא דרך פתח תחתון.
הקונספט שונה ויוצא דופן מכל מה שראיתי ומתוכנן בהשראת תנור רקטה שבניתי.
אז לפני שמתחיל בעבודה, מבקש חוות דעת לתכנון הנ"ל. יתרונות חסרונות וכל מה שעולה בדעתכם.
Printable View
הרעיון הוא דוד בתוך דוד כהעשן עלה ברווח שבניהם, יורד, ויוצא דרך פתח תחתון.
הקונספט שונה ויוצא דופן מכל מה שראיתי ומתוכנן בהשראת תנור רקטה שבניתי.
אז לפני שמתחיל בעבודה, מבקש חוות דעת לתכנון הנ"ל. יתרונות חסרונות וכל מה שעולה בדעתכם.
תבדוק את הפרוייקט הבא.
נראה לי דומה למה שאתה מכוון אליו
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ת-Reverse-Flow
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תודה בועז.
קראתי שרשור זה כמה פעמים.
כל המעשנות שמצאתי ברשת, זרימת העשן היא במגמה כלפי מעלה. (או אופקית ומעלה)
במקרה זה מאולץ העשן כלפי מטה, ולכן שתי הבעיות שמטרידות אותי הן:
1. האם לא ייוצר כאן מה שניקרא "עישון יתר"?
2. האם לא הפכתי מעשנה חמה למעשנה קרה, או חצי קרה?
מה שהיה חשוב לי זה ניהול האש שבמקרה זה נראה לי פשוט. אין לי ת'סבלנות והזמן לרחוש סביב המעשנה. רוצה לשים בשר,
לחזור אחרי מס' שעות ולהוציא.
יענו לך המנוסים ממני אבל לעניות דעתי הזרימה בשל החום מחוייבת לשאוף כלפי מעלה . ככה מתנהג חום והעשן רוכב עליו
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בשביל מה כל ההתעסקות הזו?
יצא לך לעשן בעבר? יש לך נסיון בזה? כי נראה לי שאין לך ואם כן, סליחה.
מה שיהיה לך זו מעשנה קרה במקרה הטוב או משהו שלא יעבוד ולא יהיה חם (בגלל הדוד הכפול) במקרה הרע.
אתה לא רוצה להתעסק עם המעשנה? בעיקרון אתה לא צריך. אם השליטה שלך בחום טובה ויש לך גחלים טובים אז אתה לא צריך להתעסק עם זה יותר מידי.
תודה על תגובתך המפורטת המנומקת והעניינית.
בבקשה
אישית אם הייתי הולך על איזה קונספט הזוי שכזה (שלדעתי לא יעבוד) הייתי הולך להתייעץ בפורום אמריקאי לנושא לדוגמא:
http://www.smokingmeatforums.com/f/
מעולם לא ראיתי תכנון של מעשנה שכזו...
מיכה - מהצד זה כמעט נראה כאילו שאתה כועס.
אין בעיה של יניקה - כל עוד הארובה תהייה ארוכה מספיק .
כמה זה מספיק ? , לא יודע , זה תלוי בנפח ובגובה הדוד ...
ברשותך אני לא הבנתי עד הסוף את הרעיון שלך. אני גם לפני בניית מעשנה וחופר על זה ברשת הרבה לאחרונה. לדעתי מהלך העשן ארוך מדי ולא ברור מה תרצה להשיג בזה.
אגב אם אתה הולך על דוד בתוך דוד היתי אולי חושב על מהלך עשן סטנדרטי יותר , אבל על לסדר איזה בידוד בתווך בין הדוודים ולהשיג שמירת חום טובה יותר- אם כי יהיה קשוח מבחינת עבודת המסגרות.
הייתי צריך להסביר בתחילת השרשור למה תכנון כזה רדיקלי.
תחילה, אבולוציה של מעשנות.
הראשונה היתה דוד במבנה הפשוט והמקובל ביתר. אש מבוקרת למטה, קערת נוזלים, בשר, וארובה.
התוצאות לא היו משהו, בשר כהה עד חרוך מבחוץ, בפנים אפרפר עד נא. לא אהבתי.(עניין של טעם.) מה גם שהיתה התעסקות מרובה בבקרת חום, ולטעמי, גם בזבוז רב של פחם.
השניה היתה עם תא אש תחתון נפרד, כמו בתכנון הנוכחי, וגם זו היתה חורכת הבשר, אבל השליטה בחום היתה מדויקת יותר וקלה.
משתי אלו הגעתי למסקנות הבאות:
1. צריך לייצר יותר עשן ושישהה יותר זמן בתא העישון.
2. כדי לייצר יותר עשן, צריך יותר אש , יותר אש יותר חום, וחום לא טוב לבשר, אז נקרר לפני שמגיע לבשר. לכן דופן כפולה.
3.אין צורך ביניקת עשן. רובד העשן החם שמגיע , דוחף את אלו שהגיעו לפניו, והתקררו, כלפי מטה ולכן ייתקבל מסך עשן צפוף יותר.
4. המסקנה הסופית מכל אלו, צריך יותר עשן ופחות חום, ולעניות דעתי יהיה גם חסכון בפחם ואם לא, זמן העישון ייתקצר.
אכן, חום ועשן שואפים תמיד כלפי מעלה, אבל כשאין מוצא הם יצאו בפתח הראשון שנקרה בדרכם.
העמידו פחית שימורים הפוכה נתמכת ע"י אבנים, על מדורה קטנה, העשן ייצא מלמטה. הגיון פשוט.
יכול להיות שאני טועה בגדול, לכן פניתי לפורום לשמוע דעות, אבל טיעונים שזה לא יעבוד מבלי לנמק, לא מקובלים עליי.
ולסיום, בניית מעשנה כזו לא מצריכה השקעת משאבים גדולה יותר מאשר בניית מעשנה בזרימה הפוכה, אולי אפילו פחות.
עכשיו בת'כלס, יש למישהו באיזור קרית גת דוד מים ישן של 100 עד 120 ליטר בעל קוטר של 40 ס"מ?
אתה פשוט מדבר על עישון קר והם על עישון חם.
אישית, אני מעדיף קר למרות שזה יכול לקחת המווון זמן.
זה גם הרבה פחות בריא אבל פאק איט.
צריך להזהר מעישון יתר כי אז מקבלים בשר מר-חמצמץ.
אני מתכוון לעישון חם .
עישון קר אינו מתאים לתנאים בארץ מפני שאורך לפעמים כמה ימים,(הבשר ירקיב לפני שיתעשן) ומעורב בו סוג של מלח שימור
שניקרא בעגה המיקצועית סלפטר, ואכן הוא אינו בריא.
ייתכן שאני שוגה בהערכות והעשן שיגיע לתא העישון יהיה קר מידיי, אז יצא שכרי בהפסדי, אבל אם לא,
והבשר יהיה יותר מעושן ופחות חרוך אזי אין מאושר ממני.
כועס??? חס וחלילה. משועשע מאוד. אנשים מנסים לחפש פתרונות לבעיות שלא באמת קיימות. שיהיה לו בהצלחה. אולי יש לו רעיון טוב. אני לא יודע. אני כן יודע שבשביל שלא להתעסק עם המעשנה יותר מידי צריך להשתמש בגחלים טובות, מעשנה אטומה ומבודדת טוב ואם ממש רוצים להגזים, אפשר מעשנה עם מחסנית פחם או, חלילה וחס, מעשנה חשמלית. אבל מה אני יודע.
אתה רוצה לדבר תכל'ס? כנס לקבוצת הפייסבוק על העצם. דבר עם ברק היינה ותרשם לסדנא שהוא מעביר. ברמלה. עולה 300 שקל. שווה כל רגע. מלא אוכל (אבל מלא אוכל) מעושן כמו שצריך. הוא יסביר לך בדיוק מה אתה לא עושה בסדר. אני לא מדבר על זה שאולי באמת המעשנות שהיו לך לא היו בנויות נכון. לפי ההערות שלך, אתה לא מבין את הקטע. אולי אני טועה ואם כן אז סליחה אבל אני חושב שלפני שאתה הולך להמציא מחדש את הגלגל (וכנראה לא בצורה נכונה) אז אני מציע שתדבר עם מומחים לעישון שיש להם מעשנה כמו שלך או אפילו "פחותה" משלך אבל בנויה כמו שצריך. רק לסדר את האוזן, הוא הגיש לנו אסאדו ובריסקט שהיו 12 שעות במעשנה.
הייתי וקניתי דברים מברק.
ממליץ על:
https://www.facebook.com/groups/hamaashena/?ref=br_rs
יש להם יותר שנים בחגורה - הם ברמה מעל לדעתי.
lizard חזרת. יפה.
לא היתה אצלי שום בעיה בעישון, כמו כן לא היתה שום בעיה במעשנה. הכל רק בראש שלך.
חברים ומשפחה שאכלו אצלי ליקקו את האצבעות ורצו רק עוד ועוד. אני רציתי טוב יותר ויודע שניתן להשיג זאת, אולי באמת כדאי ללכת למקצה שיפורים
אצל ברק כהמלצתך, ואיני פוסל זאת.
אך במקביל עלו רעיונות לגישה שונה במקצת שתוצאתה היא תחילת דיון זה.
מלא כלום התחלת להסיק מסקנות ובמקום להגיב לגוף העניין התחלת להגיב עליי אישית.
לכל רצף הדיון חזרתי והדגשתי בעיות שאני רואה והטלתי ספק ביעילות המתקן ואתה רכבת על הגל והמשכת להטיח בי כך וכך.. לא חשוב, העיקר שהשתעשעת.
כשאמרתי "אש" הבהרת שלא צריך אש גלויה והבערת הפחם נעשית מחוץ למעשנה, ואילו אני מרוב טמטום הייתי אוסף שאריות עץ מעובד
מנגריות בעיר, שם במעשנה, שופך על זה סולר, ומבעיר, ואת הבשר הייתי מכניס בשיא הלהבה..... קצת הערכה ידידי.
לגבי כמות העשן, לא לך ולא לי יש הערכה מדויקת כמה יישאר בתא העישון בזמן נתון, אבל הבחנתי במגמה שבה במעשנות זרימה הפוכה
משאירים חלל מלא עשן. הם פשוט ממקמים את פתח יציאת העשן כמעט צמוד לרשת הבשר, מאוד דומה לרעיון שלי.
את חוקי הפיסיקה אי אפשר לכופף. הוספת שבבים/כפיסים ספוגי מים על גחלים לוחשות דורש יותר אנרגיה לאיוד הנוזל. בטווח זמן קצר מה שאמרת נכון,
אבל אם תבחן במהלך העישון כולו אתה משקיע סה"כ יותר אנרגיה.
ואסכם את הבדלי הגישות שלנו בנימה פילוסופית.
לפני כמה מאות שנים, אנשים כמוני היו מועלים על המוקד בגלל חריגה ממוסכמות, ובגלל רעיונות לא מקובלים. אם הם לא היו, היית צד עד היום בחנית וחץ וקשת, ומייבש את בשר הציד שלך ליד מדורות עשנות.
אתה צודק. תעשה מה שאתה חושב לנכון.
אני לא בטוח שאתה יודע איך מעשנת זרימה הפוכה עובדת אבל ניחא. תעשה מה שאתה רוצה.
כנ"ל לגבי השבבים.
עד כמה שזכור לי השריית השבבים/כפיסים במים לא תורמת מאום. אבל גם כאן יש דעות לכאן ולכאן
https://www.grillbeast.com/blog/the-...ing-necessary/
זוהר, לפני מאוד שנים אולי... היום - לא. למי איכפת מה תבנה... מצידי תעשן בתוך מיכל בנזין משומש, אם היית כותב מפורט כמו שנזכרת בדיעבד לעשות כנראה שחלק מהתגובות היו נחסכות.
לדעתי את הייעוץ האמיתי תקבל מהפסיכים, כמה כבר אנשים בגיפולוג בנו מעשנה על בסיס דוד והתעמקו בבניה מעבר בקונספט הבסיסי שמוכח ועובד?
האם אתה מכיר את השיטות השונות לעישון 3-2-1 וכו?
כבר שני עמודים ואין תמונה אחת של בשר...
קובץ מצורף 116155
opl, אענה במתינות. היו מספיק חיכוכים ועפו הרבה ניצוצות. ולא זאת היתה כוונתי.
תקופה ארוכה הייתי אורח בפורום , קראתי הרבה תגובות של חברים ודווקא lizard משך את תשומת ליבי.
הערכתי מאוד את תשובותיו העניניות, כנותו, ההומור שלו וגם היותו מקצוען אמיתי. באמת צר לי על מה שקרה .
לגבי השבבים, אם יש דעות לכאן או לכאן אז מה הבעיה?
שמע, העלתי רעיון תיאורטי ובאמת רציתי לשמוע מה אומרים מומחים לנושא, שבנו והתנסו ובטח מכירים את המאטריה טוב ממני.
ציירתי, ורשמתי רק כמה מילות הסבר בכוונה ללא פירוט כדי שהתגובות יהיו אך ורק לנושא.
אני לא מחשיב עצמי למומחה, לא בעישון בשר בכל אופן . אמנם קבלתי תוצאות יפות(טעימות) אבל רציתי לשפר. מה לא בסדר?
נכון, היום לא תולים אנשים בכיכר העיר, החברה בכללותה פתוחה לשינויים מהירים ורעיונות חדשים אבל כנראה שיש תחומים
שבהם יש שמרנות יתרה.
#
אני לא ג'יפאי אבל כמעט כל מי שקונה היום 4x4 וגם חדש, רץ ישר לשיפורים. במתלים ומשככים,
שיפורי מנוע, הגבהות, תוספות למינהן וכו' , למה הם עושים זאת? שאלת את עצמך? למה אנשים משפרים מחשב חדש שקנו זה עתה?
למה אתה משדרג את הטלפון שלך? למה מחליפים כיריים גז לכירה חשמלית? ולמה מחליפים לאינדוקציה? למה??????
#
רציתי תשובות ממומחים, והם שלחו אותי שלא בעדינות יתרה, לדבר עם מומחים גדולים מהם.
אני טועה? תגידו היכן ולמה, אשמח לקבל כל ביקורת שהיא, והאמת שחשבתי שזה מה שיקרה.
#
אני לא מכיר שיטות עישון אפילו מעשנה בזרימה הפוכה איני מכיר.
אבל אם שאלת, ועיניתי, עכשיו תורי: באיזה סוג מעשנה קודחים חורים בקטרים שונים לפי סדר מסוים. היכן קודחים, ומדוע?
#
רק שיש לך לפני מי להתפאר אתה מצלם. לכן אין תמונות של בשר ואין תמונות של מעשנה. מישהו חמד אותה ואת כל ציוד הגן שלי כשעברנו דירה לכאן, למושב, לפני כמה שנים.