לא תאמינו על מה נתן לי דוח מר שוטר תנועה באילון
אני נוסע על אילון צפון שעה 17.40 עומס תנועה כרגיל זוג רכבים לפני עושים תאונה קלה וירודים לשולים ( לפחות בני אדם ) ואני במסלול השלישי השמאלי נוסע לי עם הפורד F350 שלי ורואה את המשטרה על השולים מתעלמת מהתאונה ומתחילה נסיעה
אני רואה שהיא נוסעת אחרי יורד מסלול לתת לה לעקוף
והיא מורדיה אותי לשולים
רשיונת בבקשה אני שואל מה העבירה
תקלטו טוב - נסעת במסלול שלישי ונעקפת על ידי רכבים ואתה מעל 3500 ק"ג אז אסור לך קבל 6 נק' ו 500 ₪
אני שואל את השוטר - אתה רציני הפקקים פה מי עוקף מה ?
ואתה באמת אומר לי שעם הרכב שלי עם 400 כ"ס אני אמור לנסוע רק בימין ?????????????
ואז לסיום אמר לי מר שוטר שבגלל שניסתי להסביר לו שהוא טועה הוא נותן לי קנס ולא אזהרה
אז הודעתי לו שניפגש בבית משפט
לא יאומן כיצד המשטרה מחפשת את השטיות את הדברים שקל להכניס כסף לקופת המדינה במקום להתעסק בבעיות האמתיות
אשמח אם למישהו זה קרה ויצא מזה או עו"ד דיני תעוברה בפורם לעצה
תגובה: לא תאמינו על מה נתן לי דוח מר שוטר תנועה באילון
עו״ד לתעבורה יעלה יותר מהקנס. הרבה יותר ...
כבר נאמר לא פעם בכביש תהיה חכם ולא צודק... במיוחד כשאתה נתקל בשוטר.
לא תאמינו על מה נתן לי דוח מר שוטר תנועה באילון
ולמה לדעתך הוא צודק?
אני דווקא אשמח שתהיה יותר אכיפה כזו.
רכבים מעל 15 טון ( למרות שהטנדר הספציפי הזה מהיר מרוב הרכבים על הכביש) נוסעים בנתיבים לא להם וגורמים לפקקים עצומים.
כל מי שנוסע על כביש שש ובקיא בחוקי התנועה רואה עד כמה הם מטרד לתנועה בשל חוסר אכיפה.
אליך אולי נטפלו אבל כעיקרון האכיפה נכונה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בועז, אני דווקא זוכר אותך מתלונן על המשאיות המקריות שמאטות אותך בנתיב הימני של כביש 6 ...
עקרונית, אותו שוטר טרחן היה גם יכול לתת לך דו"ח(ות) על עקיפה מימין ...
לא מסכים אתך בועז,
אני מבלה בכביש 6 די הרבה ומה שאני רואה שבגלל זחלנים שנוסעים על שמונים בנתיב הימני ומאלצים את המשאיות לעקוף, פלוס זחלנים אמיצים שעוקפים בעוז את המשאיות בנתיב הימני, עקיפה שנמשכת נצח!! (בוא נגיד שאם המשאית נוסעת מהירות של 100 קמ"ש, הזחלנים עוקפים במהירות שיא של 100.5 קמ"ש...), נוצרות הפרעות התנועה שאתה מדבר עליהן. שים לב שבקטעים שיש האטה בתנועה, זה כשיש משאיות - אבל הן בנתיב הימני!!
נכון, ישנם גם מקרים של משאיות כבדות שיוצאות לעקיפות לא מועילות...אבל זה לא קורה הרבה וזאת באמת לא הבעיה.
אלדד,
לא ברור מדבריך מה סעיף העבירה ומה התקנה הרלבנטית אומרת בדיוק. תסתכל על הדו"ח ותראה על איזו תקנה הסתמך השוטר.
במידה ואחרי שתבין אותה לעומק עדיין תחשוב שלא היתה הצדקה לדו"ח, גש למשפט ותנסה לשכנע את השופט שהדו"ח אינו מוצדק בנסיבות שהיו. בטח שלא משתלם לדבר עם עו"ד בשביל דבר כזה (הקנסות שלהם יגרמו לחשוב שדווקא מר שוטר הוא בסה"כ בחור נחמד אחרי הכל....).
טל.
בין 3 וחצי ל7 וחצי בערב זו השעה של הציידים הכי מחוננים של מתנ"א והם עובדים חזק על איילון בין ראשון-חולון להרצליה. התפקיד שלהם הוא לחלק כמה שיותר דוחות בכמה שפחות זמן במסגרת שעות העומס - עדיפות גבוהה לעבירות "איכות" ודוחות גבוהים + נקודות, והם אומנים בזה.
הם לא עוברים יותר מ50-100 מטר בין עצירת רכב אחד לרכב העצור הבא ברוב המקרים. עוד לפני שעצרת עצירה מלאה הם כבר שלפו את הסעיף הכי יקר שאפשר להלביש עליך מהמחשב שדמה אפילו באופן מרוחק למה שעשית וכבר ממלאים את פרטי הדו"ח במחשב לפני הדפסה.
הם כל כך יעילים וממוקדי מטרה שכבר תוך כדי מסירת הדו"ח לרכב התורן שנעקץ, הצייד-נהג של הניידת כבר נמצא בD וכבר סימן את הרכב הבא, וכך הלאה.
רואים אותם בפעולה כל הזמן בשעות האלו, 99% מהמקרים על הטויוטה אוונסיס של מתנ"א, עם תפקיד אחד וברור והם ממלאים אותו ביד רמה.
יש צוותים כאלו שעובדים חזק בשעות האלו גם בגהה, לרוב רק שוטר אחד בניידת, איזורי ראשון - רעננה.
קבלני דו"חות מקצוענים.
התקנה היא שלרכב מעל 4 טון אסור לנסוע בנתיב השמאלי (הניסוח בחוק קצת אחר).
היה כאן שרשור בדיוק על זה, של בחור עם פולסייז שהתלונן שברגע שאיזה טמבל נוסע לאט באמצעי הוא תקוע, כי אסור לו לעקוף על השמאלי, ומימין זאת עקיפה מימין.
לא מצאתי את הפוסט. אולי איזה יצדיק ימצא ויקשר.
אם מדובר על עבירות כמו ירידה לשוליים, נסיעה באי תנועה, מעבר בין נתיבים ללא איתות, הפרעה לתנועה והכי חשוב שימוש בסלולארי תו"כ נהיגה - אז אני מחזק את ידיהם. שיבורכו וכן ירבו.
תבין, לפעמים מדובר על נבלה וטריפה....
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא חשבת שהמדינה תוותר על הכנסות ממיסים על הפולסייז בלי לאתר מקור הכנסה אלטרנטיבי?
לרכב מעל 3.5 טון אסור לעקוף רכב עוקף... משמע בכביש של 3 נתיבים אסור לך להיות בשמאלי...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כעקרון החוק התכוון לאסור על רכב איטי /כבד וכו' לעקוף רכב עוקף.
זה הנוסח המדוייק: (תקנה 47 (ח) לתקנות התעבורה).
"נוהג רכב לא יעקוף רכב עוקף אלא אם הכביש חד סתרי או בכביש שהותרה בו העקיפה לפי תמרור או לפי הוראות תקנות אלה ויש בו יותר משני נתיבים באותו כיוון נסיעה. לעניין זה לא יבוא במנין הנתיבים נתיב שיועד לתחבורה ציבורת.
הוראות תקנת משנה זו לא יחולו על אוטובוס למעט אוטובוס זעיר, ועל רכב מסחרי או על רכב עבודה שמשקלם הכולל עולה על 3500 ק"ג ורכב כאמור לא יעקוף רכב עוקף בכל דרך."
כנראה שהושר נתן לך דוח לפי סעיף 2562 (סעיף פנימי משטרתי- חנ"א)
"נהגת ברכב הנ"ל ועקפת רכב עוקף בכביש דו סטרי / חד סטרי שאין בו יותר משני נתיבים, בניגוד לתקנה 47 (ח) לתקנות התעבורה"
וכמובן שיש למשטרה טעות בנוסח כי בכביש חד סטרי שאין בו יותר מ2 נתיבים אי אפשר לעקוף רכב עוקף...
והתקנה מסייגת מראש שזה לא חל על דו סטרי.
מה גם בכביש בו אתה נסעת (איילון) יש יותר מ2 נתיבים.
תנסה לראות לפני הכל מה כתב השוטר בדוח - כי זה הבסיס לכל טענה שתרצה להעלות.
אני לא יודע אם מצלמת דרך הייתה עוזרת לך אבל עם השוטרים היום חייבים מצלמה כזאת ,
לפני שנה שוטר ניסה לתת לי דו"ח על אי מתן זכות להולך רגל במעבר חציה , אני ראיתי מרחוק את האישה והיא פשוט הסתובבה שם ולא התכוונה לעבור , שהתקרבתי היא גם הייתה עם הגב אל העבר ,
בהתחלה קצת שיחקתי עם השוטר ושאלתי אותו מה הוא ראה , והוא התחיל לספר לי שהיא כבר הייתה על רגל על הכביש ולא נתתי לה זכות קדימה,
שגיליתי לו שהכל מצולם והוא הבין שהוא נפל ושיחרר אותי
יש בימים האחרונים באינטרנט סרט של נהג אוטובוס שעוצר ליד נהגת ששוטר עצר אותה כביכול על אי עצירה בעצור ובסרט של הנהג רואים שהיא עצרה והוא בכלל לא רואה את הקו עצירה מהמקום שהוא עמד בו..
ומי אמר שהשוטרת באה לדחוף דוח על אי עצירה בתמרור עצור?
1. נהג אוטובוס בטח מכיר את המקום ועל מה עוצרים
2. ברגע שהוא אמר שיש לו מצלמה השוטר שיחרר אותו
העניין הוא לא הקנס אלא הנקודות
גש לבית משפט.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
נהג אוטובוס תותח! כן ירבו כאלה.
אם השוטרת הייתה קצת יותר חכמה היא הייתה נותנת לאוטובוס דוח על הפרעה לתנועה.. אבל הוא כנראה בלבל אותה קצת..
ככה זה - עם של תחמנים - גם השוטרים תחמנים לא קטנים, מתערב איתכם שהם עומדים שם בכוונה - קרה לי מקרה זהה בכניסה הצפונית לטבריה לפני כמה שנים באמצע הלילה ולא היתה לי שום דרך להוכיח שעצרתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
העניין הוא לא הקנס אלא הנקודות
גש לבית משפט.
רק שלפי התיאור שלו נראה הוא באמת עבר על החוק וגם אם השוטר חיפש קורבן ורשם דוח קטנוני ולא מוצדק זה לא יעזור לו בבית משפט.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
נכון לא חייב לוותר על הדוח אבל אפשר להמיר אותו לאזהרה
או מנגד להגדיל קנס ולהוריד נקודות
אין רלוונטיות לעניין העקיפות ברגע שמדובר בעומס תנועה שהרי לא מדובר על עקיפה כלל. כל הנתיבים עמוסים ונוסעים פחות או יותר באותה המהירות, על איזה עקיפה מדברים פה ??
אין מצב שלא הייתי הולך למשפט.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk