צ'ירוקי מנצח בסעיף הכביש, ומפסיד בסעיף השטח -
http://www.kvishim.co.il/road-tests/...5%D7%A7%D7%99/
Printable View
צ'ירוקי מנצח בסעיף הכביש, ומפסיד בסעיף השטח -
http://www.kvishim.co.il/road-tests/...5%D7%A7%D7%99/
בלי לעורר שדים מרבצם ( כאילו שיש סיכוי כזה), אני חושב שבמצב סטוק, הלנדקרוזר תמיד היה טוב יותר בשטח. אולי אי שם בדגמי הצ'ירוקי זה היה אחרת, אבל מהופעת הגראנד, כולם מגביהים לפני שמתחילים לטייל.
פעם לצירוקי (וגם לגראנד) היו 2 סרנים חיים, אח"כ אחד, ועכשיו ... לא ...
אתם מרוכזים בשטח, ושם, כמו שנדב אמר, התהליך ברור, ומי שלא עידכן את הרכב, נשאר עם הסרן החי הישן והטוב.
אבל לא פחות מתיע זה הניצחון המוחץ של הצ'ירוקי בכביש :-)
מפתיע אותך שמכונית כביש עדיפה על הכביש?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
זה מבחן שטחי למדי וחבל שיואב לא השקיע יותר.
אין התייחסות למחיר, הג'יפ יקר יותר בכ 80,000 ש"ח.
מי שמשלם על רכב שטח חדש ומוכן להסתפק בצפצפה של מוביל איי, כנראה באמת מורעל שטח. מעיד על עצמי שאם הייתי צריך לבחור בין יכולת שטח לבין מערכות בטיחות מודרניות, כמו שמירת נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית הייתי הולך על המאוחר יותר.
גם עניין הפוזה חשוב, מניח שמי ששם 400,000 ש"ח על רכב רוצה שיראו את זה, בטויוטה אין את הניראות הזו.
זה השוואה בין סלון מפואר לצריף, צר לי יואב, מבחן שטחי ורדוד.
מי שרוצה סלון של ג'יפ בעתיד כרכב שטח שיקנה WK2 לימיטד עם קפיצי ברזל ויתחיל לשפר, הגבול הוא עומק הכיס והיכולת להתמודד עם הרשויות הבעיתיות שלנו.
רמי גלבוע במבחן דומה השבוע הגיע למנצח אחר, כנראה שהכל עניין של השקפה
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
וואי וואי. ניסיתי לרמוז את זה בעדינות אבל פחדתי מהתוצאות.
חכה חכה, תיכף תראה מה ילך כאן (-;
מה יש לבחוש?
כולם עגלות סופר
וכמו שנמרוד כתב, עיקר ההבדל הוא בליף סטייל או בערבית מדוברת מקדם הדאווין / שופוני.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
עוד אחד:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4991979,00.html
עם סיכום, ציטוט מתוך YNET:
"ג'יפ גרנד צ'ירוקי טרייל הוק נראה טוב ומודרני יותר ומציע תא נוסעים וסביבת נהג עדיפים משמעותית עם רשימת אבזור נוחות ובעיקר בטיחות מרשימה. אבל גם יכולת נסיעת כביש עדיפה בהרבה ובמפתיע יש לומר, יתרון בולט על הלנד קרוזר במגרש הביתי - יכולת שטח. כל אלה מעניקים לו ניצחון חד-משמעי במבחן."
כל מבחן כזה יש לו מגבלות, דווקא המבחן ב Ynet די יסודי וכתוב היטב.
נימרוד - שאני קונה רכב עיצוב החוץ, פנים, אבזור, בטיחות זה כן פקטור ברכישה, לא ברור לי מה כתבת...
ניר כותב משהו על נעילת דיפרנציאל אחורית .. חשבתי שאין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://cars.walla.co.il/item/3084698
לא השוואה ישירה, אך מבחן די ממצה.
ישנם אי דיוקים במבחן של יואב, לWK2 יש נעילה אחורית מלאה, למרות שהיא נקראת ELSD, זו נעילה שמתפקדת כלימיטד סליפ בכביש, ובעלת יכולת להנעל 100% באמצעות סלונואיד מבוקר מחשב.
משעשע לקרוא תגובות של אלה שמדברים על רכב ללא שיפורים, ראבאק אתם רצינים? יש מישהו כאן שלא משפר רכב לשטח? כולל לנדקרוזרים?, אפילו יואב בכתבה ממליץ להשקיע 25K בשיפורי שטח.
לטעמי WK2 כבר איבד את היכולת להתמודד עם שטח קשה, למרות מה שרמי גלבוע רשם, אני לא הייתי מעז לעשות את המצלעות איתו.
בהחלט ייתכן שבמצבים מסויימים הטויוטה תתנהג יותר יפה בשטח, אך לא בכל תנאי השטח.
אבל מצד שני... גם את ה WK הקודם השוו ללנד קרוזר, וכיום המציאות מראה מי עובד יותר טוב בשטח, על זה יעידו כמה חברים טובים שהחזיקו את שניהם, מה שאומר שרצוי לערוך מבחן השוואתי בשטח לרכבים שכבר שופרו לשטח.
עם יד על הלב, אם היו נותנים לבחור חינם מה לקחת לסוף שבוע JEEP או לנדקרוזר, למישהו היה ספק?
בקיצור, מלחמות של 20 שנה שתמיד היו אמוציות לכאן ולשם, פעם היה מול לנדרובר ופעם מול טויוטה, ומדי פעם ישנם קטעים משעשעים כמו ההשוואה לדאסטר, אבל JEEP תמיד שם.
אה,
אם ככה אז זה קל :)
קובץ מצורף 116541
ניר צודק.
יש נעילה די מתוחכמת כמו שרמי כתב. היא נכנסת לפעולה ללא התערבות הנהג וכל מי שנהג אי פעם בחייו על רכב עם סרן אחורי נעול מרגיש כשהיא עובדת.
אני לא נכנס לאם המבחן של יואב שטחי או מעולה ומי מהמבחנים - של יואב, של רמי או של ניר הוא המדויק והנכון מכולם.
נהגתי בשניהם. ניסיתי. גרנד צ'רוקי טריילהוק מאוד מרשים למרות שאני חושב שלמעט תוספת הנעילה האחורית וצמיגי ה-AT ''טריילהוק'' זו לא כל-כך הכנה לשטח אלא סתם רמת גימור עם כל מיני השחרות של קנטים ושאר חינטרושים קוסמטיים (יפים מאוד אגב). מקפיצי האוויר אף פעם לא התלהבתי כי הם ירושה לא מוצלחת מהמרצדס ML. הם נפלאים בכביש ובשבילים טובים והם כל כך הרבה יותר טובים ומגהצים ומרסנים מהמתלים הסמרטוטיים של טויוטה.... אבל כשמרימים אותם למעלה עד הסוף הם מתנהגים כמו ארבעה בזנ''טים ולא כמו קפיצים. הם נועדו לאפשר לרכב לחלוף מעל פני מכשול נקודתי ואחר כך שתורידו אותם בחזרה לגובה הנורמלי (כאן אין מה לעשות - מתלי האוויר הטובים ביותר מגיעים מלנדרובר... אוי לבושה...) כמו כל קפיץ אוויר אני מאמין שייעודם העיקרי הוא להתפנצ'ר ולהתקלקל ברגע הלא מתאים.
אגב מערכות בטיחות אקטיביות - זו הצעקה האחרונה בתעשיית הרכב היום, זה הולך והופך לסטנדרט ואין לנו ברירה אלא להתייחס לזה כאל משהו שמוכרח להיות בכל מכונית חדשה. אם כי באופן אישי אני טוען באזני כל מי שלא מכיר את הזוועה הזו מקרוב אבל כן מוכן לשמוע ולהקשיב - למעט קרוז קונטרול אדפטיבי שהוא באמת פיצ'ר חביב ומועיל, כל היתר ובמיוחד תיקוני היגוי אקטיביים - זה מטרד לא קטן שבואו נשים את הקלפים על השולחן בלי להתבייש ובלי להתחנחן ולעשות חשבון לפוליטיקלי-קורקט המזויין - זה פשוט מפריע בנהיגה. מובילאיי זה בכלל משהו נורא שאם הייתי מקבל ברכב שלי, היה זוכה אחרי שתי דקות לטיפול מסור ואוהב עם קאטר.
אבל כל זה מספיק לגרנד טריילהוק בשביל להיות מודרני וטוב יותר מהלנדקרוזר. לנדקרוזר הוא רכב שטח מצוין אבל הוא כבר מיושן ומרגיש ככה וכמקובל במוצרי טויוטה הוא נחות דינמית. בכביש הל''ק מתנהג כמו משאית והפער באמת בלתי נתפס, אבל גם בשטח הוא לא כזה להיט עם המתלים הרכרוכיים והנידנודים הבלתי פוסקים והפלסטיקה הפגיעה והנשרטת מסביב. הוא כל כך מתנדנד ולא מרוסן שאתם עלולים לפוצץ לו פגוש על אבן מזדמנת רק בגלל שהחרטום כל כך מיטלטל מעלה-מטה גם במהירויות של כמעט אפס. רוצים לנצל את הפוטנציאל שלו? שימו עוד 25K לפחות על סט מתלים טוב ומיגונים וצמיגים ועוד כל מיני זנבות כמו שיואב ציין. אחרת תסבלו מהרבה נזקים ועוגמות נפש. ממש כמו בגרנד צ'רוקי שגם אצלו תמיד יש תחושה שהאוטו מבצע באופן מאוד מרשים אבל שלא נולד לחיות בשטח של ממש אלא רק לבקר בו מדי פעם.
בשורה התחתונה ובשקלול כלל התכונות, כשמולו יש כלים כמו לנדקרוזר ופאג'רו - לטעמי גרנד צ'רוקי טריילהוק הוא ה-SUV הטוב ביותר שנמכר בישראל היום. ואם אתם שואלים אותי - את הכסף שלי (אם היה לי) אני הייתי משאיר כמובן בסוכנות של Jeep - אבל לא על גרנד צ'רוקי טריילהוק אלא על מוצר אחר.... :rolleyes: