העברת רכב לאספנות. מספר קושיות
החל בינואר אני יכול להעביר את הרכב לאספנות. מספר שאלות בנושא:
1. יש לי טסט בסוף נובמבר. אם אני לא נוסע אם הרכב ומחכה עד ינואר אני אקבל רישיון לאספנות ללא טסט בתוקף, ומתי אצטרך לעשות את הטסט או שחייבים להגיע עם טסט בתוקף ואז מה התאריך הבא שאצטרך לעשות?
2. לאחר שהעברתי רכב לאספנות האם יש אפשרות לחזור אחורה?
3. האם יש מגבלה להוציא רכב אספנות לירדן?
תודה.
תגובה: העברת רכב לאספנות. מספר קושיות
אין דרך חזרה מאספנות.
ברכב אספנות אתה יכול להוציא רשיון לתשלום מתי שבא לך, לשלם, לגשת לטסט ויש לך טסט לשנה מרגע זה.
כשלא תרצה - אל תעשה טסט, אז אסור לנסוע ברכב אבל הוא לא צובר חובות כלשהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elibaba
אין דרך חזרה מאספנות.
ברכב אספנות אתה יכול להוציא רשיון לתשלום מתי שבא לך, לשלם, לגשת לטסט ויש לך טסט לשנה מרגע זה.
כשלא תרצה - אל תעשה טסט, אז אסור לנסוע ברכב אבל הוא לא צובר חובות כלשהם.
תודה. השאלה אם בפעם הראשונה שאני מכניס אותו לאספנות הוא חייב לבוא עם טסט בתוקף?
Sent from my MI 5s using Tapatalk
מנצל"ש
אותם תנאי פתיחה.
יש משמעות למועד הוצאת רישיון האספנות? זכור לי דיון לגבי בדיקת חורף שכדי לסנכרן יחד עם ביצוע הטסט השנתי. האם תאריכי התוקף המקוריים של הרישיון לא רלוונטיים ברגע שאני מוציא רישיון אספנות?
בעצם אני שואל - אם מועדי התוקף שלי כיום (מועדי הטסט) הם נובמבר ומאי ואני בינואר מוציא רישיון אספנות (ומעביר טסט), האם מעתה מועד הטסט יהיה בינואר? ואם כך המצב האם יש עדיפות לתאריך\תקופה מסוימת לעשות זאת?
לא.
תאריכי הטסט יהיו לעולם אחד משני התאריכים שנקבת.
לא זוכר כרגע, אבל שמתי פעם קישור לסעיף הספציפי לגבי ביקורת חורף מתקנות התעבורה.
חפש ותמצא.
ממליץ לרשום כאספנות, אם מסתדר, כך שהתאירך הקובע יהיה זה שנופל על הורף, בהתאם.
יש כבר לפחות שלושה אנשים , שלמרות שאמרו להם שזה לא יעבוד, עבד להם בדיוק כפי שאמרתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא.
אסף.
אסף. מתוך תקנות משרד התחבורה מצאתי את הציטוט הבא "לרישום רכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורישיון רכב (כאשר הרישיון תקף). "
מה הכוונה ברשיון תקף (שהוא לא מוקפא או שיש טסט).
ולעניין תאריך הטסט השנתי מרגע הכנסה לאספנות. האם לוקחים את הטסט הבא (החצי שנתי) ככזה שהופך לשנתי, או שנה מהטסט האחרון שעשיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ברששת
אסף. מתוך תקנות משרד התחבורה מצאתי את הציטוט הבא "לרישום רכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורישיון רכב (כאשר הרישיון תקף). "
מה הכוונה ברשיון תקף (שהוא לא מוקפא או שיש טסט).
ולעניין תאריך הטסט השנתי מרגע הכנסה לאספנות. האם לוקחים את הטסט הבא (החצי שנתי) ככזה שהופך לשנתי, או שנה מהטסט האחרון שעשיתי?
קח בחשבון שלהדגיש ציטוט בצבע לבן זה רעיון רע....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
קח בחשבון שלהדגיש ציטוט בצבע לבן זה רעיון רע....
צודק. כשהעתקתי את זה זה נראה תקין.
הרי הציטוט ללא צבע "רישום רכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורישיון רכב (כאשר הרישיון תקף). "
אני העברתי לאספנות בשנת 2008 כאשר הטסט האחרון בוצע ב 1991.
זה הנסיון שלי...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני העברתי לאספנות בשנת 2008 כאשר הטסט האחרון בוצע ב 1991.
זה הנסיון שלי...
אסף.
אוקי.
ולה לגבי התכווננות לתאריך מסויים. לי יש בנובמבר ובמאי. אם אני רוצה בנובמבר לבוא בתחילת השנה עם טסט עדכני מנובמבר או לא לעשות טסט ואז הטסט החסר יחשב (נובמבר)
Sent from my MI 5s using Tapatalk
או בקצת יותר פירוט.
משלמים אגרה. עושים ביטוח חובה. מוציאים רשיון זמני ל48 שעות. עם הרשיון הזה נוסעים למוסך שייתן אישור בלמים ולטסט.
אסף.
ומה לגבי הוצאת הרכב לירדן. יש בעיה עם רכב שמוגדר אספנות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ברששת
צודק. כשהעתקתי את זה זה נראה תקין.
הרי הציטוט ללא צבע "
רישום רכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורישיון רכב (כאשר הרישיון תקף). "
העברת רכב לאספנות -
1.צריך ללכת למשרד הרישוי המרכזי (חולון) או כל משרד רישוי בכל עיר תקף?
2. האם צריך לבוא אם הרכב או מספיק עם הרשיונות?
3. ושוב. האם יש בעיה להוציא רשיון בין לאומי (לנסיעה לירדן) עבור רכב שעבר לקטגורית אספנות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ברששת
העברת רכב לאספנות -
1.צריך ללכת למשרד הרישוי המרכזי (חולון) או כל משרד רישוי בכל עיר תקף? כל משרד רישוי
2. האם צריך לבוא אם הרכב או מספיק עם הרשיונות? רק רשיונות.
3. ושוב. האם יש בעיה להוציא רשיון בין לאומי (לנסיעה לירדן) עבור רכב שעבר לקטגורית אספנות? אין לי מושג, אבל אמורלהיות כמו רכב רגיל לגמרי.
....
ושוב שואל . ( קשה הבנה ) : סמוראי ארוך , 4-5 שנים בהקפאת רשיון , לוחית 88 , ת' רשום 23/11/87 . האם ניתן ומתי להעבירו לאספנות ובעזרת
משחקי/מועדי קיץ/חורף להביא אותו למצב שיצטרך טסט 1 לשנה ללא בדיקת חורף/טסט נוסף ?