Re: רכב שטח עד 30,000 ש"ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Anonymous
שלום! אני רוצה לקנות רכב שטח.
תקציב: עד 30,000 ש"ח.
יעוד: ארבעה ימים בשבוע נסיעה עירונית, נסיעה מצפון הארץ לדרום הארץ וחזרה כמעט כל סוף-שבוע וטיולים גם בדרכים קשות מאוד.
דרישות:
ניתן לטפל בו ולתקן אותו כמה שיותר לבד. (אני לא מוסכניק)
בטוח יחסית (לאו דווקא נוח) לנסיעה בכביש בין-עירוני.
אפשר להתקין בו מערכת הנעה של גז.
עלות מינמלית לאחר הקניה.
בלי נטייה להתהפך בשטח.
יש משהו כזה בכלל?
כן, יש.
סמוראי, סופה או סיקס.
הסמוראי קצר וקטן. מאוד. עוד יותר מזה . . . אפילו יותר קטן. מתאים לך ?
סיקס / סופה - ב-30K, אתה יכול לרכוש כמעט כל סיקס בשוק, וסופות מהשנתונים הראשונים (92-93, אולי 94). אלו רכבים שמצריכים טיפול והשגחה (בכל זאת הם בני לפחות 10 שנים), אבל קל ואפשר לטפל בהם לבד בבית.
אין בהם מערכות מסובכות, יש הרבה חומר טכני כתוב והמון חומר טכני באינטרנט.
השאלה אם משהו ספרטני כזה (יחסית לרכב פרטי או רכב כבישטח מגודל) מתאים לך.
אם לא, ג'יפים יותר נוחים וגדולים מתחילים מאיזור ה-50K.
Re: רכב שטח עד 30,000 ש"ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Anonymous
שלום! אני רוצה לקנות רכב שטח.
תקציב: עד 30,000 ש"ח.
יעוד: ארבעה ימים בשבוע נסיעה עירונית, נסיעה מצפון הארץ לדרום הארץ וחזרה כמעט כל סוף-שבוע וטיולים גם בדרכים קשות מאוד.
דרישות:
עלות מינמלית לאחר הקניה.
בלי נטייה להתהפך בשטח.
יש משהו כזה בכלל?
אל תקשיב לחוכמולוגים, אתה דווקא שואל שאלה קלה... כל הדרישות שלך הן גמישות, ביחס לתקציב, והתקציב קובע - או ג'יפ (סופה או סיקס) או סמוראי. מבחינת עלויות דלק, סמוראי לוקח בגדול, ולכן רוב הסטודנטים/עניים/צעירים/חיילים מסתפקים בסמוראי ועושים חיים משוגעים. לג'יפ אמיתי יש יתרונות ברורים בשטח ולסופה גם בכביש, התשלום הוא בתקציב הדלק. בג'יפ (לא משנה אם זה סופה או CJ, לצורך החישוב הגס הראשוני) תבנה על 5 קילומטר לליטר, בסמוראי אתה יכול לבנות על 9-10 ק"מ לליטר וזה ההבדל הגדול שאתה תעשה איתו את החשבונות שלך.
עכשיו לשאר הדרישות:
ציטוט:
בהחלט, גם סמוראי וגם ג'יפים, וזה הנושא הראשי של האתר הזה בכלל.
ציטוט:
ג'יפים וסמוראים לא נוחים, סופה עדיפה מבחינת נוחות והתנהגות כביש במצבה המקורי, בכל מקרה אף רכב שטח במחיר כזה הוא לא רכב כביש טוב או בטוח, נקודה. לאפקט הבטיחות אתה אחראי, לא הרכב.
ציטוט:
לפי מצב החוק כרגע, רק על כלי רכב משנת 95 ומעלה אפשר בכלל לדבר על התקנה של מערכת גז, וגם אז זה עדיין לא ברור וחוקי. אז באופן כללי, תשכח מזה.
ציטוט:
עלות מינמלית לאחר הקניה.
עלויות קבועות - ביטוח חובה+צד ג', טסט - לא שונות בהרבה. אתה תשלם את מה שתשלם. עלויות הדלק שונות הן המשחק כאן, תזכור את המספרים שכתבתי לך לעיל.
ציטוט:
בלי נטייה להתהפך בשטח.
כמו בכביש. הבטיחות תלויה בך. האם יש לך נטייה להתהפך בשטח?