רכב חסכוני לשימוש יומיומי (לא רכב שטח)
היי לכולם
עד היום התניידתי ביום יום על אופנוע 250 סמק והפאגרו שימש את אישתי שעובדת ליד הבית, קצת נסיעות מנהלתיות וטיולים.
אני כנראה עומד לשנות את כמות הנסיעה היומית שלי ל-150 קמ ליום.
המחשבה הראשונית הייתה לרכוש אופנוע כבד יותר ואולי אפילו אופנוע דוש שיוכל לשמש לטיולי שטח.
אחרי כל מיני מספרים ואילוצים שהרצתי בראש החלטתי שכנראה הרבה יותר הגיוני לחזור לרכב קטן וחסכוני וישמש אותנו בנוסף לפאגרו.
התקציב סביב 20 אלף שח והדרישות הן: אמין, חסכוני ונעים לנהיגה בכביש מהיר.
אחת האופציות היותר מעניינות שעלתה לי בשיטוט ביד 2 היא פיז׳ו 206+ ידנית. בתקציב הזה אני יכול לרכוש אחת סביב 2011-2012 ועם סביבות ה-50 אלף קילומטרים.
מניסיון עבר עם 205 מנוע ה-TU זכור לי לטובה כפשוט, אמין אך רגיש למערכת קירור מוזנחת (בדיוק כמו הפאג׳רו). האם יש עוד מחלות, בעיות שאני צריך להיות מודע להן? האם יש עוד אופציות שיצרכו סביב 1:13-1:15 בבין עירוני?
תודה לעוזרים
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה: רכב חסכוני לשימוש יומיומי (לא רכב שטח)
תעשה שופינג ותקנה משהו חדש או כמעט חדש בתשלומים. הסכום שהקצבת מכסה את המקדמה מעל ומעבר, התשלומים החודשיים הם 500-600 שקלים. עלויות התחזוקה, הביטוח, והדלק נמוכות ביותר (בשלוש שנים ראשונות אין טסט, אין לרוב צמיגים/מצבר, דברים גדולים באחריות).
אחרי שלוש שנים אתה מחליט מה לעשות - לשלם את היתרה ולשמור או למכור את הרכב או להשאיר אותו במגרש היבואן וללכת. רכב שתקנה היום ב20k ותטחן אותו זה יהיה ערכו בעוד שלוש שנים בכל מקרה...אפס.
אין אופציה לליסינג? זה קילומטראז' שכדאי, במיוחד שהרכב השני הוא פאג'רו עתיק...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אין אופציה לליסינג, אין לי בעיה שאני אהיה היד האחרונה ושהרגה ישרת אותי נגיד 6-7 שנים ואז ילך לברזל.
לא מאמין בקניית רכב חדש, במיוחד לאור ירידת הערך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אין אופציה לליסינג, אין לי בעיה שאני אהיה היד האחרונה ושהרכב ישרת אותי נגיד 6-7 שנים ואז ילך לברזל.
לא מאמין בקניית רכב חדש, במיוחד לאור ירידת הערך.
זה גם בערך מה שקרה לאופנוע (אם אמכור אותו זה יהיה בגרושים)
תשאיר את האמונות בבית כנסת. תעשה לך אקסל מפורט של השפעת רכב על התזרים המשפחתי, עם כמה אופציות. אתה תופתע.
המימון הזול + הורדת המיסוי על מכוניות קטנות ובינוניות, כבר שנים, משנה את משוואת הכדאיות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בחשבון על רגל אחת רכב כזה יעלה לי בחודש כ-500 ש"ח יותר מרכב משומש בן 5 +/-.
למען האמת זה לא נורא, מצד שני גם רכב בן 5 זה לא נורא ו-500 ש:ח זה טיול למדבר ;)
אגב, לא רק הפיז'ו היא אופציה. יש גם קאיה ריו 1.2, וכל מיני מיני כמו אלטו, ספארק וכו'. השאלה איך מנוע 1000 יתמודד עם נסיעות שכאלו (כביש 6 ברובן)
לא הייתי לוקח רכב צרפתי כשהתיקונים על חשבוני...
חומר למחשבה: סקודה פאביה ידנית, לא זוכר איזה הוא המנוע "הנכון", אבל מאוווד חסכונית ואמינה.
Sent from my HTC One using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא הייתי לוקח רכב צרפתי כשהתיקונים על חשבוני...
חומר למחשבה: סקודה פאביה ידנית, לא זוכר איזה הוא המנוע "הנכון", אבל מאוווד חסכונית ואמינה.
Sent from my HTC One using Tapatalk
הפוך גוטה. הפוך.
בשוק שסוגד למיקסרים-מתנייעים מתוצרת יפן וקוריאה, לצרפתיות יש חסרון כלכלי קריטי - הן מפסידות המון כסף. קנית? התחתנת. האוטו יישאר שלך עד שימות. או עד שאתה תמות.
מסקנה? לא קונים צרפתיה חדשה.
אבל כשהסכום נתון וגם לא מאוד גבוה - האופציה הצרפתית המשומשת היא הכי צעירה בגיל, עם הק''מ הכי נמוך. משמע - היא גם תהיה אמינה יותר.
על היתרונות של הצרפתיות בנוחות ובהתנהגות אין צורך להתווכח. נעים וכיף יותר לנהוג ולנסוע בהן. ומכיוון שבאותו סכום אתה מקבל מכונית הרבה יותר חדשה ולפעמים גם הרבה יותר חדישה - הן גם כנראה בטוחות יותר.
אבל שווה לבדוק את מה שנמרוד מדבר עליו. במיוחד אם בא לך להתפנק על צרפתיה חדשה שמפסידה המון כסף. תשלם 20K בהתחלה ואחר כך עוד 500-600 כל חודש. תהנה ממכונית חדשה, בטוחה, טובה ונוחה וגם אמינה. ובתום חמש שנים תחזיר אותה ליבואן. עד אז בוודאי תחסוך בצד 20K כדי להתחיל עסקה חדשה.
מצד שני אתה יכול למצוא איזו יפנית עתיקה מאמצע שנות ה-2000 ב-20K. אתה תיסע במכונית ישנה עם כל מה שמשתמע. ק''מ גבוה, הסטוריה מעורפלת. מכונית פחות בטוחה שכנראה גם האמינות היפנית המפורסמת בד''כ תהיה כבר מאחוריה. אבל היא שלך ולהבדיל מהצרפתיות. מכוניות יפניות זה עדיין משהו סחיר. אתה תצליח למכור אותה די מהר בכמה אלפי שקלים גם בעוד 5 שנים.
אני מניח שהרכב ישאר איתי משהו כמו חמש שנים ובנסיעה של 30000 קמ בשנה הוא יהיה רווי קלומטרים וימכר במחיר בדיחה (ושוב, בדיוק כמו האופנוע שלי שלפני 4.5 שנים נקנה ב-15000 והיום הוא כנראה שווה שליש).
דרור אשמח לדעתך לגבי ה206
להערכתי המתמטיקה שלך שגויה, רכב ישן שיעבוד די קשה יעלה בשוטף לא מעט, ומצד שני אתה צריך אותו בזמינות גבוהה.
לכן מכונית מיקרו חדשה תהיה הפתרון הנכון יותר.
ביונדאי i10 החדשה אין בעיה לשייט ב120-130 בכביש 6 באיכות חיים סבירה ביותר.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אוטו ישן זו לא קצת הגזמה שמדובר באוטו בן חמש?
אני לא הייתי מפחד מרכב מדגם מוכר בשוק,בן 5 עם היסטוריית טיפולים רציפה.
מצד שני,
התכניות מימון הזמינות היום באמת מאפשרות רכב חדש/כמעט חדש בתנאים שלא היו פעם.
ספצית לגבי ה206+
זה אכן קומבינציית מנוע גיר שלדה טובה מוכרת ואמינה ששייכת למכוניות המצוינות של שנות ה90 ולא למכוניות המחורבנות של שנות ה2000 מבית פז׳ו.
נקודת התורפה המשמעותית היחידה (בהנחה שהרכב שמור... כולל נוזל קירור אמיתי ולא מעורבב) היא הcom2000 הידוע לשמצה אבל גם אם האיתות שמאלה נופל אפשר להתרגל לזה....
אסף.
צחי, תשקלל במחיר את הערך לגרוטלוג בעוד כמה שנים....
לא מבין גדול מדי במכוניות פרטיות אבל לפני כמה שנים טובות עבר אצלי פיג'ו 308 שהצליח להשאיר בזיכרון כאחת ממכוניות הליסינג האהובות שהיו לי.
מדובר ברכב שנראה קטן מבחוץ אבל הוא ממש לא קטן מבפנים! (ואת האמת כשמסתכלים על המספרים גם לא מבחוץ)
איכות חומרים והרכבה ונוחיות נסיעה יוצאות מהכלל!
הבעיה העיקרית שלו היתה הגיר האוטומטי למיטב ידיעתי.
לא ידוע לי על בעיות נוספות אבל אל תסמוך עלי במאה אחוז - תברר.
הצצתי עכשיו ביד 2 וראיתי אחת כזו משנת 2009 עם גיר ידני(!).
באחת התמונות רואים שזו לא טעות במודעה.
לא מפורסם מחיר. המחירון בקישור כ 28 אבל כמו שהבנתי המחיר בפועל צפוי להיות הרבה יותר נמוך.
הק"מ נמוך ובהיותה ידנית זה כנראה מקור פרטי ולא חברה או ליסינג.
http://pricelist.yad2.co.il/cardetai...4323&Year=2009
נ.ב.
לא נגעת בצריכת הדלק ואין לי מושג כמה זה רלוונטי עבורך אם בכלל.
בנסועה השנתית שלך ההבדל בין רכב חסכוני לבזבזני יכול להיות התשלום החודשי לליסינג...
אל תדלג על החשבון פה.
מנסיון אישי.
פג׳ו 307 טורבו דיזל ידנית שהגיעה בשלום ל 330,000 קמ ...
1:17 על הכביש וכל הפינוקים הצרפתיים
נקנתה משומשת מאד ואני עוד הוספתי לה ...
קאיה ריו 1.2 ידנית שנקנתה חדשה והיתה אצלי שלוש שנים ו 150,000 קמ.
היתה 2012.
האוטו הכי אמין בעולם. שרד את חיפה ועליותיה בכיף. 1:15
לא הייתי מהסס על הריו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ספצית לגבי ה206+
זה אכן קומבינציית מנוע גיר שלדה טובה מוכרת ואמינה ששייכת למכוניות המצוינות של שנות ה90 ולא למכוניות המחורבנות של שנות ה2000 מבית פז׳ו.
נקודת התורפה המשמעותית היחידה (בהנחה שהרכב שמור... כולל נוזל קירור אמיתי ולא מעורבב) היא הcom2000 הידוע לשמצה אבל גם אם האיתות שמאלה נופל אפשר להתרגל לזה....
אסף.
Com2000?
אם אני זוכר נכון זאת טבעת של פסי צבירה שמקיפה את ציר ההגה. עם כל המתגים של מאותתים. אורות. צופר וכרית אויר. יש לה נטיה למוות בגיל צעיר. בימי הפג׳ו שלי זה היה סביב 1600₪ לפני הכל.
גיא, מה עם הסקודה שהיתה לך ?
אחרי קריאה קלה יש יתרון קל מבחינתי לקיה.
אגב... אני פחות נוטה לכיוון מכוניות מיני בגלל שהרכב אמור בין השאר לשמש אותנו כמשפחה והפאגרו יעבור להיות יותר ויותר לטיולים נטו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גיא, מה עם הסקודה שהיתה לך ?
נגנבה.
אי אפשר לישון בשקט בלילה.