תגובה: בולמי זעזועים לדאסטר
קוני בולמים ממש ממש טובים.
לא יודע על דאסטר איך יתנהג, אבל כל שאר הרכבים שאני מכיר כולל אצלי מאוד מאוד מבסוטים מהבחירה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
המחיר לזוג מקוריים אחוריים כולל מע"מ לא כולל עבודה הוא 1200 שח
מונרו ( לא יודע מה הדגם - מברר ) 560 לזוג אחורי ו 960 לזוג קדמי לפני מע"מ לפני עבודה.
והם עבדו לא רע 3 שנים. כולל שטח .. הרבה ..
זה מה שיש לקוני להציע קובץ מצורף 117311
צרף מחירים גם לאחרים ..
לגבי מונרו - אם מדובר בבולמים מסדרת "סנסה-טרק", הייתי שוקל אותם בחיוב, האחרים יהיו רכים מדי (גז) או קשים מדי (שמן). אני מאוד נהנתי מהם בויטארה והם עבדו קשה. נקודת התורפה שלהם היא התחממות במאמץ ממושך, אבל זה ממילא לא אופיין הנסיעה שלך ...
לגבי קוני - אנו פחות אוהב אותם מבחינת נוחות, אבל הם נחשבים טובים ועמידים והאפשרות לכוונן מצמצמת מעט את חוסר הוודאות לגבי ההתנהגות שלהם. אם יש להם אופציה לכיוונון מתוך הרכב זה בונוס חביב, במיוחד אם בעתיד תעשה החלפה מקבילה גם לקדמיים.
את האחרים אני לא מכיר אישית.
לא מכיר דאסטר אבל בגראנד ויטרה היו גם קוני וגם מונרו. אני חייב להגיד שלא הרגשתי הבדל דרמטי בין השניים.
היום בפאג'רו יש לי בילשטיין והם מצויינים אבל ככה קניתי רת הרכב אז אין לי מושג איך הוא מתנהג עם בולמים אחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
... האחרים יהיו רכים מדי (גז) או קשים מדי (שמן).
סליחה,
מה זאת אומרת?
אתה לא היחיד שעושה הבחנה בין "בולמי גז" לבין "בולמי שמן", אני לא מצליח להבין למה הכוונה...
קצת קשה לי להצטרף להתלהבות הגורפת מקוני...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
אתה לא היחיד שעושה הבחנה בין "בולמי גז" לבין "בולמי שמן", אני לא מצליח להבין למה הכוונה...
קודם כל, ההבחנה שעשיתי בין בולמי גז לשמן היא לגבי מונרו באופן ספציצי. לא מכיר מספיק כדי להתיחס ליצרנים אחרים.
למונרו יש (היו) 3 סדרות של בולמים:
גז (לא זוכר את שמה), רכרוכיים למדי, זולים מאוד.
שמן (אדוונצ'ר אאל"ט), נחשבים לקרביים יותר, היו קשים עד לא נעימים על הויטארה
שמן/גז משולב (סנסה טרק) שילוב של גז (במרכז המהלך) ושמן (בקצות המהלך), נותנים שיכוך פרוגרסיבי, כלומר אזור נוחות בנסיעה רגועה ושיכוך מוגבר בתנאי קיצון. אלו הבולמים היחידים שאני ממליץ מבית היוצר של מונרו, מאחר והם נותנים בעיני שילוב טוב של נוחות ועמידות, ובמחיר יחסית זול. חסרונם, כמו שכתבתי, התחממות בעבודה מאומצת (למשל נסיעה מהירה ארוכה בשביל באמפי/הדורים ("קורדרוי") ), ואז יש פגיעה בשיכוך וסיכון לפריצה/נזילות. מהיכרות עם גיא, הוא לא בקבוצת הסיכון לחיסול מהיר של בולם כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בגלל זה הם מתכווננים, שתוכל לרכך אותם.
לעניין התחממות הבולמים - ולכן הם נחשבים זולים. בולם טוב לא יתחמם במהירות. וגיא רוכב שבילים, לא גורס סלעים. על אחת כמה וכמה שיהיו בולמים בהתאם
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
גיא, אם הבולמים המקוריים סיפקו אותך, לך על מונרו או על מה שאטרקטיבי במחיר ושכתוב בקטלוג שלו שהוא נועד לדאסטר.
החשש שלי הוא שאני לא יודע כמה רע לי ;)
הסכומים דיי דומים ... אז אפשר להשקיע בשביל עוד קצת איכות חיים.
זה רכב לוואו קוסט בסה׳כ
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא,
הייתה מרוצה עד עכשיו? החזיק לך 3 שנים? אתה מתכוון להחזיק את הרכב עוד פחות מ 3 שנים? ==> קנה אורגינלים.
אתה רוצה להשקיע יותר, מחפש משהו יותר טוב, במחירים שכתבו פה, אני אחזיר אותך לבחירה שלי עבור ה GV2006 שהיתה לי -
https://www.procompusa.com/mx6
קניתי על סמך המלצות של פורמים בחול, ונהניתי מכל רגע.
אתה יכול מאוד בקלות לכוון בולם רך ליום יום (שאתה עם רכב ריק), ולהקשיח שאתה מלא בטיול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מוכן לפרט ?
טוב ..
נסיעה מהירה בשבילים גרועים זה דווקא כן מאפיין נסיעה שלי.
גם כיום עם בולמים נוזלים .. האוטו מגהץ בצורה מדהימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
שמן/גז משולב (סנסה טרק) שילוב של גז (במרכז המהלך) ושמן (בקצות המהלך), נותנים שיכוך פרוגרסיבי, כלומר אזור נוחות בנסיעה רגועה ושיכוך מוגבר בתנאי קיצון..
המדיום המשכך בסנסטראק הוא סטנדרטי שמן/גז על דיסקה, רגיל לגמרי.
הייחוד הוא חריצי אורך במרכז הצינור הפנימי, שמאפשר מעבר שמן מצידי הבוכנה, במרכז טווח התנועה של הבולם, כלומר בהפרעות קטנות של נסיעת כביש.
כשהבוכנה עוברת את הקטע המחורץ, השמן מאולץ לעבור רק דרך חרירי הבוכנה והשיכוך והריסון חזקים יותר.
היו לי כאלו לפני הרבה שנים, נחמדים, וזהו.
לרכב קל שלא עובד קשה (משקל/מהירות/שטח משובש במיוחד), לדעתי הם יעשו את העבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בגלל זה הם מתכווננים, שתוכל לרכך אותם.
לרכך?
למה לרכך?
הם לא קשים מדי. נהפוכו. צריך להקשיח.
הם על המצב הכי קשה ובכלל לא מתפקדים. אין ריסון בכלל והאמת היא שזה קצת מזכיר את ה''תיפקוד'' של בולמים מקוריים של טויוטה וגרוע מזה לא יכול להיות.
דרעק אמיתי וגם לא זולים. פעם אחרונה שהם עולים על רכב שלי.
לעניין מונרו - אחד מיצרני הבולמים הגדולים בעולם עם אינספור מותגי מדבקה שמיועדים לרמות מחיר שונות.
מי יודע כמה מותגי מדבקה שנערצים כאן עד מאוד הם בעצם מבית מונרו.
מה עם דובינסון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לרכך?
למה לרכך?
הם לא קשים מדי. נהפוכו. צריך להקשיח.
הם על המצב הכי קשה ובכלל לא מתפקדים. אין ריסון בכלל והאמת היא שזה קצת מזכיר את ה''תיפקוד'' של בולמים מקוריים של טויוטה וגרוע מזה לא יכול להיות.
דרעק אמיתי וגם לא זולים. פעם אחרונה שהם עולים על רכב שלי.
לעניין מונרו - אחד מיצרני הבולמים הגדולים בעולם עם אינספור מותגי מדבקה שמיועדים לרמות מחיר שונות.
מי יודע כמה מותגי מדבקה שנערצים כאן עד מאוד הם בעצם מבית מונרו.
תמוה מאוד...
יש לי ניסיון עם קוני על מספר רכבים.
מעולם לא שמעתי כאלו תלונות על קוני...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
תמוה מאוד...
יש לי ניסיון עם קוני על מספר רכבים.
מעולם לא שמעתי כאלו תלונות על קוני...
היו לי קוני צהובים על רכב לטיול סופש אחד, היו סמרטוטיים למדי, גם במצב הקשיח.
מזלי שביום ראשון המוסך הסכים לקבל אותם חזרה בלתי חיוב.
אולי ברכבי כביש הם יותר טובים.
ממה שאני התנסיתי הם לא הצטיינו גם כשהיו חדשים ותקינים.
היום הם כבר ישנים ועייפים וממילא צריכים ללכת לפח אבל אני כבר לא אחזור לקוני - המחיר יקר והתמורה אפעס.... לא משהו. אולי לסופה הם פחות מתאימים.