1 קבצים מצורפים
טויוטה היילקס 2017 -ליומיום וטיולים
יש לי מחלה... אני אוהב ציוד והרבה. אחרי 10 שנים שהתרגלתי למרחב של דיפנדר ארוך (ולפניו, בתקופת הרווקות סמוראי ארוך), החלטתי שנמאס לי מהרעש, המזגן המוגבל וחוסר הנוחות הכללי והחלפתי לניסן פטרול 2008 נדיר שהתגלגל אלי במקרה.
אמנם הפטרול נחשב רכב גדול, אבל אחרי שמתרגלים למלא דיפנדר + גגון בציוד, פתאום תא המטען של הפטרול נראה צפוף...
מפה לשם, רצה הגורל ואחרי שנה וקצת של שימוש, הפטרול הלך לעולמו בתאונה.
אחרי הרבה התלבטויות, החלטתי שהכי נכון יהיה להתפשר על נוחות הנסיעה של טנדר חדש לטובת שפע של מקום אחסון כפלטפורמה לרכב טיולים.
השימוש שלי הוא יומיומי כפרייבט וגרירת נגרר של 1.5 טון מידי פעם, גיחות קצרות לשטח הקרוב לבית על בסיס כמעט יומי וטיול עם לינה אחת לחודש.
הרכב נרכש אוטומטי (דרישת האישה) ללא תוספות שייתוספו בקרוב.
מה בתוכנית?
סגירת ארגז וסידור תא המטען לשימוש מודולרי, שדרוג מערכת המתלים (הנוראית), מיגון סף שיחליף את מדרגות הפלסטיק המקוריות.
תגובה: טויוטה היילקס 2017 -ליומיום וטיולים
תתחדש, מיגונים , צמיגים ויאללה לשטח...
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
תודה!
השדרוג הראשון היה ציפוי הארגז.
אני לא אוהב את ציפויי הפלסטיק - הם לוקחים נפח מהארגז ומכסים את אזני העיגון המקוריות.
לציפוי השתמשתי בסוג של אפוקסי מעורב עם גומי.
החומר הספציפי הזה נקרא ROAD WARRIOR מתוצרת RUST-OLEUM
מגיע בערכה שמכילה בסיס ומאיץ ואת כל מה שצריך ליישום - החומר מרגיש מאוד איכותי. המברשת והרולר המצורפים לערכה באיכות מאוד ירודה - עדיף לקנות בנפרד מברשת איכותית יותר (או ליישם בהתזה)
תתחדש. נראה מעולה. איפה קנית את החומר וכמה עלה?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הם היבואנים - http://mbmi.co.il/
עלה כ650 ש"ח.
ההחלטה הכי טובה שאפשר לקבל.
תתחדש ותהנה.
בשבוע שעבר ביקרתי באספיר במושב משמר השבעה.
יש שם ויגו הדגמה שמורכב עליו כל הארסנל שלהם.
נראה מרשים מאוד - ממש רכב מסעות.
דניאל
שאלה,
מה שקנית מגיע עם נעילת דיפרנציאל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מה שקנית מגיע עם נעילת דיפרנציאל?
כן.
בניגוד לעבר, בדגמים החדשים גם הדגם האוטומטי מגיע עם נעילה מקורית.
עידן
מברוק
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תתחדש עידן,
נראה יפה ואני סומך עליך שהוא רק ישתבח בתקופה הקרובה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
צמיגי שטח, וזהו.
לא ממש מוצא צמיגי שטח במידה הזאת (265/65/17) יש למישהו גישה לאוטודאטה כדי לדעת איזה מידות מותרות?
תודה
תתחדש עידן.
בקשר לצמיגים, חפש גודייר דורטרק, זה לא 100% שטח בהגדרה אבל עושה את העבודה מצויין, מורכב אצל חבר בלנדקרוזר.
או קופר st-max שזה גם צמיג קצת יותר מחצי חצי.
מדהים תתחדש יפייפה
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
+1 על הצמיגי ST MAX של קופר, הוא צמיג שנחשב חמישים חמישים אבל מאוד אגרסיבי.
מורכב על ההיילקס העתיקה שלי כבר כמה חודשים וכל פעם מחדש אני מתפלא מהם
צמיגי AT לא רעים בכלל כבר מורכבים על הרכב (הגיעו איתו).
אני לא רואה טעם להחליף צמיג חדש בצמיג אחר שהוא לא צמיג שטח מלא.
אחפש מידות מותרות אצל היבואן.
8 קבצים מצורפים
יש כמה תוספות -
- מיגון סף - המדרגות המקוריות אמנם נוחות, אבל בפגישה עם סלע הן מתרסקות ופוגעות בפח הרכב - הרכבתי זוג פאנלים מברזל של ראסטה - גם כדי לאפשר הרמה עם הייליפט.
- פגוש אחורי עם וו נשלף ואזני חילוץ מסיביות מגתוס - הוא היה היחיד שלא פוגע בזוית הנטישה.
בעזרתו האדיבה של דרור הראל (שגריר ג'יפולוג בגרמניה) הגיעה חבילה מAlu-Cab דרום אפריקה:
ארגז אלומיניום עם דלתות צד - שמאפשר גישה מכל הכיוונים וללא צורך בפירוק הדלת המקורית. הארגז מרושת בפרופיל אלומיניום שקולט ברגי M8 - שמאפשר מודולריות מקסימלית והרכבה של כל דבר בכל מקום בלי קידוח - גם על הגג. הארגז הוזמן עם חלון הזזה קדמי כדי לאפשר הובלה של כלבים וחלון אחורי אטום כדי לשמור על שדה הראייה לאחור. הארגז מיוצר באיכות מאוד גבוהה, מגיע עם אטמים מקוריים - רחוק שנות אור מארגזי הפח הישראליים. פיצ'ר נוסף הוא אפשרות פירוק מהירה (4 ברגים, 5 דקות עבודה לשני אנשים) - זה מאפשר גמישות ושימוש גם בטנדר פתוח בקלות יחסית.
גגון - זוג מוטות רוחב שמתחבר לפרופיל הקיים על גג הארגז ומאפשר העמסה של עד 400 ק"ג.
זוג ארונות צד - לציוד מטבח וציוד בשליפה מהירה - הזמנתי אותם על חצי מהדלת, על מנת שישאירו גישה לארגז מהצד.
זוג מגירות אלומיניום - בעומק 1.2 (ולא עד הסוף) כדי לאפשר הרכבה של מיכל מים קבוע מאחוריהן.
מגירה נשלפת למקרר (שיצטרף בקרוב) - המגירה נשלפת ויורדת ב45 מעלות לאפשר גישה נוחה לתכולת המקרר.
סככת צד נפתחת כמניפה - 270 מעלות - מאוד מאוד מסיבית - זאת הסככה היחידה בשוק שאפשר לפתוח ללא עמודים גם בתנאי רוח. היא מגיעה עם עמוד בודד לתנאי רוח קיצוניים.
שולחן אלומיניום - עם מסילות מובנות בגג הארגז.
תוספת המשקל (כ200 ק"ג סה"כ לפני ציוד) משפרת משמעותית את נוחות הנסיעה, מה שאולי ידחה קצת את שדרוג המתלים.
מה נשאר?
סידור הציוד בתאים, מיכל מים קבוע, מקרר וזהו בינתיים :)