תגובה: טיולים בשומרון ובבקעה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
היי לכולם,
מצד אחד הסטטוס המשפחתי החדש יוצר קצת הגבלה זמנית בטיולים ומצד שני עונת החורף החביבה בפתח ואיתה הזמן הכי טוב לטייל.
מחפש להצטרף/ליצור קבוצת טיולים באיזור השומרון/בקעה (קרוב לבית). לא טיולי אקסטרים סטייל החבר'ה של דרוד שפותחים צירים אלא טיולים ברמת עבירות מדבר רגילה.
בעבר הצטרפתי לחבר מאתר שהוביל אותי בצידו המזרחי של נחל שילה והיה תענוג לא קטן. בגדול מדובר על ימי שישי (בערך חצי יום) ובקרוב יתפנו לי גם ימי חמישי בחלקם.
אם יש פה אנשים מאיזור השומרון/בקעה שבא להם לטייל או מטיילים ויהיו מוכנים להוסיף כמה חברים לטיולים אני אשמח לדעת.
אפשר בה.פ. או בטלפון שבחתימה.
אם אתם מקבלים לטיולים הללו גם חברים שלא גרים בבקעה .. נשמח להצטרף לפעמים.
גיא, גם אני לא גר בבקעה או בשומרון.
אני לא כל כך מכי ראת האיזורים האלו ומעדיף לטייל עם אנשים מהאיזור ומחפש להצטרף לקבוצה שמטיילת שם.
עד כמה שזה תלוי בי וברגע שיצא משהו לפועל אתה מוזמן בשמחה
אה :)
תודה
הייתי במספר טיולים בשומרון ובבקעה עם יהושוע, נהנינו מאד אבל השעות שלו טיפה לא מסתדרות לי.
יהושוע כרמל, 0549374479
מדריך טיולים בשומרון וביהודה
לשם כך זכה להיות במקום הנכון ובזמן הנכון וקנה ממני את סופי.... (מופיעה בתמונת הפרופיל...)
שכן שלך מאלקנה וגם הוא שומר שבת
יהושוע ויחזקאל נראים כמו אנשים נחמדים שמוציאים טיולים בתשלום על בסיס קבוע. כמו בשירשור בעבר, התחביב הזה יקר מספיק בלי לשלם 100 ש"ח +/- על כל טיול עבור הדרכה (בלי לזלזל באף אחד מהמדריכים או העבודה שלהם).
200 שח. אצל יהושוע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
200 ש"ח ושווה כל שקל (מניסיון)
שווה או לא זה לא העניין.
אני מבקש, תשארו ענייניים. אם יש פה מישהו מאיזור הבקעה/שומרון או שניהם שבא לו/להם לטייל יאללה.
ממש נהיה פה כמו הפורומים הטכניים שכל תשובה מפנה לבעל מקצוע :mad:
אני די בטוח שאם תקבע יום שעה ונקודת מפגש לא תישאר לבד.
אסף.
שומרון אני מסתייג כי זה דורש הכרה עמוקה של השטח (אין מסלולים מסומנים) והמקומיים לא תמיד סימפטים.
בקעה? יאללה.. עוד כמה שבועות כבר הכל ירוק. מסלולים לא חסר.
השומרון נהדר ויש פה כמה וכמה חברים מהאתר שגרים ומטיילים שם. זה קרוב, בתולי ויפה.
מי מרים את הכפפה לארגן מסלול?
אם אתה מעוניין במסלול קליל יחסית, נופים מדהימים, ואווירה טובה. אני ממליץ לך לעשות את מעלה כוכב השחר. ולסיים בהר הכוכב במצפה רחבעם זאבי.
הנאה מובטחת
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תעדכן לכשתמצא מסלול.
אשמח להצטרף.
הי לכם, אשמח להצטרף.
אלו האזורים שאני וחברים מטיילים בהם בדרך כלל. אנחנו ארבעה עם שני רכבים, השניים האחרים מחפשים ופשוט עוד לא מצאו את הרכב שמתאים להם (הציבו לעצמם את חנוכה כדדליין).
אנחנו חמושים בנשקים קצרים וארוכים, אבל לא מחפשים הרפתקאות, כן מחפשים את המקומות המיוחדים וכן מתאמים מול החטמרים.
פעם, כשהייתי צעיר ויפה ועם ג'ימני טיילתי עם יהושע. אז עלה 80 לרכב.
(כשהחלפתי לסאנגיונג הוא החליט שאני לא יכול להצטרף כי הרכב לא מתאים, לך תבין..)
מעניין שלי עם הדאסטר הוא מרשה להצטרף ... ;)
מנסיון, עמוק בשטח בד''כ לא תיתקל בנפש חיה. אולי רועה עיזים פה ושם. כשאתה ברכב על ציר נורמלי אתה גם נע מהר יחסית ומקומיים שמחפשים חיכוך יתקשו להרים התארגנות ספונטנית ולהשיג אותך. אני סבור שהסכנה העיקרית באיו''ש אורבת דווקא על הכבישים ולא קשורה לפח''ע אלא בעיקר לתאונות דרכים בגלל הנהיגה הפרועה וחסרת האחריות של המקומיים במכוניות שמצבן רעוע ובגלל תשתיות לקויות ומסוכנות.
אבל חשוב להדגיש כללי ברזל שלא סוטים מהם מילימטר:
- טיולים באיו''ש הם הכי לא ספונטניים. זה לא הנגב. צריך לתכנן בכובד ראש.
- לא יוצאים לבד. גם שני כלי רכב זה מעט ולקיחת סיכון.
- מוביל הקבוצה זה רק מישהו שמכיר את השטח היטב. אין מקום למשחקי אגו וכבוד. אין לכם אחד כזה? תמצאו מישהו שמכיר. או שתצטרפו לטיולים של יהושע.
- אל תקחו אתכם ילדים קטנים.
- האידיאל לדעתי זה 4-6 כלים. זו קבוצה מספיק קטנה על מנת להישאר זריזה ועדיין יש מספיק כלים לחילוץ וגרירה במקרה של תקלה.
- חשוב שכל רכב יהיה במצב תקין פיקס. מי שיוצא עם רכב שאינו תקין ב-100% מסכן את עצמו ואת שאר הקבוצה והוא חסר אחריות על גבול הרשלנות הפושעת.
- חשוב שבכל רכב יהיה ציוד חילוץ.
- כמובן לא לצאת ללא נשק.
- להימנע מחיכוך מיותר. להימנע מצירים שנושקים ליישובים פלסטיניים. בוודאי להימנע מכניסה אליהם וחצייה שלהם וכל אינטראקציה איתם - לא לקנות שם כלום ולא לתדלק אצלם ולא לתקן אצלם פנצ'ר ולא שום דבר שעלול להביא להתגודדות סביבכם ולנחיתות מספרית שתהפוך תוך שניות לאירוע מסכן חיים.
- לתכנן גם אלטרנטיבות למסלול הטיול למקרה של בעיות - מסלול ב' ואפילו מסלול ג'. לתכנן אפשרויות ליציאה מהירה מהשטח במקרה של תקלה.
- כמובן לדאוג לאישורים רלוונטיים מגורמים מוסמכים - חטמ''רים וכו'. לעיתים זו יכולה להיות בעיה אבל אין ברירה.
- במקרה של תקיעה בגלל תקלה טכנית שמאלצת את הקבוצה לפתוח מוסך בשטח - חשוב להציב 2-3 אנשים עם נשק שיאבטחו מסביב את אלה שעובדים על הרכב התקוע.
לזכור ששום דבר שם הוא לא מקרי ולא יד המזל. לכל אירוע יש סיבה. ככל שתתכונן טוב יותר - כך תימנע מהפתעות.
אני מניח שלגיתאי יהיה הרבה מה להוסיף על המגילה שלי.
בפועל כל הטיולים שנקראים טיול בביקעה בפועל המסלול הוא בשומרון.
ברגע שהתחלת לטפס מהבקעה מערבה אתה בשומרון.
אני מטייל באזור כ פעמיים בשנה ולא ניתקלתי בבעיות ביטחון.
נכון שזה אזור שלא ישנים חופשי בשטח , אבל עד היום בתיאום מראש תמיד מצאתי
ישובים בבקעה שארחו אותנו בשימחה והקצו לנו שטח למאהל.
מקפיץ... שלחתי ה.פ לאחד החברים שהגיב פה ללא תגובה.
עדיין מחפש