מי מזהה את המקום ?
קובץ מצורף 117746
וגם שני "נפילים " אלו ?
קובץ מצורף 117747
קובץ מצורף 117748
Printable View
מי מזהה את המקום ?
קובץ מצורף 117746
וגם שני "נפילים " אלו ?
קובץ מצורף 117747
קובץ מצורף 117748
רק אניח את זה כאן. לך על הפאנצ'ליין!
קובץ מצורף 117749
לפי הרקע נראה שזהו חלקה הצפון מערבי של הרמה, אולי תחילת המורדות.
לפי התכסית הקרובה, כנראה שזה שם כבר 50 שנים.
ואני מודה, לבושתי, שמעולם לא ראיתי את זה, על אף ששהיתי ברמה שנים רבות.
היי,
התמונה הראשונה - מועדון לשעבר של הבסיס צמפ בקובת קרעה אם אני לא טועה. אפשר לזהות על הטנק שיש 3 פסים על הקנה - מלמד על גדוד 75 חטיבה 7.
שני האחרים - האחד תותח השני נראה כמו פאנצר. ובאמת אני לא יודע איפה הם ברמה למרות שאני גר ומטייל כאן שנים ארוכות.
עריכה - הפאנצר זה הטנק בתמונה שהוספה בהודעה הבאה... שנראה במיקום טיפה מרוחק מהתמונות בהודעה המקורית.
עופר
שמיל, אם זה נכון מה שעופר רשם ( והוא בן המקום...) אז פדיחה רצינית שלך... זה היה מחוץ לדלת המשרד הישן שלך כמעט [emoji23]
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
ולכן כתבתי "לבושתי"...
מודה ועוזב.
עם זאת, הזיהוי של עופר נראה לי מופרך, למיטב זכרוני בצמ"פ בקובת קרעה אין מבנה כזה.
עוקב.
המבנה לא בקובת קרעה (כיפת הנשרים) והטנקים לא ברמת הגולן-זהו רמז.
אין לי זיהוי וודאי, אזור צפון בקעת הירדן, בית שאן משהו....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בחלק מהתמונות רואים ברקע את רכס רמים לדעתי והמקום עצמו של הצילום נראה גבוה ושטוח לכן אני מבולבל כשנאמר שזה לא הרמה.
לי המקום מזכיר את אזור רוויה.
Honda TRX300EX
אז ככה:
רצינו לנצל את היובש (הכי אני שונא לנהוג בבוץ)לסיור מקדים ברמת הגולן.
בין היתר , רצינו להגיע לאנדרטאות לזכר איציק בן שהם וחיים ישראלי (מחט וסמח"ט חטיבה 188 במלחמת יום הכיפורים), האנדרטאות נמצאות על כביש הנפט דרומית למחנה נפאח, אבל בגלל תרגיל "רטוב", לא נתנו לנו לגשת.
יחד עם זאת עלינו ל"סינדיאנה" אותו כפר /מתחם הנמצא מזרחית לנפאח .והמשקיף לעבר השיפון ויוסיפון....לא נכביר במילים.
קובץ מצורף 117752
הנקודה הבאה בפוסט ,היא "אתר" תל נוחיילה (מאחורי תל דן) , אותו מוצב סורי ששלט על דרך הפטרולים הישנה וטיווח גם את דן , דפנה ושאר ישוב לפני מלחמת ששת הימים.
בקרבות תל נוחיילה עוצב השריון הישראלי כפי שהכרנו אותו במלחמת ששת הימים ולאחריה.
אני מפנה אתכם למאמר קריא וקולח על תל נוחיילה והקרב על המים/ההטייה הסורית*)- חבל לפספס למי שקורות הארץ הזאת מעניינות אותו.
* רוב הטיילים מכירים את הגשר על נחל סמך ליד אום אל קנטיר, המאמר בא לספר מה היה בתחילה ....
https://naamoush.wordpress.com/2016/...9%D7%9C%D7%94/
למעשה היו במתחם עד לפני כמה שנים 3 טנקים סורים/גרמניים , אבל את הטנק שתמונתו הובאה ע"י PW נלקח ע"י עמותת השריון וכרגע יש מאבק מול גורמים אחרים לגבי 2 הטנקים שצילמתי.
משמיד הטנקים , אני מזהה אותו (הכי קרוב שמצאתי) כמוטאציה של "יאגדפאנצר" (יש ערך בויקי) ,יעני משחית טנקים בגרמנית.בגלל מגן התותח .
אם מישהו מזהה אותו כדגם אחר- אודה לו, אבל אשן טוב בלילה גם מבלי להיות בטוח בזהוי.
קובץ מצורף 117753
קובץ מצורף 117754
בגלל מגבלות שטח אני לא מביא מפה......
הטנק בתמונה הראשונה שלך הוא פאנצר סימן 4 עם תותח 75 מ"מ, משחית הטנקים הוא שטורמגשוץ III, אחד מהכלים הגרמניים הנפוצים ביותר במלחמת העולם השנייה. מגניב, לא ידעתי שאפשר להגיע לנוחילה. הסיפור הוא שטליק בכבודו ובעצמו כשהיה מפקד גייסות השריון ישב בתא התותחן בקרב הזה בתל דן, נדמה לי שמפקד חטיבה 7 היה המט"ק, ותארו לכם שגם הנהג והטען היו קודקודים בכירים. אורגניות הצוות לא היתה שיקול קריטי אז...
סינדיאנה היה פעם צמפ של 71 לדעתי...
אפשר לראות מימין למבנה את ציר הנפט לכיוון משתא
Honda TRX300EX
אוהב נגב:
אכן שמו של הסמח"ט דוד ישראלי.טעות מצערת שלי-ככה זה שכותבים מתוך זכרון שמטעה,כמו כן,לא הגענו לאנדרטה כאמור,אז בטח ובטח שלא רוענן זכרוני שהולך ונמוג לאיטו