הצטרפות לטיול קיים - אסטרונומיה בשטח !
שלום לחבריי החדשים.
שמי מיכאל ואני שייך לקבוצת אסטרונומים בעלי ציוד אסטרונומי מקצועי של חובבים (לא כזה שקונים בחנויות צעצועים, אלה טלסקופים גדולים ומרשימים).
אנו לא ג'יפאים, אבל יש פה הצעה מעניינת, לחווית שטח שלא הכרתם, ושני הצדדים (האסטרונום והג'יפאי) יכולים להרוויח בענק.
אני מאוד מעוניין להגיע עם עוד 3 חברים לחניון לילה של הר כרכום, עם ציוד אסטרונומי, וזאת עבורינו משימה לא קלה.
אין לי או לחבריי ניסיון בנהיגה ברכבי שטח.
לכן, חשבתי לשאול אם יש מצב "לברטר" נסיעה לשם, ל 4 אנשים + ציוד (אפשר להתפצל ברכבים שונים), ולהבטיח תצפית אסטרונומית משובחת, הדרכה מקצועית, והעצמת החוויה של המקום החשוך בישראל.
כמובן, אנו יכולים להשכיר רכב, או לקנות טיול ג'יפים אצל חברינו במצפה רמון ובאזור, אבל בין מטרותינו, גם להיות עם אנשים טובים בשטח.
מה אומרים ?
תגובה: הצטרפות לטיול קיים - אסטרונומיה בשטח !
יוזמה ברוכה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
גם אני אסטרונום חובב (מאוד חובב לצערי)
הרבה פעמים חשבתי לשלב תחבבים ולקחת איתי טלסקופ.
אבל הבעיה היא איך לנייד את אותו.
גיפ כידוע מטלטל, גם אם נזהרים מאוד, עלול להגרם נזק.
נדרש זיווד מיוחד ואולי גם טלסקופים מיוחדים.
האומנם כך או שמא אני טועה?
טלטול לא אמור להזיק לטלסקופ, כל עוד הוא לא רוקד באוטו וחותף מקות יבשות. הם עמידים יותר ממה שחושבים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יוזמה ברוכה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תודה ! אשמח להפגש, כשנגיע לשלב תכנון.
יוזמה ברוכה.
תן תאריך והשאר עליי...
איתי.
050-7316882
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
גם אני אסטרונום חובב (מאוד חובב לצערי)
הרבה פעמים חשבתי לשלב תחבבים ולקחת איתי טלסקופ.
אבל הבעיה היא איך לנייד את אותו.
גיפ כידוע מטלטל, גם אם נזהרים מאוד, עלול להגרם נזק.
נדרש זיווד מיוחד ואולי גם טלסקופים מיוחדים.
האומנם כך או שמא אני טועה?
היי מוני, שמחתי לראות שאתה מחיפה, אני מיקנעם. מוזמן גם למפגשים של פעילות אסטרונומית בצפון שאנו מקיימים מידי חודש ברמת הגולן.
איך לדעתל משמעת חושך במפגשים של ג'יפאים ?
אני מתאר לעצמי שיש כאלו שמביאים פרוגקטורים LED, שזה עניין די דעייתי מבחינת תצפית אסטרונומית.
מעניין.
מה התאריכים המבוקשים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay-rover
יוזמה ברוכה.
תן תאריך והשאר עליי...
איתי.
050-7316882
וואו איתי, תודה ! נהיה בקשר ! אתה יכול "לסדר" מקום לארבעה אנשים עם ציוד ?
כל טלסקופ, בו נגיד, בגודל מכונת כביסה (ברצינות).
בדרך כלל על פרייבט, נוסעים 3 אנשים + ציוד של שניים מהם (השלישי כבר לא נכנס).
שיהיה מושג: http://www.opticalvision.co.uk/user/products/730[1].jpg
אבל לא ככה סוחבים אותו, בד"כ מפרקים:
https://i.ytimg.com/vi/XW8nRe_-LyE/maxresdefault.jpg
ברוך הבא מיכאל :)
ראשית, השילוב של ג'יפים ואסטרונומיה הוא מוצלח באופן טבעי בזכות האפשרות להתרחק מזיהומי אור, ויש המון פינות חמד נוספות שבהן אפשר להתמקם. הר כרכום יותר בעייתי בגלל הסגירה של כביש 10 וצירים אסטרטגיים בשטח, אבל באמת שלא חסרים מקומות.
חשוב לעשות תיאום ציפיות בכמה תחומים:
1. זיהום אור - ג'יפאים רבים אוהבים להדליק מדורות בלילה ושאר תאורות, וזה פחות מתאים לצפייה בטלסקופים.
2. כמו שכתב מוני, נסיעה בג'יפ היא קופצנית (מי יותר ומי פחות) והטלסקופ צריך להיות ארוז ומרופד היטב, וממוקם בג'יפ כך שלא יחטוף מכות מיותרות ובכלל מרופד ככל שניתן.
3. מקום בג'יפ - חשוב לזכור שליד כל טלסקופ ארוז בבגאז' יש בן אדם (לפחות אחד) שצריך מקום לשבת ומקום לציוד ללינת לילה, וזה לא זניח, אז חשוב לתאם מראש כמה מקום נחוץ ...
חוצמזה, כנראה שהשמים הם לא הגבול :)
איתי תרשום אותי כבר (בתלות בתאריך?) עם הטנדר.
מיכאל (?) - אם מתארגנים על טיול אסטרונומי אז משמעת התאורה תהיה מה שתגידו. המדורה תדלק אחרי שתסתיים התצפית.
לגבי הציוד - אני מניח שזה בא במארז קשיח? אם לא אז צריך לארגן משהו, בנסיעת שטח משמעותית אי אפשר ליסוע כמו בתמונה ששמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מעניין.
מה התאריכים המבוקשים?
זה יכול להיות כל ערב שישי של ראש חודש (כי אין ירח). למשל, בינואר, ב 12 או ב 19. בפברואר, ב 9 או ב 16, וכך הלאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איתי תרשום אותי כבר (בתלות בתאריך?) עם הטנדר.
מיכאל (?) - אם מתארגנים על טיול אסטרונומי אז משמעת התאורה תהיה מה שתגידו. המדורה תדלק אחרי שתסתיים התצפית.
לגבי הציוד - אני מניח שזה בא במארז קשיח? אם לא אז צריך לארגן משהו, בנסיעת שטח משמעותית אי אפשר ליסוע כמו בתמונה ששמת.
נמרוד ונדב,
מבחינת הציוד, אכן זה תופס מקום, ויש משקל, ויש עדינות מסויימת, אבל זה לא כוס שמפניה... הרכיב הכבד ביותר בטלסקופ רציני הוא המראה, שיכולה לשקול מ 10 עד 30-40 ק"ג ונשענת על בסיס צף/גמיש בתחתית הטלסקופ. אני לא יודע איזה סוג טלטלות יש בטיולי שטח, אבל כל עוד לא מתהפכים ובולמי הזעזועים עובדים, אז יש סיכוי שזה ישרוד (: הצינור הראשי מתפרש מהבסיס, ורצוי שלא יישבו אחד בתוך השני בזמן נדיעה.
הבסיס מוצק ולא סובל מטלטלות, חייבים לשמר על הצינור, בעצם.
לגבי משמעת אור, זה נושא מאוד חשוב, אפילו יותר מהנסיעה - עד כדי כך שאם אין משמעת אור וכיבוי אורות מוחלט החל משעה מסויימת (נגיד, ב 9-10 בלילה) אז אין טעם לצאת. הבנתי מאחד מכם, שאם קובעים שזה טיול שמשלב אבטרונומיה, אז אפשר ליישר קו לגבי משמעת אור / כיבוי אורות מוחלט, ולקוות שלא יצטרפו טיולים אחרים לאותו האזור.
אנו בד"כ נפגשים בנגב, במקומות די יעודיים וחשוכים, שניתנים להגעה בפרייבט. לא קרה כמעט שבאו קבוצות אחרות לאותו מקום, ואם באו, תמיד מנסים ליישר קו לגבי פרוג'קטורים, פנסי מכוניות, וכו'. מקורות תאורה קטנים ו/או לא חזקים (פנסים, מדורות קטנות, מנגל, וכו').
לפני שנכנסים לרמת פרטים, כדאי לראות ולהמשיך מה האשפרויות של תיאום ציפיות כך ששני הצדדים יהנו, שבגדול, יכול להיות כיף וחוויה לא נורמלית לכולם.
אשמח להצטרף. יש לי עגלה ששורדת טילטולי שטח. אפשר לשאת עליה עד 800 קג.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אשמח להצתרף למפגש כזה בצפון.
אבל איך יודעים היכן ומתי המפגש? (אפשר גם בפרטי)
לגבי התמקמות בדרום, יש מצב שגם אני בענין (כתלות בתאריך כמובן)
לגבי משמעות אור, ברור ומובן מאליו, זו המשמעות של כול הסיפור, עם זהום אור אי אפשר לעשות כלום.
לצערי גיפאים לא כל כך טובים בזה.
אפרופו הר כרכום הוא לא כול כך חסר זיהום אור
אומנם הוא מאוד מאוד נקי, אבל עדין אפשר לזהות בקלות כמה מוקדי אור (באר שבע אולי?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
אשמח להצטרף. יש לי עגלה ששורדת טילטולי שטח. אפשר לשאת עליה עד 800 קג.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תודה רבה עמירם על ההצעה, נמשיך להיות בקשר פה, מרוב התגובות, כבר לא יודע עם מי להמשיך את הסיפור...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
miclew
תודה רבה עמירם על ההצעה, נמשיך להיות בקשר פה, מרוב התגובות, כבר לא יודע עם מי להמשיך את הסיפור...
המלצה שלי, תנהל את האירוע.
1. תן כמה אופציאות לתאריכים ותראה מי יכול ותיצור קבוצה.ככה תדע האם יש מספיק כלים ומקום.
2. תעשה רשימת ציוד (גודל ומשקל - בערך), גם ציוד לינה ואישי של האוסטרונומים.לגבי השאר, תיעזר בג'יפאים
3. תדאג לתאי נשיא\הסעה\מיגון לטלסקופים. חלק מהג'יפים פתוחים, אתה לא רוצה חול\אבק על הציוד. אבל הכי חשוב זה מיגון, לא משנה באיזה שטח. אתה יכול לפתוח שירשור נוסף בפורום, בטוח תקבל עזרה, הן ברעיונות והן בעשיה
4. רב החבר'ה שענו לך הם ג'יפאים וותיקים ומנוסים, השתמש בידע שלהם. הם מכירים את כל פינות המדבר.
בהצלחה,
פבל
נ.ב. - בכל בעיה אני יכול לבוא לסיעה עם הסמוראי :cool:
אני גם אשמח להצטרף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אשמח להצתרף למפגש כזה בצפון.
אבל איך יודעים היכן ומתי המפגש? (אפשר גם בפרטי)
לגבי התמקמות בדרום, יש מצב שגם אני בענין (כתלות בתאריך כמובן)
לגבי משמעות אור, ברור ומובן מאליו, זו המשמעות של כול הסיפור, עם זהום אור אי אפשר לעשות כלום.
לצערי גיפאים לא כל כך טובים בזה.
אפרופו הר כרכום הוא לא כול כך חסר זיהום אור
אומנם הוא מאוד מאוד נקי, אבל עדין אפשר לזהות בקלות כמה מוקדי אור (באר שבע אולי?)
הר כרכום הוא על הכסכס להיות המקום הכי חשוך בארץ, ראה פה:
https://www.lightpollutionmap.info/#...ers=B0FFFTFFFF
השיפור בינו לבין מקומות אחרים בהם אנו עושים תצפיות, עם נגישות קלה יותר, להערכתי, שווה את המאמץ, אולי, אבל אני חי רק פעם אחת, למה להשאר אם השאלה הזאת פתוחה בראש ? אני שקלתי אפילו להגיע לאיזה אי יווני חשוך לחלוטין (בשם GAVDOS) כדי לראות מה זה חושך אבסולוטי, עד שראיתי את משתר הרוחות שם והבנתי שזה בעייתי מידי.
לגבי סיכון לציוד, אני חושב שכדאי לי להצטרף לטיול קרוב של אחד מכם, ולראות על מה מדובר, כדי לתאם ציפיות , כי אין לי כל ניסיון או ידע בתחום. תקן אותי אם אני טועה, ג'יפאים אינם אגרסיבים בנהיגה כמו טרקטורוניסטים, נדמה כי יותר מעוניינים בנהיגה טכנית מאשר בלתת ספרינטים.
יש מליון סוגי גיפאים.
חלק מכסחים וחלק מטיילים וחלק קצת מכל דבר .. בכל מקרה. כשמחליטים לצאת לטיול אסטרונומיה .. מחליטים גם לנהוג בזהירות.
רכב שטח יהיה לרוב הרבה פחות קופצני מטרקטורון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
המלצה שלי, תנהל את האירוע.
1. תן כמה אופציאות לתאריכים ותראה מי יכול ותיצור קבוצה.
ככה תדע האם יש מספיק כלים ומקום.
2. תעשה רשימת ציוד (גודל ומשקל - בערך), גם ציוד לינה ואישי של האוסטרונומים.
לגבי השאר, תיעזר בג'יפאים
3. תדאג לתאי נשיא\הסעה\מיגון לטלסקופים.
חלק מהג'יפים פתוחים, אתה לא רוצה חול\אבק על הציוד. אבל הכי חשוב זה מיגון, לא משנה באיזה שטח. אתה יכול לפתוח שירשור נוסף בפורום, בטוח תקבל עזרה, הן ברעיונות והן בעשיה
4. רב החבר'ה שענו לך הם ג'יפאים וותיקים ומנוסים, השתמש בידע שלהם. הם מכירים את כל פינות המדבר.
בהצלחה,
פבל
נ.ב. - בכל בעיה אני יכול לבוא לסיעה עם הסמוראי :cool:
נשמע סביר והיגיוני, תודה ! בחורף, אפשר לתכנן רק כמה ימים מראש, כי כל דבר מפריע לאסטרונומיה - עננים, רוחות חזקים, גשם, קור קיצוני... אבל הקור של החורף, גם נותן לילות אם שקיפות מטורפת, מיוחדות ושונות מרוב לילות הקיץ. אבל זה כבר דיון על אסטרונומיה, טכני קצת, לא אחפור לכם בראש.