מחשבות על מעבר לצמיגי 215/75R15 לג'ימני 2008
קהילת הג'ימנאים רועשת וגועשת השמועה אומרת שבקרוב מאוד ניתן יהיה להרכיב צמיגים במידה 215/75R15 באופן חוקי
הצמיגים שלי (BRIGESTON DUALER AT) כבר בסוף דרכם (בני 4) ובכנות מעולם לא חיבבתי אותם במיוחד (אחיזה לא מדהימה ונאטמים בשניות בשטח בוצי)
הרכב שלי כרגע:
*עם הגבהה מינימאלית (אולדמן 2 אינץ שבפועל הם 40 ממ - ללא כל שינוי נוסף למערכת המתלים)
*שנת 2008 (פגוש נמוך ולא חתוך)
*רכב יום יומי שיורד לשטח כמעט כל סופש - קמ שנתי נמוך מאוד של 10 אלף - בעיקר נסיעות קצרות בעיר מלבד גיחות לטיולים
*שטח עד בינוני+ - לא זחילת סלעים
*ברכב לא מותקנת נעילה - לא פעם נכשלתי בעליה כתוצאה מחוסר אחיזה - כל הגלגלים על הקרקע וזה ב-20 PSI
*מעוניין ברכב חוקי למהדרין
השיקולים בעד הגדלת מידת הצמיגים:
*אסתטיקה - אפילו עם ההגבהה הקטנה שיש לי הגלגלים הקטנים גורמים לרכב להיראות כמו מריצה או קורקינט מבחינת פרופורציה
*הגבהה - עליה במידה מאפשרת הגבהה אמיתית של הסרנים ב-17 ממ נוספים
*אחיזה בשטח - האפשרות לעבור לצמיגי BF AT שהם אומנם לא שטח מלא - אבל אגרסיביים מאוד ביחס למה שיש לי וגם רחבים יותר תשפר מאוד את האחיזה כנראה
שאלות:
1-השאלה הגדולה - האם הצמיגים הגדולים הולכים לשפשף את הקשתות והפגוש מקדימה - להבנתי את מערכת המתלה ההגבהה שמותקנת אולי משנה את הגובה הנייטרלי של האוטו - אבל בשטח בכיווץ מלא של הקפיצים ההתקצרות היא לאותו האורך - כלומר בהצלבות אני צפוי לשפשף את הפגוש. לפחות מקריאה בפורומים באנגלית הדור השני של הגימני עם הפגוש הנמוך לא יודע לקבל צמיגים מוגדלים ללא שינויי.
האם מישהו נוסע על צמיגי 215 עם פגוש 2008-2010 מקורי? האם על הגבהה המצב הוא כמו שאני מבין אותו? היקף השינוי לרכב מאוד משפיע על הבחירה שלי לשנות מידה - אם למישהו יש עדות ממקור ראשון יסייע לי מאוד להחליט.
לא מעוניין לחיות עם פגוש חתוך ופגוש מתכת לצערי לא בתקציב (ופותח קופסת שרצים אחרת מכיוון שיש קולר גיר מותקן אצלי במיקום בו נכנסת כננת)
2-מבין את השיקולים נגד - תהיה פגיעה ביכולת ההאצה ובצריכת דלק ויתווסף בלאי. להבנתי זניח. מישהו עם בכל זאת דעה נגדית לוותר על ההגבהה והאסתטיקה וללכת על מקסיס שטח מלא במידה מקורית? פתרון אחר?
תגובה: מחשבות על מעבר לצמיגי 215/75R15 לג'ימני 2008
ביקשת חוקי? לא 215. חכה עד שיכנס האישור בצורה רשמית אם בכלל.
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
כבר נכתב שיכניסו ב1 לינואר
בכך אופן השאלות בהנחה שהאישור ינתן
לא בזה עסקה השאלה
אתה יכול להפנות למקור שמדבר על האישור?
עקרונית,
לפי ההגיון, כשיצרן או יבואן מאשר מידה, הוא בודק שזה מתאים לרכב בלי לעשות שינויים (אופסטים וחיתוכים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אתה יכול להפנות למקור שמדבר על האישור?
עקרונית,
לפי ההגיון, כשיצרן או יבואן מאשר מידה, הוא בודק שזה מתאים לרכב בלי לעשות שינויים (אופסטים וחיתוכים).
ממה שהבנתי המקור והמידע יפורסם השבוע - אין לי בעיה לשתף כאן במידה ויפורסם ציבורית בקבוצות של הג'ימנאים
לפי מה שרץ בקבוצה הם התבססו על אישורים מקומיים שניתנו במקומות אחרים ולא על היצרן עם סיוע כלשהו ממכשירי תנועה - במדינות רבות הוא נמכר עם המידה הזו (למשל ברזיל) אבל אני לא בקיא באמת
ההגיון שלך נכון - אבל עשו פה מאמץ רב שאם יצלח- שאפו - אני האחרון שיבאס את החגיגה כי בשנת דגם מסוימת יש חשש לבעיות נפח בקשתות
באוסטרליה למשל ההגדלה הזו חוקית במרבית המדינות - במזרח היבשת איפה שיש חוקים לדברים האלה (צפון אוסטרליה היא יותר מערב פרוע) התקנות אומרות שניתן להגדיל עד 50 ממ לרוחב ועד 25 ממ בקוטר. לכן באוסטרליה למשל כל הג'ימני שראיתי היו על 215/75R15 וזה חוקי למהדרין בלי עזרת היבואן.
וגם שם עם פגוש נמוך (שמכונה 2nd generation) עושים שיופים כאלה ואחרים - לפחות מעיון בפורומים
עדיין מחכה למישהו שהרכיב קומבינציה כזו של צמיגים עם הפגושים המקוריים ויכול להעיד מה השינוי אם בכלל הנדרש
מדובר בשמועה בלבד שרצה בקבוצות הוואטסאפ. אני אישית בספק שזה יאושר. לגבי נסיעה עם המידה הזו עם פגוש מקורי והגבהה סולידית - מכיר כמה שנוסעים עם הגבהה של 5 ס״מ ככה בלי בעיה.
יש עוד קבוצה שסובלת מאותה בעיה - בעלי הרנגלר. יש להם את כל הסיבות שבעולם שיאשרו להם צמיגים גדולים יותר אבל וואלה, לא הולך.
בדרך כלל מדובר בקבוצת גיל עם אוכולוסיה משכילה ומבוססת שבמרום גילה עברה דבר או שניים בחיים שלה..
אני מצטער אבל אני מאוד סקפטי אם חבורה של "פושטקים" עם ג'מני תצליח לקדם תהליכים על בסיס העובדה שבמדינת עולם שלישי כלשהי ככה יוצא הרכב מחברה... הלוואי שאני טועה, אבל זה פשוט לא מסתדר לי בראש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מדובר בשמועה בלבד שרצה בקבוצות הוואטסאפ. אני אישית בספק שזה יאושר. לגבי נסיעה עם המידה הזו עם פגוש מקורי והגבהה סולידית - מכיר כמה שנוסעים עם הגבהה של 5 ס״מ ככה בלי בעיה.
האם מדובר ברכבים עם פגוש מונמך כזה? הפגוש הישן היותר בהחלט אפשר ליסוע ככה
https://i.ndtvimg.com/i/2016-07/suzu...1469180898.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אני מצטער אבל אני מאוד סקפטי אם חבורה של "פושטקים" עם ג'מני תצליח לקדם תהליכים על בסיס העובדה שבמדינת עולם שלישי כלשהי ככה יוצא הרכב מחברה... הלוואי שאני טועה, אבל זה פשוט לא מסתדר לי בראש.
מהמפגשים של הקהילה הזו ניכר שלא מדובר רק בפושטקים
בכל אופן אני ממש שותף לסקפטיות - הרבה זמן גיכחתי על השמועה הזו שרצה כבר חודשים
לפני מספר ימים פורסם שזה סופי ורק עניין של זמן עד שיתעדכן - לא מכיר את הנפשות הפועלות - אבל קשה לי להאמין שאחרי חודשים של שמועות מישהו יכתוב דבר כזה בלי שתהיה אמת בסיפור
נדע בקרוב
לדעתי יוני כתב את זה בציניות, רק כדי להדגיש שאם בעלי הממון ברנגלר לא הצליחו, מה יעשו אזובי קיר.
הלוואי והדבר יהיה מאושר באופן חוקי. בכל מקרה, על פי מקורות זרים, לא אמורה להיות בעיה גם עם פגוש לא חתוך.
מבלי להכנס לפרטים, לפני מספר שנים, הסתובב אישור להגדלת צמיג מהיבואן, לכאורה, בדגם מסוים של רכב שטח.
מסתבר שזה היה זיוף וכשהיבואן עלה על זה, הוא פנה למשרד האחראי, שהוציא הנחיה ספציפית למכוני הרישוי, לבחון את הסוגיה בכלי הרכב מהסוג הזה הנכנסים למכון.....
כך שגם אם מישהו שולח אישור לכאורה באיזו קבוצת ווטסאפ, דעו שלא תמיד זה אמת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mor Gurevich
לדעתי יוני כתב את זה בציניות, רק כדי להדגיש שאם בעלי הממון ברנגלר לא הצליחו, מה יעשו אזובי קיר.
הלוואי והדבר יהיה מאושר באופן חוקי. בכל מקרה, על פי מקורות זרים, לא אמורה להיות בעיה גם עם פגוש לא חתוך.
מההודעות שנכתבו אני מבין שלא אמורה להיות לי בעיה להגדיל צמיגים, לפחות בהתחשב בהגבהה המורכבת.
האם יודעי דבר יכולים להסביר לי למה קיט קפיצים פשוט מאפשר צמיגים גדולים יותר? האם הוא לא מתכווץ לאותו גודל כמו המקוריים? או שיש כן אלמנטים נוספים של המתלה שאני לא מבין?
,
לגבי נושא החוקיות, דיון מעניין. אם עסקינן ברנגלר, כשמדובר במידות שונות שהיצרן מאשר, האם לא ניתן לקבל מכתב עם כל המידות יצרן המאושרות וללכת עם זה למשרד הרישוי / יבואן?
האם מחלקת השיווק של היבואן לא מעונינת לחזק את ההתלהבות מהמותג? או שמדובר במידות אפורות שהיצרן עצמו לא לוקח עליהן אחריות?
מה בעצם תוקע את הנושא, ושוב אני מתייחס למידות שהיצרן עצמו מרכיב בשווקים השונים. לא בהגדלה מתוקף חוק מקומי במדינה זרה כלשהי.
היבואן לא מוכן לשנות.. למה? ככה. כנראה הם לא רוצים את הכאב ראש הזה. לרנגלר שמיובא באופן סדיר יש 3 מידות, וכולן לא עושות עימו חסד.. מי שמייבא ביבוא אישי, יש לו יותר "משחק" בעניין והסיכוי שלו לאשר מידות אחרות גבוהה יותר.
בקשר לעניין הטכני של הגבהה- בדרך כלל בקיט הגבהה מדובר בקפיץ עם יותר כריכות מהמקורי, לכן בהתכווצות מלאה הקפיץ של ההגבהה ארוך יותר מהמקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
היבואן לא מוכן לשנות.. למה? ככה. כנראה הם לא רוצים את הכאב ראש הזה. לרנגלר שמיובא באופן סדיר יש 3 מידות, וכולן לא עושות עימו חסד.. מי שמייבא ביבוא אישי, יש לו יותר "משחק" בעניין והסיכוי שלו לאשר מידות אחרות גבוהה יותר.
בקשר לעניין הטכני של הגבהה- בדרך כלל בקיט הגבהה מדובר בקפיץ עם יותר כריכות מהמקורי, לכן בהתכווצות מלאה הקפיץ של ההגבהה ארוך יותר מהמקורי.
ענית לי על הנושא הטכני.
לגבי מה שכתבת על רנגלר, ראה מה הכתבה באתר על פג׳רו דקאר פרו שמגיע עם הגבהה מהיבואן, מניח שאם לא היה ביקוש ושורת רווח (והם ללא ספק גובים פרמיה על הגרסה הזו) זה לא היה קורה.
במה סוזוקי או ג׳יפ שונים? יש ביקוש ויש רווח בצידו?
מה גם שבחו״ל זה נפוץ.
ברוסיה בה נכנסו בשנתיים האחרונות תקנות בנושא התחילו סוכנויות לאדה לשווק ניבה עם צמיגי 30״ והגבהה ברכבים חדשים, הם זיהו את הביקוש מצד הלקוחות שלא מעונינים להתעסק עם הרישוי...
אותו דבר במדינות רבות אחרות.
סתם מנסה להבין מה גורם לעיוות העקום בשוק בארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
זה לא נכון.
בדכ קפיץ הגבהה הוא בעל קבוע קפיץ גבוה יותר, לרוב עובי החוט גדול יותר ולכן מקבלים קפיץ קשה יותר שגם מגביה את הרכב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
זה לא נכון.
בדכ קפיץ הגבהה הוא בעל קבוע קפיץ גבוה יותר, לרוב עובי החוט גדול יותר ולכן מקבלים קפיץ קשה יותר שגם מגביה את הרכב.
התוצאה אותה תוצאה לא? אם קוטר המתכת גדול יותר, היא תהיה עדיין ארוכה יותר במצב מכווץ, כלומר זה אותו הסבר בגדול למה הגבהה מאפשרת צמיג מוגדל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
זה לא נכון.
לא מחייב.. זה משתנה בין הקיטים ובין הרכבים. מעל הגבהה מסויימת אתה חייב קפיץ ארוך יותר אחרת הרכב יהיה קשה כמו בטון.
אני עם ג'ימני 2009
צמיגים BF 215
הגבהה EFS 50 מ"מ.
עקרונית אם הפגוש שלך לא חטף מכות והתעקם, שום דבר לא נוגע בכלום ואתה יכול לנסוע עם הגבהה "2 ו 215.
לגבי החוקיות, גם אני ראיתי את השמועות על האישורים וגם לדעתי זה חרטא אחת גדולה.
אשמח לאכול את הכובע אבל אישור חוקי לא נראה שיהיה בזמן הנראה לעין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
אני עם ג'ימני 2009
צמיגים BF 215
הגבהה EFS 50 מ"מ.
עקרונית אם הפגוש שלך לא חטף מכות והתעקם, שום דבר לא נוגע בכלום ואתה יכול לנסוע עם הגבהה "2 ו 215.
לגבי החוקיות, גם אני ראיתי את השמועות על האישורים וגם לדעתי זה חרטא אחת גדולה.
אשמח לאכול את הכובע אבל אישור חוקי לא נראה שיהיה בזמן הנראה לעין.
קודם כל תודה, זו בדיוק התשובה שרציתי מבעל ניסיון. הוא קיבל מכה פה ושם אבל תמיד אפשר למשוך אותו חזרה עם היד, אין לי עיוותים או משהו משמעותי בפגוש.
ההגבהה שלך מעט גבוהה משלי, אבל נראה לי שההבדלים כבר זניחים, אלה אם כן אתה ממש נוסע על המ״מ.
שוב, גם אני מאוד סקפטי, מת לאכול את הכובע אבל...
אם כבר אתה נוסע על הצמיגים הנל שזה בדיוק מה שאני מחפש, יתכן גם וללא חוקיות מלאה:
איך השינוי בצריכת דלק?
כמה מורגש שינוי בסחיבה בכביש ובשטח ובהילוך כוח ?
כמה משמעותי השיפור הדינמי ? הרכב יציב יותר? מרגיש שונה במעבר מכשולים?
ברור לי שהתשובה לחלק מהשאלות סובייקטיבית, אבל בכל זאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
קודם כל תודה, זו בדיוק התשובה שרציתי מבעל ניסיון. הוא קיבל מכה פה ושם אבל תמיד אפשר למשוך אותו חזרה עם היד, אין לי עיוותים או משהו משמעותי בפגוש.
ההגבהה שלך מעט גבוהה משלי, אבל נראה לי שההבדלים כבר זניחים, אלה אם כן אתה ממש נוסע על המ״מ.
שוב, גם אני מאוד סקפטי, מת לאכול את הכובע אבל...
אם כבר אתה נוסע על הצמיגים הנל שזה בדיוק מה שאני מחפש, יתכן גם וללא חוקיות מלאה:
איך השינוי בצריכת דלק?
כמה מורגש שינוי בסחיבה בכביש ובשטח ובהילוך כוח ?
כמה משמעותי השיפור הדינמי ? הרכב יציב יותר? מרגיש שונה במעבר מכשולים?
ברור לי שהתשובה לחלק מהשאלות סובייקטיבית, אבל בכל זאת.
אני לא ממש עוקב בהדיקות על צריכת הדלק וחשוב לציין שגם פרופיל הצמיג משנה.
אני מניח שיש שינוי, אבל זניח.
יש הטוענים אפילו לשיפור צריכת הדלק בכביש בגלל יחס העברה סופי נמוך יותר. לא בדקתי.
באוטומט אין שינוי מורגש בסחיבה.
השיפור במעבר מכשולים ובבוץ, די משמעותי, וכמו שציינת, יש עוד 18 מ"מ הגבהה לסרן שאין לזלזל בה.
במידה הזו, הורדת האוויר משמעותית יותר ואתה יכול לקבל צמיג רחב יותר: בל"א מלא ההבדל הוא 10 מ"מ (ההבדל בין 215 ל 205), אבל היות שזה פרופיל 75%, אם תוריד אוויר תקבל רוחב נוסף לעומת הצמיג המקורי.
רק שים לב שקוד המהירות של ה BF שטח מלא לא מתאים לרשיון ואין אפשרות לשנות אותו.
זה מקור פוטנציאלי לבעיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
אני לא ממש עוקב בהדיקות על צריכת הדלק וחשוב לציין שגם פרופיל הצמיג משנה.
אני מניח שיש שינוי, אבל זניח.
יש הטוענים אפילו לשיפור צריכת הדלק בכביש בגלל יחס העברה סופי נמוך יותר. לא בדקתי.
באוטומט אין שינוי מורגש בסחיבה.
השיפור במעבר מכשולים ובבוץ, די משמעותי, וכמו שציינת, יש עוד 18 מ"מ הגבהה לסרן שאין לזלזל בה.
במידה הזו, הורדת האוויר משמעותית יותר ואתה יכול לקבל צמיג רחב יותר: בל"א מלא ההבדל הוא 10 מ"מ (ההבדל בין 215 ל 205), אבל היות שזה פרופיל 75%, אם תוריד אוויר תקבל רוחב נוסף לעומת הצמיג המקורי.
רק שים לב שקוד המהירות של ה BF שטח מלא לא מתאים לרשיון ואין אפשרות לשנות אותו.
זה מקור פוטנציאלי לבעיות.
אתה על הkm שטח מלא?
אני חשבתי דווקא על ko2 ה50-50 החדש שלהם, האם גם שם יש בעיה בקוד מהירות?