צלילות במים שהסתיימו בכמעט אסונות
סערת השישבת האחרון הוציאה את המוני קהילת הג'יפאים לציד שטפונות ולמלחמות בוץ ומים ודיללה לא במעט את מצבת רכבי השטח בארץ.
אני מניח שכולם קיבלו את הסרטונים בווטסאפ ואין צורך להעלות שוב.
כל שנה אותו דבר ואף אחד לא לומד את הלקח. ואני רק שואל - מה עובר בדיוק בראש של כל החמורים האלה?....
אני כבר לא מדבר על הסיכון לשבור משהו במעלה פשוש .... אלא על צלילות במודע לתוך נחלים שוצפים, מעברי מים בעומק שיטביע את הארובה של רידינג ו''שלוליות'' במימדים של אגם בינוני, שנגמרות במאמצי חילוץ הירואיים על אמת של אנשים מתוך רכבים שטובעים/נסחפים/מתהפכים. כולל ילדים קטנים.
מה נסגר איתם לעזאזל?... אנשים התחרפנו?.... מבקשים בכוח לגרום לאסון?.....
תגובה: צלילות במים שהסתיימו בכמעט אסונות
השנה היו יותר מתמיד קרוסאוברים שתרגלו צלילה רבתי..
בסרטונים שהגיעו אלי טבעו למוות רכבי שטח של ממש: ג'ימני אחד, טנדר מגנום, טנדר דימקס משטרתי, פראדו אחד, גרנד צ'רוקי WK אחד, SBS אחד (כנראה מאווריק, קשה לראות בתוך המים השוצפים). והתהפכו תומקאר אחד ופאג'רו קינג קצר... ואלה רק הסרטונים שהגיעו עד כה נכון לרגע זה. בלי לספור את כל אלה שלא צולמו או שגנזו את הסרטונים לפני שהפכו לויראליים...
למעט הטנדר המשטרתי שטבע בזמן נסיון לחלץ ילדים קטנים מהגג של הפראדו שהסבא שלהם בחוכמתו הרבה לקח אותם לטייל בשדות מוצפים, כל היתר הסתבכו שלא לצורך. מה שנקרא ''ביזמתם'' ובכוונה תחילה. חיפשו הרפתקאות.
נפלאות דרכי המוח האנושי.
דרור, אמירה שחוקה שמקבלת משנה תוקף- ״אין שכל אין דאגות״
ה WK היה נהג לא מנוסה, לא מוכר בקבוצה, שניסה ללא הבנה ומה יקרה. הרכב הלך, לפי השמועות גם שילם סכום יפה למחלץ.
לצערנו יש כאלה שיש להם רכב שטח שחושבים שהוא גם רכב אמפיבי או סירה. באמת חבל, העיקר שאין נפגעים בנפש.
סביר להניח שכמות המקרים שראית בסוף השבוע הם
1. גידול במספר רכבי הפנאי / גיפונים על כבישי ישראל
2.הכל מצולם היום ..
הדארוויניזם עונה בערך על כל השאלות שהוצגו כאן...
אסף.
לא נכון.
כי בכל המקרים הנ"ל כוחות חילוץ והצלה (שכולנו משלמים עליהם) יצאו לדרך. בנוסף, כל החוכמולוגים גם יקבלו כסף מהביטוח על טוטאלוס וימשיכו להסתובב בקרבנו.
ראשית, מצטרף לאזהרות המדויקות.
.
.
פחות מצטרף לברכות שהורעפו על ראשי הטובעים והמתהפכים. כמעט כולנו נמצאים כאן בגלל הרפתקנות ברמה כזו או אחרת, וכמו שראינו בשרשור האידיוטים הגדול, זה מופיע גם אצל "טובי בנינו" ומי שלא היה שותף בשרשור הזה, זה או כי הפדיחה שלו היתה גדולה מדי מכדי לפרסמה (אני) , או כי הוא חשב שהיא לא תזכה במקום ריאלי. כולנו פידחנו ונפדח בשלב כזה או אחר. נשאר רק להיזהר ולקוות שהמחיר לא יהיה גבוה מדי במידה והגענו לצד הלא נכון של סטטיסטיקת ההרפתקנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בנוסף, כל החוכמולוגים גם יקבלו כסף מהביטוח על טוטאלוס
זו כנראה תהיה שאלת מיליון הדולר.
חברות ביטוח לא אוהבות לשלם.
הן משקיעות משאבים רבים על מנת להוכיח שהמבוטח לקח סיכונים בלתי מתקבלים על הדעת וכו' ולא זכאי לפיצוי.
במקרים האלה עם כל הסרטונים שרצים ברשת ומהווים הוכחה ניצחת לכאורה, לקלות הדעת אם לא לטיפשות של ממש של בעלי הרכבים. יהיה מעניין.
שלמה, לא שאני מתכנן משהו, אבל ביטוח מקיף מכסה מקרה כזה?
[כמעט כולנו נמצאים כאן בגלל הרפתקנות ברמה כזו או אחרת, וכמו שראינו בשרשור האידיוטים הגדול, זה מופיע גם אצל "טובי בנינו" ומי שלא היה שותף בשרשור הזה, זה או כי הפדיחה שלו היתה גדולה מדי מכדי לפרסמה (אני) , או כי הוא חשב שהיא לא תזכה במקום ריאלי. כולנו פידחנו ונפדח בשלב כזה או אחר. נשאר רק להיזהר ולקוות שהמחיר לא יהיה גבוה מדי במידה והגענו לצד הלא נכון של סטטיסטיקת ההרפתקנות.[/QUOTE]
אני לא מסכים עם האמירה.
יש עניין של לקחת סיכון מחושב בשפץ מסוים או בעלייה מסוימת. ויש להיכנס עם SBS לתוך נחל שזורם במהירות לא ידועה ובעומק לא ידוע.
מדובר בטיפשות על גבול הפזיזות ולקיחת סיכון מיותר. לא נותר אלא לתהות למה הנוסעים לא יורדים מהאוטו לפני הכניסה למצב המסוכן.
אני מתנדב ביחידה שתפקידה לחלץ אנשים (לא כלי רכב) שנקלעים לסיטואציות שהם לא יודעים/מצליחים לצאת מהן. הכמויות מטורפות. רק לראות את הסרטונים מהחילוץ של האב וילדו מהסופש כדי להבין כמה אנשים מסתכנים בלי להפעיל חשיבה או שיקול דעת.
עופר
נושא האחריות הוא תרבות.
יש דיונים אחרים בפורום הקשורים בפסיקות של בתי משפט לטובת חסרי האחריות. פסיקות שהכריחו גופים כאלו ואחרים לשלם לאותם חסרי אחריות על מעשיהם המטופשים.
כשזו התרבות שמובילה מערכת המשפט בארץ אין מה להתפלא שזו גם תרבות העם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
וכמו שראינו בשרשור האידיוטים הגדול, זה מופיע גם אצל "טובי בנינו" ומי שלא היה שותף בשרשור הזה, זה או כי הפדיחה שלו היתה גדולה מדי מכדי לפרסמה (אני)
ממתין לראות את כותרת השרשור ההוא תחת לשונית "הודעות חדשות".
החלק המצוטט למעלה לא יכול לעבור כלאחר יד!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferg22
[כמעט כולנו נמצאים כאן בגלל הרפתקנות ברמה כזו או אחרת, וכמו שראינו בשרשור האידיוטים הגדול, זה מופיע גם אצל "טובי בנינו" ומי שלא היה שותף בשרשור הזה, זה או כי הפדיחה שלו היתה גדולה מדי מכדי לפרסמה (אני) , או כי הוא חשב שהיא לא תזכה במקום ריאלי. כולנו פידחנו ונפדח בשלב כזה או אחר. נשאר רק להיזהר ולקוות שהמחיר לא יהיה גבוה מדי במידה והגענו לצד הלא נכון של סטטיסטיקת ההרפתקנות.
אני לא מסכים עם האמירה.
יש עניין של לקחת סיכון מחושב בשפץ מסוים או בעלייה מסוימת. ויש להיכנס עם SBS לתוך נחל שזורם במהירות לא ידועה ובעומק לא ידוע.
מדובר בטיפשות על גבול הפזיזות ולקיחת סיכון מיותר. לא נותר אלא לתהות למה הנוסעים לא יורדים מהאוטו לפני הכניסה למצב המסוכן.
אני מתנדב ביחידה שתפקידה לחלץ אנשים (לא כלי רכב) שנקלעים לסיטואציות שהם לא יודעים/מצליחים לצאת מהן. הכמויות מטורפות. רק לראות את הסרטונים מהחילוץ של האב וילדו מהסופש כדי להבין כמה אנשים מסתכנים בלי להפעיל חשיבה או שיקול דעת.
עופר[/QUOTE]
+1
היה לפני שנה-שנתיים-שלוש (לא זוכר בדיוק) תקדים עם איזה ג'ימני שצלל וטבע וחברת הביטוח סירבה לשלם.
הגיע למשפט והנהג זכה בסופו של דבר.
השאלה היא לגבי כל הצוללים מיזמתם ללא שום סיבה זולת יצר ההרפתקנות שאצלנו אולי מתקבל קצת יותר בהבנה, אבל לחברת הביטוח יהיה קשה בלשון המעטה לקבל הסבר כזה על ''שימוש סביר''.... אישית אני לא רואה שום הגיון ושום סבירות בנסיונות האבודים מראש הללו לצלוח נחל גועש.
לשאלה אם הביטוח המקיף יכסה אין תשובה חד משמעית.
נכון להיום כמעט כל מקרי הטביעה של רכבים שהגיעו לבית המשפט הוכרעו לטובת בעלי הרכב.
כל זאת מכוח העיקרון שבמהותו ביטוח מקיף נועד לכסות מבוטח גם מפני רשלנותו שלו אפילו אם מדובר הרשלנות פושעת. ממש כשם שהביטוח המקיף יכסה את אותו בעל רכב שעבר במודע ברמזור אדום ורכבו ניזוק בתאונה.
המקרה היחידי שבו בוודאות לא יזכה המבוטח בכיסוי ביטוחי גם לא בבית משפט זה רק עם חברת הביטוח תוכיח שהמבוטח גרם במתכוון למקרה הביטוח.
כל אלו שצללו עם הרכב לא התכוונו לתוצאה שהרכב אכן יטבע גם הסירטונים לא מוכיחים זאת.
1. ממש לא ג'יפונים וקרוס אוברים - אמנם ראיתי סרטון של דאסטר .. אבל כל השאר היו רכבי שטח פר אקסלנס ..
2. כשמוכרים רכב "שטח" הנעה קדמית בלבד .. עם סרטוני פרסומת שבהם רואים את הרכב שהשטח הוא הבית שלו .. עובד שלולית או נחל ב 150 קמ"ש ומתיז לכל עבר .. וישראל ישראלי קונה "רכב שטח 2 על 4" .. ואז נוסע לטייל כי יש לו רכב שטח שמכרו לו אותו כרכב שטח .. ויש נחל .. וכמו בסרטון פרסומת הוא ניסה לעבור .. זה לא נסיון התאבדות, זה חוסר הבנה , מסוכן ככל שיהיה .. הוא בתום לב. טיפשות אבל כוונה טובה.
3. מה שפחות ברור לי זה הפרייבטים שמנסים לחצות שלוליות בתוך העיר שבן אדם עומד ומרים ידיים לא רואים אותו .. ( מצד שני, אני עצמי עשיתי את זה עם אופל קורסה ליד המכללות .. מים עד השמשה הקדמית .. וזה כן היה הרפתקנות, כי בבית היה דיסקו וזה היה רגיל אצלי )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הדארוויניזם עונה בערך על כל השאלות שהוצגו כאן...
אסף.
הוא לא, הם דווקא מתרבים.
בגדול אני מסכים עם חנן, אבל יש הבדל בין להכנס למסלול רגלי בנחל אוג, או לנסות לחצות את הירקון השוצף עם אימפרזה 4*4 לבין להחליק בשביל שדות ולמצוא את עצמך הפוך בתעלה.
הפג'רו הלבן לא עשה שום דבר שרוב באי האתר לא עשו או יעשו, הוא רק לא ידע/לא הצליח לשלוט ברכב ונפל לתעלה. אני בטוח שזה קרה בשלב כזה או אחר ל90% מאיתנו . לרוע מזלו זו הייתה תעלה עמוקה.
אני למד שאני לא חבר במספיק קבוצות ווטסאפ עם סרטונים של רכבי שטח, כי חלק גדול מהמקרים שנרמזו כאן לא הגיעו אלי.
מצד שני, חלק אחר מהמקרים, הגיע כמעט בכל הקבוצות האחרות שאני חבר בהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני למד שאני לא חבר במספיק קבוצות ווטסאפ עם סרטונים של רכבי שטח, כי חלק גדול מהמקרים שנרמזו כאן לא הגיעו אלי.
לכבוד הסופ"ש האחרון הצטרפתי ל 9 קבוצות טיולים ...
אמנם ראיתי הרבה רכבי שטח טובעים .. אבל שיטפון זה לא עזר לי למצוא.
אני לא חושב שזה הפתרון. ( אלא אם מעניין אותך הסרטונים עצמם :) )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
++
גם אני קיבלתי רק חלק מהסרטונים המדוברים...
אולי אפשר לשפוך קצת אור בעיני?