אם תזהו את מגדל התצפית בעל הארכיטקטורה מיוחדת (לא כל כך קשה)תדעו למה אני מתכוון .
קובץ מצורף 118113
Printable View
אם תזהו את מגדל התצפית בעל הארכיטקטורה מיוחדת (לא כל כך קשה)תדעו למה אני מתכוון .
קובץ מצורף 118113
לא משנה.. טעות
זה לא הר טורען.
לגבי נושא החסימות תבוא בטענות לאלה שהורסים שטחים חקלאים ומאלצים את החקלאים להציב מחסומים.
והמצלמה במעגל סגור מה איתה?
בס"ד
תצפית גבעת שחומית?(ליד קרית שמונה)
מבט ראשון והתשובה המיידית שעלתה לי היא יד אנז"ק.
ממש דומה אבל לא בדיוק
בס"ד
קובץ מצורף 118116
יפה עשאל - אתה בטח בן האזור ?
הרבה פעמים אנו עוברים בקריית שמונה בדרכנו לאצבע הגליל או לגולן, אבל גם לקרייה יש מה להציע ובגדול.
הפעם ביקרנו בפארק זהב שבתוכו עובר נחל זהב/ואדי דהב , נחל איתן הזורם כל השנה (חלק ממימיו נתפסים במעיין עצמו ,ומשווקים כמים מינרליים).
הפארק עצמו (רחוב הירדן - מזרחית לכביש 90) נטוע במה שהייתה פעם המעברה של קריית שמונה שהיא מצידה נבנתה על שרידי היישוב הבידואי חאלסה שממנו יצאו הלוחמים הבידואים בראשות כאמל אפנדי * ב 1 למרץ 1920 /י"א באדר תר"פ לחפש חיילים צרפתיים בתוך תל-חי ושם התחילה הסאגה .
* ביתו של כאמל אפנדי נמצא בחלק המערבי של קריית שמונה ומהווה היום מרכז נוער- מומלץ מאוד לבקר ולהתרשם מהאריכטקטורה שלו ובכלל (המקום סגור בשבת) גגלו ברשת "בית החאן קריית שמונה"
בתמונות:
המסגד של חאלסה שכיום הוא מוזיאון קריית שמונה (מנציחה את זכר 8 חללי תל-חי) לידו משומרים 4 פחונים שריד למעברה שהייתה כאן.
קובץ מצורף 118117
אירופה (עם המסגד כמובן -זה כאן)
קובץ מצורף 118118
חורשת עצי "אורן הביצות" המרשימים בגודלם
קובץ מצורף 118119
בהמשך מורד הנחל הוא נכנס למעבה היער , שם מצאנו זולה נחמדה.
קובץ מצורף 118120
יש עוד אתרים בפארק כגון אמפיתאטרון, פינת ספורט פינות ישיבה וכו....
ביום חורפי ההרגשה היא ממש כמו בחו"ל בגלל הירוק/המים הזורמים/השקט והכי חשוב הניקיון
הערה: אסור להבעיר אש בפארק
יחד עם הביקור בפארק כדאי לשלב גם עליה למצפה בגבעת שחמית, אשר ממנה אפשר לצפות ל(כמעט) כל אזור הצפון(המגדל עצמו סגור)
ביקור נעים ושוב , אנא שימרו על הניקיון
תודה!