איך עולים לצפון הרמה (אודם) בשטח?
בעקבות הסערה הצפויה רוצים להנות מהשלג בשישי בוקר, אגב עדיין יש מקום למצטרפים.
מכיוון שהתחזיות הפכפכות נעלה ונחזור למרכז, לא נספיק להזמין לינה.
בהנחה שאני עולה בשישי מוקדם בבוקר, אם לא אצליח להקדים את החסימות של הכחולים,
איך אני מגיע לאיזור בלי לחכות חצי יום שהשלג שהגעתי בשבילו ימס?
מחפש ציר חצי סביר, אנחנו גימני ודאסטר ולא מעונינים לעסוק חצי יום בחילוצים(די חוטא למטרה שלשמה המעקף)
אפשר גם בפרטי.
תגובה: איך עולים לצפון הרמה (אודם) בשטח?
מצפון לכפר סאלד עולים על הירוק לכוון גבעת האם, משם על האדום מזרחה וצפונה עד לציר הנפט, על ציר הנפט עד הכניסה המערבית לעין פית, חוצים את הכפר עד לכביש העולה למסעדה. אם תהיינה חסימות נוספות אפשר להכנס לזעורה ומשם בדרכי בוץ עד לאודם. החלק השני (מזעורה לאודם) יכול להיות מעניין לדאסטר.
אם יהיה סערות ובוץ אני לא הייתי מתקרב לשם עם שום ג׳יפ.
אדמה דביקה, כבדה, נוראית ועם מלכודות מים לרוב
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם יהיה סערות ובוץ אני לא הייתי מתקרב לשם עם שום ג׳יפ.
אדמה דביקה, כבדה, נוראית ועם מלכודות מים לרוב
Honda TRX300EX
אתה מתכוון לחלק שאחרי זעורה? או לכל המעקף שהוצע?
רוב הרמה כזאת, ג׳ימיני עוד מילא אבל עם דאסטר במזג אוויר כזה לא הייתי מסתכן בשטחי הגולן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
רוב הרמה כזאת, ג׳ימיני עוד מילא אבל עם דאסטר במזג אוויר כזה לא הייתי מסתכן בשטחי הגולן.
אמירות כלליות ולא נכונות. שנה שעברה במהלך סערה חרשנו על יער אודם, עלינו לפסגת ההר. היה חלק עם שלג קרח, אבל נסעו שם פורסטרים ויטארות ודאסטרים בכמויות. הקרקע הייתה בוצית, אבל בשבילים כאלה מהודקים לא היתה בעיה. ברור לי שזה לא המצב בכל הרמה, רק חולק מניסיוני.
נתתי עצה מניסיון עצמי בדרכי הגולן, לא מדבר על דרכים כבושות, ביער אודם אלה דרכים שנוסעים בהם הרבה ולרוב מתוחזקות, הדרכים האחרות שהזכירו כאן הם לא כאלה מניסיון, יוצא לי לטייל שם הרבה מעבר לממוצע, במערכת גשם האחרונה נגרם לגראנד צ׳ירוקי מוגבה נעילה הידרוסטטית במעבר מים שאנחנו ואחרים עברנו בו לפני, בציר נחל חמדל ועוד צירים אחרים ניתקעו כמה וכמה רכבים...
רק אומר שתיקח בחשבון, אתה גם יכול לא לקחת. :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
נתתי עצה מניסיון עצמי בדרכי הגולן, לא מדבר על דרכים כבושות, ביער אודם אלה דרכים שנוסעים בהם הרבה ולרוב מתוחזקות, הדרכים האחרות שהזכירו כאן הם לא כאלה מניסיון, יוצא לי לטייל שם הרבה מעבר לממוצע, במערכת גשם האחרונה נגרם לגראנד צ׳ירוקי מוגבה נעילה הידרוסטטית במעבר מים שאנחנו ואחרים עברנו בו לפני, בציר נחל חמדל ועוד צירים אחרים ניתקעו כמה וכמה רכבים...
רק אומר שתיקח בחשבון, אתה גם יכול לא לקחת. :-)
ולכן השאלה שלי, האם ציר ירוק מכפר סאלד, לאדום ואז בדרך הנפט עד עין פיט/זעורה הם שבילים כבושים יחסית? מניסיון של מי שעלה שם סופות אחרונות? ריבוי השבילים ללא סימון מזעורה מזרחה בהחלט נראים כמו מתכון להרפתקה שאוותר עליה.
סתם שאלת תם, אם יש שלג אמיתי ( לא שני ס''מ), איך אתה מנווטים במקומות האלו? איך רואים את הציר?
בצירים הראשיים יש עמודים, אבל אם יורדים לדרכים כאלו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
סתם שאלת תם, אם יש שלג אמיתי ( לא שני ס''מ), איך אתה מנווטים במקומות האלו? איך רואים את הציר?
בצירים הראשיים יש עמודים, אבל אם יורדים לדרכים כאלו?
הצירים הראשיים די ברורים בשטח גם כשיורד 5-10 ס״מ, וגם אז בעייתי במידת מה, ויותר שלג מזה זה כבר שלשלאות וציוד מיוחד, או ג’יפ קשוח במיוחד.
אם מדובר בקטע מעבר קצר בין שבילים ברורים אפשר לרדת לבדוק ברגל, בהנחה שאין שדות מוקשים באיזור ואתה יודע לאן אתה הולך.
בפרקטיקה אני נצמד לשבילים שכבר יש בהם קוליסים על השלג, מה שלא קשה, בימי שלג שיירות ג׳יפאים צובאות על הגולן.
פתיחת צירים עדיף שלא, ואם אין שום ברירה אז אחרי סריקה רגלית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
ולכן השאלה שלי, האם ציר ירוק מכפר סאלד, לאדום ואז בדרך הנפט עד עין פיט/זעורה הם שבילים כבושים יחסית? מניסיון של מי שעלה שם סופות אחרונות? ריבוי השבילים ללא סימון מזעורה מזרחה בהחלט נראים כמו מתכון להרפתקה שאוותר עליה.
כל הדרכים שלא מסומנות בסביבה הזאת בחורף הם קשות כי נוסעים עליהם כלים כבדים.
זיו- מנווטים עם gps, מפות, ומהראש, לפני שנתיים בערך ניכנסנו לציר האדום שמצפון לאודם בשלג עמוק(בתחילת הציר לא היה ככה כי כנראה נסעו עליו כבר), היינו שיירה כך שקשה היה להיסתובב והציר יחסית קצר ומכירים אותו מלפני, אך כשהמשכנו להיתקדם כבר הבנו לאן ניכנסו(נידמה לי שבאותו טיול פגשנו את שגיא s גם שהגיעו מהכיוון השני שהוא מתחיל ככביש סלול), לא רואים את הציר חוץ ממפה ו gps והיתקדמנו לפי זה, לקח לנו כמה שעות בגלל "שקיעות" בשלג אבל היה כייף(לפחות לי)!
נדב,
אני ממש לא חושש משקיעה ( כל עוד אתה על הציר) הבעיה בגולן, זה הסלעים.
מספיק שאתה יורד 20 ס''מ, ועולה על איזה סלע.....
ובכלל, לפעמים גם על הציר עצמו יש סלעים ומדרגות.
בקיצור, אם לא מכירים את הציר, ממש טוב! זה נראה לי מפחיד ( עם רכב שלי).
בצבא, גם אני הייתי גיבור שאני יודע שכל עם ישראל יחלוק איתי את הנזקים. מה
החסימות כשיש שלג הן במקומות קבועים?
אם כן, אשמח לדעת איפה כדי לתכנן מראש מסלול עוקף.
תודה
החסימות תלויות באיפה יש שלג.
בכל מקרה. אני נוטה לצאת בחמישי בלילה המאוחר. או הבוקר המוקדם נורא של שישי. לפני שהשוטרים בכלל מתעוררים
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא יודע מה הנסיון שלך בשלג בשטח אבל יש לי הרגשה שמרוב רצון לעקוף את הפקק תיתקע יותר מכולם.
תהנו, צלמו הרבה ותחזרו לשתף אותנו במסקנות
Honda TRX300EX
אשמח אם יש למשהו קובץ מסלול
היי לכולם,
קודם כל גם אני מצטרף לאזהרות (הקבועות צריך לאמר) בקשר לבוץ ברמה אחרי גשם רציני.
מצד שני בימים האחרונים לא היו גשמים משמעותיים. אם הגשם יתחיל כשיהיה קר אז אולי העבירות תהיה סבירה.
הייתי מציע להגיע לצירים ולבדוק ברגליים או בצמיגים.
אני אישית בדרך כלל לא מסתכן בתקיעה בקור הזה עם המשפחה. ויש לי רכב עם עבירות לא רעה+
לגבי החסימות - תלוי בגובה השלג. בשנים האחרונות באירועי שלג החסימות התחילו באזור נפח צפונה. לוקח בדרך כלל כמה שעות עד שהצירים נפתחים.
אפשר לשמוע בתקשורת בדרך כלל לגבי חסימות.
שימו לב טוב לגדרות (לא תמיד עם סימון מתאים). הייתי אומר שכלל אצבע בטח למי שלא מכיר ובטח בתנאי שלג - לא עוברים גדרות!
עופר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
אני ממש לא חושש משקיעה ( כל עוד אתה על הציר) הבעיה בגולן, זה הסלעים.
מספיק שאתה יורד 20 ס''מ, ועולה על איזה סלע.....
ובכלל, לפעמים גם על הציר עצמו יש סלעים ומדרגות.
בקיצור, אם לא מכירים את הציר, ממש טוב! זה נראה לי מפחיד ( עם רכב שלי).
בצבא, גם אני הייתי גיבור שאני יודע שכל עם ישראל יחלוק איתי את הנזקים. מה
בצירים שהוזכרו כאן לא צפוי שלג, החשש הוא יותר מהבוץ(בכל זאת פותח השרשור הזכיר דאסטר) ומעברי מים באיזור ציר הנפט, זעורה והאיזור.
במקומות שצפוי שלג זה רק בפסגות, מניסיון שלי בשנים האחרונות בשלג עם הצירים באודם והסביבה הם יחסית "נקיים".
עוד נושא חשוב שלא מתייחסים אליו ממש זה קרח על הכביש/צירים, דבר מסוכן ביותר, אם אתם עולים בלילה של חמישי יש להיתייחס לזה ברצינות, לא פעם באיזור אודם והסביבה קרה לי שהיה קרח על הכביש, כמו כן גם ערפל כבד שלא "רואים ממטר", שילוב מסוכן.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
katsirz
מצפון לכפר סאלד עולים על הירוק לכוון גבעת האם, משם על האדום מזרחה וצפונה עד לציר הנפט, על ציר הנפט עד הכניסה המערבית לעין פית, חוצים את הכפר עד לכביש העולה למסעדה. אם תהיינה חסימות נוספות אפשר להכנס לזעורה ומשם בדרכי בוץ עד לאודם. החלק השני (מזעורה לאודם) יכול להיות מעניין לדאסטר.
האם זאת הכוונה ?
+/- , זאת הדרך היותר קלה פחות או יותר אבל אתה יוצא צפונית לאודם(תלוי לאן אתה רוצה להגיע), זעורה נמצאת דרומית יותר ואם אתה ממשיך באותו כיוון אתה גם יוצא ישר מול אודם.