ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%A4%D7%A8
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%A4%D7%A8
[emoji106][emoji122][emoji122][emoji122]
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל הכבוד.
נראה לי שאתה מתחיל להיות בשל לפתיחת בלוג וידאו כמו הדרומאפריקאי )או אולי אוסטרלי?) המעצבן . (רק בלי להיות מעצבן (-; ).
יודע מה,
אחרי שראיתי את מערכת המים שלו, אני חושב שלאקלים כמו שלנו, שלך הרבה יותר טובה.
פחח, מי צריך חשמל...
xt90 ו ec5... אהבתי :)
מדהים ומעורר השראה. אתה צריך דיפנדר.
יפה מאד!
מתחיל לאסוף חלקים למערכת דומה.
זיו,
אפשר קישור למשאבת סחרור שהשתמשת בה?
זיו סחטיין על הביצוע! ובעיקר תודה על השיתוף!!!
מעורר השראה...
בדיעבד, אתה לא חושב שבחירה בגוף חימום שמופעל ע"פ הצורך היה עושה את אותה עבודה?
כבר התייחסתי (וגם אתה :-) ) פה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post776254
שים לב לשיקול של אורך הצינור (לחץ שיווצר). בפועל, המשאבה מסחררת הרבה פחות מהערך הנקוב.
כל הכבוד זיו.
אני מאד מעריך (ומקנא) ביכולת שלך לממש רעיון משלב הייזום, דרך כל שלבי המימוש הטכניים ועד להפעלה מוצלחת שוטפת (תרתי משמע) :)
ההשקעה, המחשבה והביצוע בהחלט מרשימים לטובה.
לדעתי קיים חשש ממשי שהצנרת הזו על מחבריה הפריכים תיפגע בשטח מגוש בוץ או סלע מבולבל.
תוצר מעניין ומפתה אבל בהתחשב בעובדה שאצלי אפילו אין מקום למיכל אז אין אפילו התלבטות.
תהנה ואל תשכח שבלי אוהל מקלחת וחלוק כזה של גבעת חלפון לא תוכל להנות מהמקלחת כמו שצריך :-)
לגוף חימום חשמלי יש יתרון גדול -החימום פשוט וזה עובד. זה לא תלוי באופי הנסיעה ולכאורה לא צריך משאבת סיכרור. אתה מדליק, ואתה יודע בדיוק כמה זמן יקח להגיע לכמה מעלות.
אבל, וזה "אבל" ענקי שהכריע אצלי את ההחלטה- יש לו הרבה בעיות בטיחות.
1- זה גוף חימום לא סטנדרטי. אני יכול לבנות את כל המיכל סביב גוף חימום מסויים, וברגע שהוא ישרף, אני אגלה שאי אפשר להשיג חלפי? אז לקנות רזרבי מהיום הראשון???
2- איך אתה מבטיח שהגוף אכן טבול כולו במים? בגלל שיקולי המיקום של המיכל כולו, אני חייב מיכל שטוח. זה אומר שהגוף חימום יהיה אופקי, כמה שיותר קרוב לקרקעית. אבל עדין, אני חייב להניח לפחות 5 ס"מ מהקרקעית. איך אני יכול להיות בטוח, שבזמן שהמיכל לא מלא, והרכב לא ישר (עליה? ירידה? שפ"צ?) שהגוף חימום מכוסה כולו? איך אני מבטיח שהוא לא מופעל בטעות? שלא שכחתי לכבות?
בקיצור כל השיקולים האלו + השיקול הראשון, הביאו אותי לפסול גוף חימום מובנה בתוך המיכל.
3- בדקתי את הרעיון של גוף חימום חיצוני, וסיכרור של המים דרכו. יש אלמנטים כאלו (דרך אגב יש אלמנט כזה, שמחמם מהמים של הראדיאטור, כמו החליל של הקירור שמן גיר). על מנגנון חימום חיצוני יותר כל להגן ( עם אין זרימה של מים, והגנה חיצונית על הטמפ' של הגוף חימום), וגם יותר "לשחק" עם דגמים אחרים במקרה שאני לא משיג חליפי.
4- חימום חיצוני מחזיר אותי למשאבת סיכרור, והתיכנון של המיכל נשאר כמו שהוא היום. ולכן החלטתי להתחיל עם חימום על האגזוז (שגם פתר לי את כל בעיות הבטיחות), בידיעה שעם זה לא יספיק, אני תמיד יכול להחליף את החימום על האגזוז, בגוף חימום חשמלי.
אני מרוצה מהתוצאות הנוכחיות ולפחות כרגע, לא רואה את עצמי נכנס לפרוייקט חישמול.
זיו , כל הכבוד .
פרוייקט יפה ומושקע .
כמו שכבר כתבתי לך - לעניות דעתי משאבת הסיחרור מיותרת ומסרבלת סתם את המערכת .
אצלי בסיקס מיכל פלסטי שחור ועבה , מידות - 60/60/18 .
מהמיכל יוצא צינור גמיש ( 8 מ"מ ) מחובר לצינור נחושת ( גז 8 מ"מ ) מלופף 9 ליפופים על האגזוז - לאחר הדוד .
המים מסתחררים לפי עיקרון טרמוסיפוני - המים בצינור מתחממים מהאגזוז ואז עקב היותם חמים עולים למעלה ואת מקומם תופשים מים קרים , וחוזר חלילה .
לאחר שעתיים של נסיעה יש מים ממש חמים , בהמשך היום הטמפרטורה עולה במקצת אולם לא קיצוני מידי .
שים לב שאצלי המיכל בנפח כפול ( 60 ליטר ) , כמות הליפופים הרבה יותר קטנה , ואילו לתוצאה של מים חמים ( מאוד , אך לא יותר מידי ) אני מצליח להגיע לאחר שעתיים נסיעה ( ללא משאבת סיחרור ) .
בהצלחה - אילן
אילן,
יש פה שני נושאים שונים.
1- היכולת לסחרר מים על בסיס טרמוסיפוני - תסתכל טוב על השירשור, ציינתי שם שניסיתי, זה פשוט לא עבד אצלי. למה? די ברור. ע"מ שיהיה סיחרור טרמוסיפוני טוב, צריך הבדלי גבהים נכונים. אצלי האגזוז גבוהה מתחתית המיכל. תאורטית, זה כמעט מחסל את הסיכוי שזה יעבוד. מבלי להכיר את הפתרון שלך, אני מניח שאצלך המיכל גבוה מהאגזוז.
2- כמות החום \ אנרגיה שניתן להוציא \ לאסוף מהאגזוז. ככל שהרכב קטן ויעיל יותר, האגזוז יפלוט פחות אנרגיה. ברגע שאתה עם רכב שאוכל יותר דלק, בהגדרה, האגזוז שלו פולט יותר אנרגיה (אני בכוונה לא אומר יותר חם, אלא רק יותר אנרגיה). אני עם שני צינורות 6 מ"מ ויותר ארוכים משלך (16 ליפופים), כך שאני מניח שהניצולת טובה יותר.
ועדיין, אני צריך כמעט שעתיים, ל 30 ליטר.
דרך אגב, אתה משתמש בביטוי "מים חמים" אבל לא נותן מספרים, ויכול להיות גם זה מסביר חלק מההבדלים בזמני חימום.
נכון , אצלי המיכל גבוה מהאגזוז .
לגבי הטמפרטורה - האמת לא ממש מעניין אותי על חודה של עשירית המעלה .
אני בונה לא מעט פרוייקטים הרבה יותר מורכבים , ומשפץ ( כמעט כדרך קבע ) רכבי אספנות מרמת הבורג .
בדיוק סיימתי את שיפוץ הסיקס שלי ( שנה וחצי של פרוייקט ) .
ברכב שטח ( אמיתי - ולא ג'יפון מפונפן ) אני דוגל בפשטות המערכות והמחשבים , ולכן בקר טמפרטורה על מיכל מים למקלחת או מקרר נראה לי ממש מיותר .
הייתי מנסה גם ללא משאבת סיחרור אך עם הרבה פחות ליפופים של צינור הנחושת ( לעניות דעתי זה מפריע וחונק את המערכת ) .
אילן
מגניב לגמרי.
אני חושב על מערכת דומה שתנצל את ארובת הקמין בבית (בחלק שמעל התקרה ומתחת לרעפים) לחימום המים בדוד בחורף.
בתאוריה זה אמור לחסוך חשמל כמו קולטי השמש בקייץ.
כל הכבוד !
פרוייקט מרשים.
עידכון קל .
לאחר שסיימתי לשפץ את הסיקס ( ממש עכשיו ) התקנתי מחדש את המיכל למקומו וליפפתי צינור נחושת חדש על אגזוז חדש , המערכת הטרמוסיפונית לא מתפקדת .
בטיול בכורה שערכתי השבת נבדקה המערכת - צינור הנחושת רותח , המיכל מלא , אין סתימות במעברים .
הבעייה כנראה בכיוון סיבוב הצינור וצריך לשמור על גרביטציה .
במהלך השבוע אבדוק מחדש את המערכת ואשפר , בסופ"ש בדיקה חוזרת .
הדרך לשלמות הרכב עוד ארוכה , אבל היא כבר בישורת האחרונה .
בהמשך אדווח על הממצאים .
אילן
אילן,
אם אתה כבר משקיע ומתעסק, אני רוצה להוסיף כיוון נוסף (שאני ירדתי ממנו בשלב הראשון).
Water to Water Heat exchange
למה לא ללכת לכיוון כזה?
https://www.youtube.com/watch?v=jq5E9kgkgfI
https://www.youtube.com/watch?v=LKmkqenpE5o&t=39s
היתרון העיקרי שאני רואה לשיטה הזו, זה כנראה מחמם טוב גם בסל"ד נמוך ונסיעה שטח רגועה.
זה מחייב צנרת סיכרור ארוכה יותר, וחייב משאבת סיכרור, אבל זה כנראה נותן חימום טוב יותר מאשר האגזוז.
ממש לא מחפש מערכת מורכבת .
המערכת אצלי עבדה מצויין ממש .
פשוט כאשר הרכבתי מחדש לא שמתי לב מספיק לכיוונים ולגבהים - דבר שמסתבר שהוא קריטי במערכת הזאת .
במהלך השבוע אבדוק ואתקן את הבעיה ובשבת הבאה מבחן נוסף .
העליתי את זה לדיון על מנת שנשכיל כולנו .
אילן