-
רכב לסופי שבוע , 25 - 30 אלף שקלים
שלום לכולם,
אני מתעניין ברכישת רכב שטח כרכב שלישי בבית לטיולי שטח בלבד בסופ"ש.
תקציב: 25 - 30 אלף שקלים מקסימום
- שימוש:
טיולי שטח בלבד בסופ"ש כאשר הדגש בהתחלה על שטח קל בגלל תינוקות אבל במהלך הזמן עלול להתפתח תיאבון לדברים טיפה מאתגרים יותר בגיחות ללא ילדים..
- דרישות מינימליות:
הילוך כוח וקיום פוטנציאל שטח (הגבהות, נעילות לכשארצה), מנוע דיזל.
אמינות גבוהה.
בטיחות סבירה (אמנם לשטח אבל הדרך לשם עוברת בכבישי ארצנו המשוגעים).
- על מה חשבתי:
רכבי סאנגיונג קורצים לי בגלל המפרט המכאני שלהם (מרצדס, דנה, בורג וורנר) יחד עם השנתונים הנמוכים והק"מ הנמוכים יחסית שניתן להשיג אותם. הקיירון מאוד זול לרכישה וקיימות ערכות הגבהה לרכב (קינג, דובינסונס..) ואני מאמין שגם נעילה אחורית היא בנמצא.
האם למישהו יש נסיון עם קיירון כרכב טיולים ו/או אחרי שיפורים והגבהות? האם אמין?
הרקסטון גם כן קורץ מאוד כאשר בתקציב קיימים אקזמפלרים עם המנוע הישן 2.9 שעבר בירושה מהמוסו - האם סביר או חלש מדי?
(וגם לו קיימות ערכות הגבהה כמו לקיירון).
קיה סורנטו עד 2007 כאשר בתקציב נכנס בעיקר הדגם מהשנים הראשונות עם המנוע החלש יותר (140).
לו יש כבר אפשרויות שיפור נרחבות יותר (יותר חברות מציעות ערכות) אבל שמתי לב כבר לכמה רכבים שבסביבות ה 200 אלף ק"מ הם כבר אחרי שיפוץ או החלפת מנוע.. הכצעקתה או שהאמינות שלו יחסית טובה ואלה אקזמפלרים נקודתיים שהיו בעיתיים?
יש עוד רעיונות בתחום המחירים הנ"ל?
תודה מראש לכל העונים!
-
תגובה: רכב לסופי שבוע , 25 - 30 אלף שקלים
רקסטון עם מנוע 2.9 הוא עגלה. גם הגיר שלו לא מהמוצלחים. מצד שני, הרכב והשיפורים ממש זולים. הרכב אמין מאוד, אבל כבר ישן.
אם תמצא אחד עם קילומטראז׳ סביר, תבדוק אם אתה מתחבר (תפנה הרבה זמן... זה איטי)
-
כמה נוסעים הוא אמור להסיע?
מדוע דרישה לדיזל אם מדובר ברכב לטיולי סופ"ש בלבד?
האם אתה מתכוון לתחזק אותו לבד או להפקיד במוסך לכל הטיפולים והתיקונים?
אתה צריך להביא בחשבון שקניית רכב מיושן בד"כ פירושה הוצאה לא קטנה על תחזוקה. גם התקנת מיגון ושיפורים שונים הינה הוצאה כספית, כך שאם התקציב שלך הוא עד 30 אש"ח כולל הכל, הסכום לרכישה הוא כנראה צריך להיות נמוך משמעותית...
-
צריכת הדלק של רכבי הבנזין שערורייתית ביותר ואני רוצה במהלך אחזקת הרכב "להרגיש" כמה שפחות הוצאות.
קיבולת הנוסעים המקסימלית תהיה 3 מבוגרים (אחת צנומה) ו 2 כסאות בטיחות של פעוטה ותינוקת.
מתוקף ההרכב הנ"ל (מבוגרת אחרת היא אימי היקרה בת 70) לטיולים יהיה נופך קליל ביותר. יחד עם זאת אני מכיר בחשיבות מכלולים חסונים והילוך כוח להתמודדות עם טירונותי כנהג שטח, הפתעה מזדמנת בטיול, עליה בעייתית ושקט נפשי באופן כללי (שלא לדבר על השבעת תיאבון אם יתפתח בחלוף הזמן).
זה גם משליך על השיפורים אם יהיו - אם יתפתח תיאבון או ארגיש שיש צורך - רק אז אתחיל לפעול בנושא. עד אז אני מתכוון ללמוד לאט לאט את עצמי, את הרכב ואת השטח.
אני מתכנן לטפל לבד עד כמה שאוכל אבל בדברים הדורשים ליפט ו/או כלים יעודיים יותר אטפל במוסך - מכאן גם החשיבות של אמינות הכלי, מה יכול להתקלקל והאם זה בר טיפול עצמי.. למשל רכב ללא רצועת טיימינג אלא שרשרת יכול לחסוך הגעה לטיפול שכזה.
לכן אני שואל גם על הסאנגיונגים ושות' כי הם משנתונים צעירים יותר (2003 והלאה לעומת היפנים הקלאסיים שבמצב טוב מלפני 2001 בד"כ).
שאלתי ספציפית על הקיירון כי הוא מציע חבילה יחסית מודרנית ובטיחותית יחד עם מכלולי בסיס חסונים בשנתון 2006 עם פוטנציאל שיפורים וקיימים כלים כאלה שמורים עם ק"מ נמוך מ 200K בין 20 ל 25 אלף שקלים.
כלים "מקובלים" יותר דוגמת פג'רו, טרופר, טראנו יהיו לרוב בשנתון נמוך ועם ק"מ ממש גבוה ואם יש משהו ממש טוב הוא יעלה כמובן מעל ל 30K. מה גם שעל כל היפנים יש מלא מידע ברשת מבחינת אמינות ותקלות (לא מעודד כמות המחלות שיש לכל אחד) אבל על הקוריאנים פחות מצאתי - בגלל הביקוש הנמוך שלהם.
אשמח לשמוע עוד רעיונות ותובנות,
תודה לכל העונים!
-
לסאנגיונגים יש פחות "מחלות", תקלות חוזרות ונשנות, או סתם "בעיות ידועות". אחד הגורמים לכך הוא, שהם בנויים בצורה רובסטית יחסית, ובעמידות דומה בכל המכלולים. אין תירוצים כמו "הגיר קטן על המנוע", "לא יודעים לטפל בהם בארץ", "תחליף למחוזק ולא יהיו בעיות", וכאלה.
יש בלאי, אם מטפלים ברכב בזמן ובצורה נכונה זה נגמר בהחלפת החלק הבלוי באחד חדש ויקר אש, וזהו.
קח בחשבון שהסאנגיונגים נמוכים במקור וחייבים הגבהה. אי אפשר לשפר אותם לאקסטרים, אבל כחבילה מאוזנת הם אחלה.
אחרי שכתבתי את זה, מאחר והצורך שלך הוא לטיולים בלבד - הייתי הולך על רכב שיותר מתאים לשטח כמו טרופר למשל, ולומד לחיות עם העניינים שלו.
-
סליחה שאני מנפץ לך את החלומות ..
( ואני לא מציע לך דאסטר - בוזי .. )
אבל התקציב שלך נמוך מידי והחלומות שלך גבוהים מידי.
הרכבים הללו מתקלקלים, גם ובעיקר כשהם לא זזים הרבה.
החלקים הם או משומשים מפרוק שגם עברו חיים לא קלים או חדשים שיעלו כמו כל האוטו ..
בשביל טיולים עם סבתא ועם נכדה .. שאין בהם שום אתגר .. אתה לא צריך להתכונן עם נעילות וכו' .. אתה לא תלך למקומות שתצטרך אותם, בטח לא כנהג מתחיל וחסר נסיון כפי שאתה מתאר את עצמך.
לגבי דיזל .. או בנזין, בשביל נסועה של כמה מאות ק"מ בחודש .. בנזין יהיה יותר זול וקל לתחזוקה כנראה.
-
לא כל הדברים שציינת הן עובדות מוכחות.
לנסועה שנתית מועטה, כמו שצפוי לרכב שתרכוש, עלויות תחזוקת דיזל תהיינה כנראה גבוהות לעומת רכב דומה עם מנוע בנזין ובכל מקרה, כאשר רוכשים רכב בתקציב שכזה - תהיה מוכן לכך שעלות התדלוק הינה רק מרכיב מסויים מעלות התחזוקה הכוללת של הרכב (מה גם שכיום עלות ליטר סולר וליטר 95 די קרובות זו לזו).
3 מבוגרים + 2 כסאות ילדים בהחלט שוללים את החלופה של גימני שהיה יכול להיות פתרון מצויין בעלויות סבירות. מציע לבדוק גם גרנד ויטרה ארוך שכנראה עלויות התחזוקה שלו יהיו נמוכות יחסית.
-
דווקא רוב אם לא כל גרסאות הבנזין של הרכבים ה"ידועים" יקרים יותר מהדיזל ברכישה כנראה בגלל מה שאמרת בנושא האמינות.. טרופר, פג'רו ואפילו רודיאו עוברים את התקציב בגרסאות הבנזין (רודאו מ 2003 ומעלה בגלל האייסין) לפי יד 2.
בנוסף היפנים הקלאסיים מתוקף ביקושם הם רכבים שעברו הרבה יותר ק"מ ובלאי, או שעמידותם עד כדי כך חסונה שזה זניח?
לגבי נעילות ושאר ירקות - ברור שלא יהיה צורך בהם אבל נחמד שיש רכב שאם ארצה להרחיב את מסעותי, לצאת לטיולים לאו דווקא משפחתיים, שאוכל להתאים את הרכב לכך בבוא הזמן.
-
גרנד ויטרה ארוך בתקציב הנ"ל הוא רק מהדגם הישן עם הסרן האחורי החי שאני לא ממש מתלהב מהבטיחות שלו, לא חושב שיש אפילו ABS ..
וגם הוא דורש הגבהה בסופו של דבר לא?
אגב, אם דיזל יכול להיות יקר יותר - מה אתם חושבים על האקטיון 2.3 כאפשרות? 2007 עם פחות מ 150K ק"מ בתקציב עם זוויות מרכב טובות יותר מהארוכים (אבל עדיין יצטרך הגבהה בבוא הזמן)?
אני מתנצל על זה שאני דוחף לכיוון מסוים אבל נראה לי שהחלטתי עם עצמי להתרכז בתוצרת סאנגיונג.
אולי וכנראה אני ממש בור אבל קשה לי לחשוב על רכבים ישנים עם ק"מ גבוה כשיש אחרים מודרנים ובטוחים יחסית בטווח המחירים המבוקש, מה גם שאחד החברים אושש את אמינותם הטובה של הסאנגיונגים וגם הוסכם שעבירות קשה לא תהיה מנת חלקי.
ארצה רק שוב לשאול לגבי הקיה סורנטו 140 סוסים: האם הוא נחשב אמין? האם הרכבים שראיתי אחרי החלפת מנוע בפחות מ 200K ק"מ הם תופעה מוכרת או תרחישים נקודתיים?
לסיכום:
רקסטון2.9 2003/2004
קיירון 2.0 2006
אקטיון 2.3 2007
קיה סורנטו 2.5 2003/2004 (עם * בשאלת האמינות)
מה דעתכם?
-
לטיולים בלבד? לא רואה סיבה לקנות SUV מזדקן.
סיקס תפור על הצרכים שלך, חבל לדעתי לעשות חצי דרך.
אסף.
-
עם שלושה ילדים קטנים?
עם סבתא בת 70???
פחות.
הכותב הוא בעלים של סיקס.
-
למה, קח סיקס,.שים לו מזגן, פתח לו עוד שתי דלתות, עשה בידוד חום ורעש על כל הרצפה והגג, עבור לסגירה קשיחה...
והנה,
יש לך suv ואפילו במחיר של suv (חדש).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לנסועה שנתית מועטה, כמו שצפוי לרכב שתרכוש, עלויות תחזוקת דיזל תהיינה כנראה גבוהות לעומת רכב דומה עם מנוע בנזין
למה?
זה תלוי בלבד במשטר הטיפולים הנדרש.
בנזין מודרני ודיזל מודרני די דומים מבחינת דרישות הטיפול השוטף כשלא מדובר על תקלת שבר.
-
הוא מחפש רכב ב 25-30 אש"ח.
לא חושב שיספיק לרכישת רכב שטח דיזל מודרני.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
רכב לסופי שבוע , 25 - 30 אלף שקלים
ועדיין, איך זה קשור לעלויות אחזקה ביחס לבנזין?
-
בתגובה 4 רשם:
""צריכת הדלק של רכבי הבנזין שערורייתית ביותר ואני רוצה במהלך אחזקת הרכב "להרגיש" כמה שפחות הוצאות.""
לזה התייחסתי כאשר ציינתי שכאשר מדובר בנסועה שנתית מועטה, עלויות אחזקת רכב דיזל לא יהיו בהכרח זולות יותר מאחזקת רכב בנזין.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
אין קשר בין הדברים.
אין באמת הבדל בטיפולים.
בהינתן רכב מתוחזק, הדיזל יהיה זול גם בהוצאות הדלק.
בדיזל ישן יש יותר סיכוי ששלב החלפת מכלול משמעותי כמו שיפוץ מזרקים או משאבת הזרקה ייפול עליך.
אבל זה נכון גם לבנזין משנות האלפיים עם הזרקה ממוחשבת מזרקים וחיישנים..
-
אני מעוניין להתייחס לשאלות שלך לגבי הסאנגיונגים השונים.
סאנגיונג מעולם לא זכתה להצלחה כבירה בארץ. דווקא בשנים האחרונות ועם הכחדותם הטבעית של בערך מחצית מהדינוזאורים שהיו פופולריים בעשור הקודם, נראה שעולה קרנו של המותג הקוראני הותיק והוא הופך להיות בחירה יותר ויותר רציונלית בקרב מי שמחפש רכב שטח "אמיתי" ולא עוד גי'פון מדרכות מפונפן.
אם את הרקסטון מכירים והאקטיון עוד מצלצל מוכר, הקיירון הצליח לשמור על אנונימיות מרשימה.
אז נכון, הוא מכוער כמו שאר בני המשפחה ויש לו זוויות גישה ונטישה של טויוטה קורולה, אבל מצד שני הוא מציע שילוב ייחודי של מנוע דיזל חסכוני מודרני (לתקופתו), שלדת סולם והילוך כוח "כמו של הגדולים" וכל זה ארוז במבנה של SUV קומפקטי.
עם הגבהה ומיגון במקומות הנכונים (ואין בעייה לא לענייין ההגבהות ולא לעניין המיגון) יכולות השטח שלו ישתפרו פלאים ולא תהיה שום בעייה לטייל איתו ברוב המסלולים בארץ.
האמינות הבסיסית טובה, המנוע הוא מנוע בנפח 2 ליטרים מבוסס-מרצדס, תיבת 5 הילוכים של מרצדס, LSD אחורי וחלק מהרכבים הגיעו גם עם מערכת בקרת ירידה במדרון ו ESP. אין שום בעייה להשיג חלקי חילוף חדשים, חלקים משומשים או תחליפיים זו כבר משימה יותר מסובכת.
"מחלות יקרות" יכולות להגיע בדמות אינג'קטורים שילכו לעולמם (סדר גודל של 4,000 ש"ח למזרק חדש בארץ, 1,000 למשופץ וקצת יותר מזה לאינג'קטור חדש ומקורי בהזמנה עצמאית מקוריאה), מצתי חימום דיזל (100 ומשהו ש"ח לאחד), משאבת סולר שתצטרך שיפוץ, שסתום EGR שיצטרך החלפה (ובמיוחד ה EGR החשמלי, אללה ירחמו) וביום מין הימים גם שיפוץ סרנים שיעלה לא מעט כסף. שני "בלת"מים" שהיו לי בשנתיים האחרונות הם מותחן שרשרת הטיימינג שהיה זקוק להחלפה וחיישן קראנק שעשה דאוונים והוחלף. שאר המכלולים ברכב חסונים ואמינים מאוד מאוד עם טיפול נכון ובלי לחפף.
האקטיון 2.3 לטעמי לא רלוונטי כי על אף "רובסטיות" ואמינות גבוהה לי אישית היה מוציא את החשק לטייל ברכב עם תא מטען וירטואלי ומנוע שיעשה 5-6-7 ק"מ לליטר עם רגל במשקל נוצה על הגז.
הרקסטון 2.9 בהחלט אופציה ראוייה רק למצוא אחד כזה שמור זו משימה קשה וכמו שהיטיב לתאר זאת בוזי יש להתאזר בסבלנות בכל יציאה מהרמזור. דווקא עם הגיר אין בעיות מיוחדות אבל צריך לזכור שמדובר בגיר ארבעה הילוכים מיושן, לא פופולרי ושמחייב שמן ייחודי ויקר שעולה למעלה מ 100 ש"ח לליטר, וצריך 8 כאלו.
עוד אופציה שלא הזכרת היא ג'יפ מוסו שיכול להיות להיות בחירה לא רעה בכלל, נמכר עד שנת 2005. אותו מנוע 2.9 וגיר ארבע הילוכים של הרקסטון דור ראשון במבנה קצת יותר קומפקטי ונאה לטעמי ואפילו עם שוק שיפורים לא רע.
אם יש לך עוד שאלות - בשמחה.
-
תודה רבה על התגובות ולמושו על התגובה המפורטת.
לגבי ה CJ - רכב במצב טוב פה בארץ נמצא ממש מעל התקציב הנקוב וגם לא מספק שום בטיחות מינימלית למשפחה (ABS חובה).
הייתי שמח לרכב כזה אם הייתי רווק..
את המוסו לא הכנסתי לשאלה פשוט כי התרשמתי שהרכבים האלה כמעט נכחדו בארץ - כמעט ואין מודעות וגם לא למוסו ספורט.
כל התקלות ה"יקרות" שצוינו נראות כתקלות רגילות לדיזלים מתקדמים - לא חושב שבטרופר/לנד קרוזר/פג'רו(קינג) זה יהיה שונה.. או ש ? האם ביפנים הרכיבים הנ"ל יעלו פחות במקרה תקלה מאשר בסאנגיונג? האם יתקלקלו פחות?
-
נכון, כל התקלות שיצוצו בסאנגיונג יצוצו גם ברכבים אחרים. אני לא חושב שסאגניונג שונה משאר המתחרים בהיבט של כל מיני "מחלות" ופאקים שמתגלים עם הזמן אצל היצרנים השונים, ולדעתי ברכבים האלה יש אפילו פחות מחלות מרוב היצרנים, כנראה תוצר של פשטות מכלולים ו"משיכת" דורות של רכבים לאורך הרבה שנים.
יצרני הרכב רושים חלקים משלל ספקי OEM, בעיקר כדי לחסוך בעלויות הפיתוח והייצור. ברקסטון, הקיירון והאקטיון למשל מערכת ההזרקה היא של חברת DELPHI, מצתי החימום מגיעים מ NGK היפנית או BERU הגרמנית, תיבת הטרנספר היא מתוצרת Borg Warner, הסרנים הם תוצרת יונדאי (שהיא בין היתר יצרנית הפלדה הגדולה בקוריאה), הטורבו הוא מתוצרת Garrett והגיר כאמור מגיע ממרצדס והאלקטרוניקה שלו היא תוצרת Siemens.
מכל המיש-מש הזה מקבלים מוצר איכותי, אמין ועמיד כתוצאה מיצרנים שמתמחים בתחומם.
אני לא חושב שמחירי חלקי החילוף בארץ שונים מאוד בין היצרנים, כולם יקרים. הזמנה מקוריאה יכולה יחסוך עשרות ואף מאות אחוזים ממחיר החלק בארץ אם הוא סובל את ההמתנה (סדר גודל של שבוע עד חודש להגעת החלק מנסיוני).