הסבה לגז סוזוקי ג'ימני 2017
אהלן, אני לא מצאתי אף שירשור שמדבר על זה, אז אם כן היה מתנצל מראש.
רכשתי לאחרונה סוזוקי ג'ימני אוטומטי שנת 2017, שוחחת עם מספר מקומות שעושה הסבה לגז והעלות היא כ5500 ש"ח.
דיברתי גם עם זוקי לנד והוא אמר שלא מומלץ בכלל לעשות, רק אם אני עושה 40 אלף ק"מ בשנה.
האם למישהו יש ניסיון עם ג'ימני שעשתה הסבה לגז, מה החסרונות מלבד שזה מבטל את הבגז'.
אשמח להמלצות ודעות!
תודה
https://www.carsforum.co.il/vb/image.../icon_idea.gif
תגובה: הסבה לגז סוזוקי ג'ימני 2017
https://www.facebook.com/amiramregev.regev
תפנה לבחור ודבר איתו ,
היה כמה שנים עם ג׳ימני מגוזגזת.
בהצלחה .
ראיד .
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הכרתי מישהו שהתקין לפני הרבה שנים והיה מרוצה (אני לא בקשר איתו אז לא יכול לבקש עדכון). אצלו זו היתה התקנה עם משמנת.
חסרונות נוספים: איסור חנייה (מוצדק) בחניונים תת קרקעיים ופוטנציאל לקיצור חייהם של חיישנים אלו ואחרים בגלל תוספת השימון שלא קיימת בתכנון המקורי של הרכב.
יתרונות נוספים: הגדלת טווח הנסיעה בטיולים ארוכים, יכולת תנועה אם יש כשל במערכת הדלק (אבל צריך לדעת איך לבצע התנעת חירום בגז עם המערכת הספציפית שתותקן, אם היא תומכת באפשרות)
אולי תפרט קצת יותר למה אתה רוצה להסב לגז, מה אופי השימוש ברכב, כך נוכל לייעץ בצורה יותר ממוקדת.
על פניו אני לא כל כך מבין למה להסב ג'ימני לגז, ולו מהסיבה הפשוטה שג'ימני פחות מתאים לשימוש של קילומטראז' גבוה, אבל בוא נראה את התמונה המלאה לפני שנקבע (הרבה) דעות :)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six-86
אכן, זה ה-"בחור" :)
תמסור ד"ש :)
נדב ,
כאחד ששני הרכבים שלי עם מערכות גז , עניין החניונים לא מוצדק בעליל וזה אחרי חפירות בנושא,
מבין אותך שזה מה שאנשים הבינו וחושבים לגבי החניה , אבל זה רחוק שנת אור מהתקנות והחוקים הקשורות למערכות גז ,
יסלח לנו פותח השרשור אבל רק להבהרה :
אין חוק האוסר על חניית רכבים מונעים בגז בחניונים תת קרקעיים וכי למה , כי כל חניה תת קרקעית מחוייבת במערכות אוורור (לפי אישורי בניה) , וברגע שיש מערכת אוורור הכניסה והחניה לרכב עם גז מותרת חד משמעית , כי הסכנה אינה בהתפוצצות אלא בדליפת גז . אממה , הרבה קבלנים מנסים לחסוך בעלויות ולא עובדים לפי הספר ו"מוותרים" על מערכות אוורור ומכאן אוסרים עלינו כניסה לחניונים באופן גורף , תכלס , במקומות שלא הייתה אלטרנטיבה לחניה תת קרקעית וקיימת מערכת אוורור נכנסתי וחניתי ובידיעת הקב"ט .
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
עניין החניונים (אלו שאין בהם מערכות מותאמות) מוצדק, ואסביר:
אם יש לך נזילת דלק, כל מי שעובר באזור יריח את זה כי אדי הדלק כבדים מהאוויר.
אם יש לך דליפת גז ואין ערבול של האוויר, לא יריחו את זה כי הגז כבד מהאוויר ולכן ישקע לרצפה, ויכולה להצטבר שם כמות גדולה מאוד של גז לפני שמישהו ירגיש. ואז כל מה שצריך זה ניצוץ קטן או בדל סיגריה ...
אני גם נוסע עם רכב מוגז, ואצלי גם קשה מאוד לראות את זה מבחוץ כי פתח התדלוק מוסלק היטב, ובכל זאת אני מקפיד הקפדה יתרה לא לחנות בחניון תת קרקעי
אתה נאיבי לגבי הריח נדב.
כמות הגזים והניחוחות האחרים בחניונים מקשה זיהוי ספציפי של גז. אלא אם יש חיישן.
נפיצות והתאיידות, זה כבר סיפור אחר.
אבל באמת - למה להתקין כזה בגימני?
בסופו של דבר צריך לבחון האם החסכון מתקיים. להבדיל בכלים אמריקאים עם מנועים צמאים כמו שלך וריאד ואחרים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הכרתי מישהו שהתקין לפני הרבה שנים והיה מרוצה (אני לא בקשר איתו אז לא יכול לבקש עדכון). אצלו זו היתה התקנה עם משמנת.
חסרונות נוספים: איסור חנייה (מוצדק) בחניונים תת קרקעיים ופוטנציאל לקיצור חייהם של חיישנים אלו ואחרים בגלל תוספת השימון שלא קיימת בתכנון המקורי של הרכב.
יתרונות נוספים: הגדלת טווח הנסיעה בטיולים ארוכים, יכולת תנועה אם יש כשל במערכת הדלק (אבל צריך לדעת איך לבצע התנעת חירום בגז עם המערכת הספציפית שתותקן, אם היא תומכת באפשרות)
אולי תפרט קצת יותר למה אתה רוצה להסב לגז, מה אופי השימוש ברכב, כך נוכל לייעץ בצורה יותר ממוקדת.
על פניו אני לא כל כך מבין למה להסב ג'ימני לגז, ולו מהסיבה הפשוטה שג'ימני פחות מתאים לשימוש של קילומטראז' גבוה, אבל בוא נראה את התמונה המלאה לפני שנקבע (הרבה) דעות :)
- - - Updated - - -
אכן, זה ה-"בחור" :)
תמסור ד"ש :)
אז ככה, אני במקצועי מורה דרך ועובד כיום כמנהל תחום טיולים, כחלק מהתפקיד אני מבצע נסיעות רבות בשטח רך בינוני, מרכז ההדרכה שלנו נמצא בעמק השלום ברמות מנשה למי שמכיר, וכחלק מהעבודה אני נוסע שם בכל המרחב הביוספרי מגידו בדרכים שחלקם קלות יותר וחלקם קשות יותר, בכל מקרה הייתי חייב רכב שטח עמיד לכן רכשתי אותו.
כמו כן השאיפה שלי היא גם כמובן לנסוע איתו בדרכים קצת יותר רציניות בסופי שבוע.
אני נוסע בשנה כ17-20 אלף ק"מ, לכן אני שואל את זה.
לדעתי לא מוצדק בנסועה כזאת
קח דף ועט וחשב לעצמך כמה כסף תחסוך בגלל המערכת בנסועה של 20000 קמ, תניח שצריכה לא משתנה ונניח אתה נוסע כל הזמן רק על הגז.
כעת תבדוק כמה שניות נסיעה צריך כדי להחזיר את ההשקעה, כמה מתקררת האחזקה השנתית ותיקה האם כדאי לך.
זה מבלי להביא בחשבון גם תקלות חדשות שיגרמו רק בגלל התקנת המערכת,
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
תיאורטית זה יחסוך לך כחמשת אלפים ש"ח בשנה, כלומר החזר ההשקעה תוך שנה וחצי.
באזורי המחייה שלך אני לא רואה צורך בטווח נסיעה מוגדל ורק אח"כ תתחיל לחסוך. בעיני זה לא מצדיק את החסרונות, והעיקרי שבהם הוא איבוד חצי מתא המטען הקטן ממילא...
בתנאים האלו, אני לא הייתי מבצע את ההסבה
(ואני כותב מנסיון אישי, אחרי שהסבתי את הג׳יפ שלי, אבל זה לא רכב יומיומי והוא שתיין רציני...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elad_s
אז ככה, אני במקצועי מורה דרך ועובד כיום כמנהל תחום טיולים, כחלק מהתפקיד אני מבצע נסיעות רבות בשטח רך בינוני, מרכז ההדרכה שלנו נמצא בעמק השלום ברמות מנשה למי שמכיר, וכחלק מהעבודה אני נוסע שם בכל המרחב הביוספרי מגידו בדרכים שחלקם קלות יותר וחלקם קשות יותר, בכל מקרה הייתי חייב רכב שטח עמיד לכן רכשתי אותו.
כמו כן השאיפה שלי היא גם כמובן לנסוע איתו בדרכים קצת יותר רציניות בסופי שבוע.
אני נוסע בשנה כ17-20 אלף ק"מ, לכן אני שואל את זה.
לפי דבריך זה החישוב שאתה אמור לעשות ,
אתה נוסע בין 17-20 אלף ק"מ , ז"א הממוצע 18500 בערך ,
חלק את ה 18500 לצריכה של הגימני זה 1850 ליטר בערך ,
1850 *6 ₪ לליטר דלק (ממוצע שנתי) = 11100 ₪ בשנה ,
1850 * 3 ₪ לליטר גז (ממוצע שנתי) = 5550 ₪ בשנה
משמעות הדבר , אתה צריך שנתיים נסיעה בכדי להחזיר את עלות ההשקעה , לא כולל טיפולים ותקלות למיניהם במידה ויהיו ,
תוסיף לכך את המקום שאתה מקריב למען המיכל ,
זה כמובן בכללי ,
השאלה שנשאלת כאן " האם אתה מתכנן להחזיק את האוטו בשנתיים - שלוש הקרובות ?
מכאן , תעשה את החישובים והשיקולים שלך ,
מקווה שהצלחתי לעזור ,
בהצלחה ,
ראיד .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elad_s
אהלן, אני לא מצאתי אף שירשור שמדבר על זה, אז אם כן היה מתנצל מראש.
רכשתי לאחרונה סוזוקי ג'ימני אוטומטי שנת 2017, שוחחת עם מספר מקומות שעושה הסבה לגז והעלות היא כ5500 ש"ח.
דיברתי גם עם זוקי לנד והוא אמר שלא מומלץ בכלל לעשות, רק אם אני עושה 40 אלף ק"מ בשנה.
האם למישהו יש ניסיון עם ג'ימני שעשתה הסבה לגז, מה החסרונות מלבד שזה מבטל את הבגז'.
אשמח להמלצות ודעות!
תודה
https://www.carsforum.co.il/vb/image.../icon_idea.gif
איפה הציעו לך 5500? עם משמנת?
אני מתלבט אם להסב את הסובארו b4 2500 אטמוספרי