מי מהחברים מוכר אנרגיה סולרית לחברת חשמל? אני צריך המלצה על חברה להקמה של תחנת כוח כזו על גג בניין.
המלצות מנסיון בבקשה...
תודה.
אסף.
Printable View
מי מהחברים מוכר אנרגיה סולרית לחברת חשמל? אני צריך המלצה על חברה להקמה של תחנת כוח כזו על גג בניין.
המלצות מנסיון בבקשה...
תודה.
אסף.
מה גודל הפרויקט? שטח הבניין? יש לי חברה מאוד מומלצת, רק צריך לראות סדרי גודל...
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
קרוב משפחה שלי בנה 2 מערכות על גג המפעל לפני כ10 שנים כשהתעריפים היו מאוד אטרקטיביים - ל״תמיד״. פאנלים של ״שוט״ תוצרת גרמניה. העלות הייתה מאוד גבוהה (סביב 2 מיליון) אבל בנק הפועלים בזמנו נתן הלוואה אטרקטיבית לעניין ואחרי כ7 שנים לערך ההשקעה הראשונית הוחזרה.
החברה הייתה גרין טופס מבית חירות
שווה בתור התחלה לבדוק את זמן החזר ההשקעה, אמנם מחירי הפאנלים צנחו, אבל גם התעריפים נחתכו.
ויש עוד לא מעט הוצאות לאורך השנים, ממירים לא זולים ונצילות של פאנלים יורדת, צריך לנקות מאבק וכו׳
לאורך הדרך הוחלפו הממירים באחת המערכות לסולאר אדג׳ והוספה מערכת לאופטימיזציה של הזויות מול השמש ע״פ שעות היום.
בקיצר - לסמלץ עלויות מול הכנסות ולראות התקנות של לקוחות מרוצים .ספציפית במקרה של גג המפעל - המתקינים גרמו לנזילות בחורף עקב איטום לקוי והמים גרמו לנזקים בחלל המפעל..
אני התקנתי מערכת של 8 קילוואט על הגג, חברה בשם סאן סיטי, חפש בגוגל. עשו עבודה יפה ומקצועית, פאנלים בוש וממיר SMA, עשר שנים אחריות. עובדת בדיוק חמש שנים, אפס תקלות או תחזוקה למעט שטיפה בצינור ומגב פעמיים-שלוש בשנה כשיש לי חשק. 80% החזר השקעה עד כה.
אני מסתכל על יצרני הפאנלים הסולאריים והמחירים נשחטים כל שנה, אין בכלל מה להשוות ללפני חמש שנים. עד כמה זה מתגלגל לצרכן הסופי ?
המערכות זולות יותר ויותר, אבל גם התעריף שחברת חשמל קונה.
אני מקבל 1.30 ש"ח לקוט"ש (מובטח ל20 שנה צמוד למדד), היום זה מחיר זהה למה שחברת חשמל מוכרת עבור צרכנים פרטיים (בערך 0.5) ואפילו פחות לספקים מסחריים.
התשואה באחוזים דומה, וטובה, 10% פלוס מינוס, אבל בכסף זה הרבה פחות כי אתה מוגבל בגודל המערכת כיצרן פרטי.
את המחירים בדקתי באופן כללי - על גג של 100 מטר ההשקעה של 50 - 60 אלף חוזרת תוך 4-5 שנים.
כל החברות דומות במחיר, אבל בהחלט יש שאלה מי החברה וכמה מרוצים ממנה.
אסף.
אני בהחלט ממליץ על החברה שהתקינה אצלי, כאמור.
אני גם ממליץ על העניין באופן כללי - בטח יותר הגיוני מאשר כל אלו שמוסיפים יחידות דיור לבית הפרטי שלהם. חברת חשמל היא דייר שקט בלי דרישות ובלי תלונות, שכירות צמודה למדד מובטחת ל20 שנה. חבל שההשקעה מוגבלת.
לגבי החזר אסף - לדעתי יותר כמו 6-7 שנים. תבדוק היטב. 100 מטר זה כבר מעבר לביתית שמקבלים עליה החזר בחשבון חשמל, זה אומר שאתה צריך להוציא חשבונית ולשלם מס.
היום נפתחו התנאים ויותר לא צריך להוציא חשבונית וגם לא נדרש אישורי בניה או ארנונה או היטלים.
החוזה של חברת חשמל הוא ל25 שנה.
כלומר התנאים שמוכרים למי שבנה מתקן ב2008 שונים והשינוי הוא רק לטובה.
כמובן שהתפוקה היא הערכה בלבד - מבוססת על המיקום והגובה היחסי.
אסף.
- - - Updated - - -
אגב נמרוד... כיוון שאין יותר מגבלה אמיתית על השטח, אם יש לך שטח פנוי זה הזמן להוסיף עוד תפוקה.
אסף.
אתה מדבר על מה שנקרא מונה נטו. בעבר זה היה מוגבל למערכת של 4 קילוואט, אתה אומר שפתחו את זה למתקנים גדולים יותר (100 מ"ר גג זה 8-10 קילוואט, דומה למערכת שלי). אני כן מוציא חשבונית, מצד שני חברת חשמל קונה ממני במחיר גבוה פי 2.5 בערך. מצד שלישי שילמתי 100K על מערכת שכנראה עולה 60K היום.
רגע, רגע.... מאיפה יש לך 100 מטר גג בדיזינגובה פינת ארלוזורובה?!
כל החוכמה היא להשכיר את הגג שלך ואת מה שמתחתיו, ולגור מתחת לגג של מישהו אחר.... אבל זה כבר לדיון אחר.
אסף.
נמרוד, אסף,
מה קורה שיש שרפה בבית?
עד כמה שאני יודע הקולטים האלו הופכים להיות "פיגוע" כימי.
אבא שלי עשה כזו מערכת על הגג של המחסן שלו. לדעתי שטות מוחלטת. עלה לו 250 אלף שח. החזר חודשי +-4000 שח. עד שהוא יחזיר את ההשקעה הוא יצטרך לקנות מערכת חדשה.
כבר יש תקלות ויותר גרוע, חברת חשמל עושה קונצים. החזירו לו חשבונית כי הספרה 2 הייתה קצת מעוקמת. אבל מה, אם אחרי 4 חודשים לא הגשת דרישה לתשלום...אבוד לך. אז הם העבירו את המכתב דרך אילת משום מה והוא היה צריך לרדוף אחריהם.
אני לא אומר שזה מייצג, אני כן אומר שתבדקו טוב לפני שמשקיעים כי אולי זה לא ביטקויין בסכנות אבל זה גם לא השקעה סולידית בטוחה.
מיכה
אתה מדבר על השקעה של 250000 והחזר שנתי של 48000 כמעט בלי עבודה.
אם זה נראה לך חשבון גרוע אתה חייב לקחת דחוף שעורי העשרה בחשבון של כיתה ו או לספר היכן אתה מרוויח עוד 20 אחוז יציבים?!
אגב, החזר ההשקעה יקח 5.2 שנים לפי המספרים שלך.
אני ממליץ לך לעשות עוד כזה ולצאת לפנסיה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אישית:
1. אצלי מותקנת מערכת של כ10K, בפעל נותנת פחות (יש הצללות...) - בכל חשבון חשמל, חברת החשמל מחזירה לי כ 1000 ש"ח יותר מששילמתי (בממוצע).
2. היום הפטנט השתנה לשיטת מונה נטו - נכון לכל מערכת ביתית, גם גדולה משלי (למיטב ידיעתי עד 50K)
3 שטח הגג פחות רלוונטית - יש שיטות שונות להנחת הפאנלים ולמקסם את השטח. גג שטוח יעיל יותר.
מקצועית:
אני מייעץ למספר חברות בתחום, מכין תוכניות בטיחות וכיבוי אש ומאשר אתרים.
לאחרונה החליט מי שהחליט לפגוע לי בפרנסה ולהקל על תהליך האשורים ולא לדרוש ט/4 למערכות ביתיות...
ממליץ על 2 חברות - שחר אנרגיה וסול תשתיות. שתיהן חברות ותיקות בתחום, מקצועיות, מנוהלות ע"י אנשים ישרים ואמינים.
חברת סולאייר היתה בעבר בעניין, אבל כיום מתמקדת בניזזום פרוייקטים ובניהולם (כולל שכירת גגות).
מספרי טלפון ואנשי קשר - בפרטי.
תודה לכולם.
אסף.
זהו שזה כן עם עבודה. לרוץ אחרי חברת חשמל. לוודא שהכול עובד כמו שצריך. לתחזק את המערכת או לשלם למישהו שיעשה את זה עבורך.
עוד לא הגענו לבלאי ותחזוקה שוטפת.
שלא לדבר על זה ש250 אלף הלוואה זה רק הקרן, מה עם ריבית? אתה מחזיר הרבה יותר.
לא יודע, לדעתי זה קצת מסוכן. אם זה היה כל כך רווחי אז כל אחד בארץ היה עושה את זה.
לרוץ אחרי חברת חשמל?! דואר???? אני מקבל ומוציא את החשבונית לחברת חשמל כבר שלוש שנים אונליין... אפילו לא בול... וגם אם אבא שלך עוד לא התחבר לרשת האינטרנט, להוציא חשבונית פעם בחודשיים זה עבודה? לשטוף את הפאנלים פעם בחודש אם אתה מגזים, פעם בשבוע אם אתה פנאט... זה עבודה?
ואגב, אנשים מקימים מערכות סולאריות, כמה שרק אפשר. אי אפשר להקים כמה שאתה רוצה, יש מכסות (מסיבות טכניות שאפשר להיכנס אליהן אם רוצים), וכל המכסות שחברת חשמל הוציאה עד היום נסגרו ומהר.
שתהיה בריא. אתה באמת קרוע. ויתכן שזה תורשתי :rolleyes:
מה הכוונה אונליין? מה הפרוצדורה שלך?
ותפסיק עם הירידות, זה מתחיל לעצבן.