תגובה: רכישת תיק גג עמיד למים
היה לי את התיק הראשון ברשימה(נירכש בארץ), "עמיד" במים.... כנראה שעד כמות גשם מסויימת כי באחד מהטיולים כל הציוד נרטב בגשם לא רציני.
התיק היה עשוי בד, שאחרי קיץ כבר לא ניראה משהו, אחרי שנתיים כבר ניקרע מעצמו והתפרים ניפתחו.
ממליץ לחשב את הנפח שתירצה אבל קח תיק עם נפח יותר גדול מהחישוב, יהיה לך יותר קל ליסגור אותו לא בלחץ של הציוד.
רכשתי עכשיו(גם בארץ) תיק של efod , משמעותית יותר טוב בהרבה עשוי מחומר איכותי.
תעבור על השרשור הזה - יש בו הרבה מידע שימושי
לי יש את זה והיתה לי נסיעה אחת בגשם חזק כמה שעות טובות הכל נשאר יבש.
Keeper 07203-1 Waterproof Roof Top Cargo Bag (15 Cubic Feet) https://www.amazon.com/dp/B00D9C2CDO..._zA3YAbC43C8QC
כל תיק שיהיה מבוסס רוכסנים, לא יכול להיות עמיד למים.
עמיד למים על הגג, רק תיק שדומה לצ'ימידן שאת הפתח שלו מגלגלים.
או שתופרים פרוייקטים משני חלקים (כמו בשרשור שנתנו פה), אבל גם זה, בערבון מוגבל, שזה מלא ומסודר.
בנוסף, התפירה צריכה להיות אטומה, וזה תהליך יקר (משמש בבגדים).
נדב, אם כבר יש לך תיק פשוט, הדרך הכי טובה ופשוטה, זה לשים אותו על הגג עם הרוכסן כלפי מטה (ואחורה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עמיד למים על הגג
ספר את זה לאופנוענים...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
https://m.roofbag.com
יש כמה כאלה בארץ
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
או שתופרים פרוייקטים משני חלקים (כמו בשרשור שנתנו פה), אבל גם זה, בערבון מוגבל, שזה מלא ומסודר.
נדב, אם כבר יש לך תיק פשוט, הדרך הכי טובה ופשוטה, זה לשים אותו על הגג עם הרוכסן כלפי מטה (ואחורה).
לדעתי התיק של efod הוא לא מהפשוטים, יש לי משהו כזה אבל בצבע שחור:
http://www.rikushet.co.il/rikushet/915/5094/?s=0
לרוכסנים יש כפלים שמכסים אותם לאחר הסגירה.
You pay peanuts you get monkeys
אם המידה שאתה זקוק לה נמצאת בקטלוג של חברה איכותית תקנה
אם אתה חושב על מידה אקזןטית תתפור לפי מידה מברזנט אטום עם רוכסנים מכוסים וייצא לך אותו מחיר
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
אחרי הרבה שנים עם תיק גג שמשונית תפור ושני תיקים מאיביי השקעתי בתיק Jackalberry/גדג'יפ. מידה לפי בקשתי. אלף שקלים וקצת. מעולה. האם שווה כמו שלושה תיקי איביי? כל אחד והחשבון שלו. קובץ מצורף 119180
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אחרי הרבה שנים עם תיק גג שמשונית תפור ושני תיקים מאיביי השקעתי בתיק Jackalberry/גדג'יפ. מידה לפי בקשתי. אלף שקלים וקצת. מעולה. האם שווה כמו שלושה תיקי איביי? כל אחד והחשבון שלו.
קובץ מצורף 119180
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
יפה.
אם אתה רוצה שהתיק ישאר על הגג ממליץ בנוסף לקשור עם רצועת ראצ׳ט קטנה לאיבטוח נוסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
.
השאלה כמה עמידות אתה מחפש.
תיקים עם חיפוי רחב לרוכסן מאפשרים אטימה טובה מאד לגשם.
בסוף, בתיק גג, הגשם מגיע מלמעלה ומקדימה, וחיפוי רחב על הרוכסן מנתב את המים מטה מתחת לקו הרוכסן, ואין כמעט אם בכלל כניסה של מים בנסיעה או עמידה מהרוכסן.
מה שיותר משמעותי לאורך זמן אלו התפרים, דרכם נכנסים מים אם הם לא באיכות מתאימה.
יש לי צ'ימיגג, ואיכות המוצר מרשימה מאד בתשומת לב לפרטים הקטנים של חיפוי על רוכסנים, סקוץ' בנקודות מפתח שמצמיד את החיפוי לגוף התיק כך שהוא לא עולה במהלך הנסיעה, ובד עבה מאד ביחס למתחרים הזולים.
לי יש שך חברת צ'ימיגג.
היחידים שבדקתי והתפרים מולחמים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
השאלה כמה עמידות אתה מחפש.
תיקים עם חיפוי רחב לרוכסן מאפשרים אטימה טובה מאד לגשם.
בסוף, בתיק גג, הגשם מגיע מלמעלה ומקדימה, וחיפוי רחב על הרוכסן מנתב את המים מטה מתחת לקו הרוכסן, ואין כמעט אם בכלל כניסה של מים בנסיעה או עמידה מהרוכסן.
מה שיותר משמעותי לאורך זמן אלו התפרים, דרכם נכנסים מים אם הם לא באיכות מתאימה.
יש לי צ'ימיגג, ואיכות המוצר מרשימה מאד בתשומת לב לפרטים הקטנים של חיפוי על רוכסנים, סקוץ' בנקודות מפתח שמצמיד את החיפוי לגוף התיק כך שהוא לא עולה במהלך הנסיעה, ובד עבה מאד ביחס למתחרים הזולים.
דורון,
לפחות מבחינתי, התשובה ברורה - כמו, דומה, כמעט, בערך, אולי...... זו לא אופציה. פעם אחת שאני אגיע ללינה והשק שינה או הבגדים יהיו רטובים, לא שווה.
רוכסן לא יכול לעמוד ב 120 קמ"ש וגשם. אז לפעמים, עם הרבה תשומת לב, והרבה השקעה, זה אולי יעבוד.
אבל הפעם האחת..... לא שווה.
כמו שכתבתי, או גיזרת צ'ימידן, או משהו כמו שלך בסגנון "קופסה ומכסה" מ PVC שהתפרים מולחמים. הבעיה של הפתרון שלך היא בהתעסקות של הסגירה \ קשירה \ פתיחה ...... ושאתה חייב שזה יהיה מלא.
בימים של הויטארה, שהייתי צריך את הגג, אני בחרתי בארגזי פלסטיק, זה אטום וזה קל לתפעול.
הצימיגג סגור לגמרי בחזית, והרוכסן עם החיפוי רק בצדדים ומאחור, אז החתך שמופנה לגשם בנסיעה מופחת משמעותית.
מנסיון עבר של נסיעה בגשם עם כיסוי ברזנט סגור מלמעלה ובצדדים מעל ציוד בצימידנים, הדברים נותרו יבשים.
תודה רבה חברים, תרמתם לי מאוד בהסברים ובתשובות שלכם.
Sent from my LG-H870 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אם אתה רוצה שהתיק ישאר על הגג ממליץ בנוסף לקשור עם רצועת ראצ׳ט קטנה לאיבטוח נוסף.
קובץ מצורף 119188
מצטער לשבור מילה של חבר פורום. אבל.
ביומיום אני רוכב לעבודה עם אופנוע.
הריצ'רץ' של החלפ"ס שלי הוא ריצ'רץ' רגיל, ועליו חיפוי הנתפס עם סקוץ'.
גם בנסיעות ארוכות, במהירויות של הרבה יותר מ120 קמש לא נכנסים מים.
הבעיה כאמור, היא לא הריצ'רץ' אלא התפרים.
ואגב,
אין דין תפרים מודבקים כדין תפרים מולחמים.
במודבקים מתחילה הפרדות אחרי שנתיים שלוש.
ומולחמים יצא לי לראות רק בpvc או שמשוניות פלסטיות כאלו ואחרות.
שאלת תם - איך מעמיסים ופורקים את התיקים הענקיים הללו ? זה נראה לי משימה לא קלה, במיוחד למי שנגמר לו המנוי בבריכה והגב לא מאפשר לו להעמיס משקל מעל 30 ק"ג בהנפה אחת.
לא יותר פשוט לטפל בשלושה תיקים או ארבעה תיקים ? (אפשר לכסות הכל בשמשונית)
אני אישית מעדיף את הגישה המודולרית - תיק לכל משימה (בגדים להורים, בגדים לילדים, שמיכות, כריות).
אני שונא לבזבז זמן, במיוחד שמדובר בחיפוש בגד ספציפי (או פריט אחר) בתיק אחד שמשמש את כל המשפחה.
לא מורידים בבת אחת. זה במקום השמשונית. ומקל על הקשירה. בעיקר למי שלא בדיוק יודע איך לקשור ציוד (למשל, כל אלו שנוסעים עם מצנח בדמות מזרונים).