חוזר: נסיעה בהנעה קידמית ,בעיה
סיפור קצר ואחריו מס' שאלות:
בראשית.. הבחנתי ברעשים בהילוך רביעי (מין רעש שבא מכיוון גיר/טרנספר/דרייב שאפט) הרגשה שמשהו לא מסתובב כמו שצריך.
תפס אותי בעיקר בעליות לאחר הורדת הילוך לרביעי ע"מ לקבל עוד קצת כוח, היה בילתי אפשרי לנסוע ברביעי.
לאחר בדיקה גיליתי שהרעש מתרחש בכל ההילוכים (למעט ראשון)כאשר המנוע במאמץ = כאשר אני משלב הילוך "מוקדם מידי" (במהירות נמוכה להילוך) מתקבל הרעש ומסתדר מיד עם העליה במהירות (בהילוך רביעי לוקח קצת יותר זמן להסתדר).
נכנסתי מתחת לאוטו והרגשתי חופש בדרייב שאפט אחורי פירקתי אותו ע"מ להחליף צלבים וקיויתי שפה נמצאת הבעיה.
נסעתי 4X4 ללא דרייב שאפט אחורי וגיליתי שהתופעה ממשיכה באותם מאפיינים.
ובנוסף.. (לא מפסיק להפתיע) האוטו נכנס לוויברציות בין 30 - 40 קמ"ש בלבד = כל האוטו רועד כמו קופסת ויברטורים (אולי סופסוף חברה שלי תהנה מהנסיעה) כולל וויברציות בדבשת הגז. לא הופיע בהנעה 2X4 רגילה.
1. רעיונות נוספים לרעשים במאמץ? הכיוון שלי הוא צלב בדרייב שאפט האמצעי (הוא המכנה המשותף בהנעה קידמית/אחורית בלבד, אם הבנתי נכון איך החיה הזאת פועלת)
2. רעיון לויברציות?
תודה רבה לכל העוסקים במלאכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי maoz59
ובנוסף.. (לא מפסיק להפתיע) האוטו נכנס לוויברציות בין 30 - 40 קמ"ש בלבד = כל האוטו רועד כמו קופסת ויברטורים (אולי סופסוף חברה שלי תהנה מהנסיעה) כולל וויברציות בדבשת הגז. לא הופיע בהנעה 2X4 רגילה.
2. רעיון לויברציות?
תודה רבה לכל העוסקים במלאכה.
אצלי זה נבע מחופש בדרייב שאפט הקידמי (לא מהצלבים אלא בספלינים של הדרייבשאפט)
אם תנסה "לסחוט" את הדרייבשאפט איפה שהספילנים אתה תרגיש חופש
את הצלבים בדרייבשאפט הקידמי בדקת (זה גורם לשחיקת הספילנים)
++שלחתי לך ה"פ