תגובה: שאלה בנושא קצר חשמלי
קשה לנחש דבר כזה בלי בדיקה אבל יש כמה הארות.
1. כבר היו פה כמה שרשורים עם ביקורות נוקבות אודות מקצועיות האבחנה של המוסך הנ״ל.
2. האם המטען עדיין מתפקד ברכבים אחרים?
3. אם הרכב באחריות יתכן והמוסך מנסה להתחמק מאחריות.
4. מה סטטוס המנורה כיום, דולקת קבוע או לפעמים?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מחשב ומכלול ABS כבר הוחלף.
המטען עובד.
אבל חשוב לי לדעת מה הסיכוי שזה נגרם מהמטען.
בלי להכיר את פרטי הארוע, נשמע לי קלוש.
הפיוז של המצת אמור להשרף במידה ויש עומס יותר/קצר, זה לא אמור להגיע לנזקים כאלו.
מה זה הקישקוש הזה "זרם חוזר"???
אני מוכן לשלם הרבה כסף כדי לראות "מכונה" כזו שמייצרת אנרגיה (זרם חוזר) מכלום.
אני מוכן לארגן מיליון דולר על מכונה כזו...
חשמל זורם מפוטנציאל גבוה לפוטנציאל נמוך!
אין מצב שצרכן יכול לייצר פוטנציאל יותר גבוה מאשר המקור שמזין אותו.
אבל הכי מוזר בסיפור, אתה אומר שהפיוז נשרף שעה לפני הבעיות ב ABS.
אז מתי בדיוק "חזר" הזרם? אחרי שהפיוז נשרף ( אז איך חזר?), או לפני שנשרף וה ABS התקלקל שעה אח"כ???
אז מה כן? יש מצב שצרכן שמחובר למקור, יחזיר על הקו "רעשים" ואלו יפריעו לצרכנים אחרים שמחוברים לאותו המקור.
ככל שהמערכות יותר מתקדמות, הן יותר רגישות, אבל ניתן לצפות שיהיו מוגנות.
אם הרכב באחריות ויש שאלה של תשלום, הייתי מתעקש על בדיקה של המטען, ושיסבירו מה המטען עושה רע ושגרם לתקלה.
נכון. הפיוז נשרף. השאלה אם יכול להיות שאיזה ספייק חשמלי בכל זאת חדר למערכת החשמל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
menta
נכון. הפיוז נשרף. השאלה אם יכול להיות שאיזה ספייק חשמלי בכל זאת חדר למערכת החשמל.
עזוב, מחרטטים אותך.
הסכום פה גבוה מדי בכדי להרכין את הראש.
תן את כל פרטי הרקע בכיוון האחריות של האוטו, היכן החלקים שהוחלפו, איזה בדיקה בוצעה לאבחן את התקלה.
נושא ABS שמנורתו נדלקת לעיתים נפוץ במחשבי ABS והסיבה לכך לרוב היא הלחמות מתח כניסה רופפות...
המטרה שלך להתנקות מהמחויבות הלא נעימה לנזק שמאשימים אותך שלא בצדק באחריות כלפיו
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הדיאגנוזה הזאת היא או חוסר ידע משווע או גובלת בפלילים.
המטען של רחפנים מסויימים צורך זרם גבוה ועשוי לשרוף את הנתיך של השקע מצית.
יש רכבים בהם התחכמו ועקפו עם "מסמר" את הנתיך בתוך בית הפיוז המקורי והגדילו את הנתיך בבית הנתיך ובמקביל חברו מערכות נוספות כמו קשר, סטראו, אזעקה וכו.
קרוב לוודאי שמדובר בשריפת נתיך או התחממות של מוליכים עם חיבור רופף.
סכוי קלוש שזה גרם לתקלה במערכת ABS אלא אם כן נותק המצבר והייתה תקלה בווסת של האלטרנטור. אז היו נשרפים לך מערכות נוספות.
מציע "שתדבר" עם השודד ותסביר לו בעדינות הנדרשת בפני מה הוא עומד.
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 119220
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עזוב, מחרטטים אותך.
הסכום פה גבוה מדי בכדי להרכין את הראש.
תן את כל פרטי הרקע בכיוון האחריות של האוטו, היכן החלקים שהוחלפו, איזה בדיקה בוצעה לאבחן את התקלה.
נושא ABS שמנורתו נדלקת לעיתים נפוץ במחשבי ABS והסיבה לכך לרוב היא הלחמות מתח כניסה רופפות...
המטרה שלך להתנקות מהמחויבות הלא נעימה לנזק שמאשימים אותך שלא בצדק באחריות כלפיו
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה לא רכב שלי. הוא משנת 2012 לא נראה לי שיש אחריות.
שרשור מעניין. בלי קשר לעניין הטכני, לבי עם פותח השרשור. אי נעימות גדולה.
ראשית, יש את העניין הסטטיסטי: רכב נוסע טוב שש שנים. מגיע חבר, מכניס לשקע המצית צרכן זרם לא קטן, שאף פעם לא היה ברכב הזה, לאחר זמן מה הנתיף נשרף, ולאחר עוד זמן לא ידוע, אבל לא ארוך, נדלקת נורת תקלה. צירוף מקרים חריג? תיאורטית, יתכן, אבל זה משהו שאי אפשר לפסול בהינף מקלדת.
מבחינת מתח חוזר, גם זה לא משהו שהייתי פוסל כלאחר יד. זיו טוען שאין צרכן שיכול להחזיר מתח גבוה ממה שהוא קיבל. זה נכון במצב היציב, אבל במצבי מעבר זה לא המצב. תן לסליל 12 וולט, וכשתנתק אותו ממקור המתח תקבל מתח של כמה מאות וולט. ככה עובדת ההצתה ברכבי הבנזין שלכם. יש שם עוד שנאי שמעלה את מאות הוולטים הנ"ל לעשרות אלפי וולטים, אני יודע, לא לקפוץ.
(באנקדוטה מתחכמת אני יכול גם לספר שמדחס האוויר בטנדר שלי עובד על 24 וולט, למרות שהאלטרנטור מספק 12 וולט, אבל זו התחכמות, וזה לא קשור לשנאי המדובר) .
ומה אם לשנאי המדובר יש ערך השראי גבוה במיוחד?
מעשית, כשיש לי ספקות באשר לגורם נזק במחשבי רכב, אני שולח אותם לבדיקה בקומפיוקאר. מעבדת רכב מקצועית במיוחד. אולי שווה לעשות את זה במקרה הזה.
מחשב ה abs הוא חלק אינטגרלי מהמשאבה.
מה שבוזי כתב, אבל אני לא מכיר רכבים שבהם החלק האלקטרוני והמכני מתומחרים בנפרד, או מותרים להפרדה לפי הנחיות היצרן. כנראה שבJeep זה שונה.
ואם הם באמת נמכרים בנפרד, אז למה להחליף את החלק המכני במקרה הזה?
נשמע הגיוני.
אפרופו מתח חוזר משקע המצית, יש אצלי מטען לטלפון, שמתחבר לשקע מצית, שגרם למערכת החשמל בסנטה פה לא לכבות עד הסוף בסגירת סוויץ' וזה גרם לחוסר יכולת לנעול דלתות בנעילת הרכב. במקרה הנ"ל לא נגרם נזק פיזי. המאבחן עבד כמה שעות על הרכב עד שעלה על המטען הסורר. הוציא אותו מהשקע והכול חזר לעבוד תקין.
יש מצב לחזור למוסך בטענה שבעצעה החלפה מיותרת שלצהמשאבה ושהוא מקבל כסף חזרה?