-
שירות בעייתי לטויוטה באחריות , או שאני חי בסרט ?
על דעתי בנושא אמינות טויוטה בשנים האחרונות עוד ארחיב בהזדמנות ...
הפעם מדובר במנגנון פתיחת דלת נהג שלעיתים תכופות יותר ויתר מסרב לעבוד, רק שזה קורה בעיקר בבוקר לפני נסיעה ראשונה ולא כשהרכב מגיע לבדיקה במוסך.
אם הוא לא היה באחריות, הייתי מפרק בעצמי את המנגנון ומחליף בו מנוע חשמלי פשוט בעלות של 10 ₪ וחצי שעת עבודה, אבל הוא כן באחריות. מחיר החלק בחברה עולה על 1000 ₪ והם לא מוכנים לאשר הזמנה שלו לפני שהתקלה מופיעה דווקא כשהרכב נמצא במוסך.
כמובן ששם זה לא קרה וגם לא יקרה עד שהמצב לא יחמיר, אלא אם ישאירו את הרכב במוסך מספר ימים ובינתיים זה נהיה מטרד.
מה הדרך הנכונה להתנהל מולם ? את הסוכנות המקומית בה הרכב מטופל מיציתי, השארתי פנייה אצל היבואן, לזמן ההתעסקות מול השירות יש מחיר.
איזה אינטרס יש לי להחליף מנגנון ברכב די חדש, שלא התקנתי בו שום תוספת חיצונית כמו הרמת חלונות/ קודן/ חיישני רוורס וכו׳ גם במחיר נוחות או מחיר ביטוח ע״מ שלא יפתחו דלתות ופאנלים ולא יתחברו למערכת החשמל ?
-
תגובה: שירות בעייתי לטויוטה באחריות , או שאני חי בסרט ?
בעולם הדיגיטאלי....
תעשה סרטון קצר שכולל מספר אירועים של תקלה.
תעלה ליוטיוב, ותשלח לינק לנציג/מוסך.
אפשר לדלג על יוטיוב ולבוא עם הסרטון למוסך.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
החשמלאי בסוכנות המקומית מבין בדיוק מה הבעיה על סמך התיאור שלי, לא צריך הוכחה מצולמת, הם ניסו לקבל אישור לתיקון מהיבואן כדי שלא אצטרך להגיע פעמיים נוספות לפחות (בהנחה שאם הרכב ישהה שם מספיק זמן הם יוכלו להיווכח בעצמם), עד כה ללא הצלחה. אני די בטוח שאחרי שאטפס מספיק גבוה אקבל מה שאני רוצה, אבל לשם מה הצורך בטרטור הזה ?
זאת חברה שמתיימרת לספק שירות איכותי, אחרי כל טיפול אני מקבל שלושה טלפונים לסקר שביעות רצון, אבל בעניינים החשובים הם מזייפים חזק.
-
תשאיר לו את האוטו במוסך לסופש, או שתחכה שהתקלה תחמיר עד מצב שזה קורה רוב הזמן.
זה לא שהרכב לא נוסע... אז תפתח עם המפתח.
או שזה keyless?
-
אחרי שביליתי שוב ושוב בחדר ההמתנה של א.ד.י מערכות ושרפתי במונחי הפסד שעות עבודה פי 5 ממה ששווה המערכת מולטימדיה שלהם, החלטתי שאני לא שורף יותר זמן לא סביר על המתנה למימוש אחריות במוסכים. להשאיר את האוטו במוסך לסופ״ש - זה להגיע בשתי מכוניות עם האשה, לשלוח אותה ברכב שלי לעבודה, לספוג ממנה טענות על למה קניתי לעצמי רכב ידני כל יום שהרכב שלה נח במוסך, להישאר בלי רכב בעצמי, לבוא לאסוף את הרכב מהמוסך ואז להגיע שוב ע״מ לתקן אותו, באותו נוהל.
לא מתאים. או שהם יסכימו להחליף מנגנון בביקור אחד, או שידחפו את האחריות שלהם. והם יסכימו בסופו של דבר, כי בשביל לשלוח מיילים לכל שרשרת הפיקוד בטויוטה, אני לא צריך לזוז מהספה :)
-
-
שוב מעללי המתקינים המקומיים?
-
ברלי, זה לא נושא השרשור.
העניין הוא כזה: האוטו של האישה חדש ובאחריות.
לאוטו יש תקלה. קורה. אומרים לבנאדם במוסך, תשאיר את האוטו, נטפל.
האישה עושה בלגן.
זהו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
האישה עושה בלגן.
זהו.
לשלוח אישה למוסך.
שתי ציפורים.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שוב מעללי המתקינים המקומיים?
לא, אין על הרכב שום התקנה מקומית, הכל מקורי. הוא החליף לפני שנתיים רניקס 2006, גם שם הלכו המנגנונים של נעילת הדלתות אבל אחרי 8 שנים לא שנתיים, פירקתי אותם והחלפתי מנועים made in china שהיו בתוכם - סביר להניח שגם עכשיו אותה בעיה. יוטיוב מלא בזה.
הרכב כבר היה במוסך והתלוננתי על התקלה הזו, כמו גם על הרעשים שיש מדי פעם מהבולם השמאלי שהחליפו לפני חודשיים באחריות ... הם בודקים ורושמים שלא נמצאה בעיה והכל תקין.
החותן שלי החליף 30 שנה גולף בגולף, לפני שלוש שנים אמרתי לו שהגיר בגולף החדשות בעייתי ושיקנה רכב אחר, קנה טויוטה. אוריס גיר רציף חדשה. לפני כשנה נהגתי ברכב ושמעתי יללה שמתחילה ב 40 קמ״ש בערך, אמרתי לו להתלונן במוסך, הוא בן 85 ולא מבין מה אני שומע. לפני חודש שוב נהגתי ברכב והיללה חיה ובועטת - אומר שהרכב היה בטיפול ולא אמרו לו כלום. נכנס שוב למוסך הרשת - הבוחן עושה סיבוב וחוזר עם תשובה שהכל תקין, רק שהפעם הוא לא קיבל את התשובה ושלח אותו לעשות סיבוב יותר ארוך ביותר מ 20 קמ״ש ... המסקנה הייתה שהלך הגיר , ברכב עם 45,000 ק״מ שמטופל בחברה. אמינות my ass.
-
א. מניעת שירות היא מדיניות.
ב. התשת לקוחות כך שלא ידרשו את המגיע להם גם זו מדיניות.
ג. מגיע לכם.
ד. תשלח מיילים. לא יעזור לך הרי הציעו לך פתרון. זה שהפתרון הוא טרטור עבורך לא מעניין אותם. אם היית לקוח לקסוס היה בא אליך נהג עם רכב חלופי ומחזיר את הרכב אחרי תיקון. זה אומר שאם הם רוצים הם יודעים לתת שירות.
אסף.
-
גם גיר רציף במכוניות זה דרעק.
-
מכל מה שאני קורא ושומע סביבי, ומהניסיון האישי שלי, הקונצרן שאני שומע הכי פחות תלונות עליו בשנים האחרונות הוא PSA.(סיטרואן ופיג'ו)
הבעיה היא שהישראלים עדיין בגישה של "צרפתי זה חרא", וקונים מקונצרן VAG שמייצר רכבים לא אמינים, עם יבואן שנותן שנתיים אחריות.
ולעניין של פות"ש-
אני לא מופתע לשמוע שזה השירות שאתה מקבל מהיבואן הזה. תפגיז אותם באימיילים, תמצא את הרשות המתאימה שאפשר להתלונן אליה ותפרסם פוסט זועם בפייסבוק ותדאג שיופץ. רק ככה זה עובד היום.
-
לכה הסבלנות כל זמן שהאחריות לא נגמרת. בקרוב זה יתקלקל סופית בכל השעות.
חבל על העצבים.
אולי אתה יכול לעזור לזה קצת על ידי הרבה פתיחות וסגירות יזומות
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
שאלת תם... יכול להיות שהמצבר מסיים את חייו וזו המערכת הכי רגישה לעניין ?
-
א. קודם כל הנושא של הסירטון, אם תעשה אותו טוב ומפורט מי יכול להגיד לך שזה לא קורה ?
ב. בעניין המייל לשרשרת הפיקוד,
לנו היה סיפור עם כלום-מוביל ומרצדס, שגורם לי לחשוד שהסטנדרט בענף משמעותית נמוך ממה שאתה כרגע חושב,
ושתלונה באופן שאתה רגיל לבצע לחברות בתעשיה תשיג פחות ממה שמקובל.
אחרי תלונה למרצדס בגרמניה, פשוט אמרו לנו שמבחינתם היבואן המקומי הוא בעל הסמכות והם לא מתכוונים להתערב בהחלטותיו.
זה היה כל כך הזוי, וכל כך ציון 0 בשירות שהחלטנו על החלפה גורפת של כל צי הרכב בעקבות כך.
אם חשבת שקנית מותג בינ"ל, ופתאום המנדט עליו הוא רק של היבואן המקומי, אז בעצם אין לך את הגב שחשבת שיש לך, ובישראל לתת דבר כזה ליבואן זה אסון ללקוחות.
-
הם לא טוענים שזה לא קורה. הם צריכים שזה יקרה אצלם בבדיקה כדי שיוכלו לפתוח תקלה ולקבל את החלק במסגרת האחריות.
זה נוהל שקיים אצלם והוא לא תקין. מה אם הייתה לי תקלה שבאה והולכת במערכת בטיחותית ? גם אז היו מחזירים את הרכב לכביש כי לא חוו אותה בבדיקה ?
עזבו, זה באמת קשקוש מבחינתי, אומר תודה שזה לא תקלה קריטית או יקרה לתיקון. גם לא קיבלתי תשובה סופית - רק התחלתי אתם את הסאגה ואני מאמין שהם יאשרו את ההחלפה אחרי שאדבר עם נציגי שירות בכירים יותר.
העליתי את זה כי זה מציק. אתה לא מצפה לתקלות כאלו ברכב חדש, כל תקלה היא כאב ראש, אם זה בכל זאת קורה אז הציפייה היא שלא יטרטרו אותך ויטפלו במינימום זמן וברבורים. בעיקר כי הם משקיעים הרבה כסף בשירות למראית עין - חדר המתנה עם מכונות קפה/ברד קרואסונים ובורקסים חפשי, חמישה נציגי שירות, סקרי שביעות רצון, בלה בלה בלה ... הרי אם התיקון היה על חשבוני הם מיד היו מציעים להחליף את המנגנון (כך גם הציע החשמלאי של המוסך לפני שידע שמדובר ברכב באחריות).
גם הטענות שעולות כאן לעיתים בנוגע לרכב ליסינג בסגנון ״אם זה בליסינג אז קח רכב x למרות שהוא פח מבחינת אמינות״ לא מקובלות עלי - כשאתה נתקע עם רכב ליסינג וצריך לחכות לגרר באמצע שום מקום, או להגיע איתו למגרש של חברת הליסינג זה באסה, אז למה להיכנס לזה בידיעה ?
לגבי העצות הטכניות שהעליתם - הרכב הוא ״ללא מפתח״ אז המפתח המכאני לא בשלוף ולא נח לשימוש. מנסיון זה יכול לקחת המון זמן עד שהמנוע מתעייף סופית (בטויוטה הקודמת חיינו ככה שנתיים עד שטרחתי להתעמק ולתקן, אבל שם היה מפתח רגיל).
הלקח האישי שלי הוא לא מהיום. אני לא נכנס למוסכי יבואן מפונפנים, את הטיפולים ברכב שלי (קיה) אני מבצע לבד למרות שהוא באחריות. כשקניתי אותו ניסיתי את מוסך החברה הקרוב - גם שם נציגי השירות היו מאד שירותיים אבל קיבלתי טלפון אחרי 15 דקות לאסוף את הרכב וכאן חשדתי... את הפילטרים שצריך להחליף סימנתי מראש, גיליתי כצפוי שלא את כל מה שחייבו בתשלום אכן ביצעו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
מכל מה שאני קורא ושומע סביבי, ומהניסיון האישי שלי, הקונצרן שאני שומע הכי פחות תלונות עליו בשנים האחרונות הוא PSA.(סיטרואן ופיג'ו)
הבעיה היא שהישראלים עדיין בגישה של "צרפתי זה חרא", וקונים מקונצרן VAG שמייצר רכבים לא אמינים, עם יבואן שנותן שנתיים אחריות.
ולעניין של פות"ש-
אני לא מופתע לשמוע שזה השירות שאתה מקבל מהיבואן הזה. תפגיז אותם באימיילים, תמצא את הרשות המתאימה שאפשר להתלונן אליה ותפרסם פוסט זועם בפייסבוק ותדאג שיופץ. רק ככה זה עובד היום.
בדיוק כמו בשירשור הזה, גם במקרה הזה (לובינסקי) הבעיה היא בכלל לא היצרן, היא היבואן.
מי שיצר לרכבים האלו את התדמית של השרות היקר והרכב הלא אמין, זה היבואן.
איך שאני מבין, בשנים האחרונות לובינסקי מנסים להשתפר.
-
כנראה שאתה לא חי בסרט
יבואן טויוטה הוא זה שחי בסרט ( בינתיים מנקודת המבט שלו סרט מוצלח )
פעם היינו אומרים לכל שבת יש מוצאי שבת !!
לדעתי האישית כדאי להם להתעורר
אחרי 15 שנה עברתי להשתמש בטויוטה חדשה !
עבר חודש עד היום הם ( היבואן וחבורתו ) בקושי מקבלים ציון 6
למרות שלרכב אין לי טענות ( כן למנוע יש גם מערכת אוריאה .... ימים יגידו )
מערכות שלמות שעובדות כאילו לתת שרות ולמעשה הם מציקים במקרה הטוב
מעצבנים בדרך כלל
וכשיש לך צורך אמיתי בשרות ( כמו לקבל ספר רכב באנגלית )
אין עם מי לדבר
והם בעצמם לא יודעים שהרכב מסופק עם ספר באנגלית
אבל טלפונים הבטחות בקשות למלוי משוב מה לא
מי צריך את כל הבוכלטריה הזאת ??
איציק
-
הבוכלטריה הזאת היא אולי איזה תקן iso לנושא שירות, אחרת אני לא מבין למה היא צצה בשנים האחרונות בכל מני מקומות. אפילו בתחנות המשטרה נהיו נחמדים ואח״כ מתקשרים לצורך סקר שביעות רצון, אבל את העבודה האמיתית לא עושים.
אחרי קניית הרכב התקשרו מהסוכנות כדי לבקש שאם אנחנו מרוצים מהשירות שקיבלנו מנציג המכירות - ניתן להם דירוג מקסימלי במקרה שיתקשרו מהחברה החיצונית שעושה סקר מטעם היבואן. כנראה שיש להם ציון פנימי שחשוב להם אבל ללקוחות זה לא משנה כלום, כי זה שטחי ולא נוגע למקצועיות הטיפול אלא רק לנראות.