שינוי מיקום חיישן גל ארכובה
חיישן הקראנק המפורסם של הסופות/YJ/XJ ובכלל של כל Jeep עם מנוע 4.0L
זה שכולם אוהבים להצביע עליו כעל נקודת הכשל בהא הידיעה במנוע המצוין הזה.
עד היום, 19 שנים, 2 סופות, חצי-מיליון ק"מ במצטבר, מעולם לא היתה לי שום בעיה איתו.
אבל לקראת ההסבה לגיר מעניין יותר (ידני, 6 מהירויות), שמגיע מ-TJ עם חיישן קראנק שיושב במיקום שונה, יש לנו שלוש אפשרויות:
1. להישאר עם החיישן שמגיע עם הגיר. מחייב הסבה לגלגל תנופה של TJ. אולי יש לי גלגל תנופה כזה. אבל משום מה אני לא מתלהב מזה.
2. להישאר עם חיישן וגלגל תנופה מקוריים של סופה. מחייב עבודת כרסום וריתוך ארגון + הברזות בהאוזינג האלומיניום של הגיר החדש. כאן הדיוק במיקום הוא ממש קריטי. אחרת המנוע לא יעבוד טוב. אם בכלל יניע.
3. העברת חיישן הקראנק המקורי לפולי המנוע הקדמי. זו עצה שאני שומע מיותר ויותר בעלי סופות משופרות (בלי קשר לסיפור הגיר) ומאנשים שדעתם נחשבת בעיני. יש לזה הרבה יתרונות כמו מיקום קל ונוח לחיישן והפיכת כל פרוייקט הסבת הגיר למשחק ילדים (טוב נו, משחק לילדים גדולים).
בהנחה שסעיף 3 קורץ לי יותר - מישהו נתקל בקיט אפטרמרקט כזה? או בבעל מקצוע שביצע דברים כאלה?
תשובות רק ממי שמכיר את הנושא ואני לא שואל על הגיר עצמו (יש לי מספיק מידע עליו). אני מדבר על חיישן קראנק.
תגובה: שינוי מיקום חיישן גל ארכובה
מישהו כבר חשב על זה ...
http://www.advanceadapters.com/downloads/716012.pdf
אבל כנראה כבר שכח כי אני לא מוצא כזה לקנייה ...
חייב לציין שאופציה מס1 נשמעת פשוט bolt-on...אם כי אני לא מכיר את העבודה מקרוב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
התקנה חיצונית על פולי קראנק היא הנוחה ביותר.
באופן כללי אם עושים אילתורים, לכל הפחות שיהיה נגיש וניתן לשינוי בקלות. אילתורים הסבה של הבלהאוזינג, לא רק יקר גן אסור לטעות בו כי התיקון יהיה שוב מאוד יקר. למשל... איך תדע עם מיקום החיישן והמרחק שלו מהשיניים נכון?
חיצוני? גלגל שיניים חתוך בלייזר, תושבת חיישן שהיא בעצם פחית מכופפת, וזהו. לא רק זול יחסית גם קל מאוד לעשות שינוי.
אסף.
האמת שלהסב האוזינג של סיקס לקבל חיישן של סופה זה דיי פשוט ואם יש האוזינג סופה לרפרנס וגם ביצעתי זאת כמה פעמין. אולי להכין חלון לחיישן החדש על ההאוזינג של ה tj לא כ"כ מסובך כמו שזה נשמע. סה"כ אפשר לקחת נק ייחוס ביחס לברגי האאוזינג ולהכין תושבת חדשה. יש לך תמונות של ההאוזינג החדש?
בנוסף קיט מוכן תוכל למצוא כאן של חברת hesco . בזמנו אשר השתמש בכזה להסבה. לטעמי יקר בטירוף.
http://www.hesco.us/products/7902/40...d#.WuBzrhkxU0M
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בהנחה שסעיף 3 קורץ לי יותר - מישהו נתקל בקיט אפטרמרקט כזה? או בבעל מקצוע שביצע דברים כאלה?
ראיתי הסבה כזאת (לחיישן בקדמת המנוע) שביצע אורי שוער.
אצלי בגיפ גם ייצרתי זר שיושב על הפולי מנוע ומאפשר קריאה של החיישן ולחיישן ייצרתי תושבת. זה עובד יופי.
מילה על הקיטים שנמכרים בחול..
הם עושים את החריטים בטבעת החיצונית של הפולי מנוע ויש פה חיסרון. כי שהגומי מתחיל להתיישן הטבעת החיצונית יכולה "להיסחט" ואז המיקום של החריצים משתנה ביחס למיקום של הקראנק וזה משנה את כל הקריאה של החיישן.
אצלי ייצרתי זר בנפרד שמתחבר על ההברגות שיש בפולי מנוע וכך הוא מחובר בעצם לטבעת הפנימית ואז לא יכול להשתנות המיקם של החריצים גם אם הגומי מת. וזה גם לא מאפשר לפולי לעוף החוצה במידה והגומי נקרע או מתבלה.
שאלת תם: העברה של החיישן למיקום כזה לא חושפת אותו לפגעי הטבע ? זה לא יפגע בתפקוד שלו ?
מים, בוץ, צמחייה, כל טוב יכול להגיע לשם ...
לא סיפור גדול לעשות חור במקום המתאים ולהכניס את החישן.
צריך רק לשמור על הזווית המתאימה ועל המרחק.
הדיוק הזוויתי לא מאוד חשוב (ברמת טעות של מעלות בודדות).
הדיוק במרחק הרבה יותר חשוב אבל גם כאן יש משחק של מילימטר.
חישן על הקרנק זה דבר נחמד, אבל רק אם משהו עשה את כל ההתאמות והמקומים.
אחרת זה יהיה סיפור.
לא הסטרי אבל בטוח יותר מסובך ממיקום של חישן.
אני לא מבין את הפחד לייצר חלון בהאוזינג.
עשיתי לבד, מדידה עצמית וייצור עצמי.
עובד כמו שעון שויצרי.
ואם אני יכולתי, דרור, גם אתה ואלו שיעשו איתך יכולים, ואם תרצה, אתה יודע איך להגיע.
רק צריך שני האוזינגים בו זמנית, אחד להעתקה (של סופה) ואחד לביצוע.
בעיני, נכון ומוגן פי אלף.
ואם תרצה, כשהגיר בחוץ, תפתח חלון כמו אצל יואב.
שמיל, אם החיישן יישאר במיקום כפי שאנחנו מכירים מה-AX15 הנוכחי, ברור לך שחלון בריצפה יהיה גם יהיה.
הוא כבר מסומן על הפח ומחכה לחיתוך בלי קשר לדגם הגיר....
יש גם האוזינג סופה מקורי לטובת העתקה מסודרת... יש הכל.
אבל יידרש מילוי בריתוך ארגון לטובת עיבוי החומר בהאוזינג החדש כדי להשאיר בשר להברזות מדוייקות.
הפרויקט כבר החל עם סופה נוספת שעוברת לגיר 6 מהירויות שבעליה יכול להשבית אותה לפרק זמן גמיש לצורך הפרויקט. (כמובן יהיה תיעוד מפורט של הכל לטובת כתבה טכנית כמו שצריך). בגיר כבר נעשה חלון, ובנסיון התנעה ראשון החיישן התחכך במשהו והמנוע לא עבד טוב. כנראה שהמדידה לא היתה הכי מדויקת ויידרשו תיקונים - וזה אומר הורדה נוספת של הגיר מהאוטו - ואני רוצה לחסוך את זה ולקלוע בול בנסיון הראשון, כי אני עובד עם הג'יפ בסופ"שים ולא יכול להשבית אותו לפרק זמן לא ידוע.
חיישן על הפולי קרנק חוסך לי את ההתעסקות עם הגיר ואז אפשר להרכיב אותו כפי שהוא שזה באמת לא קשה לסיים בערב אחד של עבודה. הכל מתאים אחד לאחד.
עוד שאלת תם: אם אני מבין נכון, חיישן הקראנק מעביר אות כל 120 מעלות של סיבוב המנוע. אם כבר מייצרים פתח חדש, למה לא לעשות אותו בהיסט של 120 מעלות לאחד הצדדים לטובת נגישות להחלפת החיישן ?
אפשר גם לעשות חלון בהאוזינג, אבל ת הקיבוע לעשות למנוע, שאז ניתן לשנות בלי להוריד גיר. שמתי בעבר תמונה בפורום.
עושים תושבת שמתחברת לברגים המקוריים. חבל שאין לי תמונות לשלוח...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lishay7
אצלי בגיפ גם ייצרתי זר שיושב על הפולי מנוע ומאפשר קריאה של החיישן ולחיישן ייצרתי תושבת. זה עובד יופי.
מילה על הקיטים שנמכרים בחול..
הם עושים את החריטים בטבעת החיצונית של הפולי מנוע ויש פה חיסרון. כי שהגומי מתחיל להתיישן הטבעת החיצונית יכולה "להיסחט" ואז המיקום של החריצים משתנה ביחס למיקום של הקראנק וזה משנה את כל הקריאה של החיישן.
אצלי ייצרתי זר בנפרד שמתחבר על ההברגות שיש בפולי מנוע וכך הוא מחובר בעצם לטבעת הפנימית ואז לא יכול להשתנות המיקם של החריצים גם אם הגומי מת. וזה גם לא מאפשר לפולי לעוף החוצה במידה והגומי נקרע או מתבלה.
עושה שכל.
יש לזה יתרון נוסף שאפשר לעשות את שינוי החיישן לפני שבכלל נוגעים בגיר (משאירים את החיישן המקורי במקום) ולהתנסות בתצורה החדשה.
אם הכל בסדר ומרגישים בטחון עם החיישן החדש, ממשיכים להחלפת הגיר.
אם יש בעייה - אפשר להתחבר בחזרה לחיישן המקורי ולחשב מסלול מחדש ...
לישי, תוכל לשתף אותנו בקצת יותר פרטים ?
(תמונות, שרטוטים, עלויות, קישור לחיישן, הפניה לבעלי מקצוע, מה שיכול לעזור ...)
ביקשת תגובות רק מאנשים שמכירים את הנושא, ואני לא מכיר, אבל יש לי תחושה שאני לא לבד בעניין הזה, מבין המגיבים (;
הייתי שוקל אופציה ליצור במעבד (ארדואינו?) סיגנל מלאכותי של חיישן קראנק על בסיס קריאה מחיישן גל הזיזים, במקרה שלך הפיקאפ במפלג. כנראה שתאבד את היכולת של המחשב לזהות תקלת מיספייר, וכן לכייל את כמות הדלק לכל צילינדר בנפרד, אבל לתחושתי אתה לא הטיפוס שיתרגש מזה (;
חיישן הקראנק (למיטב ידיעתי) מוציא 3 פולסים על כל סיבוב בודד של המנוע ותפקידו לתזמן ניצוץ והזרקת דלק לכל צילינדר.
החיישן במפלג מוציא פולס אחד על כל 2 סיבובים של המנוע ותפקידו לידע את המחשב מתי מתחיל מחזור פעולה שלם של המנוע ואיזה צילינדר אמור לקבל עכשיו דלק (ניתוב הניצוץ לפלאג הנכון הוא מכני במפלג ברכבים שלנו)
לכן 2 החיישנים נחוצים לפעולת המנוע ואי אפשר לייצר אחד מהם מתוך השני באופן מדוייק ...
יותר כמו 60 פולסים בקראנק לכל סיבוב ושישה או שבעה פולסים בקאמשאפט לכל שני סיבובים. אבל זה מידע גנרי, ויודעי סופה יוכלו לדייק את זה.
אני מכיר מנועים שעובדים ללא דופי גם לאחר ,שמנתקים להם חיישן קראנק או קאמשאפט ולהיפך. למעשה, אלתרתי בעצמי מערכת כנ"ל במשאית, שכנראה עובדת כך עד היום לאחר אי אילו שנים. יש לציין שבדיזל, בניגוד לבנזין mpi, המשמעות של תזמון הזרקה מדויק גדולה עשרות מונים, ועדיין זה עובד מעולה. בבנזין mpi ניתן להצליב בין צמות של מזרקים לצילינדרים שונים ואף אחד לא ישים לב.
אז לגבי דיוק ההזרקה בmpi ניתן לסכם שאין לו משמעות מעשית לפרויקט כנ"ל. לגבי הדיוק בהצתה צריך רק להיזכר במערכות הtbi של gm ושברולט שהסתפקו בפיקאפ במפלג, גם להצתה וגם להזרקה.
היו גם מכוניות שבמקור צוידו רק בחיישן גל"ז. פיאט?
דרור, תוסיף לארדואינו רכיב בלותות' שיקבל מהסמארטפון שלך קוד, ותקבל רכב שלא ניתן לגנוב אותו שלא על גבי גרר.