ג'ימני 2008 מתחמם - צריך את עזרת המקצוענים!
ג'ימני 2008 אוטומט 150k קילומטר.
הרכב נקנה לפני כשלושה חודשים במצב סביר (לא נראה כאילו הבעלים עשה מעבר למינימום הראוי), ובוצעה בדיקה מקדימה במכון בדיקה.
כבר בנסיעה הראשונה הרכב התחמם - המחוג עלה וכמעט חצה את הקו האדום, עצרתי בצד נתתי לו להירגע, בדיקה של המים העלתה שלא חסר מים ברדיאטור, הזמנתי גרר והעליתי אותו לעמית גלעד.
האבחנה הראשונה של עמית היא שהרדיאטור גמור, המון חלודה וכו' - רדיאטור הוחלף במקורי.לאחר מכן התקיימו מספר נסיעות קלות יחסית בהן הרכב לא התחמם.
בעלייה הראשונה לירושלים הרכב התחמם שוב, נכנסתי למוסך פרטי באזור ירושלים (חבר של אבא..) ולאחר בדיקה עלה כי הרדיאטור חימום סתום ובוצעה שטיפה של המערכת, החימום של המזגן חזר לעבוד והרכב לא חזר להתחמם במשך חודש וחצי גם בנסיעות קשות".לפני כחודש הוא חזר להתחמם שוב, בוצעה בדיקה של אטימות מערכת הקירור וכו' והוחלף הטרמוסטט.מעבר לשיפור בזמן ההגעה לטמפרטורת עבודה של המנוע לא חל שום שינוי ובנסיעה האחרונה הרכב התחמם שוב.
בהתייעצות טלפונית השבוע עם מורי הוא טוען שהכל מתאים (שוב) לסתימה ברדיאטור חימום והציע לבצע מעקף (עד החורף...)
מספר נקודות חשובות:
- רוב הנסיעות שלי ברכב הן נסיעות קצרות, הרכב מתחמם בעיקר בנסיעות ארוכות (מעל חצי שעה), בגלל זה האבחון מתמשך...
- הרכב התחמם לא מעט פעמים בתקופה הזאת, עם זאת, אני ממש נוסע עם העיניים על המחוג והרכב מעולם לא חצה את הקו האדום, בדרך כלל לאחר שהוא מתחמם אני עוצר בצד אבל הרכב לא חוזר לעצמו באותה הנסיעה - ז"א אני מוצא את עצמי ממשיך לנסוע בטורים נמוכים בשביל למנוע את ההתחממות חוזרת.
- אין לי כל-כך ניסיון בעניין אבל כשהרכב מתחמם ואני עוצר בצד לא ניכר שהמנוע חם, יכול להיות שזה רק החיישן שמזייף? בדקתי בעצמי גם את הפקק של מילוי השמן במנוע ולא נראה שום סימנים "לטחינה" או משהו בסגנון.
- מבקש שנשים את כל הנושא של הבדיקה המקדימה והעימות מול המוכר בצד.
אז מה אתם אומרים? איפה הבעיה?ייתכן שזאת המשאבת מים? אולי זה רק החיישן?איזה בדיקות ניתן לבצע בעצמי כשהרכב מתחמם בשביל להבין טוב יותר את מקור התקלה?
תודה לכולם מראש על העזרה, חג שמח!
תגובה: ג'ימני 2008 מתחמם - צריך את עזרת המקצוענים!
אהלן, קודם כל תתחדש.
עברת כבר על רוב מערכת הקירור.
לדעתי אתה צריך לבדוק מה עם הראש מנוע שלךובראש ובראשונה להפסיק לנסוע עם הרכב.
חג שמח, אמנון.
לא נישאר הרבה... החלפת רדיאטור, תרמוסטט...
בדוק/תחליף פאן קלאץ׳.
לא מכיר את הג׳ימיני מקרוב אבל מניח שזה כמו ברוב הרכבים, הקירור של גיר אוטומט הוא דרך "חליל" שנימצא ברדיאטור המקורי שנוטה לחמם את הנוזל קירור, בדוק שהוא לא האשם בחימום הנוזל קירור, בכלל מומלץ להפריד ביניהם ולהתקין רדיאטור ניפרד לגיר או בנוסף לחליל(יש פה בפורום שרשורים בנושא).
כיוון שכבר החלפת חצי ממערכת הקירור... תתחיל בהחלפת השאר. חלודה במערכת פוגעת אנושות גם במשאבה. תחליף. והצנרת בת 10 ועברה התחממות. תחליף.
רדיאטור חימום? ניקית טוב? נקה טוב. או תחליף.
פאן קלאץ' בן 10? אין סיבה שיעבוד. תחליף.
ואחרי כל זה..... אתה בטוח שזה לא הגיר שמצחמם ומרתיח את המנוע?
אסף.
אם הרכב מתחמם בנסיעה מהירה בכביש זה לא פאן קלאץ׳, פאן קלאץ לא נצמד היה מתבטא בהתחממות בעמידה או בנסיעה איטית.
בדגם שלך אין טיימינג ולכן לא מחליפים משאבת מים שבדרך כלל מוחלפת עם הטיימינג.
אתה כנראה נוסע עם המקורית של הרכב ואחרי 150 אלף כנראה שהספיקה שלה כבר לא מספיקה.
בדקת גם שהמאוורר של המזגן נכנס לפעולה עם ההפעלה של המזגן?
צ׳מע סיפור....לפני כמה חודשים אני משפץ רכב מתחילת שנות ה70(ישב שנים). כול המערכת קירור הוחלפה בחדש, ובכול זאת הרכב מתחמם...מתנהגת כאילו טרמוסטט תפוס אבל....אין טרמוסטט בכלל. פשוט אין סרקולציה. מפה לשם הורדתי את המשאבת מים ודחפתי אצבע לתוך היציאה (לבלוק מנוע)....יש איזה ג׳פה בצבע ירוק.
דחפתי מברג....לא רוצה להכנס....קצת אלימות....וכול מני מים שחורים מעורבים עם גושים ירוקים-צהובים יצאו. המעבר מים בין המשאבה לבלוק היה סתום לגמרה במה שהיה פעם נוזל קירור
שווה בדיקה.
חברים, עדכון קטן.
הרכב יכנס למוסך ביום שני הקרוב, נעשה שטיפה חוזרת של כל המערכת ונחליף משאבת מים.
תודה רבה לכולם על התגובות, אעדכן...
בוקר טוב, להלן עדכון...
אמש, ביליתי יום שלם במוסך, כבר בדרך לשם הרכב התחמם (נסיעה של 20 דקות) ומצאתי את עצמי מוריד את הרגל מהדוושה.
כשהגעתי למוסך המוסכניק ישר עלה איתי לרכב ויצאנו לסיבוב קצר, בערך אחרי עשר דקות נסיעה תוך כדי עמידה ברמזור חום מנוע עלה טיפה מעל החצי, מיד עצרנו בצד, מסתבר שהפאן קלאצ' לא התקשה בכלל.
חיפוש קצר בחנויות חלפים העלה שפאן קלאצ' מקורי יחזור למלאי רק בעוד חודש אז בהמלצת המוסכניק הוחלט להדביק את הפאן קלאצ' ו"לתפוס" אותו באופן קבוע.
יוצא מהמוסך שמח וטוב לב ומתחיל בנסיעה לכיוון הבית, אחרי רבע שעה שוב חום מנוע עולה! עושה פרסה וחוזר למוסך...
אחסוך ממכם את כל הדיונים והתלבטויות, בסופו של דבר החלטנו לחזור לגורם הראשון שידענו שהיה בעייתי באמת - הרדיאטור חימום, בפעם הקודמת שטיפה שלו וניקוי של סתימה שהייתה בו זיכתה אותי בחודש וחצי של שקט. כרגע הוחלט פשוט על ביצוע מעקף שלו, אז כרגע הרדיאטור מושבת.
בנסיעה חזור מהמוסך הרכב לא התחמם אבל ייתכן שזה קשור לעובדה שמדובר כבר בשעות הערב.
מספר שאלות ונקודות:
1. מהן ההשלכות של פאן קלאצ' שתפוס באופן קבוע? כרגע אני מבין שיש השפעה על עומס למנוע (דלק), שינוי ברעש (לא משמעותי) מה עוד?
2. במידה והרכב יתחמם שוב? מה ההמלצה? המשאבת מים עושה רושם שעובדת, יש זרימה של מים והרכב לא מתחמם גם כשהוא מונע במשך שעה ברציפות.
3. מה המשמעויות של לשים חלק לא מקורי/מפירוק (פאן קלאצ'/משאבת מים)?
1. ענית לעצמך.
2. בדיקות יותר מקיפות, תרמוסטט, רדיאטור מנוע וכו'.
3. פאן קלאץ׳ מפירוק רק אם יש אחריות כלשהי לחלק במידה וגם הוא לא תקין, שלא תיזרוק כסף לפח.
משאבת מים רק חדש לדעתי.
שתי בדיקות חשובות בנוסף-
וודא שמניפת העזר החשמלית נכנסת לעבודה כאשר הרכב מתחיל להתחמם. בייחוד כאשר המזגן מופעל ו'זורק' אויר חם על הרדיאטור בחזית הרכב.
יתכן שיש לך חדירה של גזי פליטה למע' הקירור דרך סדק בראש. יש סיכוי כלשהו שהבעלים הקודמים הבין את מהות ועלות התיקון או שהגיע במהלך נסיעה לטמפ' מנוע גבוהה מדי וגרם נזק, והעדיף שלא לטפל בבעיה. תבדוק על ידי פתיחת פקק הרדיאטור (לא מיכל מלאי) כשהרכב לא חם, ותרים סלד לאט. אם תראה בועות אויר מהרדיאטור או חמור מכך- מזרקה, זה יאמת את החשש.
תחזור לעדכן
הרכב שלי נסע כמה שנים עם פאן קלאץ׳ מקובע (עבודה של הבעלים הקודמים, יותר נכון המוסך המורשה..)
כשאני הרכבתי חדש ציפיתי לצריכת דלק משופרת - לא קרה.
תנסה ישירות מהמחסן של מכשירי תנועה, קשה לי להאמין שאין להם את החלק במחסן (הפאן זהה לויטרה, גרנד ויטרה ישנה וסמוראי) - אתה לא צריך את הפלסטיק הלבן - רק את המנגנון המכני.
כפו שרשמתי - לנסוע עם מקובע זה לא אסון, לפחות לא כפתרון זמני.
לתחושתי זה לא הגורם להתחממות בנסיעה מהירה.
ערב טוב,
שוב תודה לכולם על התגובות, הרכב עבר היום 2 נסיעות "קשוחות" בהצלחה וללא התחממות (אחת בחצי שעה בשמש והשנייה עכשיו בעליות לירושלים)
מצד שני... ביצעתי את הבדיקה כפי שהומלץ למעלה, להלן התוצאה:
https://youtu.be/b9JtdKoeBWo
מה אתם אומרים? נראה רע?
נראה בסדר.
תחליף רדיאטור פנימי.
ותבדוק במכסה שסתומים איפה שממלאים שמן אם אין משחה. אמולסיה ..
גם משאבת מים שכבר המליצו לך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הרדיאטור שלך נראה חלוד בצוואר כתוצאה מחלודה במי הקירור. הבועות שאתה רואה ועליית המפלס הן כתוצאה מסחרור המים - לא חושב שזה בריחת קומפרסיה. תעקוב אחרי מפלס הנוזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
הרדיאטור שלך נראה חלוד בצוואר כתוצאה מחלודה במי הקירור. הבועות שאתה רואה ועליית המפלס הן כתוצאה מסחרור המים - לא חושב שזה בריחת קומפרסיה. תעקוב אחרי מפלס הנוזל.
חלודה שטחית זה בלאי טבעי גם ברדיאטור ותיק שפגש בחייו רק נוזל קירור איכותי.
בועות כתוצאה מעבודת משאבת המים?
למה שסחרור יעלה בועות?
לא אמור להיות שום רכיב שמושך אויר לתוך המערכת בתהליך הסחרור.
ורדיאטור פנימי סתום לא אמור לגרום להתחממות המנוע.
מע קירור המנוע אמורה להסתמך על הרדיאטור הראשי בלבד.
אם בפתיחה של הרדיאטור הפנימי היה שיפור בקירור הכללי, זה אומר שהוא מפצה על בעיה אחרת בהוספת שטח קירור, לא פתרון של הבעיה. (ובכל מקרה אם לא הפעלת חימום בפנים הרכב הוא לא אמור לשנות כלום, כי אין תנועה דרכו).
עוד כיוון אפשרי:
וויסות טמפרטורת הגיר ברכב הזה היא דרך הרדיאטור הראשי?
אם כן, יכול להיות שבעיה בגיר גורמת לחימום יתר של הרדיאטור הראשי, במידה שמפריעה למנוע אבל לא מדליקה נורת תקלה בגיר.
1 קבצים מצורפים
כשלא פותחים חימום אין תנועה ברדיאטור חימום? אני לא מכיר את זה ככה... תמיד חשבתי שרדיאטור חימום לעולם חם ואנחנו כמשתמש מווסטים את משיכת האוויר ממנו או לא. עריכה: מניח שאתה מכוון למשיכת אוויר חם דרכו. לדעתי גם ללא משיכה יש קירור מסויים, לא?
אם משעמם לך קצת ויש לך קונדום ספייר אתה יכול לעשות את בדיקת הקונדום. שזה אותו דבר כמו שכבר עשית רק אתה תראה את אותן בועות ממלאות את הקונדום... אבל באמת ששווה פשוט לעשות מדידת לחץ במוסך...
קובץ מצורף 119828
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
כשלא פותחים חימום אין תנועה ברדיאטור חימום? אני לא מכיר את זה ככה... תמיד חשבתי שרדיאטור חימום לעולם חם ואנחנו כמשתמש מווסטים את משיכת האוויר ממנו או לא. עריכה: מניח שאתה מכוון למשיכת אוויר חם דרכו. לדעתי גם ללא משיכה יש קירור מסויים, לא?
יכול להיות שיש משהו שונה ממה שאני מכיר, אבל ביותר מרכב אחד שהיה לי, יש ברז מכני על הקו של המים החמים לרדיאטור חימום.
העברת הידית למצב חימום פותחת את הברז ומאפשרת העברת נוזל חם פנימה לרדיאטור הפנימי.
גם לי ידוע ככה. הניבה באופן מוחשי היה אפשר לראות איך טמפ המנוע משתנה כשמדליקים חימום וכשסוגרים אותו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בדיפנדר הרדיאטור חימום ישב בתא מנוע וקיבל מים כל הזמן.