דטונציה (צלצולים) בגימני - פתרון?
אהלן,
ג'ימני 2007, אוט', 140K.
בחודשים האחרונים החלו צלצולים חזקים מהמנוע במהירות שיוט. נעלמים בנסיעה איטית או בהאצה.
בוצע אינפוזיה ו 44K למיכל דלק.
לא עזר.
לא מתדלק בתחנה ספציפית.
מה בעצם אפשר לעשות הלאה? מה ה"פתרון הסופי" לעניין הזה (או שאין פתרון ביה"ס).
לעזרתכם אודה
תגובה: דטונציה (צלצולים) בגימני - פתרון?
הדטונציה שאני מכיר מתרחשת חזק יותר ככל שהעומס על המנוע גדול יותר.
בשיוט ללא מאמץ אין דטונציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
HAMM_V
אהלן,
ג'ימני 2007, אוט', 140K.
בחודשים האחרונים החלו צלצולים חזקים מהמנוע במהירות שיוט. נעלמים בנסיעה איטית או בהאצה.
בוצע אינפוזיה ו 44K למיכל דלק.
לא עזר.
לא מתדלק בתחנה ספציפית.
מה בעצם אפשר לעשות הלאה? מה ה"פתרון הסופי" לעניין הזה (או שאין פתרון ביה"ס).
לעזרתכם אודה
חבר עם תופעה דומה. בסופו של דבר טעות שלנו באבחון, מקור הצלצולים באלטרנטור בשלבי גסיסה מתקדמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rob
הדטונציה שאני מכיר מתרחשת חזק יותר ככל שהעומס על המנוע גדול יותר.
בשיוט ללא מאמץ אין דטונציה.
הי,
אני אדייק, לא התכוונתי לשיוט, אלא יותר ל "מהירויות הביניים", הילוך שני שלישי על סלד 3 בערך.
כמובן שקורה יותר כשחם בחוץ כמו הימים האחרונים ובעומס על המנוע, עם מזגן וכו'. מה גם שכאמור, מה שרשמת לא מדיוק כי זה לא קורה במאמץ מתפרץ של המנוע.
בקיצור, מבין שאין לך תשובה לשאלה..
בגימני יש שסתום שמקדם או מאחר הצתה ,עובד על סלנואיד שמחובר למחשב. זהו חלק עם מסנן שמן קטן צמוד ויכול להיות שהוא סתום או תקול... לא יקר להחליף ואפשר גם לראות בחיבור למחשב רכב אם הוא תקול.מציע לך או לבדוק מול מחשב או להחליף ולחסוך את מחיר הבדיקה. בכל אופן שווה בדיקה במוסך מורשה.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
בגימני יש שסתום שמקדם או מאחר הצתה ,עובד על סלנואיד שמחובר למחשב. זהו חלק עם מסנן שמן קטן צמוד ויכול להיות שהוא סתום או תקול... לא יקר להחליף ואפשר גם לראות בחיבור למחשב רכב אם הוא תקול.מציע לך או לבדוק מול מחשב או להחליף ולחסוך את מחיר הבדיקה. בכל אופן שווה בדיקה במוסך מורשה.
סליחה לא בקרה על ההצתה אלא על פתיחה וסגירה של השסתומים.
בעיה דומה אצלי בגימיני 2009. יש מצב שהצטברות פיח בתאי בעירה גורם לשריפה מוקדמת של הדלק (הפיח מתלהט ושורף את הדלק). זה למעשה מקדם לך את ההצתה וגם החיישן שדיברו עליו או חיישן נקישות (לא יודע אם לזה התכוונו) לא מצליח לעלות על זה ולשנות את ההצתה. אינפוזיה אמורה לעזור לבעיה הזאת. אם זה לא עזר לך אז תנסה לתדלק אוקטן 98 (נשרף בטמ' יותר גבוהה) ואם הצלצולים יפסיקו או יחלשו אז הבעיה היא בכיוון מה שכתבתי. אם לא תנסה כיוונים אחרים.
אצלי ניקוי בית מצערת ותוסף k44 עזר והרעשים המעצבים כמעט נעלמו. לא עשיתי אינפוזיה כי פחדתי שזה יגרום יותר נזק מתועלת. ד"א, זו בעיה ידועה בגימיני, בעיקר כמו שכתבת.. בימים חמים.
בהצלחה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_205
בעיה דומה אצלי בגימיני 2009. יש מצב שהצטברות פיח בתאי בעירה גורם לשריפה מוקדמת של הדלק (הפיח מתלהט ושורף את הדלק). זה למעשה מקדם לך את ההצתה וגם החיישן שדיברו עליו או חיישן נקישות (לא יודע אם לזה התכוונו) לא מצליח לעלות על זה ולשנות את ההצתה. אינפוזיה אמורה לעזור לבעיה הזאת. אם זה לא עזר לך אז תנסה לתדלק אוקטן 98 (נשרף בטמ' יותר גבוהה) ואם הצלצולים יפסיקו או יחלשו אז הבעיה היא בכיוון מה שכתבתי. אם לא תנסה כיוונים אחרים.
אצלי ניקוי בית מצערת ותוסף k44 עזר והרעשים המעצבים כמעט נעלמו. לא עשיתי אינפוזיה כי פחדתי שזה יגרום יותר נזק מתועלת. ד"א, זו בעיה ידועה בגימיני, בעיקר כמו שכתבת.. בימים חמים.
בהצלחה...
השאלה היא אם אפשר להמשיך לנסוע ככה?
בפעם האחרונה שנסעתי נסיעה יחסית ארוכה בשרב ובמאמץ (בעליה) המנוע המשיך "לצלצל" בעוצמה כשפתאום נדלקה מנורת מנוע..
אין לי תשובה חד משמעית לזה. ההיגיון אומר שכאלו רעשים מחייבים לעצור כי זה גורם נזק. מצד שני, מכונאים (ולא אחד או שתיים) אמרו שאין בעיה להמשיך ככה. אני יכול להגיד לך שאני נסעתי ככה מס' חודשים עד שהחלטתי להיפטר מהצלצולים האלו ודווקא ניקוי מצערת ותוסף עזר לי. לא נראה לי שזה גרם לנזק וגם מכונאי שהסתכל ובדק אמר שאין נזק (אבל אני לא אגיד לך שאני סגור על זה לגמרי שלא נגרם נזק).
אני במקומך הייתי מנקה בית מצערת (פשוט ביותר) +מתדלק 98 ומוסיף לו תוסף. אם נחלש או נעלם אתה בכיוון.
תעדכן מה עשית בסוף...
פתרון נוסף.... תגביר ווליום ברדיו ותן גז... :rolleyes:
הייתה אצלי בג'ימני אותה הבעיה בתחילת הקיץ שעבר, בדיוק לפני שנה.
בעצתו של עמית גלעד תדלקתי מיכל מלא (או אולי שניים?) של בנזין אוקטן 98 והבעיה נעלמה מאז.
אני יודע, גם לי זה נשמע מוזר ומסוג הפתרונות שלא באמת אמורים לפתור שום דבר, אבל עובדה. כבר שנה שאין אצלי בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tzvika-Pick
הייתה אצלי בג'ימני אותה הבעיה בתחילת הקיץ שעבר, בדיוק לפני שנה.
בעצתו של עמית גלעד תדלקתי מיכל מלא (או אולי שניים?) של בנזין אוקטן 98 והבעיה נעלמה מאז.
אני יודע, גם לי זה נשמע מוזר ומסוג הפתרונות שלא באמת אמורים לפתור שום דבר, אבל עובדה. כבר שנה שאין אצלי בעיה.
מעניין.
אנסה..
דטונציה (צלצולים) בגימני - פתרון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_205
מכונאים (ולא אחד או שתיים) אמרו שאין בעיה להמשיך ככה.[emoji57]
לי אמרו והסבירו בדיוק הפוך, שצלצוליח יכולים לגמור מנוע.
זה הרבה יותר הגיוני שזה עושה נזק מאשר ״בסדר״.
הצלצול הוא פיצוץ לא מבוקר/מתוזמן בתוך המנוע, אין מצב שזה ״בסדר״.
הצתה עצמית לפני גמר דחיסה, כשהבוכנה עוד בתנועה למעלה משמעותה שהפיצוץ מתנגד לכיוון התנועה של הבוכנה.
מנוע מצלצל גם נוסע חם יותר בד״כ.
זה שמעבר לאוקטן 98 הפחית את הבעיה רק מחזק שיש כאן בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לי אמרו והסבירו בדיוק הפוך, שצלצוליח יכולים לגמור מנוע.
זה הרבה יותר הגיוני שזה עושה נזק מאשר ״בסדר״.
הצלצול הוא פיצוץ לא מבוקר/מתוזמן בתוך המנוע, אין מצב שזה ״בסדר״.
הצתה עצמית לפני גמר דחיסה, כשהבוכנה עוד בתנועה למעלה משמעותה שהפיצוץ מתנגד לכיוון התנועה של הבוכנה.
מנוע מצלצל גם נוסע חם יותר בד״כ.
זה שמעבר לאוקטן 98 הפחית את הבעיה רק מחזק שיש כאן בעיה.
מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר. כתבתי שאני לא יודע בוודאות להגיד ואת התשובות שאני קיבלתי לאחר שביררתי. בשורה התחתונה עדיין לא שמעתי על מישהו שהלך לו המנוע בגלל הצלצולים האלה. דווקא לי הסבירו שמקור הרעש הוא גלי הדף שנעים בתוך הצילינדר, כנראה הפוך לכיוון הבוכנה כמו שכתבת. אשמח לשמוע על פתרון לבעיה ולא תדלוק 98 שזה למעשה עוקף את הבעיה ולא מטפל בה
יתכן שאדי שמן שנכנסו למנוע הם אלה שגרמו להיווצרות הפיח המתלהט.... (בהנחה שזאת באמת הבעייה).
האם החלפת שמן מנוע לשמן שונה ממה שהיה קודם/המלצת היצרן?
האם המנוע צורך שמן? אפילו מעט.
האם הנשם מנוע מחובר למערכת יניקה?
שווה בדיקה.....
Sent from my Power 3S using Tapatalk
אני מציע ליישם בזהירות:
נוזל קירור שישב לילה שלם בצילינדרים. לאחר מכן, ריקון, החלפת שמן ומסנן.
הזרקת מים במינון זהיר לסעפת היניקה תוך כדי שהמנוע עובד בסל"ד בינוני, בעמידה בניוטרל.
מהנסיון שלי זה עושה את העבודה, לפחות עד הפעם הבאה אם הנסועה שלך מאופיינת בנסיעות קצרות או אם אתה עדין מדי עם המנוע, ואולי כאן זה המקום להמליץ: תנו למנועים בראש. מצערת מלאה עד לקו האדום, לפחות מדי פעם אם לא בכל רמזור שני. הם לא אוהבים רגל ימין עדינה מדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אולי כאן זה המקום להמליץ: תנו למנועים בראש. מצערת מלאה עד לקו האדום, לפחות מדי פעם אם לא בכל רמזור שני. הם לא אוהבים רגל ימין עדינה מדי.
חנן,
זה מתייחס לדגם הספציפי הזה או לסוג מסויים או המלצה גורפת לכל סוגי הרכבים?
המלצה גורפת, אבל לא כולם בכלל צריכים אותה. קח למשל בעלי היילקס ישן: הם ימצאו את עצמם בכל מקרה, ירצו או לא, בכל נסיעה בכביש שש עם רגל עד הפח וסל"ד גבוה למשך עשרות דקות או יותר. למנועים כאלה לא תהיה בעיית פיוח.
לעומתם, קח מנוע מודרני חזק, שמשוטט כל חייו בין הגן למכולת בידי דודה זהירה: יש סיכוי טוב שיסבול מפיוח וצלצולים, ויתכן שגם מבוצה בשמן ושמן מחומצן.
אז זה הרעיון ושכל אחד יבדוק לעצמו היכן הוא על הסקאלה הזו.
בנוסף, כמובן, יש מנועים יותר רגישים לפיוח מעצם המבנה שלהם ויש כאלה שפחות.
כולם יהנו מהעמסה מזדמנת למקסימום.
אני יכול לומר בצורה ברורה שמעולם לא נתקלתי בבלאי מנוע עקב עומס גבוה מדי. במצב ההפוך נתקלתי המון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
המלצה גורפת, אבל לא כולם בכלל צריכים אותה. קח למשל בעלי היילקס ישן: הם ימצאו את עצמם בכל מקרה, ירצו או לא, בכל נסיעה בכביש שש עם רגל עד הפח וסל"ד גבוה למשך עשרות דקות או יותר. למנועים כאלה לא תהיה בעיית פיוח.
לעומתם, קח מנוע מודרני חזק, שמשוטט כל חייו בין הגן למכולת בידי דודה זהירה: יש סיכוי טוב שיסבול מפיוח וצלצולים, ויתכן שגם מבוצה בשמן ושמן מחומצן.
אז זה הרעיון ושכל אחד יבדוק לעצמו היכן הוא על הסקאלה הזו.
בנוסף, כמובן, יש מנועים יותר רגישים לפיוח מעצם המבנה שלהם ויש כאלה שפחות.
כולם יהנו מהעמסה מזדמנת למקסימום.
אני יכול לומר בצורה ברורה שמעולם לא נתקלתי בבלאי מנוע עקב עומס גבוה מדי. במצב ההפוך נתקלתי המון.
נכון גם לדיזל?
לחלוטין, ועוד יותר נכון לדיזלים מודרניים, עם מסנן חלקיקים, שם יש ממש צרות כרוניות עם בוצה ועם מסנני חלקיקים במנועים שלא מועמסים מספיק חזק ומספיק ממושך.
לפני הכל, אני מציע להוציא פלאגים ולראות מה הם מספרים.
אסף.