-
אין אורות ראשיים/קדמיים בכלל,מה לבדוק?
היום בבוקר אני מדליק אורות ראשיים ואין כלום,גם אורות גבוהים אין, פיוזים בדקתי וכולם תקינים,יש לציין שכשאני מושך "קליק" אחד במתג האורות הראשי יש את כל האורות(לוח שעונים/ידית הילוכים/אורות חנייה אחוריים וקדמיים/איתותים) ושאני מושך את "הקליק" השני של האורות הראשיים לא נדלק כלום,לא רגילים ולא גבוהים,היכן לדעתכם החלק התקול/הבעיתי? המתג אורות הראשי?
-
תגובה: אין אורות ראשיים/קדמיים בכלל,מה לבדוק?
מהמר על המתג, אבל תבדוק את הריליי גם.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
מדובר בג'יפ עם מערכת תאורה אמריקאית? אני מהמר על המפסק.
אבל חבל להמר. קח נורת ביקורת או רב מודד ובדוק מתח בכניסה וביציאה מהמפסק.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מדובר בג'יפ עם מערכת תאורה אמריקאית? אני מהמר על המפסק.
אבל חבל להמר. קח נורת ביקורת או רב מודד ובדוק מתח בכניסה וביציאה מהמפסק.
אסף.
אומנם לא גיפ (קמארו 92) אבל כן מערכת תאורה אמריקאית ישנה,החלפתי את המתג החשוד בחדש אך לצערי המצב נשאר בדיוק אותו דבר, כלומר במשיכה אחת יש את כל האורות (חנייה/מספר/לוח שעונים/תאורה פנימית/וינקרים)אך במשיכה השנייה אין שום אורות לא דרך ולא גבוהים.בדקתי עם נורת ביקורת את כל הפיוזים בתוך הרכב מתחת להגה וכולם נראים תקינים,בנוסף גם החלפתי את הקונקטור המגיע למתג בחדש אבל גם זה לצערי לא פתר את הבעיה,את הממסרים של האורות הראשיים והגבוהים(אני לא בטוח בכלל שישנם כאלה ברכב הזה)לא הצלחתי למצוא,היכן יכולה עוד להיות הבעיה? יש למישהו כיוון?
-
לפני החלפת המתג... היו אורות?
אסף.
-
הרכב ברשותי כבר 15 שנה ותמיד היה אורות ומעולם לא היה בעיות עם החשמל,שבוע שעבר באתי להדליק אורות בלילה וזהו אין אורות ראשיים,חשדתי במתג ורכשתי אחד חדש באוטוליין,היום לפניי שעתיים ירדתי לרכב ופירקתי את כל הלוח שעונים ע"מ להגיע אל המתג החשוד ולהחליפו בחדש שרכשתי אך לצערי גם המתג החדש מתנהג אותו דבר,אין אורות ראשיים בכלל,איך אני מתקדם מפה?
-
בין המפסק אורות לפנסים יש בורר אור גבוה/נמוך. הוא החשוד הבא.
אסף.
-
יש לך מחליף אורות אמריקאי בהגה או ברגל?
הגיוני שהוא מקבל חשמל אבל לא מוציא, או שיש נתק בינו לבין המפסק הראשי.
אופציות נוספות:
אם יש ממסר על האורות הראשיים, מה נכון לעשות ברכב אמריקאי, והממסר נדפק (פחות הגיוני, כי צריך שני ממסרים, אחד לגבוה ואחד לנמוך, ולא הגיוני ששניהם נדפקו).
אם יש ממסרים, ייתכן שהפלוס המוביל לשניהם השתחרר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
זה גם החשוד הבא שהייתי בודק,
ואם הוא לא פותר את הבעייה הייתי הולך לבדוק האם המינוס שמזין את הצמת חשמל של הפנסים תקין (ברכב אמריקאי ישן, יכול להיות מאוד שהוא מחובר אבל חלוד...)
-
במקור המחליף אורות בין הגבוה לנמוך נמצא על מוט ההגה אך לפניי מספר שנים הוא התקלקל ובמקומו שמתי מחליף אורות ברגל.לפי מיטב ידיעתי לא קיימים ממסרים לאורות הראשיים ברכב הנ"ל.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
הכוונה למחליף אורות בין הגבוה לנמוך?
-
-
לא קשור לאורות בכלל כי גם תאורת הדשבורג נעלמת...
תתחיל לעקוב עם נורית ביקורת אחרי החוטים ממפסק האורות הראשי והלאה. אני מהמר על קונקטור איפשהו בדרך או חוט קרוע ...
-
נדב,לא הבנת נכון,תאורת הדשבורד/לוח שעונים לא נעלמת בשום שלב, היא נדלקת מצוין במשיכה הראשונה ונשארת כמו שאר האורות גם במשיכה השנייה רק האורות הראשיים לא נדלקים במשיכה השנייה.
-
אני מעוניין לבדוק באמצעות רב מודד רציפות/נתק בין המתג הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך, המחליף אורות בעל 3 רגליים, כמה מהם למעשה אמורים להיות משורשרים ישירות אל המתג אורות הראשי?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אני מעוניין לבדוק באמצעות רב מודד רציפות/נתק בין המתג הראשי לבין המחליף אורות גבוה/נמוך, המחליף אורות בעל 3 רגליים, כמה מהם למעשה אמורים להיות משורשרים ישירות אל המתג אורות הראשי?
לרוב קו אחד (אדום) מגיע מהמפסק אורות ועוד שני קוים (מהמר על אפור ואפור לבן) אחד למעגל אור גבוהה והשני למעגל אור נמוך
-
אוקיי הבנתי,אחריי שהבנתי בוודאות שהחלק התקול הוא לא המתג אורות הראשי מחר אני אחליף לחדש/משומש תקין גם את המתג המחליף אורות גבוה/נמוך ונראה אם הבעיה תוקנה.
-
בדקת את הכניסה והיציאות של המחליף לפני שאתה רץ להחליף ?
ניסית לגשר ליציאה מתח ולראות שהאורות נדלקים ?
-
יש לי אפשרות לקחת /להשאיל מתג כזה רק לצורך הבדיקה ואם זה לא הסתדר להחזיר ללא עלות,אין לי מה להפסיד,נבדוק ומשם נתקדם.
-