תגובה: דאסטר משומש. רשמים עד כה
תודה רבה על השיתוף.
מעניין ללמוד איך הרכב מזדקן.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הסיפור עם הצינור שמן לטורבו הוא מעניין מאוד, כי אני מכיר כמה וכמה שכנים שהלך להם טורבו בסביבות 110-120 אלף ק"מ.
ייתכן ויש כשל בצינור מסוים וזה האשם?
כי אם כן זאת בשורה משמחת ותקלה פשוטה לתיקון ולמניעה.
כל כמה ק"מ מחליפים שמן לפי הוראות יצרן?
באיזה דרגת שמן מישתמשים?
ברוב מנועי דיזל טורבו מומלץ לפתוח אגן שמן מנוע ולנקות צינור יניקת השמן כל 100k ק"מ מבוצה ומשקעים.
באיזה טענה היצרן טוען שצינור הטורבו הוא בלאי ?
האם הצרכן הסביר שמבצע טיפולים לפי הספר ולא מצניח את הג'יפ מהרקולסים בסופי השבוע, יכול לגרום להאצה בבלאי של צינור הטורבו ?
האם החלק ברשימת החלקים המתכלים הנבדקת בטיפול שדרתי ?
האם אתה אשם שההנדסה/ייצור של הצינור לא עמדו בציפיות?
שיטת מצליח בעניין הזה תופסת תאוצה מאוד מדאיגה.
(אגב אם מדובר באותו צינור של הפלואנס, שנמצא בחלק העליון הפנימי של המנוע, הוא בוודאות יוצא דרעק מהיצרן ומתחרבן בכל פלואנס בק"מ מאוד נמוך, מניסיון של 4 רכבים שלנו)
הדי.אנ.איי של שירות קרסו כולל מניעת שירות והתחמקות מתיקונים באחריות כדרך חיים. זה שכתוב על האוטו דצ'יה כנראה לא גורם להבדל.
בלאי בצינור שמן? בלאי? אני חושב שמישהו שם אפילו לא מבין את משמעות המילה.
כלומר עצם השימוש בצינור השמן לא מתוכנן לקרות בתקופת האחריות? אולי בכל זאת דצ'יה מכוניות לא הכי מוצלחות?
אסף.
וגם לפי מסמך האחריות שלהם לא מדובר בבלאי.
(כי מבחינה טכנית ולא משפטית... כל דבר ברכב שצריך להחליף הם יכולים לטעון שמדובר בבלאי לפי המסמך, מה שאומר תכלס שאין אחריות)
זה מרגיז אותי ואני מוכן לסייע כעד מומחה בבית משפט אם זה יגיע לשם. (וזה יעלה להם הרבה בהוצאות)
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...092d25172a.jpg
אם אנשי היבואן קוראים פה כדאי להם לתת שרות מעל ומעבר לבעלי הדאסטרים ,
זה הדגם היחיד שמחזיק היום את דאציה בארץ,
אם משווים את 5 החודשים הראשונים של השנה לתקופה המקבילה בשנה שעברה
אז ב 2017 דאסטר היו כ 15% ממכירות דאציה בארץ והיום הם כ 50% מהמכירות של דאציה בארץ
1 קבצים מצורפים
עדכון:
עד כה עשיתי עם הרכב 21000 ק"מ.
ברכב התחילו דפיקות ונקישות מהמרכב התחתון בחלק הקדמי. נסעתי למוסך שטרית באשקלון. אחרי נסיעת מבחן של מנהל המוסך הרכב הושאר לתיקון. אחרי כמה שעות התקשרו. "הרכב מוכן". בכרטיס העבודה נרשם שחוזקו ברגים. קצת מיהרתי ולא היה לי זמן לתחקר מעבר לכך. בכל אופן, הרעשים הפסיקו.
הותקן ברכב וו גרירה. כושר גרירה לנגרר עם בלמים - 1500 ק"ג. ההתקנה בוצעה בטל מערכות באשדוד. סה"כ הוו עם התקנה ובדיקה להגדלת כושר הגרירה - 1900 ש"ח לפני מעמ.
טיפול 110000. במוסך מורשה משרד התחבורה. הוחלפו בולמים אחוריים לבולמים של מונרו. כ 400 ש"ח לבולם לפני עבודה. לתחושתי, אחרי ההחלפה, הבולמים מאחורה רכים מדי. עם תא מטען מלא או נגרר הרכב שוקע באופן מורגש.
הערת אגב לגבי אחריות קרסו:
בעקבות החלפת צינורית הטורבו, שאלתי חבר עם דאסטר בן שנה אם היו לו תקלות ברכב. מסתבר שאחרי 40000 ק"מ התפוצץ לו צינור במע הטורבו והוחלף במסגרת האחריות. שאלתי במוסך שטרית מדוע לא כובדה האחריות גם במקרה שלי. אומר לי מנהל המוסך, האחריות שלך היא מקרסו טרייד אין ולא מקרסו היבואן. קרסו טרייד אין היא חברה נפרדת, ולמעשה האחריות מכסה מנוע וגיר בלבד. כל השאר נחשב בלאי ולכן חבל לך על הזמן. לא מאוד הופתעתי.
מה לא ברור? ;)
מה שהוא התכוון בעצם זה שבתקלה הבאה ללכת לחפש ת'חברים שלי.
זה לא הפריע לו לשאול למה אני לא מטפל אצלם. הסברתי לו בעדינות שאני לא רואה ערך מוסף בפרמיה שהם גובים אם האחריות לא שווה את הנייר שהיא מודפסת עליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erby
מה לא ברור? ;)
מה שהוא התכוון בעצם זה שבתקלה הבאה ללכת לחפש ת'חברים שלי.
זה לא הפריע לו לשאול למה אני לא מטפל אצלם. הסברתי לו בעדינות שאני לא רואה ערך מוסף בפרמיה שהם גובים אם האחריות לא שווה את הנייר שהיא מודפסת עליו.
אכן :(
Sent from my iPhone using Tapatalk
עד כה עברתי עם הרכב 25000 קמ.
הרכב הגיע עם שני צמיגים מקוריים ושניים סיניים אז השבוע החלפתי את ארבעת הצמיגים.
בעקבות שרשור צמיגי הדסטר כאן בפורום התלבטתי אם ללכת על גריפמקס או דומה.
בגלל אופי הנסיעות שלי (85% בכביש.) הוחלט להשאר עם הצמיגים המקוריים (קונטיננטל).
4 צמיגים - 2200 שח.
השיפור בנוחות הנסיעה משמעותי. בעיקר בכבישים משובשים עם סלילה גרועה. בשטח אין הבדל. הכי משמעותי, הרעידות שהיו ברכב בתחילת הנסיעה נעלמו והנסיעה קצת יותר שקטה.
הוחלף שוב פילטר מזגן ( 40 שח הפילטר. עצמית).
נשרפה נורת דרך. שיטת ההחלפה כאן קצת טריקית בהשוואה לדובלו (מזל שאני תמיד עם 2 נורות להחלפה בתא הכפפות...)
התקנתי מצלמת רוורס עם מסך מתקפל (אין מולטימדיה ברכב). 75 שח מבאנגוד. מסתבר שכבל pin באורך 4 מטר לא מספיק. הוזמן כבל הארכה. בדיעבד, אני חושב שהייתי צריך להזמין אלחוטית.
התקנתי חוט חשמל 4 ממ מהמצבר עם פיוז נפרד לתא המטען עם שקע אנדרסון לטובת מקרר. עובד טוב מאוד. אין לרכב בעיה להחזיק מקרר על 0 למשך הלילה.
עם כל ההתעסקות ברכב אני מרוצה מאיכות הפלסטיק. קל לפרק ולהרכיב והניטים מחזיקים מעמד.
מה זה שקע אנדרסון ?
תמונה ?
מאיפה העברת את הכבל ( אני גם העברתי כבל לפני שבוע לטובת מקרר )
ואיזה גודל המקרר ?
תתחדש !
1 קבצים מצורפים
בדקתי אחרי ששלחתי, גם לי לא ניפתח.
בגלל זה הורדתי את התמונה לטלפון והעליתי לפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
[emoji106]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
[emoji106]