ציטוט:
כמו שרמזתי קודם, אני לא ממש מאמין שניתן להשוות בין צמיגים (שהם מאותה משפחה, אני לא מדבר כאן על צמיג טרקטור מול צמיג כביש חלק) מבחינת אחיזה בשטח, ובכביש, כאשר מדובר על תקופות אחרות, ולכן אני לא אדווח על העניין. אני אקצין ואומר שאני חושב שאם מישהו כן נותן חוות דעת כזו, ולא על בסיס השוואה על אותו רכב, באותו סוג קרקע, באותה נקודת זמן, אז הוא מתעסק בנושא שהוא על גבול השרלטנות.
ציטוט:
אני קניתי סט כזה, של ברידג'סטון MT , בסוף 99. לפני כשנתיים החלפתי את הזוג האחורי של הסט, עקב מראה רע של הדפנות, ועכשיו את הזוג הקדמי עקב התייבשות, היסדקות, ואחיזה על כביש רטוב כמו על קרח. אני לא יכול לדבר על בלאי של שחיקה, כי הם לא עשו אצלי הרבה קילומטרז', אולי 15K ק"מ. לעומת זאת, לגבי עמידות בקריעה, אני יכול להעיד שלמרות שכל ה15K ק"מ האלה היו כולם, בלי יוצא מהכלל במסגרת טיולים, כולל הרבה משחקי עבירות, הם לא נקרעו. הדפנות לא נראו יפה כל כך , אבל הן לא נקרעו.
אם אתה כבר קונה אותם, אז כדאי לדעתי לשים את החלק עם הכיתוב הלבן כלפי פנים. גם האותיות הלבנות נטחנות בשטח ונראות רע מאוד, וגם בשאר הדופן, היכן שמכסה את השכבה הלבנה שכבה שחורה חיצונית, השכבה השחורה החיצונית נקרעת, הלבנה נחשפת, וזה נראה לא טוב. מילא שזה נראה לך ולסביבה שלך לא טוב, אבל שוטר שיראה את זה עלול להסיק מסקנות לא נכונות לגבי העניין, ואתה עלול לצאת בנזק. אני לא עשיתי את זה, ומכאן המסקנה הזו. הצד השחור גם נראה מוגן יותר (ואולי זו רק טעות אופטית) , וכדאי שהצד שהמוגן יותר יהיה בחוץ, שזה המקום שבו הצמיג חוטף יותר.
לא הרגשתי שהם רועשים במיוחד. לגבי אחיזה בשטח, אני חושב שהם טובים, אבל קשה לדעת ללא מבחן השוואתי, באותם תנאים.
לגבי אחיזה בכביש רטוב, הם גרועים מאוד, אבל שוב, יהיה נכון יותר להתייחס לתכונה כזו לאחר מבחן השוואתי באותם תנאים, עם צמיגי בוץ אחרים.
בסה"כ אני חושב שהצמיגים האלה נותנים תמורה מצוינת לכסף. אני החלפתי אותם בגודייר ובBF כי רציתי עוד יותר טוב, עם שלוש שכבות בדפנות במקום שתיים.
ציטוט:
לא מדובר בכך שהם פחות טובים מצמיגים אחרים במשפחה שלהם, משפחת צמיגי הבוץ הרדיאליים, אלא על כך, שהם פשוט לא אוחזים טוב בכביש רטוב. אל תבין מזה שיהיה נכון ללכת על צמיג בוץ אחר. חשוב גם להדגיש, שוב, שזו התרשמות סוביקטיבית שלי, וללא מבחן השוואתי מדויק. זו התרשמות שאולי לא הייתי צריך לכתוב אותה מלכתחילה. היא לא שווה הרבה, ולכן ההסתייגות במקור.
ציטוט:
על הBFים אני בטח לא יכול לומר כלום, כי רק שמתי אותם.
על הגודייר? אין לי הרבה מה לומר. הם נראים בסדר. איתם כבר הייתי חכם יותר ושמתי את הצד השחור בחוץ, ולא נראים על הדפנות סימני חיכוך וקריעה.
מכאן: