רענון השאלון המיועד למתלבטים לפני קניה
האשכול הנעוץ בראש הפורום נעול כבר כ-10 שנים - http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%95%D7%AA%21
חשבתי שיהיה זה נכון לנסות לקבץ שאלות נוספות / הנחיות נוספות למתלבטים לפני קניה כדי שיהיה קל יותר לנסות לעזור למתלבטים. בהנחה שיהיו כאן מספר רעיונות טובים ומישהו ממנהלי הפורום יסכים לערוך את האשכול הנעוץ, מה דעתכם - אילו שאלות נוספות או מידע נוסף יכול להיות רלוונטי כיום, כדאי להוסיף?
באשכול המקורי מופיעות השאלות הבאות:
ציטוט:
בבואכם לשאול את השאלה בבקשה תנו לנו את המידע הבא:
1. כמה אתם רוצים להשקיע?
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע?
3. מי נוהג בו?
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות?
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה?
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'.
תגובה: רענון השאלון המיועד למתלבטים לפני קניה
כדי לנסות להגדיר טוב יותר מהם צרכי ה"שטח" -
- אם אתה מתכוון לנסוע עם חברים שיש להם כיום רכבי שטח - אנא פרט באילו רכבים מדובר.
- נסה לציין את 2-3 המקומות הקשים ביותר שבהם טיילתם בשנתיים האחרונות או שאתם מתכננים לטייל בהם בשנים הקרובות
כדי לחדד את נושא המסגרת התקציבית -
- ההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד?
- האם אתה מתכנן לבצע את התחזוקה בעצמך או שכל התחזוקה תתבצע במוסך ואצל בעלי מקצוע רלוונטיים?
כנ"ל.
במקרה הערתי על זה בשרשור לפני קניה היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כנ"ל.
במקרה הערתי על זה בשרשור לפני קניה היום.
ראיתי ולכן החלטתי לנסות שרשור זה. אני גם מוצא מדי פעם שחסרה שם שאלה או שתיים...
אני חושב שכיום ישנם רבים שמתלבטים בין רכבי שטח רכים יחסית, מה שלא היה לפני כ-10 שנים כנראה. מנסה לחשוב על שאלה שתשובה עליה תסייע להכווין טוב יותר אנשים שאינם זקוקים לרכבי שטח חסונים עם הילוך כח... משהו שיעזור אולי לאבחן עם מתאים רכב מבין האפשרויות ראב-4, טריוס, סובארו XV, פורסטר, דאסטר ואולי גם ויטרה (מהדגם האחרון).... אם יש לכם רעיון זה יהיה מצויין.
לחסרי הנסיון לחלוטין. אפשר לטעמי בקלות להציע רכב רך.
לבעלי הנסיון המועט או לאלו שיש להם חברים שמטיילים / קבוצה וכו׳ ... פשוט להתאים רכב שמתאים לרמת הרכבים בקבוצה.
כי גם אם כולם נוסעים להריח פרחים. אבל עושים את זה ברמגלר 44״ עדיין הם עלולים להקלע למכשול ואז כולם יעברו בלי לשים לב והחדש ייתקע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא,
לגבי בדיקת רכבי הקבוצה עימם מטיילים - הוספתי כרעיון בתגובה נפרדת בשרשור זה.
לגבי "חסרי ניסיון" כמדד בבחירת הרכב, אני לא משוכנע שזה רעיון טוב... היום הוא חסר ניסיון ואחרי שירכוש את הרכב וינסה לטייל ולצבור ניסיון הוא יגלה שהרכב לא מתאים לטיולים שרצה לעשות... אני מחפש שאלה או שתיים שתעזור להבין טוב יותר מה עשוי להתאים לרוכש.
כנ"ל.
הרכב צריך להתאים למה שבעליו רוצה לעשות. לאו דווקא לרמה שלו כרגע.
כן אפשר להמליץ להתחיל במשהו יותר זול/חסכוני כדי לצבור נסיון וכו'.. אם רואים שזה הכיוון, או לחילופין למשהו שיהיה בי"ס לנהיגה, אבל זאת בהחלט לא המלצה שתתאים לכל אחד.
רעיון מבורך. מציע שמי שרוצה יעתיק את הרשימה הממוספרת (בהודעה הראשונה של ארז) ויוסיף/יוריד/יעדכן סעיפים. כשתתגבש רשימה חדשה נעדכן מה שצריך.
אייל וארז,
אני מרגיש שיש נטיה פה באתר להציע לאחרים מה שטוב למציע ..
להציע לבן אדם שעד היום נסע ב I10 ליסינג ופתאום נפל לו ג'וק לצאת לשטח .. רכב מתפורר בן 30 עם מליארד ק"מ השעון .. בשביל מה ?
עד שהוא ינצל את מה שאפשר מהגרוטאה .. הוא ישלם את התחתונים לבהביא אותה למצב נסיעה. ואז כבר לא יהיה לו חשק.
יש אפשרות אחרת, בדקתי ואני יכול באופן אישי להמליץ. (לא יודע איך מדגישים פה מילה אבל) ****לטייל**** אפשר עם הרבה יותר רכבים ממה שנחשבים לרכבים שטח פה באתר ההארד קור הישראלי.
לא כולם הארד קור !
ולא לכולם זה מתאים.
חלק מהסיבה שהרבה מרכבי השטח האלו ( טרופר, דיסקו, ושו"ת ) הם נבלות מתפוררות שלא תוחזקו באהבה .. היא שמי שקנה אותם ראה חזון / חלום / ... גמל ואיש המרלבורו .. במדבר .. מסוקס ... קקטוסים ... הלך קנה ואז הבין את המציאות האשה לא רוצה למדבר,, אין מקלחת .. אבק, חם .. מליון דברים קטנים לא עובדים האשה מתעצבנת .. הוא מתקן ומתקן .... נגמר לו הכסף ו/או החשק והוא מיהר למכור לפני שיתפורר לגמרי האוטו .. לא כולם גולשים פה !
בת זוגי רצתה רכב שטח .. הלכנו לראות כמה .. "נוצצים" ו "מבריקים" ש"לא" ראו שטח .. נבלות שלא ברא השטן. אף אחד מהם לא מכיר את ג'יפולוג.
צאו מהקופסה .. אולי אני לא מתבטא ברהיטות ... אבל הרעיון הוא שבשביל לטייל (שוב .. מודגש ! ) בטח ובטח לחסרי הנסיון .. מספיק אוטו פשוט. פורסטר / XV / דאסטר / ראב 4 / ושו"ת .. הם יטיילו שנה שנתיים יבינו מה בדיוק הם צריכים ואז אולי יקנו נבלה ...
יש היום במדבר הרבה יותר XV מאשר טרופר.
, זאת לפחות דעתי. עם הנסיון האישי המועט שלי.
דעה לגיטימית לגמרי, קצת חולק על העובדות שהצגת, אבל זה קשור לשרשור נפרד.
לטובת שרשור זה אשמח לקבל ממך תשובה לשאלה - מגיע בחור כזה ורוצה לקבל עצה וכלים להחלטה האם מתאים לו XV, פורסטר, דאסטר, ראב 4, ג'יפון ניסן ג'וק או קיה ספורטאג'...
איזה מידע היית מבקש ממנו / איזו שאלה אפשר לשאול אותו כדי שהתשובה שנקבל תוכל לסייע לנו להבין טוב יותר מה מתאים לו (אם יש בכלל אחת שכזו)?
שורה תחתונה,
הייתי מוסיף איזה סוג שטח (ונותן כמה דוגמאות עיקריות), מהם רכבי החברים (אם יש), וכמה רצון יש להתעסק עם הרכב בעצמך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
דעה לגיטימית לגמרי, קצת חולק על העובדות שהצגת, אבל זה קשור לשרשור נפרד.
לטובת שרשור זה אשמח לקבל ממך תשובה לשאלה - מגיע בחור כזה ורוצה לקבל עצה וכלים להחלטה האם מתאים לו XV, פורסטר, דאסטר, ראב 4, ג'יפון ניסן ג'וק או קיה ספורטאג'...
איזה מידע היית מבקש ממנו / איזו שאלה אפשר לשאול אותו כדי שהתשובה שנקבל תוכל לסייע לנו להבין טוב יותר מה מתאים לו (אם יש בכלל אחת שכזו)?
מתחיל מאיזה גיר הוא מסוגל לנהוג, מוריד את מי שאין לו בכלל 4על4 ... ונזכר שניה באחד הטיולים לקניון הלבן. עברנו שיירה שכללה XV טיוגן וראב4. שלוש משפחות עם ילדים קטנים עד קטנים מאד. היו מבסוטים עד השמיים מהטיול .. הדאסטר שלי נראה להם כמו ש110 משופר לשמיים נראה לי .. שאלו שאלות אבל נעצרו בגיר הידני.
לא היה לי נעים לשאול אותם "איך בשם ה' העזתם לצאת למדבר עם תינוקות ברכבים האלו" .. ( כי בתור גולש פה זאת המחשבה הראשונה שעברה לי בראש ) ואז נזכרתי שאני בעצמי שם עם דאסטר ... הם חזרו הביתה בשלום.
אז הבנתי שהם לא מחפשים אפילו לטפס על מדרגה של 5 סמ .. הם רק מטיילים. אם יש מכשול .. או ינסו או בכלל לא יבינו שאפשר לנסות .. זה עם אחר, העם שלא ידע את שנות הזהב של הטרופר. מבחינתם שביל זה איפה שאפשר לנסוע עם האוטו .. מעלה דקלים זה לטיול ברגל !
חשוב להם שיש 43 כריות אויר ולא כמה מהירה בקרת האחיזה .. אם יש בכלל.
אני הייתי שואל אוטומט / ידני, כמה ילדים , כמה כסף, כמה טייל בנהיגה עצמית שלו בחיים או ב 10 שנים האחרונות. מצרף צילום של עשוש ושואל אותו אם היה מעיז לדמין את עצמו נוסע שם. מפה בקלות אפשר להתפצל .. או פורסטר/דאסטר/ושו"ת או נבלה ..
רוב אלו שמתכננים לצאת ולטייל .. הם רואים את הטיול אחרת ממה שאנחנו רואים את הטיול. הם יסעו 100 מטר פנימה באיזה נחל, יחנו על השביל ( בכלל לא מבינים שזה מפריע למישהו - כי לא יעלה בדעתם שמישהו ימשיך לנסוע פנימה ) ויטיילו כמה שעות ברגל מסביב. יחזרו ויעשו מחנה עם מדורה .. ומחר בבוקר יסעו הביתה.
הם אולי רוצים ג'יפ אבל הם לא צריכים ולא יכולים לסבול אותו.
כמו שצוחקים עלי .. ידני? כן למדתי על ידני ונהגתי פעם בצרפת .. אבל למה שמישהו ירצה לקנות ידני ????????
ד.א. - האשה מאד מרוצה עכשיו מה ג"יפ שלה ...
כבר יש שאלה על ידני/אוטומט
"החדשים" לרוב מתלהבים. ג'יפון כמעט בטוח שיאכזב אותם בשטח. לדעתי, מי שיכול לקבל החלטה מושכלת לטוח ארוך שג'יפון מספיק לו, הם דווקא אלו שמנוסים וותיקים בטיולים ובנהיגת שטח.
.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
"החדשים" לרוב מתלהבים. ג'יפון כמעט בטוח שיאכזב אותם בשטח. לדעתי, מי שיכול לקבל החלטה מושכלת לטוח ארוך שג'יפון מספיק לו, הם דווקא אלו שמנוסים וותיקים בטיולים ובנהיגת שטח.
.
+1
החדשים בתחום לא תמיד מבינים את רמת העבירות שיש בשטח, לא תמיד מבינים מה הם צריכים, הם בדרך כלל אלה שאולי "טיילו" עד היום ברכבי ליסינג ואולי חושבים שג׳יפון זה טוב ולא מבינים שלרובם אין בכלל הילוך כוח והוא לא שונה הרבה מפרייבט ליסינג מלבד זה שאולי הוא יותר גבוה ועם הנעה כפולה, הוא בוודאי יקח אותם יותר "רחוק" מאיפה שהגיעו עד היום, אבל אם יתלהבו מהעיניין וירצו יותר, לצאת עם קבוצות ורכבים יותר "גיבורים" הם יגלו שזה לא מתאים ועשו טעות, טעות שניתן לתקן במכירה/החלפה למשהו אחר, אבל יפסידו הרבה כסף במהלך הזה.
בשביל זה בדיוק נועד השאלון הזה, כמה שיותר שאלות עיניינות יעזרו לכוון אותם יותר טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אייל וארז,
אני מרגיש שיש נטיה פה באתר להציע לאחרים מה שטוב למציע ..
להציע לבן אדם שעד היום נסע ב I10 ליסינג ופתאום נפל לו ג'וק לצאת לשטח .. רכב מתפורר בן 30 עם מליארד ק"מ השעון .. בשביל מה ?
עד שהוא ינצל את מה שאפשר מהגרוטאה .. הוא ישלם את התחתונים לבהביא אותה למצב נסיעה. ואז כבר לא יהיה לו חשק.
יש אפשרות אחרת, בדקתי ואני יכול באופן אישי להמליץ. (לא יודע איך מדגישים פה מילה אבל) ****לטייל**** אפשר עם הרבה יותר רכבים ממה שנחשבים לרכבים שטח פה באתר ההארד קור הישראלי.
לא כולם הארד קור !
ולא לכולם זה מתאים.
חלק מהסיבה שהרבה מרכבי השטח האלו ( טרופר, דיסקו, ושו"ת ) הם נבלות מתפוררות שלא תוחזקו באהבה .. היא שמי שקנה אותם ראה חזון / חלום / ... גמל ואיש המרלבורו .. במדבר .. מסוקס ... קקטוסים ... הלך קנה ואז הבין את המציאות האשה לא רוצה למדבר,, אין מקלחת .. אבק, חם .. מליון דברים קטנים לא עובדים האשה מתעצבנת .. הוא מתקן ומתקן .... נגמר לו הכסף ו/או החשק והוא מיהר למכור לפני שיתפורר לגמרי האוטו .. לא כולם גולשים פה !
בת זוגי רצתה רכב שטח .. הלכנו לראות כמה .. "נוצצים" ו "מבריקים" ש"לא" ראו שטח .. נבלות שלא ברא השטן. אף אחד מהם לא מכיר את ג'יפולוג.
צאו מהקופסה .. אולי אני לא מתבטא ברהיטות ... אבל הרעיון הוא שבשביל לטייל (שוב .. מודגש ! ) בטח ובטח לחסרי הנסיון .. מספיק אוטו פשוט. פורסטר / XV / דאסטר / ראב 4 / ושו"ת .. הם יטיילו שנה שנתיים יבינו מה בדיוק הם צריכים ואז אולי יקנו נבלה ...
יש היום במדבר הרבה יותר XV מאשר טרופר.
, זאת לפחות דעתי. עם הנסיון האישי המועט שלי.
לא חושב שיש פה נטיה להציע לאחרים מה שטוב למציע, אמירה לא נכונה בכלל.
אתה הלכת לראות "רכבי שטח" אחרי שכבר עברת הכל, יש לך ניסיון, גם בנהיגה בשטח, ואתה יודע בדיוק מה אתה רוצה, זאת לא חוכמה גדולה.
אני מכיר לא מעט אנשים שרכשו ג׳יפון ואחרי כמה טיולים החליפו אותו למשהו יותר רציני, אפילו יש פה כמה כאלה בפורום.
להציע ג׳יפון למי שמחפש רכב שטח ולכזה שאין לו ניסיון זה לא דבר חכם, כמובן אחרי ששאלת אותו את כל השאלות הנכונות והיתברר שהוא הולך לטייל ממש, עם קבוצות ורכבי suv בגודל מלא.
אם כבר ג׳יפון, אז מיועד למי שכבר טייל ומכיר את השטח ורמת העבירות, יש לו ניסיון בנהיגה שלא יתקע אותו לרוב, כמוך, שיודע מה הוא רוצה ומעניין אותו רק הטיול, הכוכבים, המדורה והזריחה.
דעתך :)
ולקנות רכב מתפורר במחיר מצחיק ואז לבוא להשקיע בו עשרות אלפים לפעמים גם לעבור את מחיר הקניה .. זה לא נחשב אצלך להפסיד הרבה כסף ? ועוד להוציא את החשק מהשטח על הדרך .. ?
ההפסד על קניית סובארו ומכירתו אחרי שנה נתפס הרבה יותר "מקובל" לבן אדם שמגיע מ I10 עם הוצאות אחזקה מצחיקות.
ההפסד ( הכספי + ימי עבודה + עבודה וחלפים ) על גרוטאה מתפוררת שצריך לתחזק כל הזמן רק בשביל לנסוע .. ואז ההתפכחות והמכירה שוב המחיר מצחיק ( לא תקבל שקל על כל מה שהשקעת רק בשביל שזה יזוז ) הרבה יותר נורא בעיני אדם שהוא לא נגוע בחיידק ומבין שזה חלק מהעניין ..
אתה הכנסת אותי אישית בתור דוגמה אז אני אזרום .. כיום איפה שאני נמצא .. עם כל הנסיון וכל ההיסטוריה .. אני לא מוכן נפשית להחזיק נבלה מתפוררת שדורשת תחזוקה כל הזמן.
אני מעדיף לטייל בלי עבירות אבל להנות מאוטו חדש ומפנק ואמין ולא מתפורר ..
זה אתה, וזה בסדר גמור, זה לא אומר שכולם כמוך, אתה אומר שהמייעצים ממליצים מה שטוב למציע....
אתה מתאר תמונה על מצב הכלים שבתיאוריה נישמעת עגומה אבל היא לא, הכלים מעשור קודם טובים, צריך לחפש אקזמפלר שטופל, שהיה באותה בעלות תקופה לא קצרה וכו'.
ברוב מוחלט של העצות אתה תיראה שההמלצה היא לא לנצל את כל התקציב אלא להשאיר סכום בצד לישור קו, אם הקונה בדק את הרכב ולא יפול במנוע או גיר לא נישאר לו הרבה מה לעשות מעבר לדברים שכולנו מכירים.
אתה לא מוכן להחזיק "נבלה" וזה בסדר, זה אתה, ואתה היית שם ויודע ומכיר, אתה לא יכול לדעת מה אחרים רוצים.
ופתאום באה הפרסומת הזאת ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...523e2af0f6.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk