בעיית חשמל - רדיו ושקע מצת
ערב טוב,
כבר זמן רב קיימת בעיית חשמל ב CJ, לא קריטית אבל מרגיזה:
שקע המצת והרדיו מחוברים ל12V ללא תלות במפתח ההתנעה. הרדיו אפילו מחובר עם חוט ישירות למצבר (אני חיברתי).
נניח וכעת מחובר צרכן לשקע המצת (למשל GPS), ואני מדומם את הרכב. בהתנעה, הצרכן כבה וצריך להדליק אותו שוב.
אותה בעיה יש ברדיו. אני קובע את התחנות בזכרון. כאשר אני מכבה את הרדיו ומדליק שוב, כל התחנות נמחקות. לרדיו קיימים שני חוטים למתח: אחד לזכרונות ואחד לפעולה שוטפת. חיברתי את שניהם לחוט שמגיע ישירות מהמצבר, ובכל זאת התחנות נמחקות. בדקתי את הפיוזים לרדיו, ושניהם שלמים.
רעיונות?
אביגדור
חוזר: בעיית חשמל - רדיו ושקע מצת
עדכונים ומסקנות:
הרדיו לא שומר תחנות, כנראה בעיה פנימית. בדקתי מתח עד למחבר הראשי (רדיו נשלף) ויש מתח עם מנורת ביקורת. הבעיה יכולה להיות במחבר או ברדיו.
שקע המצת מקבל מתח בכל מצב. בדקתי עם מנורת ביקורת ב RUN וב START ואין בעיה. ניתקתי את תקע הפיקוד לסטרטר, וה GPS נשאר דלוק בכל המצבים (RUN ו START). שמתי לב שבמצב של START מד הטעינה יורד למינימום. כאשר החזרתי את תקע הפיקוד וניסיתי להניע, ה GPS נכבה.
החשד נופל על המצבר, שבזמן התנעה, מכבה את כל הצרכנים כי הזרם בו לא מספיק.
האם יש רעיונות נוספים?
אביגדור
מה הנתונים של המצבר ? (כמה אמפר/שעה וכמה אמפר להתנעה ?).
אולי זה רק אני, אבל אתה לגמרי לא מובן. אני מנסה להבין.
אתה אומר בעצם שכאשר אתה מנתק את המנוע החשמלי של הסטרטר ונותן start בסוויץ', יש מתח בשקע המצית? ואז כאשר אתה מחבר חזרה את מנוע הסטרטר ומניע אז אין מתח בזמן ההנעה?
בקשר לרדיו, בדקת מה קורה אם אתה שומר תחנות ואז מנתק רק את החוט האדום מהמצבר ומשאיר את הצהוב מחובר? האם אז, לאחר חיבור של האדום התחנות עדיין שמורות? אם התחנות נמחקו, ברור שהרדיו לא תקין..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
אולי זה רק אני, אבל אתה לגמרי לא מובן. אני מנסה להבין.
אתה אומר בעצם שכאשר אתה מנתק את המנוע החשמלי של הסטרטר ונותן start בסוויץ', יש מתח בשקע המצית? ואז כאשר אתה מחבר חזרה את מנוע הסטרטר ומניע אז אין מתח בזמן ההנעה?
בקשר לרדיו, בדקת מה קורה אם אתה שומר תחנות ואז מנתק רק את החוט האדום מהמצבר ומשאיר את הצהוב מחובר? האם אז, לאחר חיבור של האדום התחנות עדיין שמורות? אם התחנות נמחקו, ברור שהרדיו לא תקין..
לגבי הרדיו, עזוב, כנראה בעיה פנימית במחבר האחורי או ברדיו עצמו. אני אנסה לחבר רדיו אחר לשם בדיקה.
לגבי שקע המצת:
יש מתח בכל המצבים, אבל כאשר מחובר ה GPS, ברגע ההנעה הוא נכבה ולא נדלק שוב. אם אני מבצע את אותה בדיקה כאשר לא מחובר חוט הפיקוד לסולונואיד, אזי אין בעיה ב GPS, הוא לא נכבה.
לגבי מד הטעינה:
עם חוט הפיקוד לסולונויד וגם בלעדיו, מד הטעינה יורד לאפס כאשר מתג ההנעה במצב START (המצב הקפיצי).
לניר, מצבר 55AH, 420A זרם הנעה. אין מזגן, אין כננת, אין פנסי ערפל, אין צרכנים כבדים.
אביגדור
א. בדוק ונקה היטב את כל המגעים מהמצבר ועד הסטרטר, כולל קוטבי המצבר והסולנואיד.
ב. אם לא עוזר, גש לחשמלאי שיבדוק לך את המצבר תחת עומס. אותי לא חייבו אפילו על בדיקה כזאת.
ציטוט:
שקע המצת והרדיו מחוברים ל12V ללא תלות במפתח ההתנעה.
גם המינוס שלהם?
אני די משוכנע שהמינוס שמחבר בין המצבר למרכב הוא חלש. חבר חוט 2.5 ממ"ר, או עבה יותר, מהמצבר אל המרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
גם המינוס שלהם?
אני די משוכנע שהמינוס שמחבר בין המצבר למרכב הוא חלש. חבר חוט 2.5 ממ"ר, או עבה יותר, מהמצבר אל המרכב.
העלת נקודה רגישה:
מקיר האש היה מחובר מינוס למצבר (בנוסף למינוס המגיע מהבלוק מנוע).
כאשר חיברתי את ברז ה 12V, ניתקתי את המינוס הזה.
חשבתי (יחד עם מוני...) שבאמת הבעיה היא במינוס, אז בשישי האחרון חיברתי אותו שוב.
הפעם עשיתי טעות נוספת: חיברתי אותו לצד של המצבר כך שהברז 12V לא משפיע עליו (מהנדס אלקטרוניקה...). לוח השעונים, הרדיו והמצת עבדו ללא תלות בברז - לא טוב!
שוב ניתקתי את המינוס של קיר האש, וראה זה פלא - הלוח שעונים, רדיו ומצת לא עובדים כאשר הברז מנותק!
שורה תחתונה מכל הסיפור:
המינוס של לוח השעונים מחובר לבלוק מנוע, לא יודע איפה.
כעת הרדיו מחובר דרך מתג ההתנעה, ושקע המצת מקבל מתח בכל המצבים. ללא פיקוד על הסטרטר, הכל תקין. כאשר אני מנסה להתניע, מד הטעינה יורד לאפס (כאשר מד לחץ השמן לא זז) וה GPS (מחובר לשקע המצת) כבה.
לדעתי, בדיקת מצבר נחוצה.
אביגדור
אני לא חושב שזו בעיית מצבר, כי הבעייה הראשונה שהיית נתקל בה במצב כזה,היא יכולת התנעה.
אני עדיין חושב שאין לך מינוס טוב למרכב. שים מד מתח בין הקוטב השלילי של המצבר ובין המרכב, ולדעתי אתה תגלה שם מתח בזמן התנעה. מתח שלא אמור להיות שם.
קשור ולא קשור
איזה GPS יש לך?
האם יש לך בטריה תקינה ב GPS?
לפחות ב GPS שלי ניתוק מתח כאשר יש מצברים בתוך ה GPS לא יביאו לכיבוי ה GPS.
נקודה חשובה - ברוב ה GPS יש בטריה פנימית נוספת ששומרת על הנתונים בזמן שה GPS כבוי ואין בטריות "רגילות" (אצבע בד"כ) ב GPS, לטובת שמירה על אורך חיי בטרית הגיבוי הזאת רצוי מאוד שתמיד (במיוחד כשהוא כבוי וזרוק איכן שהוא) יהיו ב GPS בטריות תקינות.
לגבי התקלה בג'יפ, תבדוק טוב טוב את שני המינוסים (מנוע ובודי), תבדוק מפל מתח בין הקוטב השלילי של המצבר לגוף המנוע, לגוף הסטרטר ולבודי בזמן שהסטרטר עובד, מפלי המתח הללו אמורים להיות מינימלים בזמן סטרטר (הערכה שלי פחות מ 0.3 וולט), אם יש מפלי מתח יש חיבור לא טוב\תקין.
כאשר יש מינוס לא תקין יכולים לעבור זרמים גבוהים מאוד במקומות שלא מיועדים לכך, לדוגמה בציפוי המתכתי של גשש הטמפרטורה או לחץ השמן שהולכים מן המנוע ללוח השעונים.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eran4x4
קשור ולא קשור
איזה GPS יש לך?
האם יש לך בטריה תקינה ב GPS?
לפחות ב GPS שלי ניתוק מתח כאשר יש מצברים בתוך ה GPS לא יביאו לכיבוי ה GPS.
נקודה חשובה - ברוב ה GPS יש בטריה פנימית נוספת ששומרת על הנתונים בזמן שה GPS כבוי ואין בטריות "רגילות" (אצבע בד"כ) ב GPS, לטובת שמירה על אורך חיי בטרית הגיבוי הזאת רצוי מאוד שתמיד (במיוחד כשהוא כבוי וזרוק איכן שהוא) יהיו ב GPS בטריות תקינות.
אין סוללות ב GPS, רק חיבור דרך שקע מצת.
לגבי הבדיקות, יבוצע בהזדמנות ראשונה.
אביגדור