התלבטות בין שטח/פנאי חדש או suv חזק ישן
הי, רק אקדים ואומר שאני לא מבין כלל בג׳יפים.
ראשית אענה
1. כמה אתם רוצים להשקיע? במידה וזה חדש אשקיע סביב 190,000. במידה וזה ישן אשקיע סביב 100,000 וההסבר בהמשך.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יומיומי + סופ״ש טיולים.
3. מי נוהג בו? אני והבת זוג
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? משפחה של 5 נפשות. 2 מבוגרים ושלושה מתוקים.
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? 20,000 מינימום
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. אוטומט.
ההתלבטות כזו,
כהקדמה, אני מחפש רכב שאני יוכל להיכנס איתו לשטח קל, לא מאתגר ואסע איתו יום יום סביב 50 ק״מ לשני הצדדים.
מבחינת שטח, אני יודע מנסיון שלעיתים, גם בשטח קל יכולים להיתקל במכשול ראוי, בוץ, חולות (לא נכנס לים ולא מתכוון) וכן הלאה. ולכן אני מחפש משהו שגם ללא כישורי נהיגת שטח ידע להתמודד עם מינימום בידיעה שאני בחור אחראי שלא יכנס להרפקאות מעבר לפופיק.
אני בעיקר מחפש רכב שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי במהלך נהיגת שטח ורצוי גם בין לבין (פחות קריטי)
חדש - עד 190,000 ש״ח
ראיתי את הראב 4, אווטלנדר וסובארו פורסטר - נראות לי מועמדות למרות שרק האווטלנדר 7 מקומות, השאר נראות לי מספיק מרווחות.
הייתי שמח לדעת האם גם ההיברידיות של השתיים הראשונות יעשו את העבודה.
ישן - עד 100,000 ש״ח
טויוטה לנד קרוזר / פג׳ארו - למה אני קופץ לשם? כי הם נראים ומרגישים לי חזקים ואמינים מספיק גם למי שלא מבין גדול.
אשמח לדעות לכל הכיוונים והכוונה.
מצטער על הפנייה הארוכה..
תגובה: התלבטות בין שטח/פנאי חדש או suv חזק ישן
שלום וברוך הבא,
מכל המידע שסיפקת, לצרכים הללו בהחלט מספיק ג'יפון רך.
הפורסטר יתפקד טוב יותר בשטח מהראב 4 והאאוטלנדר והוא גם נעים ונח לנסיעת כביש.
אם אתה לא מתכוון בשלב זה לעשות נסיעות שהם מעבר לשטח קל, אין כנראה הצדקה לרכוש SUV מבוגר יותר.
מה זה אומר שטח קל מבחינתך?
להגיע לחניון לילה או לפיקניק ביער קצת יותר רחוק ממה שאפשר עם רכב פרטי? או לטייל במסלולים ג'יפים שאינם עבירות קשה במוצהר?
אם הראשון, המכוניות שציינת בהחלט יספקו ויעשו את העבודה.
אם השני, נכון שאפשר לתפור טיולים בלי מכשולים שיאתגרו פורסטר. אבל הנסיון שלי הוא שבסופו של דבר, ובמיוחד לנהג לא מנוסה, זה אומר התעסקות בלתי פוסקת, להוריד מכוון בכל הזדמנות, לחשוב פעמיים ולשאול בפורום לפני כל טיול... "נחל... מתאים לפורסטר? " - במקום פשוט למלא דלק למלא צידנית להניע ולנסוע. ואני יודע שתכף יתנפלו עלי כל אלו שהיו עם הפורסטר והטריוס והדאסטר בכל הנחלים ובכל המעלות. בסדר. אני מאמין להם. גם מאמין שהם נהגים טיפה יותר מנוסים ממך.
אסף.
הוצאת לי את המילים מהמקלדת...
פותח השרשור-תן דוגמאות למסלולי טיול שברצונך לטייל בהם.
יש לך חברים עם שמטיילים? עם איזה רכבים?
אם פורסטר ... אז גם outback יעשה את המלאכה.
אם לא .. אז כל חבורת הדיזל הגדולים והיקרים.
אם תלך לכיוון של הsuv הגדולים, כפי שנדון כאן באינסוף שרשורים אתה תראה שמחיר הלנד קרוזר המשומש גבוה מאוד ויקח אותך לשנתונים יותר ישנים.
לפי הדרישות שלך גם הפאג'רו יהיה מעל ומעבר למה שדרשת והוא יהיה יותר הגיוני מבחינתך. אתה יכול להסתכל גם על רקסטון שאפילו יותר זול וישנם עוד אופציות.
את האאוטלנדר והראב 4 תוריד מהמשוואה. הם לא בנוים לשום דבר שהוא מעבר לחניה על המדרכה. וזה לא רק ענייו של עבירות אלא המערכות העדינות שלהם שיסבלו מבלאי גבוה מאוד מסתם נסיעת שבילים.
אם הטיולים שלך מתחילים ונגמרים בדרכי קקל אז פורסטר יהיה מצוין.
בנוסף,
נסה לעשות סיבוב על דאסטר. הוא ייתן הרבה יותר בשטח מהפורסטר, ויהיה יותר חסכוני. תוכל לקנות אחד חדש+הגבהה ומיגון. הקאץ' היחיד הוא שתהיה חייב להחליט האם הוא מרווח מספיק לחמישה+ציוד.
אם מעבר,
אז חבורת הsuv שהזכרת.
הוא ציין שמעוניין באוטומט...
אתה יכול לשקול גם סוזוקי גרנד ויטארה עד שנת 2014 שתתן לך יכולת גבוהה יותר בשטח מרוב הקרוס אוברים עקב הילוך low ובקרת אחיזה טובה, נמצאת באמצע ביכולת שטח בין קרוסאוברים כגון דסטר ופורסטר לבין suv
הדגם מ2015 זו כבר חיה שונה ללא התכונות הטובות לשטח.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
יש בחדשים
רק 2 על 4 בנתיים.
יש שמועה על אוטומטי בשנה הבאה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ביד 2 מפורסם רקסטון 2014 ב-125000 שח.
מוגבה, ממוגן, עם ARB אחורה וכננת.
רכב שטח קשוח בן 4, מרווח מספיק למשפחה של 5 נפשות וקשוח מספיק להגיע לכל מקום.
אני די חדש כאן, אבל רקסטון 2014 סביב 100,000₪ ואתה מקבל רכב נח בעיר, עביר בשטח, מרווח שבעה מקומות, משנת 2014 גם סביר+ מבחינת דלק, ואם תרצה תוכל לשדרג אותו לרמת עבירות נהדרת.
אתה יכול למצוא רכבים שנסעו 60,000 ולהנות איתם להרבה זמן, וללא חשש מזה ששחטו אותו.
דרך אגב, שנת 2016 מנוע חדש
שנת 2018 240000 ש''ח אבל מליון מערכות בטיחות הכי עדכניות.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ביד 2 מפורסם רקסטון 2014 ב-125000 שח.
מוגבה, ממוגן, עם ARB אחורה וכננת.
רכב שטח קשוח בן 4, מרווח מספיק למשפחה של 5 נפשות וקשוח מספיק להגיע לכל מקום.
ביד 2 מפורסם היום רקסטון 2014 עם 60k קמ, ב 112000 ש״ח
בהחלט אופציה מצויינת, הרבה יותר טובה בעיני מאווטלנדר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirlol
הי, רק אקדים ואומר שאני לא מבין כלל בג׳יפים.
ראשית אענה
1. כמה אתם רוצים להשקיע? במידה וזה חדש אשקיע סביב 190,000. במידה וזה ישן אשקיע סביב 100,000 וההסבר בהמשך.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יומיומי + סופ״ש טיולים.
3. מי נוהג בו? אני והבת זוג
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? משפחה של 5 נפשות. 2 מבוגרים ושלושה מתוקים.
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? 20,000 מינימום
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. אוטומט.
ההתלבטות כזו,
כהקדמה, אני מחפש רכב שאני יוכל להיכנס איתו לשטח קל, לא מאתגר ואסע איתו יום יום סביב 50 ק״מ לשני הצדדים.
מבחינת שטח, אני יודע מנסיון שלעיתים, גם בשטח קל יכולים להיתקל במכשול ראוי, בוץ, חולות (לא נכנס לים ולא מתכוון) וכן הלאה. ולכן אני מחפש משהו שגם ללא כישורי נהיגת שטח ידע להתמודד עם מינימום בידיעה שאני בחור אחראי שלא יכנס להרפקאות מעבר לפופיק.
אני בעיקר מחפש רכב שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי במהלך נהיגת שטח ורצוי גם בין לבין (פחות קריטי)
חדש - עד 190,000 ש״ח
ראיתי את הראב 4, אווטלנדר וסובארו פורסטר - נראות לי מועמדות למרות שרק האווטלנדר 7 מקומות, השאר נראות לי מספיק מרווחות.
הייתי שמח לדעת האם גם ההיברידיות של השתיים הראשונות יעשו את העבודה.
ישן - עד 100,000 ש״ח
טויוטה לנד קרוזר / פג׳ארו - למה אני קופץ לשם? כי הם נראים ומרגישים לי חזקים ואמינים מספיק גם למי שלא מבין גדול.
אשמח לדעות לכל הכיוונים והכוונה.
מצטער על הפנייה הארוכה..
בס"ד
אל תיכנס להרפתקאות.
מבין השורות של מה שכתבת אתה נראה לי אחד שאין לו זמן להתעסק עם מוסכים.
ועוד שאתה נוסע כ50 ק"מ הלוך חזור כל יום. 20K ק"מ מינימום בשנה.
קח פורסטר אוטומט חדשה או OUTBACK. שים מיגון. מקסימום תעשה הגבה.
היא תתן לך את כל מה שתיארת. שטח קל - ובמידה וצריך פה ושם גם מעט מעבר.
יש לך 5 שנים של שקט תעשייתי. אחריות יבואן אמין.
מעבר לכך אתה מהר מאוד תצבור ק"מ והנסיעות הארוכות שלך מידי יום יוכיחו לך כמה צדקתי.
בהצלחה.
שלמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אתה יכול לשקול גם סוזוקי גרנד ויטארה עד שנת 2014 שתתן לך יכולת גבוהה יותר בשטח מרוב הקרוס אוברים עקב הילוך low ובקרת אחיזה טובה, נמצאת באמצע ביכולת שטח בין קרוסאוברים כגון דסטר ופורסטר לבין suv
הדגם מ2015 זו כבר חיה שונה ללא התכונות הטובות לשטח.
גם (בתחילת) 2015. קניתי לפני שנה ומשהו גרנד ויטארה מינואר 2015.
גרנד ויטארה אוטו מצוין,
רק שותה דלק.
אם מתוכננת נסועה גבוהה כמו שפותש רמז, זה עלול להוות מכשול.
לא יודע כמה הוא מוכן להכנס לעניין של גז. ואם גז, אז הבגאז' הקטן מאוד שלה הופך לכמעט לא רלוונטי לחמישה אנשים עם ציוד (יש גבול לכמה ציוד אפשר לקחת על גגון).
לא שותה יותר דלק מsuv.
אלא יותר מקרוסאובר.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה, גם חדש יחסית, גם בתקציב, גם אוטומטי, גם יכולת שטח סבירה = עלות דלק.
בד"כ כששלמה זורק את הסובארו (בס"ד,כמו תמיד) אני לא מסכים.
אבל,
אם הבנאדם חשב על אאוטלנדר, אזי השטח הוא לא באמת שטח והסובארו למיטב ידיעתי יותר חסכונית מהויטארה.
(אגב, תקנו אותי אם אני טועה, כי הנסיעות שלי עם ויטארה תמיד היו בזבזניות באופיין ולכן אני לא בהכרח מכיר את האופטימום שלה).
ואגב 2,
ברור לי שsuv זאת חיה זללנית, אבל ליטר סולר עולה היום בערך כמו ליטר בנזין, וsuv דיזל, אפילו לא חדש, שותה סביב ה9 בנסיעה משולבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ברור לי שsuv זאת חיה זללנית, אבל ליטר סולר עולה היום בערך כמו ליטר בנזין, וsuv דיזל, אפילו לא חדש, שותה סביב ה9 בנסיעה משולבת.
זה מאוד תלוי איזה רכב. הישנים האוט׳ עושים פחות.
כמה פחות זה תלוי.
הפאגרו 2.8 שלי עושה 1:6.5-1.7
דיסקו 2 של שני חברים סביב 1:7-8
טרופר 3.0 סביב 1:8
פטרול סביב 1:6-7
פרט לפאגרו אלו עדויות של אנשים שאני מטייל איתם, כל הרכבים עם גיר אוט׳.