תגובה: תחילתה של סדנא ביתית
רתכת co2.
מסור סרט לברזל
מסור גירונג עם פנדל לעץ.
לא מערבבים שמחה בששון.
הכי חשוב לדעתי זה שולחן עבודה מפולס מברזל עבה עם מלחציים טובות ומלחצי זוית. משם תתחיל לצבור כלים.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מנוף קטן על ריילס בשביל המנועים :)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תבדוק את זה:
https://www.amazon.co.uk/Evolution-R...ME2EG251XVQ7NZ
אני מסתובב סביב המותג הזה זמן מה בבירורים, יש למוצרים פידבקים טובים ברשת ומחירים מאוד נוחים. אם אתה חושב להזמין, תעשה מנוי לאמזון פריים (זה חינם לחודש)
מישהו כבר עשה סקר שוק (או אינטרנט) על מסור סרט קטן לשימוש חובב?
פרופילים עד 50x50 מ״מ.
ברזל שחור.
עבודה לא מאומצת.
מכופפת, אם יש מה טוב, אם לא אז לא הייתי משקיע. מבחינה הנדסית, בכל מה שאתה עושה, צריך מינימום כיפופים מצד אחד. ומצד שני כיפוף מדויק, ושל צינורות מגוונים, ובקוטר משמעותי, דורש ציוד משמעותי, וכיפוף חיצוני עולה 50 שקל לכיפוף, שזה ממש כלום.
רתכת - רק - CO2. לא אלקטרודה. שכח מאלקטרודה. היתרון היחיד של אלקטרודה זה הניידות וריתוך בתנאי שדה. אם הכותרת של השרשור זה "סדנא" אז אתה צריך רתכת MIG, נקודה. אי אפשר להגזים בחשיבות, זה הלב של הסדנא שלך. שולחן עבודה ומלחציים טובות, זה הלב השני של הסדנא.
מסור - היה לי סרט קטן, לא הייתי מרוצה. לא היה הרבה יותר טוב ממסור שורף 14 אינץ' רגיל, אז חזרתי לשורף עם המגבלות שלו.
תחזיק 2 אפילו שלושה דיסקים 4.5 כדי שהעבודה שלך תהיה יעילה.
יש מה לדבר על לחץ אויר?
נמרוד,
תוכל לפרט איזה סרט קטן היה לך וממה לא היית מרוצה?
אני כבר זמן מה חושב על מעבר כזה ומה שרשמת הפתיע אותי
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אני דווקא מאוד מרוצה מהמסור סרט הקטן שלי. סיני פשוט שעלה בזמנו 2000 שח. לא עושה גיצים לא מרעיש וחותך מדוייק, הרבה יותר מדוייק ממסור שורף.
יש למצוא היום מלא סוגים ומינים. תקנה קטן אבל תבדוק איך הוא עשוי. רצוי שהידיות והגלגל מותחן יהיו ממתכת אבל לא בטוח שבכלל קיים.
מנוף למנועים בטח נבנה גמל הידראולי אם יהיה הצורך =]
לגבי השאר, כואב לי לצנן את האווירה אבל אולי המילה סדנא הייתה קצת מוגזמת, לפרופורציה התקציב הוא כ 3000 שקל.
ה"סדנא" מתאפשרת בזכות מחסן קטן שיכול לאחסן את הציוד ככה שהיא לא בדיוק סדנת החלומות.
יותר כמו האופציה שלי ללכלך, להרעיש, ולאפסן בלי הפרעות.
לגבי המסור של אבולושן, אבדוק אותו הוא אופציה טובה. למרות שנאמר כאן שלא כדאי להשתמש בו לחיתוך ברזל. בהכרח נכון?
לגבי ההמלצות של נמרוד, האם בהנתן מגבלת התקציב העצות לרתכת CO2 ולמסור סרט נשראות רלוונטיות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
יצא לך לראות אם עובדים איתו בחיתוך ברזל?
ב3000 אתה לא קונה רתכת CO2 חדשה, אולי ישנה אבל קשה למצוא אחת חד פאזית במחיר הזה, כנראה תצטרך להוסיף עוד איזה אלפיה על מיכל ווסת. מצד שני, אלא אם יש לך רתכת אלקטרודות, לא הייתי משקיע בכזו.
מסור עולה בסביבות 2500+ מסור שורף בין חצי לשליש מחיר. אם זה המצב, תקנה מסור שורף למרות שאני אישית סולד ממנו בגלל הרעש וחוסר הדיוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מכופפת, אם יש מה טוב, אם לא אז לא הייתי משקיע. מבחינה הנדסית, בכל מה שאתה עושה, צריך מינימום כיפופים מצד אחד. ומצד שני כיפוף מדויק, ושל צינורות מגוונים, ובקוטר משמעותי, דורש ציוד משמעותי, וכיפוף חיצוני עולה 50 שקל לכיפוף, שזה ממש כלום.
רתכת - רק - CO2. לא אלקטרודה. שכח מאלקטרודה. היתרון היחיד של אלקטרודה זה הניידות וריתוך בתנאי שדה. אם הכותרת של השרשור זה "סדנא" אז אתה צריך רתכת MIG, נקודה. אי אפשר להגזים בחשיבות, זה הלב של הסדנא שלך. שולחן עבודה ומלחציים טובות, זה הלב השני של הסדנא.
מסור - היה לי סרט קטן, לא הייתי מרוצה. לא היה הרבה יותר טוב ממסור שורף 14 אינץ' רגיל, אז חזרתי לשורף עם המגבלות שלו.
תחזיק 2 אפילו שלושה דיסקים 4.5 כדי שהעבודה שלך תהיה יעילה.
יש מה לדבר על לחץ אויר?
אני לא ככ מסכים לגבי ה co... כשמרתכים ברזלים חלודים co2 זה סיוט... רתכות אלקטרוניות אוכלות בקלות ברזלים חלודים. וגם לא יקר. אני מסכים ש co יתן פתרון כללי טוב אבל גם אלקטרודות לא פגו מהעולם ועדות לכך הייתה לי שבוע שעבר.
לא תמיד אפשר לנקות חלודה מהכל...
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omp
יצא לך לראות אם עובדים איתו בחיתוך ברזל?
בדיוק הזמנתי וקיבלתי משור עגול שלהם, עם אותו להב ואותם יכולות לכאורה. אבדוק ואעדכן בממצאים
רתכת "Co2" זה למסגרים. אם אתה רק מנצל את יכולת הריתוך שלך לבניה אז כן, זו הכי נוחה - אבל לא בתקציב, כאמור.
אם אתה גם אוהב לרתך באמת, אז אלקטרודות. רצוי אלקטרודות משולב TIG. הרבה רתכות אלקטרוניות קטנות מגיעות היום עם האפשרות הזו, אם בשלך יש את זה כבר אז אשריך - ידית, מיכל, ווסת והיידה הפועל. חצי מממחיר הקניה של CO2, הרבה יותר כיף, הרבה יותר שליטה.
הרבה הרבה פחות פרקטי...
Sent from my SM-G9006V using Tapatalk
לי יש מסור סרט שקניתי בצלח ב 2000 שח בערך.
מאוד מרוצה מהרכישה, עולם אחר לעומת עבודה עם דיסק..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
לי יש מסור סרט שקניתי בצלח ב 2000 שח בערך.
מאוד מרוצה מהרכישה, עולם אחר לעומת עבודה עם דיסק..
תמונה, קישור, דגם...
לדעתי מה שמרים את רמת הביצוע של עבודות זו לא הרתכת אלא הדיוק בחיתוכים שזה אומר מסור. יש לי רתכת מיג כי זה יותר מהיר לעבודה ובגדול יותר זול פר סמ ריתוך. אם שלושת אלפים זה הסכום אז הייתי הולך על רתכת אלקטרונית דרך יוסי סימה(יש לו דילים מעולים) ומסור סרט קטן.
כמו שנאמר לפני- אם התקציב מוגבל אז חד משמעית מסור. עבדתי הרבה עם רתכת אלקטרודות ומסור שורף, אין מה להשוות למסור סרט. חפש אחד יחסית קטן (אני משתמש במסור karnaf, תוצרת טיוואן עושה עבודה לא רעה בכלל). אחרי שהתרגלתי אין מצב לחזור למסור שורף.
אם יש לך רצון או עוד תקציב- רתכת מיג זה גם נהדר. אם לא אז הייתי מתחיל במסור, ומוסיף שולחן ריתוך טוב ועוד קצת עזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yscheiner
תמונה, קישור, דגם...
בבקשה...
http://www.z-tools.co.il/mobile/product.asp?prodID=4769
ואכן, אחרי שעובדים איתו, לא חוזרים לדיסק.
אחר כך שידרגתי גם למיג ושולחן ריתוך נורמלי, מאז אני עובד... מוצא פרוייקטים בכל פעם....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
המסור הנ"ל כבר חצי שנה חסר בארץ ולא יודעים מתי ההיה