תגובה: עילה חדשה להכשלה בטסט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
היום הסופה עברה סופסוף את הטסט החצי שנתי.
חשבתי שיהיה עוד טסט רגיל של
זו היתה תזכורת לכל מי שחושב שאחרי שיהיה לו אישור הגבהה ברשיון, אז הוא "חוקי" ונגמרו הצרות שלו בטסטים... אשרי המאמין החי בסרטים. כנראה הוא מסניף שורות לבנות עם יובל המבולבל, מה שגורם לעיניים שלו להיות כל כך אדומות, עד שכל העולם נראה לו ורוד....
כתבת יפה ושמח בשבילך שהצלחת לשכנע את ההדיוט במכון ,רק חבל שדחפת לתוך הפוסט מישהו שעדיין לא הוכחה אשמתו והוא חף מפשע
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
בוודאי שקיימת תקנה שכזו, ומספרה בארה"ק 364ג
ואלו הם החייבים בה:
א. מונית בנפח 1750 ומעלה משנת יצור 1984 ואילך
ב. רכב מנועי בנפח 1750 ומעלה משנת יצור 1988 ואילך עד משקל 8000 ק"ג
ג. רכב מנועי בנפח 1500 ומעלה משנת יצור 1989 ואילך
ד. רכב מנועי מעל 8000 ק"ג משנת יצור 1989 ואילך
ועכשו הסעיף החשוב שלשמו התכנסנו פה:
ה. בתקנה זו, "רכב מנועי" - למעט אופנוע, טרקטור, מכונה ניידת, רכב תפעולי, רכב עבודה לכיבוי אש, ג'יפ ורכב עם גג שנפתחכולו ואשר מנהל אגף הרכב במשרד התחבורה (להלן בתקנה זו - המנהל) קבע שלא ניתןלהתקין בו מזגן אוויר.
אגב, אם ברשות הרישוי רצו שאותו רכב כתום יכנס בשערי הארץ, אזי הם יכלו לסמוך על סעיף (ט) לתקנה: על אף האמור בתקנת משנה (ג) רשאי מנהל אגף הרכב להתיר במקרה מיוחד, כי ברכב מסוים, שיובא בייבוא אישי, לא יותקן מזגן אוויר, אם הוכח להנחת דעתו כי מסיבות טכניות לא ניתן להתקין בו מזגן אוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרב-בוחן דורש שאתקין בו מזגן... לטענתו יש איזו תקנה נידחת שמחייבת קיומו של מזגן בכל רכב בנפח מנוע 1,501 סמ"ק ומעלה
בטסט הבא תגיע עם המקרר רכב ותפתח לו את המכסה, או שתקח פגר של מזגן חלון ותחבר עם בורג ייצוגי לרכב.
בטח לא כתוב בתקנה שהמזגן חייב לעבוד ואין לו הגדרות טכניות... :rolleyes:
תקנה 364ג. סעיף ה.
"למעט..... ג'יפ... ורכב עם גג שנפתח כולו..."
בקיצור דפקו אותך ולא בצורה חוקית.
אסף.
לא הבנתי מה ההבדל בין סעיף ג׳ לסעיף ד׳.
לגבי זה שדפקו את דרור ובצורה לא חוקית, הייתי רוצה לדעת שמישהו גם לוקח על זה אחריות. בשונה מבעל רכב, מכון רישוי מתפרנס מלהכיר את התקנות האלה. אם המכון טועה ומטרטר אזרח לשוא וגם עלול להכניס אותו להוצאה משמעותית כי כבר לא מדובר כאן על החלפת לוחית רישוי, הייתי רוצה לראות אותו גם מפצה את אותו האזרח. זה אפילו לא חייב להיות כסף, הם יכולים למשל להציע לו פטור מאגרת מבחן חוזר לחמש שנים או משהו.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תקנה 364ג. סעיף ה.
"למעט..... ג'יפ... ורכב עם גג שנפתח כולו..."
בקיצור דפקו אותך ולא בצורה חוקית.
אסף.
ועכשיו ילדים, בואו נחפש מהו "ג'יפ"... (אל תטרחו, אין לזה הגדרה בתקנות או בפקודה).
אה, והאישור הנדרש על ידי משרד התחבורה לגבי חוסר היכולת להתקין מזגן, מתייחס לכל סוגי הרכב המנועי המפורטים שם, או רק לאחרון (עם גג נפתח)?
אולי תשאלו עו"ד.
אף אחד לא ייקח על זה אחריות, כי למעט מתי מעט שלא מתבכיינים ועושים דברים כדי לקדם אג'נדות (נגיד בועז), כל השאר משתבללים להם בקונכיות ושופכים קיטונות של רותחין על המקלדת.
מה שצריך להיות במקרה הזה, זאת תביעה אזרחית של המכון על אבדן יום עבודה.
מותר לי לכתוב ולהשתלח ולהאשים, כי אני בדיוק כמו רובנו. מעדיף לא להכנס למיטות חולות ולהתיישר לפי המצופה ממני בשביל שקט תעשייתי(וטוב לי כך. למעשה עם רוב התקנות אני מוכן לחיות בשלום, כי אני מבין את ההגיון מאחוריהן).
ועריכה:
שאפו ענק למשבר נפשי שהוא כנראה סוג של בור סוד שאינו מאבד טיפה, ואבן שואבת לכל הקשור בתקנות.
בהחלט נכס לפורום הזה.
אני לא הבנתי דבר אחד-עברת במסלול, מצאו ליקויים. תיקנת ועשית טסט חוזר,אי אפשר למצוא עכשיו ליקויים נוספים, הם אמורים לבדוק רק את מה שהכשילו עליו בפעם הראשונה, אז איך?
זה דרור....
עליו לנציגי משרד התחבורע יש כוונת מאופסת היטב, מידע מודעיני והתראה מראש על בואו וסוללת פקידונים ועוזרים שכל תפקידם להתקיל אותו במשהו שטרם נראה או נשמע.
ואחרת, על מה יכתוב?
גילוי נאות - אני נהנה, מאוד נהנה, לקרוא את הפוסטים (הארוכים) שלך, דרור.
לפעמים מחפש לא לפי הנושא אלא לפי הכותב...
בועז,
מבחן הסבירות (וגם חוק יסודות המשפט) לא כל כך רלוונטי לעניין, אבל בכל מקרה, אי אפשר שלא להתרשם מהנכונות שלך להכנס לעומקו של כל עניין. שאפו.
זה לא המקום לברברת משפטית, אבל העמימות בהגדרות אמורה לשחק לטובתנו. מקווה שאף אחד לא ילך לבחון את זה בבית משפט, כי הוא כנראה ינצח, אבל אלו שיבואו אחריו כבר יתקלו בתקנות מעודכנות וברורות יותר וכנראה שלא לטובתנו.
עמי
ג'יפ זה שם מסחרי בדיוק כמו פריג'ידר ופלאפון.
מדהים שנכנס כך לתקנה רשמית.
מקריאה של הסעיף לא ברור לי האם צריך אישור פרטני של מנהל אגף הרכב עבור כל רכב ורכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
אני לא הבנתי דבר אחד-עברת במסלול, מצאו ליקויים. תיקנת ועשית טסט חוזר,אי אפשר למצוא עכשיו ליקויים נוספים, הם אמורים לבדוק רק את מה שהכשילו עליו בפעם הראשונה, אז איך?
טסט חוזר אמור לבדוק הכל מהתחלה, לא רק את הסעיפים בהם נמצא לקוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
לא הבנתי מה ההבדל בין סעיף ג׳ לסעיף ד׳.
לגבי זה שדפקו את דרור ובצורה לא חוקית, הייתי רוצה לדעת שמישהו גם לוקח על זה אחריות. בשונה מבעל רכב, מכון רישוי מתפרנס מלהכיר את התקנות האלה. אם המכון טועה ומטרטר אזרח לשוא וגם עלול להכניס אותו להוצאה משמעותית כי כבר לא מדובר כאן על החלפת לוחית רישוי, הייתי רוצה לראות אותו גם מפצה את אותו האזרח. זה אפילו לא חייב להיות כסף, הם יכולים למשל להציע לו פטור מאגרת מבחן חוזר לחמש שנים או משהו.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
טעות בידך.
מכון רישוי לא מתפרנס מהכרת התקנות אלא להיפך - מאי הכרת התקנות על ידי בעל הרכב ומהכשלות חוזרות ונשנות, תמורתן הוא גובה דמי מבחן חוזר.
ראשית - תודה למשברנפשי על התשובה המפורטת כרגיל והארת העיניים.
היתה לי תחושה שיש תקנה כזאת - הרשעים האלה במכוני הרישוי אינם מטומטמים. הם יודעים טוב שאין לנו כוח וזמן ואמצעים להתנצח איתם בערכאות אז הם מנסים את "סעיף מצליח" ולפעמים זה אפילו מצליח להם. בדרך כלל דברים כאלה נפתרים מיד באמצעות שטר מגולגל שנתחב בעדינות לכיס שלהם, אבל אחרי שנים ארוכות שהייתי בעל כורחי חלק מהמשחק הרקוב הזה, החלטתי כבר מזמן שלא עוד. זה עלה לי ביום נוסף עד קבלת החותמת המיוחלת.
לגבי פיצוי?
הייתי מקבל בברכה התאבדות של הרב-בוחן... אבל כמו שקורה כל חצי שנה, אני מצטנע ומאחל לטיפוס הזה בלבביות כהרגלי, שיכיר מבפנים ומקרוב את כל המחלקות במגוון בתי חולים, שיזדקק לערימה של תרופות בכל יום ויום תמורת כל ג'יפ שבו התעלל - ושיאריך ימים.
בינתיים אני אלך לארוז כי מחכה לי שורת רנגלרים JL חדשים ומבריקים לסופ"ש בארץ אחרת, פחות לוהטת ומיוזעת. אני רואה בזה פיצוי הולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
יש לזה רוטינה קבועה.
כניסה ראשונה - תמיד נכשלים. על הכל. X בכל הסעיפים. זה קצת מצחיק - מין משחק חולני שכזה.
כניסה שניה - אחרי תיקון של הליקויים האמיתיים. היו שניים כאלה וזה בסדר - בשביל זה עושים טסט ואין טענות. הפעם הג'יפ עבר בהצלחה מלאה.
חשבת שזהו וסיימת עם זה?.... חחחחח
יש להם נטיה מגונה לסרב לתת חותמת גם אחרי שהג'יפ כבר עבר את הכל והטופס כולו מסומן ב- V.
זה זמן ההנפצות כמו מטף (לא חובה בכלל. האוטו לא מוגדר "מסחרי"), כנפונים (רוצים את הכנפון הרחב בחתיכה אחת, לא כנפון מורחב מייצור עצמי), ג'נטים, צ'קלקה (כלי עזר של ההדרכות שמפריע להם בעין), פסים זוהרים (אלה מלפני חצי שנה הם כבר ישנים), לוחיות רישוי (כנ"ל), ועוד כיד הדמיון. ואחרי שלמגינת ליבו המופגנת כל אלה עברו, הגיע תור המזגן...
כניסה שלישית - יש חותמת. תודה ושלום ואל תבוא לי בחלום.
וזה ביום טוב. כי לפעמים זה לוקח עוד כניסה אחת או שתיים כי הרב-בוחן לא נותן את כל הרשימה בפעם אחת אלא בטפטופים.
ככה זה עובד ואין מה להתעצבן כי זה לא יעזור.
זה המקום להודות לאיש טוב ויקר - ארנון מלאכי ממוסך אנדורו בפרדס חנה - בזכות התעקשותו ופועלו וההשקעה שלו בזמן ובכסף, אתמול עברה בשעה טובה הסופה המוגבהת שלו את הבדיקות בהצלחה. בטסט הבא סופות רבות כבר ישאו בגאווה ברשיון הרכב את השורה "מוגבה 50 מ"מ", חוקי ורשמי ללא מאכערים וקומבינות. עילה ראשית להכשלה ולהתעללות נשמטה מתחת לרגלי החלאות ממכוני הרישוי וניידות הבדיקה של משרד התחבורע.
זה סוג של נצחון קטן וקצת מאוחר בקרב אחד. אבל מלחמת כוחות הרשע מטעם מדינת ישראל נגד האזרחים - נמשכת בכל עוזה. אז לא יכשילו על הגבהה, כן יכשילו על דברים אחרים - מזגנים וכו'. לא יהיה משעמם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טעות בידך.
מכון רישוי לא מתפרנס מהכרת התקנות אלא להיפך - מאי הכרת התקנות על ידי בעל הרכב ומהכשלות חוזרות ונשנות, תמורתן הוא גובה דמי מבחן חוזר.
זה בדיוק זה !
לגבי פיצוי?
הייתי מקבל בברכה התאבדות של הרב-בוחן... אבל כמו שקורה כל חצי שנה, אני מצטנע ומאחל לטיפוס הזה בלבביות כהרגלי, שיכיר מבפנים ומקרוב את כל המחלקות במגוון בתי חולים, שיזדקק לערימה של תרופות בכל יום ויום תמורת כל ג'יפ שבו התעלל - ושיאריך ימים.
בינתיים אני אלך לארוז כי מחכה לי שורת רנגלרים JL חדשים ומבריקים לסופ"ש בארץ אחרת, פחות לוהטת ומיוזעת. אני רואה בזה פיצוי הולם.
תהנה , אכן פיצוי הולם
ידעתי שהיום הזה יגיע .
אני ממליץ לך בחום לרכוש ליברטי. גם גג - גם אחלה מזגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
ידעתי שהיום הזה יגיע .
אני ממליץ לך בחום לרכוש ליברטי. גם גג - גם אחלה מזגן.
אם אתה ממליץ בחום אז חייב מזגן.
רק תסדר שהחלון הקידמי ירד
Sent from my SM-N950F using Tapatalk