ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...0%D7%99%D7%9F?
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...0%D7%99%D7%9F?
נשמע טיול מעולה. שנים שלא הייתי שם, וגם אז, למי היה שכל להינות מהנוף...
טיפ קטן (אם כי כמעט לא רלוונטי, בגלל הסבירות האפסית של רוב אנשים לנסוע בדיפטנדר).
הדיפטנדר הצבאי בנוי למשקל. הרבה משקל.
כשהוא ריק הוא סובל מחוסר אחיזה מטורף מאחור, ונסיעה לא נעימה. אם מורידים את הקפיצים הפנימיים ומעמיסים קצת את הארגז, הוא הופך לחיה אחרת לגמרי. הרבה יותר רכה ומפנקת, והרררבה יותר עבירה (אם המנוע מצליח לסחוב).
נחמד.
האמת היא שכל השטחים נראה לי מבחינת נוף אותו דבר.
ואני עדיין לא יודע להחליט אם אתם משוגעים או שהגיע הזמן להעיף את דאסטר, לקנות סופה ולהצטרף ...
יישר כוח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
משוגעים, חדורי אמונה, tomato tomato
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תענוג לקרוא , ושלא לדבר על הקנאה להגיע לשם ..
תודה על השיתוף באתר.
סיפור דרך נהדר.
מעלה זכרונות משיטוט בעוקף ג’נין.
אם כבר,
בזמנו נתקלתי בגרוטאת טנק ישן מאד, אם אני לא טועה, משהו רוסי, על הרכס התוחם מדר׳ מערב את ג’נין, ונזכרתי בעקבות סיפור המסלול.
מישהו יודע משהו על הטנק?
כן זה צומת הטנק בכניסה לקבאטייה.
אגב לירדנים היו פטונים M47, לא ה-M48 שצה"ל קיבל.
קבל ציטוט על הנקודה מתוך עמוד ענן:
האנדרטה פונתה ב-1993 מיד עם פרוץ הסכמי אוסלו שבהם נתנו חבלי מולדת שכבשנו בדם יקר לערבים, השלטים הועברו לאנדרטת עוצבת ברק במוזיאון השרון בלטרון וכן הטנק הירדני (ראה תמונה).
הטנק מקבטיה הוא בוודאות פטון M47 ירדני.
הסיפור כתוב יפה ומעניין מאוד , שטחים בתוליים ויפים מאוד , וחבורת משוגעים שזורמת יחדיו .
מי צריך יותר מזה לטעון מצברים ?
מצפה כבר לתיאור המסלול הבא .
אילן
לא, לא מדובר על צומת הטנק, אותה אני מכיר.
מהסתכלות על המפה אני מעריך שזה על השלוחות בין ג’נין לבורקין.
אני זוכר את העיר למטה מצפון מזרח לנקודה, אבל עברו הרבה שנים.. לא זוכר את הנקודה הספציפית ונזכרתי בעקבות הכתבה.
בהסתכלות על תמונות של M47 זה די בוודאות זה, ולא משהו רוסי.
הגענו אליו במקרה בשיטוט בשטח לפני לא מעט שנים (כמי גם להיאחזות הנח״ל המוזכרת בלילה הזוי משהו).
אגב קרבות טנקים, בעמק דותן ניתן היה לראות את קוביות הבטון שהיוו מכשול נגד טנקים.
אני אחפש באלבום תמונות ממגדל התצפית של עירית בזריחה... מהכמה ימים שבהם הייתי חייל אמיתי, לוחם.
בתעסוקה ההיא - אשר בשבוע האחרון שלה נחתם הסכם אוסלו - טיילנו המון בשטח.. היה לא רע מבחינת הנוף והטיולים. אגב ליישובים מתחת לעירית היה הכינוי "יישובי GMC "...
אזור ממש יפה. כרמי זיתים, נחלים ומעיינות, כפריים מסבירי פנים, טוסקנה של השומרון..
אסף.
כתוב נהדר.
תודה.
מקווה שהמח"ט הבא ישתף פעולה.....
האולימפיאדה בסין היתה ב-2008.... עברו "רק" 10 שנים.
את הטנק אני זוכר ממילואים באיזור ב-95', אז הוא עוד עמד במקומו.
סליחה,
טעות בפורום
אריק צוק היקר.
אנא,
חזור לאתר הטוקבקים שלך בבקשה והשאר את הדיון הפוליטי הדמגוגי שלך מחוץ לפורום שלנו. כאן לא מדברים פוליטיקה. כאן מדברים שטח.
(אם כי מאוד מרשים המאמץ שהשקעת כדי להרשם לפורום ולכתוב את ההודעה היחידה שלך, שכמה מפתיע, לא קשורה לג'יפים).
הי אייל,
לא הספקתי לקרוא מה כתב אותו אורח לרגע, אז אתייחס רק לדבריך.
הכתבה שלמעלה ובעיקר הסיפא שלה רצופה היגדים פוליטיים, מהצד הימני מאוד של המפה.
מהתגובות נראה שעבור רוב הגולשים האמירות האלה הן סבבה, שלא לאמר דברי אלוהים חיים, אבל עבורי ואולי עבור עוד כמה הדברים צורמים ו'פוליטיים' עד מאוד.
מבחינתי הייתי שמח לראות קצת יותר ריסון של הכותבים ומימוש של אמירתך 'כאן לא מדברים פוליטיקה'.
אני רחוק מלהיות יפה נפש או ״שמאלני״ ועדיין מסכים עם מיכה שהיה ראוי לחתוך את המשנה האידאולוגית בעריכה ולהתמקד בטיול. אולי עוד לא מאוחר לזה, בינתיים בואו לא נדליק את זה גם כאן.