שלום,
את החתך המצורף איתרתי עכשיו בצמיג.
בשטח אני מוריד אוויר לכ - 20-22psi.
אני פחות מוטרד ממצבו עם לחץ אוויר מלא, יותר מוטרד שהדופן נחלשה.
מדובר ב bf at בן פחות משנה וכ 6000 קמ.
אשמח לחוות דעתכם,
תודה
Printable View
שלום,
את החתך המצורף איתרתי עכשיו בצמיג.
בשטח אני מוריד אוויר לכ - 20-22psi.
אני פחות מוטרד ממצבו עם לחץ אוויר מלא, יותר מוטרד שהדופן נחלשה.
מדובר ב bf at בן פחות משנה וכ 6000 קמ.
אשמח לחוות דעתכם,
תודה
לא חושב שהחתך בגלל הורדת האוויר,
אבל אישית לא הייתי נוסע ככה במיוחד בשטח,
מתכון לצרות..החתך הזה לא קטן
Sent from my iPhone using Tapatalk
לפני 20 שנה הלחימו לי צמיג חדש עם חתך יותר חמור מזה בדופן. חפש אם עוד יש מי שמתעסק בזה היום.
זה חתך לא קטן וגם די עמוק. לפני שנדבר על סיכונים, זה יגרום להורדה מהכביש וגם כשלון בטסט. לדעתי בצדק. אל תשחק עם זה.
לגבי תיקון - החוק אוסר לתקן דופן של צמיג. פעם באמת בעלי מקצוע רבים היו מלחימים, היום עקרונית זה אסור.
גם אם תמצא בעל מקצוע שיסכים לקחת את הסיכון, אל תשחק עם זה. תעביר את הצמיג הזה לספייר.
נכון, אסור לתקן דופן של צמיג.
אבל, לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
בצמיגים של משאיות(N2,N3)/אוטובוסים/גרורים(O3), משרד התחבורה כן מאפשר תיקון בהלחמה.
ניתן לברר בצמיגיות אשר מתעסקות עם סוגי הרכבים הנ"ל, אם זה מותר גם בצמיגים לרכבים מסוגים אחרים, ואם זה בכלל משתלם?
לפני שנות דור, גפני תיקן לי חתך (חתך? בור!) מבזנ"ט בדופן של BF בן שבוע.
מעורב בזה ערבוב של כמה חומרים לצורך התיקון המקומי וכבישה של התיקון בפרס או משהו כזה.
גם לי אין מושג האם עדיין יש מי שעושה את זה היום. מן הסתם פחות משתלם מלמכור צמיג חדש.
גם אני יודע שאסור בצמיגים רדיאליים לתקן.
יכול להיות שברכבים שמשבר נפשי הזכיר אלו צמיגים דיאגונליים?
ההסבר שקיבלתי הוא שהדופן בצמיג רדיאלי עובדת כל הזמן לעומת דיאגונלי שצורתה לא משתנה תחת העומס
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לדעתי זה תלוי איזה חתך ,אולי הכוונה לחתך עובר ולא לחתך בקליפה החיצונית בלבד שמקבלת כל הזמן לא מעט חתכים ופגמים שמחלישים אותה. הדבקה כמו שעמי תיאר יכולה לעשות את העבודה ולמנוע מהצמיג להמשיך להתקלף. בעל מקצוע מתאים אמור לדעת מה מותר ומה לא.
תודה על התובנות.
חיזקתם את ההבנה ש shit happens ואין מה להילחם בזה.
זה לא נגרם כתוצאה מירידה לשטח.
אני בהחלט חושש מההשלכות כאשר לחץ האוויר יהיה נמוך יותר משמעותית, וכאשר הצמיג יזדקק לכל הגמישות והחוזק בשטח.
מבאס אבל אין מה לשחק עם זה.
שוב תודה,
יואב
סליחה.....
אני חושב שכולם מסכימים שאסור לנסוע על צמיג כזה.
לגבי השאר-
1- אני לא לא מבין, למה עם צמיג AT אתה תמיד יורד ל 20-22PS בשטח?
2- אני לא מבין מאיפה הקביעה שזה לא נגרם בשטח.
3- לא מבין מאיפה האמירה שהורדת לחץ, לא מגדילה את הסיכון לפגיעה בדופן.
שלא תהיה שום טעות, ברוב הצמיגים (ובאלו בטוח), הדופן חלשה מהסוליה, והורדת לחץ (בעיקר שאתה מוריד מסביבות ה 32 ל 20), מגדילה את הסיכון לפגיעה בדופן.
לדעתי,
אין מה להוריד ל 22 בתור שיטה. אני יכול להבין מקרים מאוד מיוחדים שצריך, אבל בצמיג AT, הייתי מוסיף אוויר מיד לאחר המכשול.
זיו, ב bf a/t זה לדעתי הצמיג היחיד עם 3ply. בדופן, בניגוד לכל שאר המתחרים ב a/t.
ולמרות זאת הצדק איתך, הורדת לחץ לכיוון ה 20 psi אכן מגדילה את סיכוי הפגיעה בדופן, בג׳אנט צר(7 אינץ׳ למשל כמו של טרופר סטנדרטי) גם מגדילה את סיכוי פריקת צמיג.
יש סיבה.
נוחות.
אני מוריד איך שיורדים לשטח ל25/28.
מעולם לא חתכתי צמיג (למעט פעם אחת, בזנ"ט באמצע הסוליה-לא נחשב). נוסע עם צמיגי at.
אני מוריד כדרך קבע לערכים האלו ברכב שטח הפרטי ששוקל כ2.5 טון, צמיג 31, מעל 20 שנה.
באזור 18-20 מקדימה, ו-24 מאחור בגלל משקל הציוד.
רבות דובר על היתרונות בשטח, שיש בצידם כללי אצבע לזהירות מתבקשת שלא רק שלא מגבילים ממש, אלא חש יתרון משמעותי בדברים החשובים בשטח: שיכוך ועבירות, בכל תנאי שטח.
זה מגובה בניסויים מבוקרים בנושא מכאן ועד הונולולו.
תמיד עם צמיגים איכותיים עם לפחות 3 שכבות דופן, והצמיגים מחזיקים מעמד בלי סימני בלאי מיוחדים.
אני לא הייתי דואג מהורדת אוויר בשטח, במקרה הכי גרוע הצמיג נקרע ואתה צריך להחליף גלגל, אין סכנת חיים.
הבעיה בחתכים האלה הם במהירויות גבוהות. הצמיג מתחמם מאוד, הלחץ בפנים עולה, ומספיק בור אחד במהירות גבוהה והחתך נפתח לגמרי ואתה מוצא את עצמך עם צמיג מפוצץ ב100קמ"ש. סכנת נפשות אמיתית.
מכיוון שהדיון עבר לצד התיאורטי עכשיו,
זיו,
1. נוחות, עבירות, ומשמעותית פחות זעזועים שעוברים לרכב, בהיבט של הפחתה משמעותית של עצמת הזעזועים לחלקים ברכב.
2. כרונולוגית - החתך לא היה. הרכב לא ירד לשטח. יש חתך. מסקנה - לא נגרם בשטח.
3. לא ראיתי שמישהו טען טענה כזו. ברור לכולנו שהורדת ל.א. מגדילה סיכון לפגיעה בדופן. עם זאת, היתרונות של הורדת ל.א. עולים על החסרונות. כפי שנרשם ל bf at דופן חזקה אבל גם חברים שנוסעים על צמיגי מקסיס מורידים ל.א. ולא קורעים דפנות.
בעבר סברתי כמוך שאין צורך בהורדת אוויר. היום אני סבור ההיפך, וכך נוהג. זה מקל על הרכב באופן משמעותי, ולא רק במכשולים. הכל עובר יותר קל, עם פחות גז, פחות דראמות, פחות החלקות, וכפועל יוצא גם שומר על הרכב.
א-ב של לנסוע בשטח זה להוריד לחץ אוויר
22 psi זה גבוה . בצמיגי שטח עם חתך נורמלי - מוריד לסביבות ה 15 psi ובשטחים טובעניים כמו חול יבש גם לחד ספרתי מבלי להתבלבל.
לחץ נמוך יכול להגדיל סיכוי לצביטת דופן ככל שחתך הצמיג נמוך יותר, אבל הוא שומר על מכלולי הרכב ועל הנוסעים גם מוויברציות מיותרות וגם מעומס מיותר.
צריך להקדים ולנפח עם קומפרסור בעת החזרה לכביש, לנסוע לאט בקטעי קישור, אבל זה הכל.
צמיגי שטח סובלים מחבלות וחתכים שצריך לבדוק, אבל לא כל חתך הוא מסוכן. בכל מקרה אלו לא צמיגים לנסיעה מהירה, גם לא bf at . אותי הטריד בצמיגים האלו ההתייבשות המהירה יחסית ובלאי הסוליות , יותר מאשר השריטות בדפנות , אבל בסה״כ צמיג טוב ועמיד.
במבט נוסף על התמונות שלך, אמנם דפקת קלוז-אפ מפחיד, אבל נראה בסה״כ חתך אפייני לצמיגים האלו, זה קורה במשך הזמן גם בין הקוביות כתוצאה ממאמץ. חומר רך.
לדעתי אין פגיעה מבנית בצמיג אבל קטונתי ולא בדקתי - מציע לך לגשת למישהו שבאמת מבין בצמיגים ולהתייעץ לפני שאתה זורק אותו.
אין שום בעיה לנסוע עם הצמיג הזה בלחץ הזה.
הרנגלר של המשפחה נוסע על סט כזה בלחץ של 20 בשטח (טיול בחודש בממוצע ב-3 שנים שהם מורכבים) בלי שום בעיה כולל עבירות ואין עליהם סימן.. בחול יורד גם ל12.
בקשר לחתך בצמיג של יואב.. בכביש הסיכויי שיתפוצץ קטן. בשטח..? הלך אז הלך.. כשילך, אם בכלל, תחליף.
נ.ב.
ראיתי סרטון ברשת של איזה פסיכופת שמתיימר להיות הצמיגאי הבכיר בארץ ומציע לאנשים להדביק חיישני לחץ אוויר שבורים לפנים הג׳אנט עם איזולירבנד.
אז שיהיה ברור שלא אליו אני מתכוון כשאני אומר מישהו שמבין.
הקומבינה הזו הוזכרה גם כאן באחד השרשורים...
נדמה לי באחד שדיבר על בעיה עם tps שמישהו חשב שמדובר בבעיה ב tpms.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk