הנטר לפתע לא סוחב. המלצה על מקום לדיאגנוסטיקה
האנטר 4X4 ידני 2007 מתקשה לסחוב בעליות ובתאוצה. בכל הילוך מעל השני הרכב מתקשה לעבור את ה 2000 סלד. אין הודעות שגיאה. הרכב גם אוכל דלק יותר מהרגיל ויש ריח שונה באזור האגזוז. ביקרתי כבר בשני מוסכים שונים של מיצובישי ואין להם מושג כי המחשב מראה שהכל תקין.
האם יש פה מישהו שיכול להמליץ על מקום שבאמת מבין במכונאות ויכול לנסות לאתר את מקור הבעיה? אני חושד או בבעיה במערכת הטורבו או בממיר הקטליטי (זו נראית לי האופציה היותר סבירה בגלל הריח).
אשמח להמלצות או תובנות.
אני מאזור אשדוד.
תודה
תגובה: הנטר לפתע לא סוחב. המלצה על מקום לדיאגנוסטיקה
מין הסתם ימליצו לך ללכת לדיזל השרון בנתניה
החשוד המיידי והעיקרי כיוון שאף תקלה לא דולקת הוא שסתום egr תקוע והצטברות פיח. מתאים לכל הסימפטומים שכתבת.
אסף.
מה שאסף אמר ...
במיוחד אם הרכב עם קילומטרז' גבוה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
החשוד המיידי והעיקרי כיוון שאף תקלה לא דולקת הוא שסתום egr תקוע והצטברות פיח. מתאים לכל הסימפטומים שכתבת.
אסף.
תודה. אז מה עושים? מנקים? מחליפים? קונים קיט שמבטל אותו?
מנקים. רק לשים לב שבמנוע הזה עודף גועל נפש שהצטבר ביניקה מעיד על זה שצריך ניקוי גם בתוך המעברים בראש.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מנקים. רק לשים לב שבמנוע הזה עודף גועל נפש שהצטבר ביניקה מעיד על זה שצריך ניקוי גם בתוך המעברים בראש.
אסף.
אני יעביר את ההנחיות הנ"ל למוסכניק שלי כי מבחינתי כתבת משהו בהונגרית. אם זה לא יעזור אצפין לדיזל השרון.
תודה
באזור השרון אני ממליץ על ארז סנטו לטיפול במיצובישים. הוא ידע לבד יותר ממה שאני יכול לדעת בהתכתבות מה צריך לעשות.
אסף.
לעניות דעתי, egr במנועים מזדקנים זו רעה חולה.
מכניס פיח למנוע וממלא את הסעפת בבוצה ולבסוף נתקע וגורם לבעיות סחיבה.
בפעם הראשונה שצריך להתעסק איתו צריך פשוט לבטל אותו.
לא לנקות, לא לתקן - להעיף !
בברכה,טושי
לא תמיד זה אפשרי...
מבחינה טכנית בטיוטה למשל תידלק נורת תקלה אם לא תקדח בפלטת הביטול. וגם זה לא תמיד יעזור.
ומבחינה מוסרית (מתנצל מראש) יש בעיה עם ביטול מערכת שתפקידה הפחתה משמעותית של זיהום האוויר.
אסף.
מבחינה טכנית כל אוטו עם הסיפור שלו.
יש מכוניות שביטול egr לא משפיע על מערכות אחרות, יש מכוניות שרק ידליקו נורת צ'ק אנג'ן, ויש מכוניות שיכנסו למצב חרום.
מבחינה מוסרית, המצפון הקטן והלא מפותח שלי שקט לחלוטין.
לא אני הוא זה שהורס את הכדור שלנו...
בברכה, טושי
אוקיי. EGR נוקה וגם צינורית וואקום לטורבו. יש רק שינוי קל בסחיבה אבל ממש לא פתרון. המוסכניק שלי ממליץ להחליף את ה EGR אם הניקוי לא עזר. כמו כן לפרק את סעפת היניקה והמצערת ולעשות שם ניקוי יסודי.
בגדול אני סומך עליו מבחינת אמינות אבל האם יש דרך לבדוק אם הרכיב תקין?
לא ציינתי בסמפטומים אבל המנוע עובד חלק לחלוטין. פשוט מתקשה להרים טורים. האם זה תפקוד לקוי של egr יאפשר פעולה חלקה של המנוע?
הבנתי שזה חלק די יקר ולא בא לי להחליף סתם.
תודה.
במנועים מודרניים (היכן שהמחשב שולט בשסתום ה-EGR וגם מבקר את התהליך) יידרש שינוי תוכנה.
תכלס מה שעושים, משנים במפת פתיחת השסתום את הערך ל-0 בכל התרחישים. אז אפשר לאטום את הפתח, השסתום נשאר סגור ומבחינת המחשב זה בסדר - זה בדיוק מה שהוא הורה למערכת לעשות.
לא בטוח שזה עובר את בדיקת זיהום האוויר בטסט.
מה קשור egr לטסט ?
בדיקת עשן עושים בעומס.
Egr אמור להפתח רק בשיוט.
לפותח השרשור, בלי קשר לתקלה שיש לך, תעיף את כל מה שקשור ל egr.
יעשה יותר נעים למנוע ולכיס שלך.
בברכה, טושי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
מה קשור egr לטסט ?
בדיקת עשן עושים בעומס.
Egr אמור להפתח רק בשיוט.
לפותח השרשור, בלי קשר לתקלה שיש לך, תעיף את כל מה שקשור ל egr.
יעשה יותר נעים למנוע ולכיס שלך.
בברכה, טושי
זה חוקי? אם כן, איפה עושים זאת?
אצלי כבר שנים בודקים בסרק ובהאצה חופשית.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bttt
אוקיי. EGR נוקה וגם צינורית וואקום לטורבו. יש רק שינוי קל בסחיבה אבל ממש לא פתרון. המוסכניק שלי ממליץ להחליף את ה EGR אם הניקוי לא עזר. כמו כן לפרק את סעפת היניקה והמצערת ולעשות שם ניקוי יסודי.
בגדול אני סומך עליו מבחינת אמינות אבל האם יש דרך לבדוק אם הרכיב תקין?
לא ציינתי בסמפטומים אבל המנוע עובד חלק לחלוטין. פשוט מתקשה להרים טורים. האם זה תפקוד לקוי של egr יאפשר פעולה חלקה של המנוע?
הבנתי שזה חלק די יקר ולא בא לי להחליף סתם.
תודה.
כמו שנכתב קודם.
א. ניקוי יסודי. כמו שהמכונאי שלך גם הציע.
ב. בדוק את ה SCV. אני אסביר - זה השסתום שמווסת את כמות הדלק שנכנס במעגל הלחץ הגבוה לכיוון המזרקים. זה אותו עיקרון בכל מערכות המסילה המשותפת. אם הוא לא תקין הוא או נותן ליותר מדי דלק להיכנס או שהוא מקצץ יותר מדי דלק מהמנוע. ואז אין כוח. במיוחד בהאצה. באופן כללי זה חלק שמתקלקל, וחלק שלפני תיקונים יקרים אחרים שווה לבדוק אותו.
אסף.
כנראה ה DPF שלך סתום, (הממיר הקטליטי בגרסת הדיזל....), תבקש לעשות בדיקת back pressure .
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk