הי
שכרנו לחופשה הקרובה מוטור הום בסקוטלנד.
מעולם לא הייתי בתוך או ליד כזה דבר ...
אז מחפש עיצות וכו׳ ...
תודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
הי
שכרנו לחופשה הקרובה מוטור הום בסקוטלנד.
מעולם לא הייתי בתוך או ליד כזה דבר ...
אז מחפש עיצות וכו׳ ...
תודה.
גיא , ערב טוב .
גם אני שכרתי מוטורהום באנגליה וסקוטלנד לחופשה הקרובה - החל מסוף אוגוסט עד סוכות .
אבל אצלי זה כבר 14 שנה שאני מטייל בדרך הזאת .
לפחות 12 פעמים נסעתי בצורה הזאת , וכל פעם שנסעתי אחרת ( היום חזרתי משבוע באוסטריה עם הוריי בני קרוב ל90 - הפעם בבית מלון ) דפקתי את הראש בקיר שלא שכרתי מוטורהום .
לגבי הסברים יותר מפורטים אתה מוזמן להתקשר .
אילן - 050-5249686
כנראה שנהיה שם יחד.
אתקשר מחר. תודה.
קח בחשבון שאם אינך רגיל לנהוג בצד שמאל, אז רכב גדול ורחב, וגיר ידני מחייב תקופת הסתגלות ובתחילת הטיול הייתי נמנע מנסיעה עירונית, רמז, ככרות זו המצאה שטנית ונפוצה באנגליה ומאוד מבלבלת, במיוחד ככרות מרובות נתיבים.
ובלי קשר לצד שמאל ובמיוחד בחופשת RV מומלץ לרכוש בארץ מראש ביטוח נגד ההשתתפות העצמית.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני מכיר נהיגה בצד שמאל. ממספר ביקורים בקפריסין שבהם נהגתי ברכב ידני.
מה זה הביטוח ? ממי רוכשים כזה ביטוח ?
אם שוכרים את הRV דרך motorhome il אז ניתן לרכוש דרכם את הביטוח.
אבל סביר להניח שניתן גם עצמאית.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אם אפשר לחלוק את הידע באתר בשבלי וגם בשביל אחרים ועבור הדורות הבאים.
הרבה זמן אני חושב על טיול כזה ותמיד אכשהו לא מגיע לבדוק זאת לעומק.
אולי עכשיו יהיה לי הזדמנות (-:
כיכרות זה הפתרון המושלם לעומסי תנועה.
התחליף המוחלט לרמזורים שמעכבים את התנועה ויוצרים עומסים ופקקים כמעט בכוונה תחילה. אם זה היה בידי הייתי מבטל כל רמזור שאפשר לטובת כיכר.
אבל כיכר באנגליה או בכל ארץ אחרת בה נוהגים בצד ההפוך היא אכן בעיה עבורנו. צריך לפרמט את הדיסקט במוח ולהתרגל להיכנס לכיכר מהצד "הלא נכון", כי אין מה לעשות. אבל את זה אפשר לומר על עצם פעולת הנהיגה בכל רכב עם הגה ימני ונהיגה בצד שמאל, פשוט כי אנחנו לא מכירים ולא רגילים וזה בהחלט יכול להיות לא נעים ואפילו מסוכן למי שלא רגיל. קשה יותר לאמוד מרחקים וכו' - פגיעות בשולי מדרכות עם הג'נטים ואפילו גירודי מכוניות חונות הם לא נדירים.....
על אחת כמה וכמה באוטו כזה גדול עם שדה ראיה מוגבל.
את הסטאז' של זה עשיתי בקפריסין לפניי הרבה שנים במשך שלושה ימים על אופנוע. זה היה סוג של ריכוך מאוד יעיל שעוזר להסתגל - כי אופנוע הוא אופנוע והתפעול שלו זהה בכל מקום ואתה מתמודד רק עם ההסתגלות לצד "הלא נכון" של הכביש. אחרי שהתרגלת לצד שמאל אתה מתמודד רק עם ההגה בצד "הלא נכון" של האוטו וזה כבר הרבה יותר קל.
הכבישים הכפריים הצרים באי הבריטי ללא שוליים ועם הגדרות החיות שמורידות את שדה הראיה לאפס וריבוי הכיכרות בהחלט מאתגרים - זמני התגובה שלנו ארוכים יותר וצריך להיזהר ופשוט לנהוג לאט יותר ולהיות עירני. זה יכול לעייף מאוד בהתחלה עד שמתרגלים ולכן אל תתכנן מרחקים גדולים בימים הראשונים כי זה יתיש אותך.
תודה
אני צריך עיצות "עשה" ו "אל תעשה" .. עם המוטור הום.
יש לי אפס מידע בתחום הזה וזה קצת מלחיץ.
לגבי לנהוג על משאית .. יש לי נסיון על מרצדס ספרינטר .. ויש לי נסיון בצד הלא נכון של הכביש .. ויש לי נסיון בכיכרות מאד מרובי יציאות ונתיבים .. נהגתי לא מעט במדינות אירופיות ( אפילו קשוחות כאלו ששם לא מומלץ ליצור קשר עין עם מי שנוהג בבנטלי המאד שחורה עם חלונות מאד שחורים שהמסלול ליד )
אבל בחיים לא עמדתי ליד כזה רכב ..
שכרנו מהחברה הזאת: ( דגם סקיי )
https://www.scottishtourer.co.uk/mot...hire-skye.html
בדרכים הכפריות, אתה נוסע בין שיחים משני צידי הכביש עם אפס שוליים. במכונית רגילה זה מלחיץ ולא - לא תמיד זה עובד ומדי פעם צריך רוורס עד ההתרחבות הקרובה (הגעתי למסקנה אחרי הרבה מאוד קילומטרים באנגליה, שכל פעם כשאתה חושב ' מה אם עכשיו יבוא רכב ממול? ' - בא רכב ממול. מחשבה מייצרת מציאות).
עם קרוואן, רחב יותר, וחשוב.. עם חלק אחורי רחב יותר מתאים הנהג - זה ממש ידרוש ממך תשומת לב כולל להסתכל המון במראות לראות לאן החלק האחורי הולך.
שלוחה אחורית ארוכה יחסית - קח בחשבון שהיא יוצאת מהקו של הפנייה. לא נדיר שנהגי קרוואנים דופקים את הפינה האחורית.
גובה - החרא הזה גבוה. לשים לב ולהיזהר מעצים, גשרים וכו'.
אסף.
פיאט דוקטו הנעה קדמית זו פלטפורמה נפוצה בrv שכור.
חניה בכר דשא רטוב תמים, הרכב מחליק, ודורש חילוץ, לשים לב
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
שים לב בעת קבלת הרכב על כל נזק או שריטה שקיימים .
החברות הללו מחפשות בנרות על מנת לחייב - והרבה !
תהיה קשוב לכל ההסברים ( וזה לוקח הרבה זמן ) שתקבל .
בעת קבלת הרכב שים לב למצב מיכלי המים ובלוני הגז , מערכת החימום תפעל רק אם יש מספיק מים במיכל ( המים משמשים לקירור מכשיר החימום ) .
יש לי עוד הרבה טיפים - אבל הזיכרון עובד לאט , אולי בהמשך .
אילן
צלצלתי .. לא ענית ....
חזרתי עכשיו משבוע באיסלנד עם מוטורהום. היה מ ד ה י םםםםםםםםם
אל !!! תכנס לדשא, עשב רטוב , כי לא תצא בלי חילוץ.
תבדוק שיש לך את המוט עם ההברגה בצד אחד וטבעת בצד שני שמתברג לשאסי מקדימה דרך הטמבון בשביל גרירה.
מצלמת רוורס חובה.
שילמנו על LEVELING BLOCKS ולא השתמשנו בהם אפילו פעם אחת.
קח מהארץ מתקן לפלאפון עם כבל טעינה מתאים מהמצית.
תעשה חבילת גלישה באינטרנט, אני עשיתי של פלאפון 10 ג'יגה ב 250 שח, השתמשתי ב 3 בלבד. כולל נטפליקס לילדים.
שילמנו על שולחן מתקפל וכיסאות ולא השתמשנו, אבל זו איסלנד...
סע בזהירות...
אמנם עברו כמה שנים אבל בילינו שבוע וקצת עם מוטורהום ביער השחור בגרמניה/צרפת
1. אני דווקא מצאתי את נשולחן והכסאות של חברה ההשכרה כנוחים מאד וממש מחוייבים. השולחן מתכוונן בגובה לכל רגל בנפרד כך שאפשר לאזן אותו גם בקרקע לא ישרה וליהנות מארוחות בחוץ.
2. תתרגל לסוע לאט יותר מהתנועה (לפחות באוטובאן בגרמניה) ובמסלול הימני (במקרה שלך השמאלי). האירופאים לא כלכך מקבלים בהבנה מוטורהום שמבצע עקיפות או נוסע בשמאלי
3. ריקון מים אפורים זה לא ביג דיל, רק תקפיד לעשות את זה בזמן
4. מילוי מים נקיים - כנל
5. תוודא איך מפעילים את המקרר ומערכת החימום - אני לא הסתדרתי עם המקרר על מצב גז משום מה. החימום בלילה יכול להרוג אותך מחום.
6. המידות אכן בעייתיות - בעיקר הגובה והרוחב. קח בחשבון שהחלק ה"קרוואני" הוא מחומר יחסית עדין ויכול להיקרע ממפגש עם עץ סורר - חשוב להסתכל גם למעלה !
7. מערכת ניווט מהארץ על הסלולרי או על מכשיר יעודי - מומלץ ונח
8. קח את המוטורהום הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך, גם הוא יהיה לך צפוף...
9. קח בחשבון שהריהוט פנים די מצ'וקמק ולא עמיד מדי - אני נשארתי עם כמה ידיות של ארונות ביד והייתי צריך להחליף ברז בכיור מטבח די על התחלת הטיול, חשוב שיהיו לחברה שאתה שוכר ממנה תחנות שירות מסביב. לחילופין תהיה מוכן לתקן דברים על חשבונך בדרך כדי לחסוך זמן, אני מניח שחנות קרוואנים אפשר למצוא די בקלות
10. אופניים - בגרמניה כל המוטורהום שראיתי היו מצויידים במנשא אופניים מאחור. אם מתאים לכם זה יכול להיות כלי תחבורה מצוין סביב עצירות, בעיר או סתם לטיול באיזור
11. לינה - אנחנו ישנו תמיד בפארק יעודי לקראוונים, נח מבחינת התשתיות ההיקפיות - מים, חשמל, ניקוז וגם הרגיש לי תמיד יותר בטוח ונח
12. קח בחשבון שכל חנייה או יציאה לדרך דורשים כעשר דקות עד רבע שעה של אירגונים טכניים (ניתוק גז, קיפול סוכך שמש, ניתוק חשמל חיצוני, ריקון/מילוי מים וכדו' והפעולות ההפוכות בחניה)
תיהנו, זו חוויה נהדרת!
+כל מה שאמרו כולם וגם...
אל תיכנס לערים! הסיכוי למצוא חנייה למפלצת הוא אפסי, גם בגלל הרוחב/אורך וגם בגלל מגבלת הגובה בחניות (אפילו בחלק מהחניות החיצוניות הייתה מגבלת גובה)
כאשר רצינו לטייל בעיר מסויימת, חנינו בכפר הקרוב ולקחנו תחבורה ציבורית לעיר.
דרך אגב, צריכת הדלק של הדוקאטו דיזל הפתיעה לטובה. בערך 1:12. כמובן בעיקר בנסיעות בין עירוניות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
נשמע אדיר.
יצא לי ללוות טיול אופניים במשך שבוע בתור מכונאי וחילוץ. נהגתי במשאית קטנה דומה במבנה לקראוון שהגוף רחב מעט מהקבינה . הטיול יצא מלונדון עד פריז. כלומר נהגתי עם המשאית עם הגה בצד ימין באנגליה ואח"כ עם אותה משאית בצרפת.
כמו שאמרו קודמי בעיר זה סיוט, היו רחובות עם מכוניות מ-2 הצדדים שפשוט לא עברתי. חשוב להסתכל טוב כבר בכניסה לרחוב שיש לך איך לעבור.
לנסיעה באנגליה בצד השני התרגלתי מהר, תסתכל כל הזמן באיזה צד נוסעים הרכבים האחרים שלפנייך ולאן הם פונים. בימים הראשונים הקפדתי להגיד לעצמי בראש כל הזמן "פונה מהצד השמאלי אל השמאלי", כל פניה הייתה מתוכננת מראש, פשוט תתרכז ואל תעבור לנהיגה אוטומטית בהתחלה. אתה חייב שזה יהיה בראש כל הזמן. מחוץ לעיר בכבישים כפריים כל הזמן אמרתי לעצמי שאני (הנהג) צריך להיות קרוב למרכז הכביש.
באפריקה נהגתי חודש בצד שמאל. זה היה יותר פשוט כי לא היו רכבים אחרים בדרכי העפר :)
לגבי הקראוון, תפנה חלון זמן ארוך מספיק לבדיקת הרכב והציוד. אנחנו הגענו באיחור משמעותי כשיצאנו למסע באפריקה והרבה דברים לא היו מספיק טובים והיינו צריכים לקנות תחליפים בדרך או שסתם נתקענו בלי (מפתח גלגלים מצוקמק, צמיגים שחוקים..). תפרוס את הציוד, תפתח את השולחן, תבדוק את הג'יק של הוואן, תוודא את מצב הצמיגים וכלי הבישול.
קח תזמן, אל תבוא למשימה הזו עם לחץ של להתחיל לטייל.
[emoji106]